|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Madzia dziękuje
Ja to kanapeczkę zaraz zjem, nie będę ryzykowała z pizzą. Za jakiś czas zrobię sobie swoją domową ale nie będę się spieszyła Uwielbiam domowe pączki Meire chętnie Zuza zakłada maseczkę? Szybkiego powrotu do zdrówka dla córci. Jak czytam o Twoim karmieniu w nocy to jak bym o sobie czytała. Asia myślisz że to może być od żelaza? Jak się powtórzy to powiem Tż żeby mi kupił.
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję
Droga do Rzeszowa już dużo lepsza, torby spakowane, nic tylko ruszać w drogę... A co u Ciebie po wizycie? Bo jeśli dobrze pamiętam to też dziś wizytujesz?Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Alunia, piękne rzeczy dostałaś od mamy
Cytat:
kurcze, ta Twoja szyjka uparta ![]() Trzymam kciuki za Ciebie w piątek i będziemy myslami z Tobą ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Biała, ja też się boję, że będę miała problemy z kp :/ zobaczymy jak to z tym nie wyjdzie... |
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja póki co bardziej się boję o problemy z porodem i połogiem niż z kp
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Duszona, no to nieźle. Super że z maleństwem wszystko ok.
Mój lekarz powiedział, że do szpitala mam się zgłosić w dniu terminu jakby wcześniej nic się nie działo wcześniej ![]() Także z tego co widać, różni lekarze różnie zalecają. Miałam wam pisać, że cieszę się, że się zaopatrzyłam w ciuszki w rozmiarze 50 ![]() A i jeszcze miałam prosić, macie gdzieś link do kossakowskiego? Nie mogę go znaleźć. |
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Alunia śliczne te rzeczy
Też sie zastanawiam jak to bedzie z kp u mnie sucho w cyckach, mam nadzieje ze po porodzie sie ruszy odrazu Duszona no ładna waga dzidziusia tak prawie do rodzenia już
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamusie...
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dtszona, kolorowych snów
![]() Olcia, nie mąż, koleżanka prosiła ![]() Dziękuję za komplementy ciuszkowe
|
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
No i się chciałam pożalić i mi nie przyjęło posta:/
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4302 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No ale przynajmniej jeszcze parę dni mam domowe jedzonko i własne łóżko No i tłusty czwartek ![]() Trzymam kciuki żeby u Ciebie się rozkręciło ![]() Cytat:
Idę chyba spać, za dużo dziś wrażeń jak na jeden dzień
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak was czytalam na raty caly dzien jak cos pomyle to wybaczcie,bo nie cytowalam z tel jak ja w ogole nie lubie z tel pisac i czytac no to z tego co pamietam maciejka super ze jestescie juz w domku i ze kp wam ladnie idzie,oby tak dalejmadzia pochwal sie jak sie sprawuje rogal,bo sama sie zastanawiam czy dokupic sobie alunia ale sliczne rzeczy ![]() tuti Twoje rowniez dobrze ze jeszcze wrzucacie jakies linki i moze poogladac ![]() olcia kochana nic sie nie martw nie napisze nic odkrywczego,mnie moj gin tez uspokajal ze usg to amszyna,moga byc bledy pomiarow,ze on na swoje oko da dzidzi wiecej niz wychodzi z usgwiec nic sie nie martw na zapas,i fajnie ze cos sie dzieje z szyjka wiem ze duszona i biala tez wizytowaly,ale przepraszam nie pamietam co tam pisaly ![]() duszona chyba ze jak cos ma sie zglosci w piatek do szpitala ja juz mam dosc paczkow przesadzilam dzisiaj,a zjadlam tylko dwa,ale jakies no nie wiem,tluste to bylo bleee i mi nie dobrze terazzreszta jakis ten dzien taki,niewyspana bylam,mala malo aktywna,teraz sie rozruszala,nie wiem czy czuje skurcze czy nie okaze sie jutro,az sama jestem ciekawa co powie gin na badaniu i czy cos sie zapisze na ktg gosia nawet nie gadaj ze jest takie oblezenie w szpitalu? ![]() moze moj gin tez mnie od razu nie wysle tam,tylko np jak nic sie nie zadzieje to w poniedzialek?sama nie wiem no musze czekac na jutrzejsza wizyte a Ty sie ladnie na ip nasiedziałaś
|
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Uśpiłam Małego no i jako, że (no właśnie) pokłóciłam się z mama i poszła spać obrażona to weszłam na kompa...No i właśnie cała ta kłótnia...wrr..
