Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-07, 17:02   #4261
Bonku
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

mam dla Was fajny filmik https://www.facebook.com/LubieePiate...message_bubble

iii zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10441058_886662254723491_6701862775887596204_n.jpg (31,3 KB, 32 załadowań)
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:09   #4262
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
polly jak humor? Drzemka pomogła?
Trochę lepiej było, dopóki tata nie zadzwonił do mnie i powiedział, że z dziadkiem jest coraz gorzej. jest po 2 wylewach, a teraz wykańcza go rak płuc. jak już się wali, to wszystko na raz.
TŻ wokół mnie skacze i próbuje mi jakoś ten humor poprawić. Kupił słodkości, zrobił kawę, nawet chce się ze mną na spacer wybrać, jak przestanie padać.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:14   #4263
magda16262
Zadomowienie

Polly gorace usciski. Moj kochany dziadzio zmarl mies po naszym slubie mial udar i widzielismy jak go złapało nagle jak lezał gotowy do spania ;( a pozniej 3 dni walczyl o zycie powoli narzady siadaly smutne. W roku slubu mielismy 6 pogrzebow w najblizszej rodzinie.

Trzymam kciuki,zeby wszystko bylo dobrze a dziadek jak najmniej cierpial
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:17   #4264
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Co m-c to ja bym chyba nie miała co robić u fryzjera i poszłabym z torbami chociaż nie, dla samego relaksu mogłabym chodzić

Ależ moje dziecko żywe od 2-3 dni. Nie wiem czy to mój kaszel ją tak wkurza czy systematycznie podawana dawka słodkości - miodu i malin tak na nią działa. Ale dokazuje całymi dniami
ja u fryzjera nie byłam chyba od maja muszę iść ale czasu nie ma..
a moja maleńka od wczoraj cisza totalna - nie wiem czy wszyto ok? ale nic mnie nie boli więc mam nadzieję że tak

ja też mam jakiś nieciekawy humor może i ona markotniejsza i bardziej śpiąca przez ta pogodę..

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Skusiłam się także na jagody goji, bo były akurat na promocji, a lubiłam je jeść do owsianki. I tu zonk, jedni piszą, że można je jeść w ciąży, inni, że nie.
Dzisiaj pierwszy raz pani na kasie w Tesco zawołała mnie bez kolejki.
ja jem jagody goji - nic nie słyszałam że nie można

[QUOTE=ktoregos_dnia;53377 158

Ja nie cierpię a jak już przychodzi co do czego to więcej przewijam niż oglądam. Zdjęcia tak, ale filmów nie lubię. Myślę, że u mnie nie będzie kamerzysty [/QUOTE]

ja też filmów nie cierpię i nie oglądam. Zdjęcia lubię. My nie mieliśmy kamerzysty i nie żałuje. A na ostatnim ślubie jak byłam to tylko mnie denerwowali bo wpychali się z tą kamerą wszędzie i przeszkadzali wszystkim tak jak by oni byli najważniejsi - ble

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie liczę na żaden prezent.. Bo to ten typ, który się nie domyśli. A prezenty dostaje od wielkiego dzwonu. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kwiatka dostałam ;-)
mój mąż na pewno nic mi nie da i nie wpadnie. Zresztą ja też bym nie pomyślała - prezent od rodziny czy bliższych znajomych
ale przecież wydatki na dziecko mamy wspólne i wspólnie się przygotowujemy - no i będzie ze mną przy porodzie - też ma obowiązki i się na stresuje i namęczy. A wy im coś kupujecie że zostali ojcami?

te kolorowe groszy piękne

ja biore femibion i magnez
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:26   #4265
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Emma,rozwiń proszę myśl nie słyszałam tej teorii. Mnie lekarz kazał brać kwas foliowy do końca ciąży, jak z witaminami to nie wiem, póki co biorę. Ale i tak się nieźle odzywiam, wiec nie wiem czy to konieczne?
Dziwne, że ten kwas masz brać przez całą ciążę. Skoro się zdrowo odżywiasz to po co sztuczne witaminy. Ja nie trzymam się tabel. Jem dużo owoców, warzyw piję soki więc po co dodatkowo coś łykać? Reklamy próbują nam wmówić, że bez suplementów ani rusz, lekarze polecają suplementy dzięki czemu jadą później na Karaiby, a my ślepo wierzymy w dobro płynące ze sztucznych pigułek i przez to nie dbamy o zdrowe odżywianie bo przecież pigułka zrobi to za nas. W pierwszej ciąży brałam witaminy prawie całą ciążę i nawet nie miałam takiego apetytu na zdrowe jedzenie tak jak teraz kiedy ich nie biorę. Dużo czytałam o suplementach może nie mam w tej dziedzinie dyplomu ale nie wierzę w dobrodziejstwa z apteki
Cytat:
Właśnie zjadłam naleśniki z serem, pycha
Ja zjadłam jednego z dżemem, a drugiego z czekoladą

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ale przecież wydatki na dziecko mamy wspólne i wspólnie się przygotowujemy - no i będzie ze mną przy porodzie - też ma obowiązki i się na stresuje i namęczy. A wy im coś kupujecie że zostali ojcami?
Dorka ale to my urodzimy i odwalimy większą część roboty przy dziecku. Nie miałabym żalu do męża gdybym nic nie dostała bo nie wpadłby na to. Jednak nie widzę w tym nic dziwnego. Może i będą przy porodzie i tak dalej ale to pikuś w porównaniu do tego ja my męczymy się przez całą ciążę i rodzimy w okropnym cierpieniu. Nie udawajmy, że dla nas to nic takiego.
Stary 2015-11-07, 17:26   #4266
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Trochę lepiej było, dopóki tata nie zadzwonił do mnie i powiedział, że z dziadkiem jest coraz gorzej. jest po 2 wylewach, a teraz wykańcza go rak płuc. jak już się wali, to wszystko na raz.
TŻ wokół mnie skacze i próbuje mi jakoś ten humor poprawić. Kupił słodkości, zrobił kawę, nawet chce się ze mną na spacer wybrać, jak przestanie padać.
biedny dziadzio trzymajcie sie najgorzej jest tak patrzec jak najblizsi cierpia..
dobrze, ze masz obok takiego kochanego tz, ktory cie wspiera i pociesza, taki mezczyzna to skarb

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ja też filmów nie cierpię i nie oglądam. Zdjęcia lubię. My nie mieliśmy kamerzysty i nie żałuje. A na ostatnim ślubie jak byłam to tylko mnie denerwowali bo wpychali się z tą kamerą wszędzie i przeszkadzali wszystkim tak jak by oni byli najważniejsi - ble
u nas kamerzysta byl tak dyskretny, ze ci co nie wiedzieli, ze mamy to pozniej pytali czy mielismy w ogole to niektorzy mysleli, ze to fotograf bo mial taka mala kamerke jak aparat, ja w ogole cale wesele nie zwracalam uwagi na jego prace i nie pamietam go wiele, byl na prawde niewidoczny to tez zalezy na pewno od kamerzysty, ale mysle, ze to fajna pamiatka nawet dziciom po latach pokazac jak rodzice sie bawili ale wiadomo, co kto lubi

ide robic ta salatke, bo jak sie rozsiade to juz nie rusze
Stary 2015-11-07, 17:31   #4267
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
iii zdjęcie
Oj tam

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Przykro mi z powodu dziadka. Masz możliwość zobaczyć się z nim?
Pokaż tż-owi, że widzisz jak się stara, będzie mu miło.
Stary 2015-11-07, 17:50   #4268
fasolka1987
Zadomowienie

ja biorę witaminy te femibion natal 2 plus ale rzeczywiście drogie są i nie wiem czy jeszcze może z miesiąc pobiorę i odstawię kwas foliowy to wiem, że trzeba brać bo dieta nigdy nie uzupełni jego niedoborów w ciąży

polly
Stary 2015-11-07, 17:59   #4269
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Dorka ale to my urodzimy i odwalimy większą część roboty przy dziecku. Nie miałabym żalu do męża gdybym nic nie dostała bo nie wpadłby na to. Jednak nie widzę w tym nic dziwnego. Może i będą przy porodzie i tak dalej ale to pikuś w porównaniu do tego ja my męczymy się przez całą ciążę i rodzimy w okropnym cierpieniu. Nie udawajmy, że dla nas to nic takiego.
dokładnie, wydatki wydatkami ale ciąza i porod karmienie itd to spada na nas głownie, oni ida do pracy a to my zostajemy z wszystkim i tak sie po prostu mowi prezent za urodzenie mu dziecka, bo chcac nie chcąc oni mają dziecko bez znoszenia jakichkolwiek dolegliwosci, owszem same sobie nie zrobiłysmy ale nikt mi nie powie ze zrobienie dziecka można porównać do porodu

