|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() EDIT: Napisałam...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-06-02 o 21:51 |
|
|
|
|
#4262 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Może teraz taki etap tej strachliwości, skoro tyle dziaciaczków tak ma? Cytat:
Cytat:
dla KubyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Męża z okazji urodzin
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mam zapału zabrac sie za nia od nowa Jestem zła na siebie ![]() Jak zwykle gapa ze mnie - zapominam od rana o zyczeniach dla dzisiejszych solenizantow Martynko, Kingusiu - wszystkiego co najlepsze, duzo zdrowka, uśmiechu i radości
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Ja i Kubasek również składamy serdeczne życzenia Martynce Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję za pocieszenie, rady i chęć pomocy. Bardzo . Nie chciałabym, żebyście pomyślały, że nie akceptuję lub nie kocham mojego Krasnoludka takim, jakim jest . Martwię się tylko trochę, bo swoje tempo swoim tempem, ale wydaje mi się, że tylko Kubuś odstaje na wątku i że to jest przeze mnie. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że mam inne kłopoty i wszystko do kupy daje taki efekt
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, wszystkiego dobrego dla małża
Kuba jeszcze nie mowi ja Takich słowek nie ma w swoim zasobie słow ![]() Ale potrafi za to powiedziec nie - znaczy ne ne, jak czegos nie chce albo mu cos zabieram. Mowi tez bach, jak przerwoci sie albo wypadnie mu cos z rączki. Sporo jest takich "słowek" ale nie wszystko mi od razu przychodzi do głowy. ![]() Potrafi pokazac w ksiazeczce rozne zwierzatka - i o dziwo szybko załapuje. Codziennie pokazuje mu w ksiazeczce jakies nowe zwierze a on zaraz potrafi pokazac gdzie jest. Dzisiaj trenowalismy pokazywanie krecika ![]() Pieknie tez robi papa. Gdy tylko ktos odchodzi albo moj tata czy TŻ odjezdzaja autem od razu robi papa. Aha- jak juz tak chwale mojego brzdaca to jeszcze dodam, ze uwielbia myc ząbki. Jak go myje to on szoruje szczateczka zeby ![]() Troche mu to nieporadnie wychodzi ale uwielbia to ![]() Potrafi tez pokazac gdzie ma uszy, brzuszek i włoski ![]() Miramejku, ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Jest 5 tyg. młodszy od mojego Kuby a to bardzo duzo dla dziecka i napewno za miesiac bedzie potrafił wiele, wiele wiecej. Jeszcze cie zaskoczy
|
|
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie byłam pewna bo pod jakimś kątem wyglądały jak granatowe
![]() Chce mi się rurek bo ostatnio porwałam swoje ulubione i szukam właśnie w miarę tanich Może wybiorę się kupić sobie.Cytat:
) bo na pewno każda z nas tak ma Hmmm czy dużo? Mnie się wydaje, że jednak nie. I ja też napiszę, że często Zuzka budzi się z płaczem i nie wiem dlaczego ale nie martwiłam się tym. Cytat:
Hmmm nie przejmujcie się tak wagą bo nie to najważniejsze. Mi nie zależy na tym, żeby Zuzka dużo ważyła. Czeko widzę, że jesteś pocieszona i raczej nie masz czym się martwić Kasiu i ode mnie najlepsze życzenia dla męża I jeszcze bo cały czas zapominam ![]() Najlepsze życzonka dla Martynki
Rośnijcie zdrowo Królewny ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Svi:
"Hej. Gnom rozwiązał umowę netu i mi odłączyli. Umieram z nudów bez netu muszę teraz jakiś kupić bezprzewodowy chyba. A u mnie ok. Marci zrobił dziś dwa kroki normalnie w szoku byłam. I sprzedałam wózek w końcu. Tęsknię za wami."A to Gnom straszny tak Nam zabrać Svi ![]() A dla Marcelka kolejny chodziarz w naszym gronie![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-06-02 o 22:10 |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chorowitka z niej ale to pewnie dlatego, ze chodzi do zobka. Duzo zdrowka jej zycze i ucałuj ją mocno Jeszcze wroce do tematu Dnia dziecka. Zazdroszcze Wam po cichu tych wszystkich prezentow, ktore dostały wasze maluchy. Kuba nie dostał nic ![]() Tzn my z TŻ kupilismy mu takie małe drobiazgi ale od dziadkow, chrzestnych nie dostał nic, nawet zyczen. Moja mama stwierdziła, ze Kuba jeszcze za mały na to swieto - bo nic nie rozumie a tesciow wogole nie było, nawet nie zadzwonili. To samo z chrzstnymi ![]() Moi dziadkowie dali mi pieniadze zebym kupiła Kubie jakas zabawke - bo oni starszej daty i sie nie znaja. Takze bardzo mi przykro jak czytam co dostały wasze dziacieczki. Nie pomyslcie tylko, ze jestem łasa na prezenty. Tu nie chodzi o mnie tylko o Kubusia.
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że kochasz Kubaska najmocniej na świecie i chcesz dla Niego jak najlepiej i dlatego martwisz się. I nie wydaje mi się, żeby Krasnoludek tak odstawał a już na pewno nie jest to Twoja wina ![]() Przytulam mocno Dla mnie i Zuzki Kubuś i tak jest naj naj naj
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze kochasz Krasnoludka ponad zycie i dlatego tak sie martwisz. Widze, jak bardzo sie starasz i wiem, ze jestes przewspaniala mama. Moze czasami niepotrzebnie zamartwiasz sie na smierc, ale mamy podobno tak maja ![]() Moje dziecko tak ladnie nie mowi. Potrafi upomniec sie o jedzenie, gdy jest glodny . "Chodzi" za mna, ciagnie mnie za nogawki i jeczy am. Gdy cos jest nie tak, to jeczy mama, a gdy mama mu na cos nie pozwoli to placze/jeczy papa (znaczy sie tata ). Nie potrafi nasladowac zwierzat, ale fajnie intonuje jak mialczy kotek, szczeka piesek itp.
|
|
#4271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama musze sie zabrac za onz Cytat:
a niby dlaczego ? Cytat:
Dobranoc kobiety
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrów Ją ![]() No i wielkie brawa dla Marcelka ![]() Cytat:
Zuzka nie dostała góry prezentów. Od nas tylko książeczkę grającą i bączka a babcie dały pieniądze, chrzestni tez nie dzwonili z życzeniami. Nasze dzieciaczki jeszcze są małe i w ogóle tego nie rozumieją a ja też nie wymagam, żeby ktoś coś Zuzi kupował bo w końcu to moje dziecko
|
||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Wujek chrzestny nadjechal z grzechotką canpola... na wiek 6+
![]() Nie otworze jej...puszcze ją dalej w świat, bo Laura jest za duża na grzechotki z misiem.W każdym razie liczy się gest i pamięć. To teraz spadam aaaa dla mnie bomboniera urodzinowa czaje sie na nia i czaje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
A to jaki gnom z Tz Svi
![]() I jak to teraz bedzie bez naszej Svinecki? ![]() Mam nadzieje, ze szybko odzyska kontakt ze światem ![]() I wielkie brawa dla Marciego ![]() Cytat:
Heh, moze wyolbrzymiam i sie niepotrzebnie czepiam tego... Cytat:
A tez mam faze na słodkie, zjadłam dzisiaj sezamki, i kilka cukierkow ![]() Kasiu, przykro mi ze juz nie moge byc dla Ciebie przykładem
|
|
|
#4275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Miramejku głupoty opowiadasz Z Kubaskiem wszystko jest w porządku, na pewno nie odstaje...no bo i jak? każde dziecko samo wie kiedy jest czas na nowe rzeczy i na pewno nie masz się co martwić...a Ty jesteś cudowną Mamą, która kocha Synka ponad wszystko, widać to gołym okiem....![]() Cytat:
ucałujęU Nas też nie było prezentów za dużo, ja kupiłam Małej dwie sukienki, jeszcze planuję basenik kupić w ramach dnia dziecka...moi Rodzice piaskownice kupią...tata chrzestny (mój brat) jest na wakacjach w Spain więc też nie było życzeń...o drugim zestawie Dziadków i chrzestnej nawet nie wspomnę.... Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dużo, dużo , dziękuję bardzo, bo wiem, że chcesz mnie pocieszyć.Mnie aż tak bardzo na cyferkach nie zależy, ale na tym, żeby ładnie przybierał, mam traumę po styczniu ![]() Cytat:
dla MarciegoCytat:
|
|
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze Mariolu jest to, że ja chciałabym się czasem nie martwić, ale nie umiem ![]() Kubuś też woła mama, jak coś jest nie tak ![]() ![]() Daj się skusić i nie będziesz musiała się czaić ![]() *** Mieliśmy niespodziewaną koopkę Pierwszy raz od czasów noworodkowych Kubuś zaserwował nam taką niespodziankę w godzinach nocnych. Asystowałam Małżowi i udało się na śpiocha, aż nie wierzę ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
*** Idę już spać, śpijcie dobrze
|
|
|
#4279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ale z takim apetytem jak ma Kubuś to nie masz co się martwić ![]() Cytat:
he he he ![]() "Zapachniało" czy słyszeliście jak robił? Z kupką całą noc to by było nieciekawie. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Ja również idę, dobranoc |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja uciekam...dobranoc
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczornie
![]() Miramejku naprawde nie masz sie co martwic , moj Danielek tez nie potrafi za wiele . Robi papa ( jak mu sie zachce ) , kiwa glowka jak czegos nie chce , tez mowi mama jak mu jest zle , i to chyba tyle . Ja zawsze porownuje Daniela do szwagierki synka , on jest o pol roku starszy i pamietam co robil i kiedy mniej wiecej . I wyglada to mniej wiecej podobnie. Aniu ja rowniez sie zmartwilam Daniela waga , jak bylam u mojej kolezanki , jej 4 miesieczny szkrab ma juz 8 kilo, Daniel pol roku starszy i moze 8800 ma ( dlugo go nie wazylam). Gorgulku sukieneczka sliczna ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Karolinko zdrowka dla Zu .
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej,Gorgulek
Cass ja kupilam malej ta zyrafke, od mojej mamy dostala kaske, moj brat- chrzestny tylko ucalowal , druga babcia i chrzestna daly sloiczki i czekolady wiec tez szalu nie bylo ale wazne ze pamietali Svi wracaj szybko do nas ![]() dobranoc
|
#4283 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Zuzy Cytat:
![]() Ale się wkręcasz Nie mam pojęcia z czym odstaje, a czytam wątek uważnie ![]() Co do tego na biało, to nawet nie komentuję Przez Ciebie to owszem, On jest taki fajny - zadbany i najedzony i "przez Ciebie" umie już to, co umie, a nie mniej.![]() ~~~~~~~~ Ale mi się oczy zamykają :ziewa:
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-06-03 o 00:00 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
nic straconego...zawsze mozesz nim byc na nowo
![]() Laura nosi równe ciuchy- rozmiarowo, co jej starsza o 7mc kuzynka i nawet sie nie zastanawialam czy wszystko z nią ok czy jest za gruba, za duża czy cos... Spójrzmy po sobie...mi zależy zeby sie pozbyć, Miramej zeby przybrac. Właśnie wczoraj o tobie pomyślałąm Miramej godzinke-dwie po wypicu pokrzywy.Dopadł mnie taki wilczy apetyt ze nie mglam sie pohamować i poszlam sie najeść.Potem zajrzałam do klubu pijaczek pokrzywy i duża część z nich po pokrzywce ma zaostrzony apetyt, wiec ja rezygnuję, bo nie mogę tak jeść i to wieczorem. Z resztą jeszcze dziś to sprawdze.W każdym razie o 22 to mi przez glowe nie przejdzie zeby jesc, a wczoraj ....
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Nam kolejne zęby wychodzą- 2 górne jedynki i 2 dolne dwojki To znaczy nie mi wiadomo![]() Czeko dzieki za komplement nareszcie się za siebie porządnie wzięłam Cass zmień mi wagę na 60![]() Szkoda że Svi nie ma netu
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U nas b-a-je-c-z-n-a p-o-g-o-d-a, wiec wiem, ze wybywamy Katarzynko, pij pokrzywe tuz przed pojsciem do lozka, pijesz napar, myjesz zeby i idziesz spac. i jesz sniadanie rano
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Dziewczyny, zwlaszcza Cass i Kat dlaczego wybralyscie diete Onz??? Chcialabym jakas zaczac i interesuje mnie Dukana Czytalyscie cosik na jej temat? Bo ja czytam i czytam i juz krecka dostajeMyslicie ze Onz jest lepsza???
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej zrezygnuje, bo konia z kopytami zjem. pijesz sama?ciebie tez ssie? dzis tak sprobuje ![]() Cytat:
||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ładnie to napisałaś ![]() ---------------------- ale Svi napisała, ze odłączył jej net z powodu sprzeczki czy był jakiś inny powód... ale burzliwy ten ich związek ![]() zapomniałabym - Tomuś zrobił ostatnio kilka kroczków tzn. zatrzymał się przed czymś do złapania, puścił moje ręce i zrobił kroczek i złapał się dopiero kanapy, stołu, itp...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-03 o 10:10 |
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spojrze jeszcze na Onz i porownam ktora dla mnie lepsza ![]() Cytat:
![]() ![]() dla Tomusia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

. Natknęłam się na któryś z wątków butowych i tam Ćwirka przekazywała info za prośbą Svi...
NIE LUBIĘ TROLLI

Muszę lecieć po zakupy, a Zuzka chora
ale jak wrócę to się odezwę...napisałam w klubie....bo już mi brakuje sił...
pogoda do bani i mój nastrój też,bez jakiejś wyraźnej przyczyny.Sama się zastanawiam,bo to do mnie niepodobne
Wymacałam - prawa górna 4., dziąsło całe opuchnięte.

dla Kuby
a Bartuś 8.300 g 

. Nie chciałabym, żebyście pomyślały, że nie akceptuję lub nie kocham mojego Krasnoludka takim, jakim jest 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)