Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 08:34   #4291
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Ale jestem ogarnięta, niema co... Beatko pisałaś o innych wózkach a ja po poście Nemoska myślałam, źe chciałaś Coletto sprawdzić no nic, tak to jest jak się wątek od tyłu czyta
może przyda się opinia którejś w razie co
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja juz przechodziłam wysmarowanie sudokremem., cora cała siebie wysmarowala, torebkę moja, lozeczko, szafkę i podłogę + troche zjadła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o rajciu, fajnie musiało się wycierać pewnie co
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:42   #4292
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Witam się w 29 tygodniu!!

Jadą do mnie dwie moje siostry, trochę mi pomóc ogarnąć mieszkanie. Mam jutro egzamin i muszę przysiąść, więc mało mnie dziś będzie. Humor mam do W nocy miałam skurcze i zastanawiałam się, czy nie jechać na IP, ale jak łyknęłam sporo nospy, plus ciepła kąpiel [o 3 nad ranem], puściło... Słonko się przebija, ale jest 11 stopni!! Zamarznę...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:44   #4293
Kabriela
Zadomowienie

To u mnie z takich przypadków, sudocrem to był mały pikuś. Mam siostrzeńca który uczy się załatwiania i słuchajcie ostatnio jak było ciepło, latał bez pampersa i któregoś razu na balkonie zrobił kupkę na balkon- chłopiec był tak strasznie zafascynowany odkryciem że postanowił rozjeździć kupkę autem...sprzątania, mycia było niesamowicie dużo, ale siostra mówiła, że mina Patryka była bezcenna, był przeszczęśliwy!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:45   #4294
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Jadą do mnie dwie moje siostry, trochę mi pomóc ogarnąć mieszkanie. Mam jutro egzamin i muszę przysiąść, więc mało mnie dziś będzie. Humor mam do W nocy miałam skurcze i zastanawiałam się, czy nie jechać na IP, ale jak łyknęłam sporo nospy, plus ciepła kąpiel [o 3 nad ranem], puściło... Słonko się przebija, ale jest 11 stopni!! Zamarznę...

o kurcze, na następny raz jak będziesz miała skurcze to leć na IP miłej nauki! masz nieobecność dzisiaj usprawiedliwioną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-03, 08:47   #4295
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Niunia dzięki za zainteresowanie.

Jak leze to trudno stwierdzić a z reguły poranek spędzamy z cora na leniwca .
Jak się trochę poruszam to siee okaże.
Brzuch trochę boli ale tak już chyba musi być.

Jestem tak glodna ze zjadlabym 3 konie z kopytami.a jak zajrze do lodowki to na nic nie będę miała ochoty :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:51   #4296
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego wkuwania
Dobrze że przeszły.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
To u mnie z takich przypadków, sudocrem to był mały pikuś. Mam siostrzeńca który uczy się załatwiania i słuchajcie ostatnio jak było ciepło, latał bez pampersa i któregoś razu na balkonie zrobił kupkę na balkon- chłopiec był tak strasznie zafascynowany odkryciem że postanowił rozjeździć kupkę autem...sprzątania, mycia było niesamowicie dużo, ale siostra mówiła, że mina Patryka była bezcenna, był przeszczęśliwy!!!!

Moja siostrzenica kiedyś zrobiła kupę za wersalką,schowała się za firankę i plum (też była na etapie nauki) i trochę jej się wdepnęło.Na szczęście rodzice szybko zauważyli że coś na rzeczy i w porę zareagowali.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Niunia dzięki za zainteresowanie.

Jak leze to trudno stwierdzić a z reguły poranek spędzamy z cora na leniwca .
Jak się trochę poruszam to siee okaże.
Brzuch trochę boli ale tak już chyba musi być.

Jestem tak glodna ze zjadlabym 3 konie z kopytami.a jak zajrze do lodowki to na nic nie będę miała ochoty :/

Ja dzisiaj miałam mega ochotę na kanapki z dużą ilością pomidora malinowego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:54   #4297
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:

Brawa za 29 tydz.!!!

A ja lece do lumpka ulubionego zaraz,niestety dzien dostawy byl wczoraj,a szarpalam sie w tej poradni diabetologicznej,ale licze,ze cos moze jeszcze fajnego zostalo...a pozniej po posciel do lozeczka z ochraniaczem,ale ciagle sie bije z myslami,bo kosztuje 120zl.:/ sporo,ale bardzo mi sie podoba.zobacze.jak cos kupie to sie po powrocie pochwale...

A na 18 pierwsze zajecia SR!!! Ciekawa jestem co to bedzie malzon mimo kupienia wczoraj nowej gry nawet nie jeczy,ze go ciagne wrecz chyba ma chec-korzystam z tego w takim razie

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:57   #4298
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nemosku ja teraz mam okres kiedy do kanapek idzie tona warzyw a śniadanie poprawiam owocami. Tylko nie mam dziś ochoty na kanapki :/.
Ech... cos mnie glowa cmi.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 08:58   #4299
lineczka1989
Zakorzenienie

nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do siedzenia/ leżenia a na dodatek jak siedzę to nie mogę złączyć nóg i siedzę jak chłop bo brzuch mi przeszkadza

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-03, 09:02   #4300
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Brawa za 29 tydz.!!!

A ja lece do lumpka ulubionego zaraz,niestety dzien dostawy byl wczoraj,a szarpalam sie w tej poradni diabetologicznej,ale licze,ze cos moze jeszcze fajnego zostalo...a pozniej po posciel do lozeczka z ochraniaczem,ale ciagle sie bije z myslami,bo kosztuje 120zl.:/ sporo,ale bardzo mi sie podoba.zobacze.jak cos kupie to sie po powrocie pochwale...

A na 18 pierwsze zajecia SR!!! Ciekawa jestem co to bedzie malzon mimo kupienia wczoraj nowej gry nawet nie jeczy,ze go ciagne wrecz chyba ma chec-korzystam z tego w takim razie

Pochwal się zakupami

Na pewno będziesz zadowolona z SR

O rany też się zbieram, dzisiaj do obskoczenia parę spraw bank,notariusz, na usg trzeba się zarejestrować,konto zlikwidować.

Idę się ubrać,wczoraj kupiłam sobie w Tesco super spódnicę kobaltową długą.Odstrzelę się a co

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Nemosku ja teraz mam okres kiedy do kanapek idzie tona warzyw a śniadanie poprawiam owocami. Tylko nie mam dziś ochoty na kanapki :/.
Ech... cos mnie glowa cmi.

Może tosty,zapiekanki ?

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do siedzenia/ leżenia a na dodatek jak siedzę to nie mogę złączyć nóg i siedzę jak chłop bo brzuch mi przeszkadza

Wyobraziłam sobie typowego wiejskiego chłopa z rozkraczonym nogami

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 09:02   #4301
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja juz przechodziłam wysmarowanie sudokremem., cora cała siebie wysmarowala, torebkę moja, lozeczko, szafkę i podłogę + troche zjadła

Ja tez sciany, meble, wlosy, lozeczko,dywan. To byla masakra. Albo rozsypal 2 kg cukru po calym pokoju. Ot zabral mi cala miske z cukrem, bo uwazal ze to smieszne i zaczal z tym uciekac.
Ktoregos razu bylam z nim w ogrodku, na sekunde sie odwrocilam, a on podniosl z ziemi mlotek taty (byl w trakcie wymiany plotu) i pach pach pach kilka razy uderzyl w nasze auto.Ostatnio wjechal rowerem w naszego nowego passata. Slady na blotniku sa.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny prośba o opinie, będę zamawiać butelki, wybrałam dr Brownsa, tylko są dwie wielkości 120 albo 240 ml. I jeszcze widzę taką dużą 340 ml z Tommee Tipee

I jeszcze smoczki jakieś są do tego do powolnego przepływu mleka, do normalnego czy cuś takiego itp. macie coś takiego?

Tak w ogóle, ile najlepiej mieć butelek i jakiej pojemności, pomóżcie
Niby mam zamiar karmić piersią ale nie za długo, no ale nie wiadomo jak to będzie, a zakładam że te butelki to przez kilka lat się używa
Kilka lat??Moj mial 1,8 roku jak mial butle po raz ostatni
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
super, ze maly tak pięknie wazy

z tym ciśnieniem to faktycznie wysoko...ale może się obniży po tych lekach, oby!

Dostałam kolejną pake ciuszków:jupi :
, dopiero skonczylam je segregować
skutkiem czego w komadach mam tylko do rozm. 62, reszta w workach próżniowych
30 pajacy na 62, masakra

i piękne male butki Nikebędzie się lansił/a
O kurcze. A ja ma 7 sztuk

Matko, nie pamietam kiedy sie tak wyspalam jak dzisiaj.Maly wreszcie pospal od 19 30 do 7. A ja od 22 do 7. Bajka

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-03 o 09:07
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:03   #4302
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie kochane! Przepraszam z góry, że tylko jednej osobie odpisuję ale akurat am coś do powiedzenia w tej sprawie Beatko ja ci powiem, że też zastanawiałam się nad Coletto Matteo ale zrezygnowałam po opiniach i zdecydowałam się ma Coletto Marco Polo. Wygląd bardzo podobny ale ma wszystkie koła pompowane i materiał tapicerki jest lepszy od matteo. Ja swój znalazłam używany 3w1 i już w tym tygodniu będę go miała w domku jeździłam takim po sklepie i rewelka jak dla mnie bo lekki, zwinny i łatwy w złożeniu jak będziesz chciała to jak mój dojdzie to zdam ci relację aha i widziałam na tablica .pl drugi taki używany jakbyś była zainteresowana bo z używanymi ogólnie ciężko bo to nowy model

A ja mam dziś usg i już nie mogę się doczekać a po ostatniej wizycie u gia masa leków bo miałam słabą morfologię, w moczu bakterie i jakieś zapalenie i na dodatek skurcze mnie w nocy łapały więc ii magnezik do kolekcji...:/
więc czekam na relacje i możesz zapodać linka

Witam się wogóleeeeeeeeeeeeeeeeee w nocy padało ami się tak dobrze spałooooooo
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:11   #4303
Antibia86
Rozeznanie

Ja też się witam.jakos tak nie wyspana jestem chyba przez to że całą noc śniło mu się że szukałam jakiejś zaginionej maski faraona u goniło mnie jego wojsko potem przenosilam się w czasie przez lodówkę a na końcu zmieniłam się w mrówke która ktoś zjadł...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:12   #4304
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem ogarnięta, niema co... Beatko pisałaś o innych wózkach a ja po poście Nemoska myślałam, źe chciałaś Coletto sprawdzić no nic, tak to jest jak się wątek od tyłu czyta

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Hehe no wlaśnie już przeczytałam i wiem, że gafę palnęłam no trudno, w ciąży mam jakiś zamroczony umysł

ale ja sprawdziłam ten wózek i on ma podobne kołeczka te z przodu i włąśnie che wiedzieć jak się go prowadzi
Stary 2013-09-03, 09:19   #4305
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Wyobraziłam sobie typowego wiejskiego chłopa z rozkraczonym nogami
wiesz jakie to jest wkurzające
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja tez sciany, meble, wlosy, lozeczko,dywan. To byla masakra. Albo rozsypal 2 kg cukru po calym pokoju. Ot zabral mi cala miske z cukrem, bo uwazal ze to smieszne i zaczal z tym uciekac.
Ktoregos razu bylam z nim w ogrodku, na sekunde sie odwrocilam, a on podniosl z ziemi mlotek taty (byl w trakcie wymiany plotu) i pach pach pach kilka razy uderzyl w nasze auto.Ostatnio wjechal rowerem w naszego nowego passata. Slady na blotniku sa.
o mamuniu to jak Nela zacznie już chodzić to ja chyba będę samochód na ulicy stawiać
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam.jakos tak nie wyspana jestem chyba przez to że całą noc śniło mu się że szukałam jakiejś zaginionej maski faraona u goniło mnie jego wojsko potem przenosilam się w czasie przez lodówkę a na końcu zmieniłam się w mrówke która ktoś zjadł...
byłaś smacznym kąskiem

wg. "Ciężarówką przez 9 miesięcy" wyczytałam że moje dziecię waży ok 1,7 kg a długość maleństwa to ok 25 cm od główki do pupy :O

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-03 o 09:22
Stary 2013-09-03, 09:21   #4306
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Kilka lat??Moj mial 1,8 roku jak mial butle po raz ostatni

O kurcze. A ja ma 7 sztuk

Matko, nie pamietam kiedy sie tak wyspalam jak dzisiaj.Maly wreszcie pospal od 19 30 do 7. A ja od 22 do 7. Bajka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 09:21   #4307
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby-widze ze sie czujesz jak ja w pierwszej ciazy.Mialam dosc i chcialam moje cialo w koncu miec tylko dla siebie,moc normalnie zasnac, nie czuc zadnych boli.Myslalam, ze teraz hostoria sie powtarza- ale maly zmienil pozycje i rwa i wszelkie bole minely-talze twardnienia brzucha. Sprobuj moze pilates albo joge, moze dzidzia zmieni pozycje i ci ulzy.Ja juz sie balam ze bede do konca tak sie bujac.
Wiesz, to nie do końca chodzi o to, że chcę ciało dla siebie... Owszem, ułożenie Niny czasem powoduje ból ale nie jest to jeszcze na tyle dokuczliwe żebym pomyślała, że chcę mieć już ciało dla siebie Lubię jej kopniaki, lubię swój brzuszek (pewnie dlatego, że zawsze miałam duży otłuszczony brzuch i ciąża to jedyny moment, kiedy zakładam obcisłe bluzki ) i niech sobie tam siedzi skoro jej dobrze... Ale te plecy... Doskwierają mi od samego początku, kiedy Niny w ogóle nie czułam, więc to nie kwestia oddania ciała. To kwestia bólu i chęci odczucia ulgi.
Niestety u mnie to nie tylko kwestia ułożenia małej czy ćwiczeń - u mnie prócz rwy jest dyskopatia, któryś dysk po prostu się wysunął, prawdopodobnie jest jakaś przepuklina i tak naprawdę muszę to znieść, a po porodzie pędzić na rtg i leczyć. Ale jest mi ciężko i przestaję potrafić to ukrywać

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Aaby będzie dobrze, nie roztyjesz się i nie będzie tak bardzo źle sama zobaczysz...ja chyba dzisiaj poproszę męża by pomógł mi z kosmetyką ciała...będzie ciekawie....

Jak tam pomoc? Sprawdził się?

Cytat:
Tulę tulę

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Aaby, wcięlo mi Twój post zacytowany.
mialam takie dni jak Ty, mnóstwo, przejdzie na pewno, to tylko chwilowe

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
wszystko rozumiem

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
abby, łącze się z Tobą w bólu... ostatnio też mi ciąża bardzo doskwiera.. a z plecami ledwo wyrabiam, muszę używać urządzenia masującego...

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Aaby współczuję bólu plecków - juz bliżej niż dalej
Oby humorek sie poprawił

nemosek - ja w sumie też wolę od stringów babcine majtasy, jakoś mi się odmieniło Ale że stringów trochę mam to je noszę, toć nie wyrzucę
Taszanta - ja początkowo planowałam kupić dwie butelki: 150ml i 260ml, ale potem uznałam, że może nie trzeba mi będzie, w dodatku przy laktatorze jest jedna mała zwykła butelka, więc dokupiłam jeszcze jedną 150ml i tyle. Bo jeśli uda mi się karmić piersią, to na jakąś wodę czy coś mała butelka starczy. A jak trzeba będzie to dokupię większą
Co do materaca, to zamówiłam matę ochronną na materac - któraś z dziewczyn wstawiała
babku - chciałam kupić jedno prześcieradło bawełniane i jedno frotte (flaneli nienawidzę), ale w końcu kupiłam dwupak w ikei, bawełniane

Dzień dobry!
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa
Dziś ciut lepiej - przynajmniej jeśli chodzi o nastrój, bo plecy od samego rana ostro dają mi w kość
Wczoraj mąż się zlitował i rozłożył eurobiznes w ramach urozmaicenia mi dnia - niestety nie dokończyliśmy, bo wieczorem dostał telefon że jest awaria i musiał jechać

Koniecznie muszę dziś coś zrobić w domu, ogarnąć, pozmywać może, bo wczoraj nie zrobiłam kompletnie nic i cały dzień przeleciał - ależ byłam na siebie zła
Mała wypchnęła mi coś pod lewym żebrem (pewnie pupa... albo główka ) i ledwo siedzę - więc jak postoją trochę z odkurzaczem to nic mi się nie stanie

A na obiad jedziemy do teściowej - na pierogi z malinami

Przez Was chce mi się faworków
Aaa, i gratuluję wszystkim udanych wizyt i kolejnych tygodni!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:23   #4308
Kociak85
Zadomowienie

Taszanta, co do butelek - ja mam 2 szt. Jedną tą 125 ml i drugą 260 ml. Z tą mniejszą od razu dostałam smoczek do butelki 0+ a z ta większą 1+ i dokupiłam jeszcze smoczek z przepływem 3+
więcej nie kupuję na razie. Jak będzie potrzeba to dokupię, ale liczę, że może te dwie starczą i później tylko smoczki z większym przepływem będę dokupować.
Co do materacyka - na materacyk ceratka będzie i na to prześcieradło. Po to, żeby w razie "W" nic nie przeciekło na materac.
Cytat:
Oj, ja też się dzisiaj w końcu wyspałam Bez 3-godzinnej przerwy w nocy. Idę zjeść śniadanie, bo później jadę z koleżanką po leginsy ciążowe i obczaić staniki do karmienia.

Wczoraj cały dzień czytałam na temat tych pieluszek wielorazowych. I porozmawiałam później z mężem i stwierdziliśmy, że spróbujemy, ale tak od 3 miesiąca, jak się już ze wszystkim ogarniemy. A na początku tylko sprawdzimy czy córa nie będzie miała żadnego uczulenia na ten materiał. I po prostu wszystkim znajomym, którzy będą przychodzili z pierwszą wizytą powiemy, żeby nam kupili jedną taką pieluchę z wkładami i w ten sposób do 3 miesiąca powinniśmy uzbierać taki zestaw, który nam starczy
Stary 2013-09-03, 09:25   #4309
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jakie to jest wkurzające

o mamuniu to jak Nela zacznie już chodzić to ja chyba będę samochód na ulicy stawiać

byłaś smacznym kąskiem

wg. "Ciężarówką przez 9 miesięcy" wyczytałam że moje dziecię waży ok 1,7 kg a długość maleństwa to ok 25 cm od główki do pupy :O
E wkurza Cię to

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 09:27   #4310
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
E wkurza Cię to
no wkurza bo jak chłop z jajami się czuję

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-03, 09:31   #4311
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Mam identycznie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:33   #4312
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wogóle remonty? dalej w polu jesteście czy juz blisko końca?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam identycznie
ja zawsze TŻ mowie że napewno im nie jest wygodnie jak im cos między nogami lata i jeszcze zwisa
Stary 2013-09-03, 09:33   #4313
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam identycznie
dlatego ja się cieszę że zostało mi już tylko 63 dni i będe mogła spać na brzuchu

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-03, 09:33   #4314
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Ejj ja też tak siedzę

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 09:34   #4315
Lilith890502
Zakorzenienie

witam się i ja

jestem totalnie niewyspana, najpierw pół nocy kot mi wył pod drzwiami pokoju, potem mąż się na mnie pchał, a na koniec o 7:20 zadzwonił kurier poinformować mnie, że będzie dziś. ale po wstaniu dobiła mnie pogoda, wygląda jak w październiku albo gorzej...

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:37   #4316
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
jak wogóle remonty? dalej w polu jesteście czy juz blisko końca?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

ja zawsze TŻ mowie że napewno im nie jest wygodnie jak im cos między nogami lata i jeszcze zwisa
w lesie jesteśmy.. teść przyjeżdża tylko 2-3 razy w tygodniu robić więc ta robota też nie idzie tak prężnie, ale ja zapowiedziałam że do końca września remont ma być już skończony i mnie to nie interesuje

wiesz, ja myślę że oni są przywyczajeni do tego i im jest wszytsko jedno

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja

jestem totalnie niewyspana, najpierw pół nocy kot mi wył pod drzwiami pokoju, potem mąż się na mnie pchał, a na koniec o 7:20 zadzwonił kurier poinformować mnie, że będzie dziś. ale po wstaniu dobiła mnie pogoda, wygląda jak w październiku albo gorzej...
dlatego ja się cieszę że do mnie kurierzy przyjeżdżają gdzieś w okolicy południa albo i po południu

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-03, 09:39   #4317
89Beatka
Wtajemniczenie

Proszę kilka zdjęć z sesji brzuszkowej zostało 7 tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (77,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (8,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (91,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (67,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (102,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (110,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-09-03, 09:47   #4318
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatko śliczne .

Dziewczyny, bo tak spojrzalam na jedno z tych zdjęć-wy też na leżąco prawie brzucha nie macie?

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-03, 09:47   #4319
Kabriela
Zadomowienie

Piękne zdjęcia, genialne!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:48   #4320
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Beatko śliczne .

Dziewczyny, bo tak spojrzalam na jedno z tych zdjęć-wy też na leżąco prawie brzucha nie macie?

owszem jak leże na plecach to płasko jest i nawet zapominam że w ciąży jestem jak się dziecko nie rusza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości