|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Witam się w 29 tygodniu!!
Jadą do mnie dwie moje siostry, trochę mi pomóc ogarnąć mieszkanie. Mam jutro egzamin i muszę przysiąść, więc mało mnie dziś będzie. Humor mam do |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
To u mnie z takich przypadków, sudocrem to był mały pikuś. Mam siostrzeńca który uczy się załatwiania i słuchajcie ostatnio jak było ciepło, latał bez pampersa i któregoś razu na balkonie zrobił kupkę na balkon- chłopiec był tak strasznie zafascynowany odkryciem że postanowił rozjeździć kupkę autem...sprzątania, mycia było niesamowicie dużo, ale siostra mówiła, że mina Patryka była bezcenna, był przeszczęśliwy!!!!
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurcze, na następny raz jak będziesz miała skurcze to leć na IP
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Niunia dzięki za zainteresowanie.
Jak leze to trudno stwierdzić a z reguły poranek spędzamy z cora na leniwca .Jak się trochę poruszam to siee okaże. Brzuch trochę boli ale tak już chyba musi być. Jestem tak glodna ze zjadlabym 3 konie z kopytami.a jak zajrze do lodowki to na nic nie będę miała ochoty :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego wkuwania ![]() Dobrze że przeszły. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Moja siostrzenica kiedyś zrobiła kupę za wersalką,schowała się za firankę i plum (też była na etapie nauki) i trochę jej się wdepnęło.Na szczęście rodzice szybko zauważyli że coś na rzeczy i w porę zareagowali. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
A ja lece do lumpka ulubionego zaraz,niestety dzien dostawy byl wczoraj,a szarpalam sie w tej poradni diabetologicznej,ale licze,ze cos moze jeszcze fajnego zostalo...a pozniej po posciel do lozeczka z ochraniaczem,ale ciagle sie bije z myslami,bo kosztuje 120zl.:/ sporo,ale bardzo mi sie podoba.zobacze.jak cos kupie to sie po powrocie pochwale... A na 18 pierwsze zajecia SR!!! Ciekawa jestem co to bedzie malzon mimo kupienia wczoraj nowej gry nawet nie jeczy,ze go ciagne wrecz chyba ma chec-korzystam z tego w takim razie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nemosku ja teraz mam okres kiedy do kanapek idzie tona warzyw a śniadanie poprawiam owocami. Tylko nie mam dziś ochoty na kanapki :/.
Ech... cos mnie glowa cmi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do siedzenia/ leżenia a na dodatek jak siedzę to nie mogę złączyć nóg i siedzę jak chłop bo brzuch mi przeszkadza
|
|
|
#4300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będziesz zadowolona z SR O rany też się zbieram, dzisiaj do obskoczenia parę spraw bank,notariusz, na usg trzeba się zarejestrować,konto zlikwidować. Idę się ubrać,wczoraj kupiłam sobie w Tesco super spódnicę kobaltową długą.Odstrzelę się a co ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Wyobraziłam sobie typowego wiejskiego chłopa z rozkraczonym nogami
|
|||
|
|
|
#4301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoregos razu bylam z nim w ogrodku, na sekunde sie odwrocilam, a on podniosl z ziemi mlotek taty (byl w trakcie wymiany plotu) i pach pach pach kilka razy uderzyl w nasze auto.Ostatnio wjechal rowerem w naszego nowego passata. Slady na blotniku sa. Cytat:
![]() Cytat:
Matko, nie pamietam kiedy sie tak wyspalam jak dzisiaj.Maly wreszcie pospal od 19 30 do 7. A ja od 22 do 7. Bajka Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-03 o 09:07 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam się wogóleeeeeeeeeeeeeeeeee w nocy padało ami się tak dobrze spałooooooo
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się witam.jakos tak nie wyspana jestem chyba przez to że całą noc śniło mu się że szukałam jakiejś zaginionej maski faraona u goniło mnie jego wojsko potem przenosilam się w czasie przez lodówkę a na końcu zmieniłam się w mrówke która ktoś zjadł...
|
|
|
|
#4304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja sprawdziłam ten wózek i on ma podobne kołeczka te z przodu i włąśnie che wiedzieć jak się go prowadzi
|
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiesz jakie to jest wkurzające
![]() Cytat:
to jak Nela zacznie już chodzić to ja chyba będę samochód na ulicy stawiać Cytat:
![]() ![]() wg. "Ciężarówką przez 9 miesięcy" wyczytałam że moje dziecię waży ok 1,7 kg a długość maleństwa to ok 25 cm od główki do pupy :O
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-03 o 09:22 |
||
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i niech sobie tam siedzi skoro jej dobrze... Ale te plecy... Doskwierają mi od samego początku, kiedy Niny w ogóle nie czułam, więc to nie kwestia oddania ciała. To kwestia bólu i chęci odczucia ulgi. Niestety u mnie to nie tylko kwestia ułożenia małej czy ćwiczeń - u mnie prócz rwy jest dyskopatia, któryś dysk po prostu się wysunął, prawdopodobnie jest jakaś przepuklina i tak naprawdę muszę to znieść, a po porodzie pędzić na rtg i leczyć. Ale jest mi ciężko i przestaję potrafić to ukrywać ![]() Cytat:
Jak tam pomoc? Sprawdził się? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nemosek - ja w sumie też wolę od stringów babcine majtasy, jakoś mi się odmieniło Ale że stringów trochę mam to je noszę, toć nie wyrzucę ![]() Taszanta - ja początkowo planowałam kupić dwie butelki: 150ml i 260ml, ale potem uznałam, że może nie trzeba mi będzie, w dodatku przy laktatorze jest jedna mała zwykła butelka, więc dokupiłam jeszcze jedną 150ml i tyle. Bo jeśli uda mi się karmić piersią, to na jakąś wodę czy coś mała butelka starczy. A jak trzeba będzie to dokupię większą Co do materaca, to zamówiłam matę ochronną na materac - któraś z dziewczyn wstawiała babku - chciałam kupić jedno prześcieradło bawełniane i jedno frotte (flaneli nienawidzę), ale w końcu kupiłam dwupak w ikei, bawełniane Dzień dobry! Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa Dziś ciut lepiej - przynajmniej jeśli chodzi o nastrój, bo plecy od samego rana ostro dają mi w kość ![]() Wczoraj mąż się zlitował i rozłożył eurobiznes w ramach urozmaicenia mi dnia - niestety nie dokończyliśmy, bo wieczorem dostał telefon że jest awaria i musiał jechać Koniecznie muszę dziś coś zrobić w domu, ogarnąć, pozmywać może, bo wczoraj nie zrobiłam kompletnie nic i cały dzień przeleciał - ależ byłam na siebie zła Mała wypchnęła mi coś pod lewym żebrem (pewnie pupa... albo główka ) i ledwo siedzę - więc jak postoją trochę z odkurzaczem to nic mi się nie stanie ![]() A na obiad jedziemy do teściowej - na pierogi z malinami Przez Was chce mi się faworków ![]() Aaa, i gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]()
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Taszanta, co do butelek - ja mam 2 szt. Jedną tą 125 ml i drugą 260 ml. Z tą mniejszą od razu dostałam smoczek do butelki 0+ a z ta większą 1+ i dokupiłam jeszcze smoczek z przepływem 3+ więcej nie kupuję na razie. Jak będzie potrzeba to dokupię, ale liczę, że może te dwie starczą i później tylko smoczki z większym przepływem będę dokupować. Co do materacyka - na materacyk ceratka będzie i na to prześcieradło. Po to, żeby w razie "W" nic nie przeciekło na materac. Cytat:
Bez 3-godzinnej przerwy w nocy. Idę zjeść śniadanie, bo później jadę z koleżanką po leginsy ciążowe i obczaić staniki do karmienia. Wczoraj cały dzień czytałam na temat tych pieluszek wielorazowych. I porozmawiałam później z mężem i stwierdziliśmy, że spróbujemy, ale tak od 3 miesiąca, jak się już ze wszystkim ogarniemy. A na początku tylko sprawdzimy czy córa nie będzie miała żadnego uczulenia na ten materiał. I po prostu wszystkim znajomym, którzy będą przychodzili z pierwszą wizytą powiemy, żeby nam kupili jedną taką pieluchę z wkładami i w ten sposób do 3 miesiąca powinniśmy uzbierać taki zestaw, który nam starczy
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wogóle remonty? dalej w polu jesteście czy juz blisko końca?
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ja zawsze TŻ mowie że napewno im nie jest wygodnie jak im cos między nogami lata i jeszcze zwisa
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja się cieszę że zostało mi już tylko 63 dni i będe mogła spać na brzuchu
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ejj ja też tak siedzę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
jestem totalnie niewyspana, najpierw pół nocy kot mi wył pod drzwiami pokoju, potem mąż się na mnie pchał, a na koniec o 7:20 zadzwonił kurier poinformować mnie, że będzie dziś. |
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja myślę że oni są przywyczajeni do tego i im jest wszytsko jedno ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę kilka zdjęć z sesji brzuszkowej
zostało 7 tygodni
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko śliczne
.Dziewczyny, bo tak spojrzalam na jedno z tych zdjęć-wy też na leżąco prawie brzucha nie macie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Piękne zdjęcia, genialne!!!!
|
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

no nic, tak to jest jak się wątek od tyłu czyta

to jak Nela zacznie już chodzić to ja chyba będę samochód na ulicy stawiać

) i ledwo siedzę - więc jak postoją trochę z odkurzaczem to nic mi się nie stanie