Meridia - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 21:30   #4261
Dominika2024
Przyczajenie

Dot.: Meridia

kurcze macie racje ...
od jutra będę jadła te trzy posiłki dziennie , bo sobie zdrowie nadszarpnę
to forum to fajne miejsce zawsze się znajdą ludzie o rozsądnym spojrzeniu , bo pomimo ze to straszne kuszace nie jeść bo sie nie chce to na dłuższa metę to szaleństwo
dziękuję
Dominika2024 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 22:03   #4262
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Napisane przez Dominika2024 Pokaż wiadomość
kurcze macie racje ...
od jutra będę jadła te trzy posiłki dziennie , bo sobie zdrowie nadszarpnę
to forum to fajne miejsce zawsze się znajdą ludzie o rozsądnym spojrzeniu , bo pomimo ze to straszne kuszace nie jeść bo sie nie chce to na dłuższa metę to szaleństwo
dziękuję

Trzymam kciuki za Ciebie!
Powodzenia!
Stary 2009-06-11, 10:46   #4263
mona2007
Wtajemniczenie

widze ze to forum umiera śmiercią naturalną. czyżby wszystkie juz sie tak odchudziły że nie musza juz tu zaglądać.
mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 11:57   #4264
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona2007 Pokaż wiadomość
widze ze to forum umiera śmiercią naturalną. czyżby wszystkie juz sie tak odchudziły że nie musza juz tu zaglądać.
To fakt.. pusto tu ostatnio
aliah85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 12:16   #4265
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Może każdy jest już chudziutki
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 18:06   #4266
aliah85
Raczkowanie

Jeśli ktoś tu jeszcze czasem zajrzy to mam pytanko czy zna ktoś taki środek jak Cidrex?? moja mamcia prosiła,żebym się czegoś dowiedziała bo planuje się odchudzić,a,że ma rozrusznik serca to nie bardzo może kombinować z tabletkami<przy wzroście 160cm waży 85kg>. Lekarz powiedział jej,żeby poszukała jakiś ziołowy preparat wspomagający bo nic innego nie może być w tej sytuacji.. Ja znalazłam właśnie Cidrex,ale chciałabym poznać też wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam
Stary 2009-06-12, 22:55   #4267
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliah85 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś tu jeszcze czasem zajrzy to mam pytanko czy zna ktoś taki środek jak Cidrex?? moja mamcia prosiła,żebym się czegoś dowiedziała bo planuje się odchudzić,a,że ma rozrusznik serca to nie bardzo może kombinować z tabletkami<przy wzroście 160cm waży 85kg>. Lekarz powiedział jej,żeby poszukała jakiś ziołowy preparat wspomagający bo nic innego nie może być w tej sytuacji.. Ja znalazłam właśnie Cidrex,ale chciałabym poznać też wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam
hejka,
cidrex to suplement nie lekarstwo. jest podobno ziołowy, tzn. tak piszą na ulotce. Sama nie stosowałam nigdy bo jestem z góry do supli uprzedzona -> szczerze wierzę, że nie działają
natomiast z mojego doświadczenia mogę ci powiedzieć tylko że jest to preparat dość dobrze rotujący. Jak na suplement-odchudzacz to sprzedaje się bardzo dobrze, co oznacza, że albo ma dobrą reklamę, albo naprawdę działa
osobiście jeśli miałabym wskazać coś ziołowego dla mamy (znaczy się osoby w okolicach 40-50 lat) to szczerze polecam zioła, ale nie żadne tabletki/proszki/kapsułki tylko zwykłe zioła parzone. Mogą być w postaci fixów czyli popularnych herbatek z herbapolu, albo po prostu zalane wrzątkiem sypane ziółka. Polecam szczególnie koper włoski- ma niesamowite działanie na ukł.pokarmowy człowieka, niestety potrzeba wytrwałości żeby to działanie zauważyć (moja rodzicielka schudła ponad 30 kg pijąc 2-3 razy dziennie herbatkę z kopru włoskiego, ale trwało to ok.6 miesięcy, a pierwsze rezultaty miała po 3tygodniach dopiero), poza tym nie ćwiczyła, ale zaczęła chodzić na 1,5 km spacery codziennie.
Aha- taka mała uwaga- nie ma tabletek które same za ciebie schudną są tylko wspomagacze, czyli grunt to dobra dieta, no i zwiększona aktywność fizyczna. Samymi tabletkami to można co najwyżej wrzodów żołądka się nabawić, ale to pewnie wiesz

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 23:46   #4268
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Yhy...bardzo dobry preparat,sama stosowałam, zawiera ocet jabłkowy...czyli wspomaga trawienie zbędnego tłuszczu z organizmu
Ja polecam jak najbardziej dodatkowo hamował mi apetyt

Koleżanka wyżej też dobrze radzi koperek włoski...jest też dobry na wzdęcia
Stary 2009-06-13, 11:21   #4269
aliah85
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za opinie Moja mama zdecydowała się na Cidrex,a do tego zaproponuje jej koperek ja też go lubię,zresztą moje maluchy też popijają często herbatki koperkowe. Miłego dnia życzę
Stary 2009-06-13, 12:28   #4270
ladymartinez
Raczkowanie

witam,
minal miesiac od ostatniego wpisu ze zaczynam brac meridie. Niestety moje obawy o to ze meridia powoduje zaparcia sie sprawdzily. Zawsze mialam z tym problem - musialam brac blonnik, cwiczyc zeby za przeproszeniem zrobic kupe wiecej niz raz w tygodniu. Niestety Meridia powodowala u mnie zachamowanie jakiejkolwiek przemiany materii. Kilka razy na jeden badz dwa dni odstawialam meridie zeby wypic zioła i troche usprawnic jelita. Branie meridii spowodowalo ze tylam- to bylo jakis 1kg no ale jednak mialo to dzialac inacze. Poszlam do swojego lekarza i okazalo sie ze albo mam sie meczyc i brac 3 miesiace i dopiero wtedy bedzie mozna stwierdzic czy nadal tyje i czy meridia nie dziala tak jak powinna albo poprostu odstawic meridie i wrocic do normalnych sposobow odchudzania. Narazie postanowilam ja odstawic, robie kuracje zeby pobudzic jelita i poprostu lekarz kazal mi brac dwa razy w tygodniu meridie zeby poprostu przyzwyczaic sie do jedzenia malych porcji. Oprócz tych problemów z zaparciami nie mialam innych zlych skutkow- jadłam bardzo mało, nie miałam potrzeby jedzenie- nie bylam w stanie zjesc calego obiadu itd.....APELUJE DO KOBIET KTORE MAJA PROBLEMY Z WYPROZNIANIEM - KONIECZNIE WYBIERZCIE SIE DO LEKARZA PRZED BRANIEM MERIDII.
pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia w odchudzaniu
ladymartinez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 15:18   #4271
kara182
Przyczajenie

Witam kobietki Dziś Kupiłam jeden listek meridi 10mg , w obawie przed skutkami ubocznymi, jednak i tak żywię ogromną nadzieję iż uda mi się schudnąć Jestem po jednej tabletce, chciałabym żeby choć troszkę udało mi się zejść z wagi

Pozdrawiam was Cieplutko

kara182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 15:23   #4272
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez kara182 Pokaż wiadomość
Witam kobietki Dziś Kupiłam jeden listek meridi 10mg , w obawie przed skutkami ubocznymi, jednak i tak żywię ogromną nadzieję iż uda mi się schudnąć Jestem po jednej tabletce, chciałabym żeby choć troszkę udało mi się zejść z wagi

Pozdrawiam was Cieplutko

Na pewno schudniesz...większość po tym spada z wagi
Powodzenia życzę i pisz jak samopoczucie
Stary 2009-06-16, 15:42   #4273
kara182
Przyczajenie

Dziękuję Dam znać oczywiście. Mam pytanie, stosujecie jakieś szczególne diety podczas brania tych tabletek? Ja nie jem już od 3 lat ziemniaków, chleba, zdarza mi się wcinać makarony ale nie często, dużo piję wody i zastanawiam się czy coś jeszcze powinnam zmienić.

Stary 2009-06-16, 16:12   #4274
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Dziękuję Dam znać oczywiście. Mam pytanie, stosujecie jakieś szczególne diety podczas brania tych tabletek? Ja nie jem już od 3 lat ziemniaków, chleba, zdarza mi się wcinać makarony ale nie często, dużo piję wody i zastanawiam się czy coś jeszcze powinnam zmienić.

Ja jak brałam to mało co jadłam...ale ważne aby jeść racjonalnie
Jeśli nie jesz ziemniaków i chleba to powinnaś zlecieć z wagi
Makaron jeśli lubisz to jedz z mąki durum jest biały i smaczny tak samo jak normalny a jest on wskazany na diecie Montignac
noi ogólnie...jedz białko szczególnie na kolację...jedz warzywka w dzień...mięsko
Noi takie tam, a jak będziesz ćwiczyć dodatkowo to jeszcze lepiej
Stary 2009-06-17, 16:40   #4275
mona2007
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam was Cieplutko

powiem ci szczerze ze różnie bywa, na mnie niestety niedziałają te tabletki jestem juz 2 miesiąc na nim zaczęłam od słabszych teraz mam mocniejsze, i niestety nie moge sie niczym pochwalic, waga stoi w miejscu, minimalnie zmniejszyły mi sie wymiary ale nie znacząco, moze za duze nadzieje pokładałam w nich naczytałam sie ile to dziewczyny pogubiły kilogramów i jaki to jest cud lek, najwidoczniej nie dla mnie jest do dane,dokończe te opakowanie i odstawiam . mam nadzieje ze z toba bedzie inaczej i tego ci życze, ale niepkładaj wielkiej nadzieji.bo rozczarowania bolą. pozdrawiam i powodzenia.
mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 20:28   #4276
adgam77
Przyczajenie

GG do adgam77 Send a message via Skype™ to adgam77

czy meridie można kupić bez recepty?
adgam77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 20:35   #4277
kara182
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mona2007 Pokaż wiadomość
powiem ci szczerze ze różnie bywa, na mnie niestety niedziałają te tabletki jestem juz 2 miesiąc na nim zaczęłam od słabszych teraz mam mocniejsze, i niestety nie moge sie niczym pochwalic, waga stoi w miejscu, minimalnie zmniejszyły mi sie wymiary ale nie znacząco, moze za duze nadzieje pokładałam w nich naczytałam sie ile to dziewczyny pogubiły kilogramów i jaki to jest cud lek, najwidoczniej nie dla mnie jest do dane,dokończe te opakowanie i odstawiam . mam nadzieje ze z toba bedzie inaczej i tego ci życze, ale niepkładaj wielkiej nadzieji.bo rozczarowania bolą. pozdrawiam i powodzenia.
Tego własnię się boje, ze nic mnie nie ruszą, nie oczekuje cudów, ale nadzieje mam.. (choćby na kilka kilogramów). Dziękuję

Dziś już 2 tabletka, i sucho w ustach, lekkie zawroty głowy, ale to chyba nic nowego z tego co już czytałam wcześniej

Stary 2009-06-17, 20:41   #4278
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez adgam77 Pokaż wiadomość
czy meridie można kupić bez recepty?
W Polsce nie.
Stary 2009-06-19, 23:52   #4279
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
W Polsce nie.
Czy ta kobietka na zdjęciu to Ty?? szczuplutka jesteś wooow
Jeśli o mnie chodzi to jestem przy 71kg. Pozdrawiam

Edytowane przez aliah85
Czas edycji: 2009-06-19 o 23:54
Stary 2009-06-20, 00:01   #4280
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Czy ta kobietka na zdjęciu to Ty?? szczuplutka jesteś wooow
Jeśli o mnie chodzi to jestem przy 71kg. Pozdrawiam
Tak to ja Nio teraz przy tej wadze już się czuję dobrze w górnych partiach Jeszcze tylko nóżki i będzie dobrze
Wklejałam na innych wątkach moje wcześniejsze foty...także było co zrzucać
Ale dziękuję za miłą opinię
Jak widziałam Twoje foto to powiedziałabym,że wyglądasz wręcz nawet chudo
Fajnie się jednak komuś ocenia a człowiek tak naprawdę sam się musi czuć...i nawet jakby nam ktoś dzisiaj powiedział że jesteśmy laski to jeżeli my się nie będziemy tak czuć to i tak dieta nadal będzie w ruchu
Ah my kobiety...w miarę jedzenia apetyt rośnie jak to mawiają
Ja obrałam cel na taką wagę jak mam w opisie i do niej dążę
Chyba ,że bardziej mi spadnie biust to wtedy dam sobie siana...bo nie chcę mieć biustonosza rozmiaru A

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Mówisz 71 kg a jaki masz wzrost? Skleroza nie boli
Stary 2009-06-20, 00:18   #4281
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
Tak to ja Nio teraz przy tej wadze już się czuję dobrze w górnych partiach Jeszcze tylko nóżki i będzie dobrze
Wklejałam na innych wątkach moje wcześniejsze foty...także było co zrzucać
Ale dziękuję za miłą opinię
Jak widziałam Twoje foto to powiedziałabym,że wyglądasz wręcz nawet chudo
Fajnie się jednak komuś ocenia a człowiek tak naprawdę sam się musi czuć...i nawet jakby nam ktoś dzisiaj powiedział że jesteśmy laski to jeżeli my się nie będziemy tak czuć to i tak dieta nadal będzie w ruchu
Ah my kobiety...w miarę jedzenia apetyt rośnie jak to mawiają
Ja obrałam cel na taką wagę jak mam w opisie i do niej dążę
Chyba ,że bardziej mi spadnie biust to wtedy dam sobie siana...bo nie chcę mieć biustonosza rozmiaru A

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Mówisz 71 kg a jaki masz wzrost? Skleroza nie boli
175cm teraz przy tej wadze już się czuję dobrze hmm..tylko,że od lekarza dostałam na początku czerwca receptę jeszcze na 2 op tabl bo powiedział,że lindaxe bierze się min 3m-ce.. Jeszcze mam mały problem z udami skóra na brzuchu raczej już zostanie, chyba,że sobie ją wytnę heheh w ubraniu jest ok jak ją sobie wcisnę w spodnie ale ogólnie jest dobrze wiesz, chyba pierwszy raz w życiu jestem zadowolona ze swojego wyglądu fakt,że z biustu zostało nie wiele,al cóż.. nie ma nic za darmo
P.S. A na którym wątku wkleiłaś fotki?? chętnie rzuciła bym oczkiem

Edytowane przez aliah85
Czas edycji: 2009-06-20 o 00:20
Stary 2009-06-20, 00:23   #4282
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
175cm teraz przy tej wadze już się czuję dobrze hmm..tylko,że od lekarza dostałam na początku czerwca receptę jeszcze na 2 op tabl bo powiedział,że lindaxe bierze się min 3m-ce.. Jeszcze mam mały problem z udami skóra na brzuchu raczej już zostanie, chyba,że sobie ją wytnę heheh w ubraniu jest ok jak ją sobie wcisnę w spodnie ale ogólnie jest dobrze wiesz, chyba pierwszy raz w życiu jestem zadowolona ze swojego wyglądu fakt,że z biustu zostało nie wiele,al cóż.. nie ma nic za darmo
P.S. A na którym wątku wkleiłaś fotki?? chętnie rzuciła bym oczkiem

Meridianki łączmy się ...jakoś tak to leci
Ale jakoś na początkowych stronach je wklejałam
Cieszę się ,że jesteś już zadowolona.
Wcale nie jest powiedziane ,że trzeba brać ten lek 3 miesiące to wszystko zależy od nadwagi i tego jak ten lek na kogo działa
Tobie akurat nie jest on potrzebny...na Twoim miejscu już bym się przestała dawno tym truć
Stary 2009-06-20, 00:31   #4283
aliah85
Raczkowanie

Cytat:

Meridianki łączmy się ...jakoś tak to leci
Ale jakoś na początkowych stronach je wklejałam
Cieszę się ,że jesteś już zadowolona.
Wcale nie jest powiedziane ,że trzeba brać ten lek 3 miesiące to wszystko zależy od nadwagi i tego jak ten lek na kogo działa
Tobie akurat nie jest on potrzebny...na Twoim miejscu już bym się przestała dawno tym truć
Też się właśnie zastanawiałam czy mogę go sama odstawić.. tym bardziej,że ostatnio wpadam w jakieś psychiczne dołki,napady złości itp i wydaje mi się,że tabl mogły się do tego przyczynić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-20, 00:34   #4284
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Też się właśnie zastanawiałam czy mogę go sama odstawić.. tym bardziej,że ostatnio wpadam w jakieś psychiczne dołki,napady złości itp i wydaje mi się,że tabl mogły się do tego przyczynić
Jak najbardziej możesz go odstawić...a wręcz powinnaś jeżeli masz takie skutki uboczne...z tym akurat to nie są śmiechy...w ulotce wyraźnie pisze...że mogą powodować depresję lub jej nawroty...
Stary 2009-06-20, 00:43   #4285
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
Jak najbardziej możesz go odstawić...a wręcz powinnaś jeżeli masz takie skutki uboczne...z tym akurat to nie są śmiechy...w ulotce wyraźnie pisze...że mogą powodować depresję lub jej nawroty...
Dziwny skutek uboczny, zamiast się cieszyć z nowego wyglądu i straconych kg to człowiekowi się nagle zaczyna robić smutno.. miłej nocki życzę, ja uciekam spać bo moje maluszki zaczynają się kręcić miała bym do ciebie jeszcze parę pytań,ale to następnym razem bo teraz literki mi się zaczynają już mylić pozdr!
Stary 2009-06-20, 17:01   #4286
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Dziwny skutek uboczny, zamiast się cieszyć z nowego wyglądu i straconych kg to człowiekowi się nagle zaczyna robić smutno.. miłej nocki życzę, ja uciekam spać bo moje maluszki zaczynają się kręcić miała bym do ciebie jeszcze parę pytań,ale to następnym razem bo teraz literki mi się zaczynają już mylić pozdr!
Też mi się usnęło
Stary 2009-06-20, 17:23   #4287
verochka
Raczkowanie

GG do verochka

A ja nie śpię, mało tego-wiszę na Wizażu i nareszcie mogę się do Was dołączyć, a to dlatego, że od wczoraj biorę Meridię 15.

Na razie jest ok, nie chce mi się jeść, czuję się dobrze, ale mam małe pytanie-nie chce mi się jeść W OGÓLE. Też tak macie? Ja cały czas się czuje jakbym przed chwilą zjadła powiększony zestaw z McDonalds'a. Więć jak, jecie "na siłę"?

verochka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-20, 17:27   #4288
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez verochka Pokaż wiadomość
A ja nie śpię, mało tego-wiszę na Wizażu i nareszcie mogę się do Was dołączyć, a to dlatego, że od wczoraj biorę Meridię 15.

Na razie jest ok, nie chce mi się jeść, czuję się dobrze, ale mam małe pytanie-nie chce mi się jeść W OGÓLE. Też tak macie? Ja cały czas się czuje jakbym przed chwilą zjadła powiększony zestaw z McDonalds'a. Więć jak, jecie "na siłę"?

Ja ją brałam rok temu
Też nic kompletnie nie mogłam jeść.
Ale jednak postaraj się coś zjeść. Bo później będziesz miała efekt jojo.
Jeżeli masz ciężko to zrób sobie jakieś sałateczki....kurczaczka. ..warzywka
Taki brak głodu u rożnych osób różny okres czasu się utrzymuje.
Zazwyczaj nie dłużej jak tydzień ale to zależy od każdego indywidualnie.

Stary 2009-06-20, 21:58   #4289
aliah85
Raczkowanie

Cytat:
Ja ją brałam rok temu
Też nic kompletnie nie mogłam jeść.
Ale jednak postaraj się coś zjeść. Bo później będziesz miała efekt jojo.
Jeżeli masz ciężko to zrób sobie jakieś sałateczki....kurczaczka. ..warzywka
Taki brak głodu u rożnych osób różny okres czasu się utrzymuje.
Zazwyczaj nie dłużej jak tydzień ale to zależy od każdego indywidualnie.

a właśnie miałam się pytać jak długo brałaś M15 i jak długo już jej nie bierzesz..
Stary 2009-06-20, 22:38   #4290
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
a właśnie miałam się pytać jak długo brałaś M15 i jak długo już jej nie bierzesz..
Wzięłam ją pod koniec czerwca równy rok temu...a ile brałam? jedno opakowanie M15,30 tabletek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości