|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Dziwi mnie, że osoby, które deklarują, że nigdy przenigdy nie miały konta na portalu społecznościowym, doskonale wiedzą co tam się dzieje i że ludzie korzystający z tego typu rzeczy nie potrafią bez nich żyć.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2011-11-10 o 22:09 |
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, ale nawet jak ktoś idzie czasem na głupią komedię, to nie znaczy, że tylko takie ogląda.
Bo ja czasem oglądam takie, a mimo tego oglądam też coś ambitniejszego, to pewnie zależy od dnia, chęci, nastroju. Chyba, że chodzi Ci o osoby, które oglądają tylko głupawe komedie, to może faktycznie dziwi, dlaczego tylko to. |
|
|
|
#4293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie polskie komedie to tez strata kasy, nie chodze na to. I wkurza mnie jak ludzie na prawo i lewo opowiadaja jakie to dobre filmy bo jak juz zaplacili za bilet to musialo sie podobac. Nie rozumiem filmow, ktorych caly humor opiera sie na beznadziejnej probie pokazania rozwiazlych Polakow w srednim wieku albo mlodych i bogatych ktorzy zwyczajnie w naszej rzeczywistosci nie istnieja. Wszystko sie opiera na seksie i to w strasznie beznadziejny sposob. Naciagane do bolu. I ciagle ci sami aktorzy. Ostatnia dobra komedia jaka widzialam to bylo nigdy w zyciu. |
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kultura w Polsce (w znaczeniu sztuki) jest na niskim poziomie ( moim zdaniem )
|
||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
No generalnie polskie komedie nie są zbyt dobre, ja wolę te stare np Sami Swoi, wiadomo, że nie były takie głupkowate, zupełnie inne,.
ja jak jest dużo seksu w nich to nie chodzę, bo nie ma sensu to |
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Mam tak samo. Filmy, w których jest mnóstwo seksu i przekleństw są dla mnie po prostu denne. I o ile jeszcze Amerykanie czasem potrafią coś śmiesznego do takiego filmu wcisnąć, to w polskich produkcjach się z tym jeszcze nie spotkałam.
|
|
|
|
#4297 |
|
Konto usunięte
|
Tia, porownajcie American Pie do testosteronu czy lejdis. Konwencja ta sama a efekt?
|
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę,że zarzucanie braku kultury i generalnie ,,niskich lotów" tylko dlatego,że się od czasu do czasu pójdzie na polską komedię,jest dosyć obraźliwe dla innych.Ja chodzę,a uważam się za osobę kulturalną,rozwijającą się cały czas,zdobywającą wiedzę.Lubię od czasu do czasu odpocząć od psychologicznych,zagadkow ych i innych tego typu filmów i wybieram się wtedy na lekką komedię.
Myślę,że jak komuś to tak baardzo przeszkadza,na co ludzie chodzą do kina,to niech sam nakręci dobrą,polską komedię .A propos autobusów przypomniała mi się taka sytuacja.Jechałam sobie miejskim,tłok był średni i na poczwórnym siedziała dziewczyna.Wsiadły sobie 4 starsze Panie,takie eleganckie ,jakieś futra,kapelusze i rozkazały tej dziewczynie się przesiąść,bo one chcą usiąść we 4 .Dodam,że były wolne miejsca w autobusie,po prostu poczwórne jest tylko jedno.Dziewczyna nie ustąpiła oczywiście,ale była wojna.
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie, kiedy ktoś się chwali, że gardzi portalami społecznościowymi, nie ma tam konta i na nie nie wchodzi, ale dokładnie wie, co jego znajomi tam wypisują i jakie zdjęcia wstawiają
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie zarzuciłam nikomu niskiego poziomu kultury, napisałam że dziwi mnie, że ludzie chodza na współczesne polskie komedie ( mam tu na mysli wysyp komedii od czasu ,, nigdy w życiu,,) dla mnie to nie jest kultura i taki film nie rozwija. Wiem, że niektórzy chcą się odmóżdżyć, ja także, tyle że jesli wybieram jakąś lekka komedię to nigdy nie jest to polska komedia. Mnie nie przeszkadza, że ktos chodzi do kina tylko dziwi mnie, że wybiera tak marną ( moim zdaniem) formę rozrywki nie tylko ze względu na treśc, ale też ze względu na obsadę- czyli polskie ,,gwiazdy,,. Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-11-11 o 11:36 |
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mówiły coś w stylu ,,co za bezczelna gówniara",a co jak co ,ale dziewczyna naprawdę grzecznie ,aczkolwiek stanowczo broniła swojego miejsca.Kłóciły się tak ,dopóki nie wysiadła z autobusu,a tak to stały nad nią i warczały.Wykazały się totalnym brakiem kultury ( wchodząc powiedziały dokładnie taki tekst : ,,Panienka niech się przesiądzie,bo nas jest 4 i chciałyśmy porozmawiać ".Cytat:
.Mimo ,że to jest wątek do narzekania,moim zdaniem to przesada narzekać,na co inni ludzie chodzą do kina.Wpływa to na Ciebie w jakiś sposób bezpośrednio,dostaje Ci się przez to czy co?Nie pisz kto jest kulturalny,a kto nie ,bo po wyborze repertuaru przez danego człowieka nie ocenisz tego ,że Ty unikasz polskich,nie znaczy,że każdy musi,a kto na nie chodzi,jest gorszy pod względem rozwoju.
Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2011-11-11 o 11:56 |
||
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja czasami wstaję wcześnie rano, potem stoję w tramwaju pół godziny, potem jadę na inny kampus następne pół godziny, potem wracam na poprzedni kampus, biegam między salami. też mam prawo być zmęczona, też mogą mnie nogi boleć, ale nie jęczę nad nikim że ma mi miejsca ustąpić ![]() a co mnie rozwala - starsze osoby wymagają od młodych kultury, a nawet nie podziękują, kiedy im się miejsca ustąpi, tylko się na ciebie popatrzą, usiądą i gapią się w okno. |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Konto usunięte
|
ja ustępuję miejsc często, bo czasami wchodzi jakaś babcia do tramwaju, ja będę jechała jeszcze 3 przystanki, to niech ona sobie usiądzie, ja postoję. ale jak pisałam, słowo "dziękuję" słysze bardzo rzadko, bo starsze osoby myślą, ze to miejsce im się po prostu należy - a tak nie jest.
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle tylko wymagam.
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
a mi ostatnio babka ok. 40 machnęła w tramwaju ręką - taki gest, żebym wstała i jej ustąpiła miejsca. A ja dopiero co zdążyłam usiąść, bo byłam po pobraniu krwi i czułam się fatalnie (mam niskie ciśnienie)
![]() natomiast, kiedyś w tramwaju ustąpiłam miejsca starszej pani, miałam w ręku ciężkie zakupy i torbę, a ona mi podziękowała za miejsce i jeszcze zaproponowała, że może mi potrzymać moje rzeczy
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podzielam Twoje zdanie dot pójscia od czasu do czasu na lekką niezobowiązującą odmóżdżającą komedię, ale.. ale mam wrażenie że sezon na takie komedie polskie skończył sie na etapie Nigdy w życiu. Obecnie w polskiej komedii musi wystąpić ta sama grupa aktorów a najzabawniejsze momenty albo muszą być przesycone bluzgami albo nawiązaniami do seksu albo czymś kompletnie idiotycznym (jak koleś biegający w damskiej sukience). I szczerze mówiąc dla mnie nie ma w tym nic lekkiego ani odmóżdżającego, to raczej żałosne, dlatego wole wybrać coś w stylu Nigdy w życiu albo nawet Transformers (tak wiem, mają inne wady natomiast nie muszę udawać że bawi mnie wulgarność). a co inni oglądają, nie oceniam, no chyba że dla kogoś takie filmy to sens życia i ulubione kino, wtedy po prostu zakładam że nie bardzo mamy o czym rozmawiać
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
mnie ostatnio bardzo zdenerwowała sytuacja na wykładzie. jak wiadomo, są one nieobligatoryjne, więc działa ogólna zasada - nie chcesz, nie przychodź. poszłam tego dnia na wykład, bo bardzo mnie interesuje ta tematyka i wszystko jest w ciekawy sposób przedstawione. obok mnie siedziały trzy dziewczęta, które przez 1,5h pytlowały w najlepsze, przeszkadzając wszystkim wkoło i ich wkurzając. po co się w ogóle fatygowały? żadna z nich nie zapisała ani jednego zdania notatki.
|
#4311 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Baboo - mnie też to wkurza. Skoro już się wylądowało na konkretnych studiach, to raczej z założenia, że nas to interesuje. Na wykładach z pewnego przedmiotu pierwszy wykład był strasznie nudny, i wszyscy wyszli znudzeni. Ale z wykładu na wykład robi się coraz ciekawiej, a większość osób ciągle mówi, że nuda i gada całe 1,5h. To po co w ogóle przychodzą?
A z drugiej strony mój kumpel z grupy nie chodzi na te wykłady, bo są "straaasznie nudne, i on i tak nic z tego nie wie". Ok, jego sprawa. Ale jak ostatnio gadałam z kumpelą i powiedziałam jej, że ja mu nie mam zamiaru dawać notatek jeśli będzie o nie prosił, to się zdziwiła i mówi, że ona mu pożyczy. Przecież to nie jego wina, że jego to nudzi. Może i jestem wredna, ale według mnie, jeśli ktoś się decyduje na jakieś studia, to niech podchodzi do nich jak dorosły człowiek. |
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też denerwują osoby gadające na wykładach non stop, jak mnie coś nudzi to wyjmuje sobie krzyżówki, sudoku ,książke albo po prostu nie ide . Święta nie jestem czasem cos powiem do koleżanki obok ,ale raczej jest to komentarz do tego co wykładowca powiedział a nie plotki .No cóż najwidoczniej niektórzy jeszcze nie dorośli do studiowania .
|
|
|
|
#4314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzeniona
|
Mówcie sobie, co chcecie, ale ja pracuję w kinie i jak widzę sale wypełnione po brzegi na "Wyjeździe integracyjnym", to mam chwile zwątpienia.
|
|
|
|
#4316 |
|
Konto usunięte
|
invisible_01 mianowicie? rozwiń
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzeniona
|
Ja rozumiem chodzić na komedie. Sama komedie bardzo lubię. Ale podany przeze mnie "Wyjazd integracyjny" to film tak głupi i żenujący, że ciężko mi to w ogóle komedią nazwać. Byłam zażenowana oglądając to, a nie wydałam na to ani złotówki, bo obejrzałam ostatnie 40 minut kontrolując i wypuszczając widzów z sali będąc w pracy. To moje zdanie, ale chyba odmienne od zdania większości, bo jak już pisałam chodzi na to mnóstwo ludzi. Mnie dziwiło już to, jak do wydania pieniędzy na bilet na ten konkretny film skłonił kogokolwiek zwiastun, bo już on mnie żenował, ale jak widać jednak tak było.
|
|
|
|
#4318 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żenadą nie jest oglądanie kiepskich produkcji, żenadą jest zachwycanie się nimi i nie odróżnianie filmowej papki od dobrego filmu. |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzeniona
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30447578]Ale jak się można dowiedzieć, czy film jest denny, nie oglądając go? Wiadomo, że niektóre produkcje od razu dobrze się zapowiadają, a niektóre od razu odrzucamy, jak na przykład hollywoodzkie Transformers czy inne badziewia, ale już np. z Baby są jakieś inne nie byłam pewna, czego się spodziewać i poszłam na ten film z ciekawości, dopiero potem wyrobiłam sobie zdanie, czy było warto, czy nie.
Żenadą nie jest oglądanie kiepskich produkcji, żenadą jest zachwycanie się nimi i nie odróżnianie filmowej papki od dobrego filmu.[/QUOTE] Akurat zwiastun "Wyjazdu integracyjnego" pokazywał moim zdaniem bardzo wyraźnie, jakiego rodzaju jest to film, ale w przypadku "Bab" - zgadzam się, niektórzy szli nastawieni na komedię, a potem wychodzili w połowie seansu. Ja jednak uważam, że ten film jest świetny. |
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;30447578]Ale jak się można dowiedzieć, czy film jest denny, nie oglądając go? .[/QUOTE]
Dokładnie .No ale cóż,poszłaś na słabą polską komedię - tzn. ,że brak Ci kultury,chęci rozwoju i nie masz o czym rozmawiać z niektórymi (jak tu któraś wizażanka napisała,że ona z takimi nie ma o czym rozmawiać).Tylko iść i się powiesić .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

)
Myślę,że jak komuś to tak baardzo przeszkadza,na co ludzie chodzą do kina,to niech sam nakręci dobrą,polską komedię
.Dodam,że były wolne miejsca w autobusie,po prostu poczwórne jest tylko jedno.Dziewczyna nie ustąpiła oczywiście,ale była wojna.

podzielam Twoje zdanie dot pójscia od czasu do czasu na lekką niezobowiązującą odmóżdżającą komedię, ale.. ale mam wrażenie że sezon na takie komedie polskie skończył sie na etapie Nigdy w życiu. Obecnie w polskiej komedii musi wystąpić ta sama grupa aktorów a najzabawniejsze momenty albo muszą być przesycone bluzgami albo nawiązaniami do seksu albo czymś kompletnie idiotycznym (jak koleś biegający w damskiej sukience). I szczerze mówiąc dla mnie nie ma w tym nic lekkiego ani odmóżdżającego, to raczej żałosne, dlatego wole wybrać coś w stylu Nigdy w życiu albo nawet Transformers (tak wiem, mają inne wady natomiast nie muszę udawać że bawi mnie wulgarność).