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

polecam kolejny fajny trening dzisiaj poćwiczyłam swoj mix dozwolony w ciąży licze jutro na zakwasy a to przypadkiem znalzłam przewinełam i wydaje sie fajny https://www.youtube.com/watch?v=gSUJX5zkkb4
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:01   #4270
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Polly, bardzo współczuję
Stary 2015-11-07, 18:10   #4271
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

emma
Oczywiście że nie umniejszam mojej roli i tego że to ja jestem w ciąży i rodzę a nie on. Ale uważam że bardziej wartościowe jest to że o mnie dba, troszczy się, robi obiady, zakupy, pomaga sprzątać i daje z siebie wszystko niż jakiś prezent. Ale musisz też pamiętać że mówię z perspektywy okropnego skąpca (którym mam świadomość że jestem) i wydaje mi się że wydawanie pieniędzy w czasie kiedy mamy sporo wydatków jest całkiem zbędne.
Co innego kiedy partner chciałby pomagać więcej a nie może z rożnych powodów i tak próbuje nam to wynagrodzić.
Stary 2015-11-07, 18:15   #4272
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja zwolnienie mam na miesiąc, bo co 4 tygodnie mam wizytę

My na obiad dzisiaj pikantne skrzydełka z piekarnika, frytki (to jest właśnie to co mi najbardziej wchodzi w ciąży i nie muszę się zmuszać do jedzenia ) i papryka konserwowa mniam

Jutro jadę po buty na ślub bo muszę porządnie rozchodzić, bo mnie mocno zawsze obetra
frytki to był mój hit 1 trymestru, a teraz jakoś odpuściło...

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Znajoma mi mówiła, że najlepiej zwolnienia brać na 3 tygodnie chyba, wtedy gdzieś tam w bazie nie wyskakują tak jak np.:miesięczne i mniejsze prawdopodobieństwo kontroli. Ona weteranka l4, zna się na rzeczy ale może mamy jakąś księgową na wątku
ooo widzisz, to pewnie dlatego mam wizyty co 3 tygodnie
Cytat:
Ja nie cierpię a jak już przychodzi co do czego to więcej przewijam niż oglądam. Zdjęcia tak, ale filmów nie lubię. Myślę, że u mnie nie będzie kamerzysty
ja też wolę zdjęcia i nie mieliśmy kamerzysty

Polly, bardzo współczuję dobrze, że masz wsparcie TŻ

ciężki dzień dzisiaj miałam, to już nie ta sama kondycha co kiedyś. Zwykłe odkurzanie i mycie podłóg to jak orka na ugorze... na obiad rosół i kurczak z rosołu w sosiku z warzywami. Wyszło więcej, więc zostanie na jutro ktoś tu mówił o przepisie na krem z brokułów na rosole, chyba misia? Napisz jak to się robi, bo ja w zupach kremach jestem zielona rosołu też zostało, a nie lubię kilka dni jeść tego samego... przynajmniej spotkanie z koleżankami się udało a jutro z mamą malujemy sobie czupryny
Stary 2015-11-07, 18:24   #4273
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
frytki to był mój hit 1 trymestru, a teraz jakoś odpuściło...

Frytki to jest mój hit życia, więc łatwo nie mam
Stary 2015-11-07, 18:25   #4274
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

obiadowi to u mnie dziś gulasz wołowy z brokułem na parze i rosół który jutro przerobie na czerwony barszcz z naleśnikami z pieczarkami

do tej pory nie śnił mi się dzidziuś ale dziś miałam sen że wyszłam z moim psem na spacer i skaleczyła sobie łapę - po czym zaczęł apłakać jak niemowlak
Stary 2015-11-07, 18:29   #4275
Darkanddark
Zakorzenienie

Polly, trzymaj się mocno, fajnie, że masz oparcie w tż. Jeśli chodzi o rodzinę i bliskie nam osoby, zawsze jest trudno :-(

Pojechaliśmy na szybciocha do sklepu, kupiłam w rossie dwie nude paletki do cieni, bo tylko takich używam. Zrobiłam porządek w kosmetyczce i widzę, jak ja mam mało kosmetyków..
W poniedziałek pójdę, kupię jeszcze tusz jakiś i może mój eyeliner będzie.

Emma- dzięki za info, widzę, że jesteś w temacie. A to z tym, że dziecko się rodzi większe po witaminami to nie słyszałam i jakoś nie widzę między tym zależności :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:36   #4276
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam :/ tz przed nocką oczywiście musiał z netem coś pokombinować, przez co teraz nie mam ani internetu na laptopie, ani tv bo dekoder działa przez wifi, ani filmów z lapka, bo są na zbiorczym dysku i też potrzebuje wifi. Będę się w sufit gapić cały wieczór :/ a on poszedł sobie do pracy. Za☠☠☠iście po prostu.
Stary 2015-11-07, 19:04   #4277
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

A mi mąż zrobił pizze na obiad i tak sie najadłam że ledwo się ruszam. Mąż śpi a ja mam czas dla siebie

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 19:06   #4278
Darkanddark
Zakorzenienie

Zbieram się za robienie tortilli z kurczakiem ;-)

Ktoregos_dnia - a nie możesz się z nim telefonicznie skontaktować, może samej uda Ci się naprawić? Mnie też raz tak tż zostawił, tylko, że z moim przez 9h nie ma kontaktu. I myślałam że mnie krew zaleje..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 19:16   #4279
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się wkurzyłam :/ tz przed nocką oczywiście musiał z netem coś pokombinować
Router jest włączony? Może go zrestartował?
Stary 2015-11-07, 19:32   #4280
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Router jest włączony? Może go zrestartował?

Coś w systemie zmieniał i zdaje się, że sam zgłupiał, bo mówił, że nie powinno rozłączyć. I gdyby miał więcej czasu to pewnie by zrobił, bo informatyk, ale takie rzeczy przecież trzeba robić na 10 minut przed wyjściem :/ no nic, nie pada teraz to z psem na dlugi spacer pójdę. Chociaż tyle.
Stary 2015-11-07, 19:42   #4281
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w systemie zmieniał i zdaje się, że sam zgłupiał, bo mówił, że nie powinno rozłączyć.
nie mógł na to znaleźć lepszego momentu odstresuj się dobrze, że możesz się chociaż pożalić na niego tutaj.
Stary 2015-11-07, 19:54   #4282
magda16262
Zadomowienie

Dzis w tv listy do m jak ktoras lubi o 21.50 ja zamierzam ogladac bo wybieram sie rowniez na 2 cz do kina
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:24   #4283
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
nie mógł na to znaleźć lepszego momentu odstresuj się dobrze, że możesz się chociaż pożalić na niego tutaj.

Żebyś wiedziała ale uderzające jest to, że jak siada net to nawet filmu nie mogę oglądnąć. Jeszcze trochę i światło będzie na wifi

No ale prosił przed chwilą o moje konto i hasło do Neostrady, więc coś tam z pracy próbuje zobaczyć. Chociaż tyle na jego obronę, że czuje chłopak powagę sytuacji
Stary 2015-11-07, 20:31   #4284
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż tyle na jego obronę, że czuje chłopak powagę sytuacji
Bo jak nie to
Stary 2015-11-07, 20:32   #4285
michalina_84
Raczkowanie

Ja też dostaje zwolnienie zazwyczaj co 3 tygodnie, właśnie wczoraj miałam z rana pierwszą kontrole😁Oczywiście byłam w tym czasie poza domem, musiałam pisemnie wyjaśnić gdzie przebywałam w tym czasie, nie mam L4 leżącego.

Jeśli chodzi o wózek to kupiliśmy Mime Xari , zastanawiałam się jeszcze nad quinny moodd, nawet ostatnio oglądałam w sklepie Tako Junama ale my szukaliśmy czegoś mniejszego i zgrabniejszego, grunt że mi się podoba😍

Teraz czas pomysleć o łóżeczku, szukam też fajnej tapety na jedną ścianę do pokoju synka bo póki co bedzie dzielił pokój z siostrą😉
michalina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:34   #4286
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalina_84 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wózek to kupiliśmy Mime Xari
Pochwal się fotkami
Stary 2015-11-07, 20:37   #4287
michalina_84
Raczkowanie

Odbieramy dopiero we wtorek wiec zrobię fotki😍
michalina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:40   #4288
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziewczyny żyję ale totalnie nie mam czasu na wizaz. Staszek dostaje jopla na punkcie komputera lub telefonu więc nie mam jak Was czytać. W dzień ma tylko jedną drzemke godzinną i wtedy ogarniam dom a wieczorem jestem tak padnieta że idę spać...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:43   #4289
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Po cenie już widzę, że od Ciebie wózka nie odgapię Wstaw koniecznie foty jak już będziesz miała możliwość
Stary 2015-11-07, 20:46   #4290
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny żyję ale totalnie nie mam czasu na wizaz. Staszek dostaje jopla na punkcie komputera lub telefonu więc nie mam jak Was czytać. W dzień ma tylko jedną drzemke godzinną i wtedy ogarniam dom a wieczorem jestem tak padnieta że idę spać...
Trzymaj się mamuśka, jesteś dzielna!! Odpoczywaj jak tylko możesz, a porządki domowe mogą poczekać.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez michalina_84 Pokaż wiadomość
Odbieramy dopiero we wtorek wiec zrobię fotki��
Wózek jest boski ale niestety nie mój przedział cenowy jaki kolor wybrałaś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości