|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
|
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
żelazo
|
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U (ocena jak zwykle bardzo mile widziana
)I: kanapka z ciemnego chleba z pasztetem sojowym, listkiem salaty i pomidorem, jogurt danone naturalny, pomarancza, kawa z mlekiem i cukrem II jablko III falafel(na miescie) IV 1 smazony camambert w panierce, salatka(pomidor,ogorek,ja jko,kukurydza,majonez) na deser: paczka rodzynek w czekoladzie
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Ty zartujesz prawda O.o? To nie wiesz, ze zelazo wplywa na dobre ukrwienie O.o?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale buraki zalecane są dla kobiet w okresie menopauzy, kiedy to gospodarka hormonalna świruje i daje różne objawy, jak ciepło zimno naprzemian, wzrasta ryzyko osteoporozy itd. A przecież bez okresu dziewczyna jest taka właśnie przekwitająca ;P Pozatym tam jest tona żelaza i przeciwutleniaczy, lecz się tym anemie a nawet wspomaga leczenie białaczki. Buraczki poprawiają pracę układu pokarmowego i krwionośnego i w ogóle są zdrowe o ! A ćwikła z chrzanem wymiata
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobie mały offtop, ale to na temat buraków
Bardzo lubię surówkę z tartych buraków, ale nie zawsze mam czas ją zrobić myślicie, że takie dostępne w sklepach w słoikach są ok, czy za dużo chemii i mam się poświęcić i sama gotować i trzeć? |
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
od dzisiaj w takim razie , buraki miłość moja ;d
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
moja R.
1. owsianka elovena z truskawkami mrożonymi, jabłko. 2. panga, warzywa na patelnie, 1/2 torebki ryżu jabłko (tuż po) mogę sobie pozowlić tu na cappucino, albo kakao? 3. bułka ciemna, twarożek domowy.
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze U:
Śn: jogurt wiśniowy 330g z 4 łyżkami crunchy,2 granoli orzechowej,20g mieszanki orzechów, 2 łyżkami rodzynek,łyżką słonecznika i otrębami ; jabłko 350g, herbata z cytryną II śn: (szkoła) 100g grahamka z masłem, 2 plastrami polędwicy,serem białym,ogórkiem,rzodkiewk ą i szczypiorkiem; banan, 3 kostki czekolady bakaliowej w autobusie: sok(300ml) jabłkowo-miętowy O: talerz barszczu czerwonego, kotlet schabowy, pół woreczka kaszy gryczanej, 3 ogórki kiszone, dużo surówki z marchwii,papryki i kapusty deser : szklanka kakao nat., 2 ptasie mleczkaP: kromka słonecznikowego z 2 łyżeczkami miodu, herbata z cytryną i łyżeczką miodu ; 3 plastry ananasa K: miska sałatki(pierś z kurczaka, kapusta pekińska,ogórki konserwowe,kukurydza,majo nez, ketchup) ; 2 mandarynki, jabłko |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
R.
I.wiejski 200g,fitella cynamonowa,jabłko,cynamon II:2kromki pełoziarniste z masłem,chudym twarogiem,2łyzeczki powideł śliwkowych,3plastry wędliny z kurczaka,dwa plasterki pomidora,mandarynka III: gotowana piers kurczaka,brokuły,jabłko IV:pół makreli,pół pomidora V:serek homo nat,pół papryki mozna prosic o ocene?
|
#4304 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
! tylko troszke nnkt.. dobrze ze jest masełko ![]() Cytat:
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2008-12-16 o 16:25 |
||
|
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
UUU na dzisiaj:
Ś: 3 kromki razowca ze słonecznikiem - dwa ze schabem ze śliwką, jedna z fetą light, plasterkiem sopockiej i pomidorem, dwa liście sałaty lodowej II Ś: 2 plastry dość cienkie ciasta dwukolorowego (takie a la babka z odrobioną mąki razowej i pół na pół cukier z fruktozą), jabłko O: spora miska niezabielanej zupy grzybowej z makaronem razowym al dente, lindorek o 17:30 będzie PW, a po 19 kolacja. jakieś propozycje co mogę zjeść?
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mongan, fitella moze i nie na R idealna ale ja lubie,a moja dieta to styl odzywiania sie owsianke tez jem czasami,musli tez,wiec nie uwazam zeby fitella była strasznym złem
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale fitella cynamonowa do jak dla mnie najlepsze płatki w dodatku w Twoim jadłospisie nie ma żadnych grzeszków, więc fitella jak najbardziej Hypno, a czemu nie mozesz? źle działa na brzuch? ja za to codziennie pożeram calego buraka w surowce ![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a śniadanie jakie smakowite
|
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych burakow. Mi pani Ginekolog powiedziala ze brak okresu spowodowany odchudzaniem nie ma nic wspolnego z brakiem zelaza, tylko z zaburzeniami przysadki mozgowej. Dlatego wszystkie "naturalne suplementy" wywolujace okres nie dzialaja, potrzebna jest niestety najczesciej poprostu kuracja hormonalna.
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
Mongan dziękuję bardzo
Ryż brązowy, twarożek z Piątnicy, a Cappucino nie było ![]() a i kolacja jest na 3h przed snem, więc bułka chyba może być?
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Ah, jak ja się tu nie odzywałam dawno... I od razu pytanko
![]() Co mogę jeśc przy grypie żołądkowej :/ W zasadzie to chyba jakiś wirus jest, bo każde jedzenie jakie wsunę powoduje takie dziwne uczucie w jelitach (coś jakby ciepło :/) i wydyma mnie potem w dolnych partiach brzucha. Jestem przed okresem ale NIGDY takie rzeczy mi się nie działy ![]() I od niedzieli w zasadzie jadę na owsiance, kaszy mannie i herbatach (zielona i rooibos). Więc co jeśc w takiej sytuacji?
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę, musisz mieć super metabolizm. pewnie dużo się ruszasz?
|
|
|
|
|
#4318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja własnie pożeram 80gramowe opakowanie rodzynek w czekoladzie, do ktorych sie przymierzalam od 2 tyg, bo to "AZ" 300 kcal
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: Kawałeczek twarogu, garstka płatków migdałowych, dwa orzechy włoskie, pół pomidora, ćwiartka papryki, łyżeczka śmietany. I to tak razem Kawałek pomarańczy.Obiad: Szklanka ryżu (już ugotowanego, jeszcze nie mam wagi), jeden mały kotlecik mielony, surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Kolacja: Dwie kromki razowca z suchą krakowską, pół plasterka sera i papryka. Przez cały dzień tylko woda i ćwiczenia. (Aż czuję zakwasy) W porządku? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

ale w sumie mogłabym zjeść jakąś paule czy bakusia
obiecuję poprawę! :P
czasem dodaje jeszcze brzoskwinie z puszki. pychota jest, polecam
bo mi po prostu totalnie nie smakuje, nie jadam od 3 klasy podstawówki, kiedy sie zbuntowałam rodzicom
serio?;d a ja myślałam, że żartujesz i chodzi o formę, hm, bardziej kolorystyczną. a co mają takiego buraki ?

lepsze jakies musli bez zbednych cukrow, a jak za mało słodkie to moze garstka rodzynkek? pycha tez z miodem 

Ryż brązowy, twarożek z Piątnicy, a Cappucino nie było