No to się wyżaliłam...Jestem ku...a dumna z tego, że przede wszystkim jestem mamą dla mojego dziecka, może i nie mam dużych pieniędzy, nie stać mnie na wiele, ale staram się być dla niego, nie dla kariery czy tak jak ona porządków w domu...wolę mieć bałagan, a posiedzieć z nim, a i tak w jej oczach zawsze będzie coś źle...albo za dużo albo za mało... Jeden plus...mogę w końcu pooglądać wszystkie "nasze" dzieciaczki...I niech ten poród już się zacznie...chcę już zostać sama z tż, Małym i Maleńką...i układać sobie powoli nasz świat...nie być zdana na niczyją łaskę...bo od tygodnia już chodzi i narzeka, ile tu jeszcze będzie musiała siedzieć...i że mogłabym już urodzić... |
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
ewcik jak czop odchodzi,to moze sie cos w koncu zacznie
mala zjazd formy to jest normale,nie wiem czy po ciazy hormony bardziej nie szaleja niz w niej ![]() oby jutro bylo lepiej a jak starsza corcia?cos sie rozwinelo z przeziebienia czy lepiej jest? moja kurde tez dzis zaczela akszlec i katar leci rany ![]() meire ojej,duzo zdrowka dla Zuzi,niech sie kuruje,jak to wirusowe to leki na pewno szybko pomoga ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- kurcze wegielku przeciez 6-latek to faktycznie duze dziecko,i nawet dobrze by bylo zeby troche sie sam soba zajal wiadomo ze nie zostawiasz go calymi dniami tak samego,ale no tez bez przesady szkoda ze Twoja mama widzi to inaczej,rany a to gadanie to ![]() ale powiem Ci ze wiem cos o tym niestety a to mile nie jestteraz do mnie nagle wszyscy znajomi bliżsi i dalsi nagle pisza,wydzwaniaja,czy juz rodze,czy jeszcze nie,czy dam znac noz kurde relacje im na porodowce chyba zrobie,konferencja na skypie |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Węgielku,
w sumie 6 letni chłopczyk już powinien się sam zająć, a Twoja mama powinna Cię teraz wspierać, a nie robic coś na przekór Tobie i gadać Czuję, ze jak Twoja mama pojedzie juz do siebie to odetchniesz z ulgą. Siły dużo Ci zycze i cierpliwości Buu, u mnie też się zaczyna...dzwonienie, smsy, wiadomości na fejsie czy już, a kiedy, daj znać ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia no dokladnie
nagle osoby co pol roku micza,jak do nich pisze to sie nie odzywaja a sobie przypomnialy ze ja w ciazy jestem ![]() i az mnie smieszy,irytowac zapewne zacznie za niedlugo ![]() moja tesciowa np mnie nie zapyta czy to juz czy co,tylko do mojego meza wydzwania o cos mi sie jakies skurcze na noc wlaczyly ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- dobranoc olcia ![]() aggo Tobie mialam jeszcze pisac,mam nadzieje ze Ciebie nic nie dopadnie,a u meza szybko sie choroba skonczy ale was dopadlo rodzinnie kurcze ![]() eh a moja corcia tez cos przeziebiona,zaczela kaszlec,katar na noc
|
|
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
wegielku przykro mi że Twoja mama nie rozumie że synek już powinien sam sie soba zajać. eh wiadomo że nie bedziesz mogła zajać sie nim w każdej chwili przy malutkim dziecku. Nie wiem co ci poradzić ale przesyłam mocne usciski
![]() Dobranoc |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny...jak zwykle mi ulżyło jak sobie pogadałam
A z nią to właśnie tak jest - gada coś innego (no bo przecież od dawna mówi, że dobrze, że go tak uczę), a robi coś innego (bo przecież babcia zawsze musi być najlepsiejsza). Tylko mówię, o ile przymknęłam oko na to jej latanie, to po prostu wkurzyłam się, bo ja coś dziecku próbuję wytłumaczyć, a ona na przekór![]() Kochane jesteście...Ja już pogubiłam się ostatnio trochę ze względu na zaległości, ale właśnie doceniając to, że przyjechała mi pomóc, staram się żeby czuła się tu jak najlepiej...i nie chcę zbyt długo siedzieć na forum...Ale łączę się z wszystkimi we wszystkich bolączkach i problemach - nawet jeśli nie mam kiedy tego napisać
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Eh mam spadek formy...
Szwy mnie ciągną aż się poryczalam. W lusterku patrzyłam ale ich nie widzę... Za to mam hemoriida który jest wielki i tak boli źe rycze :-( Co się z nim robi? :-(
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
wegielek tule mocno
![]() wiesz zawsze mozesz sprobowac z mama jeszcze raz porozmawiac Aga biedna na szwy nie wiem co poradzic,mnie tez ciagnely :/mialam rozpuszczalne,nikt ich nie sciagal,wiem ze czesc sie sama rozpuscila szybko,a czesc jeszcze dlugo wypadala blee a na hemoroida-to chyba jakies masci sa?on sie dzieki temu moze wchłonąć MamaZuzi,Ewa,najlepsze zyczenia dla waszych tz-etow |
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
Aga możesz sobie masc z lingnokaina kupić i smarowac. Ja w ciąży od ginki dostalam. Albo proctohemoral, hemorectal itp. SA tez czopki. Bol szybko mija po tych środkach. A teraz jedynie Eby przetrzymać do jutra weź paracetamol.
|
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Aguś życzę żeby szwy szybko się rozpuściły...u mnie było tak, że kilka wyciągnęli, ale reszta miała niby wyjść sama...po mniej więcej 5 tygodniach z płaczem sama je sobie powyciągałam, bo z bólu nie mogłam normalnie funkcjonować...choć niby wszystko było ok
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Buu najgorsze właśnie jest to, że my rzadko o takich sprawach normalnie potrafimy rozmawiać...I zwykle kończy się kłótnią...Ona nigdy nie przyzna mi racji, a nawet jeśli to tak, ze może i miałam rację, ale coś...Jutro będzie cichy dzień, więc niech Mała się spręża i wychodzi... |
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Wegielku przytulam i wierzę że uda się jakoś porozumieć.
Dziewczyny jak ona ryczy w tym inkubatorze... nie mam siły. Caly czas by teraz na cycu wisiala bo tam jej za goraco... coś czuje ze oka nie zmruze dzis Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2015-02-12 o 00:41 |
|
|
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
Lui mam nadzieję że jednak pośpisz...
Tobie płacze Mała a ja z kolei sama zasnąć nie mogę, ciągnie mnie w pachwinie:/ a z mamą jakoś się porozumiemy...do następnego razu; ) ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- No i obyście szybko wróciły do domu...Bo w szpitalu to jest męczarnia:/ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie próbuje nadrabiac, bo o 23 zasnelam przy ustawianiu budzika na kolejne karmienie
Generalnie jak sie obudziłam w poniedziałek o 8 rano tak do dzisiaj spalam lacznie 3 godziny Mleka mam ssporo, ale moj leniuszek nie chce ciagnac! Bo po co sie męczyć! Panie od laktacji maja wiecej checi ode mnie! Ja tam planuje od jutra odciagac i dawac z butli! Tyle u mnie. Jutro zmiana opatrunku po cc. A i juz prawie nie krwawie! Szok, poszlm do lekarza to zgłosić to powiedział ze wszystkie ktore operuje profesor jakiś tam tak mają i mam się nie martwić! A i dziękuję za wynalezienie czopka glicerynowego az się pielęgniarki zdziwily, ze dzien po cc prosze je o czopka |
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Wegielek- masz prawo sie wkurzyc na mame, bez przesady no 6 letni chlopiec powinien umiec zajac sie soba, a nie ze ona sobie pojedzie a Ty zostaniesz z niemowlakiem i przedszkolakiem przy ktorym trzeba latac jak przy niemowlaku
Lui- wspolczuje nocy ehh Aga- mnie tez boli przy drugiej dziurce ale nie wiem czy to hemoroid a placz przez szwy tez zaliczylam, ale na drugi dzien bylo o wieeeele lepiej. Oby i u Ciebie tez tak bylo ![]() Madzia- napisz jak sie sprawuje fasolka ![]() Mnie tez wkurzaly pytania czy rodze. Jezuu zeby sie tak dalo na zawolanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny!
Kupię maść niech dziad zniknie! !! Asia szacun!!!!!!!!!! S A panie od laktacji u nas tez się mega starały i zawsze im wychodziło od razu co jest frustrujace hehe Ilonka oby i u mnie tak było Młody przesikal się bokiem :-/ obudził. Pocyckowal. Teraz czka i leży w kołysce. Dzięki ci panie za wibracje w kołysce! Jestem niewyspana. Boli mnie głowa. Dupa i tyle :haha: ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Tule :-(
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

Ja to kanapeczkę zaraz zjem, nie będę ryzykowała z pizzą. Za jakiś czas zrobię sobie swoją domową ale nie będę się spieszyła 

tak prawie do rodzenia już

co się stało?

przesadzilam dzisiaj,a zjadlam tylko dwa,ale jakies no nie wiem,tluste to bylo bleee i mi nie dobrze teraz

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a placz przez szwy tez zaliczylam, ale na drugi dzien bylo o wieeeele lepiej. Oby i u Ciebie tez tak bylo