|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Cytat:
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam na 11.30
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#4293 |
|
Konto usunięte
|
BeataAmelka powodzenia jutro
Dziewczyny wczoraj wyszłam ze szpitala po laparo, a dzisiaj wieczorem zauważyłam na twarzy w okolicach ust tj.na policzkach z boku i brodzie jakaś wysypkę Lula co myślisz? Co z tym robić? |
|
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=BeataAmelka;5262763 6]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka, Bibi nie dziękuję :-*********
Migotka nie miałam nigdy wysypki, dlatego nie potrafię Ci pomóc :-( musisz na Lule poczekać ;-)
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
migotkaaa_83 a nie miałaś maski z tlenem przypadkiem podłączonej? a jaki Ci antybiotyk podawali przy laparoskopii?
Masz jakieś inne objawy typu ból skóry czy świąd?
|
#4297 |
|
Konto usunięte
|
Lula maskę miałam parę chwil przed tym jak zasnęłam na stole operacyjnym, lecz trzymała ja p dr. Na karcie informacyjnej ze szpitala jest napisane że miałam podawany Zinacef oraz Fragmin. Żadnych innych objawów nie mam. Na razie bardzo tragicznie to nie wygląda, ale aż się boje co będzie jutro i się zastanawiam czym to posmarować. .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
migotkaaa_83 Często wychodzi takie uczulenie po podaniu maski z tlenem cos na zasadzie potówki, jak np u noworodków w miejscu gdzie maja cumelek dlatego kupujcie te z dziurkami bo wtedy mu skóra oddycha. Po zinafecie możne wystąpić wysypka jak masz np uczulenie na penicylinę? Ale to raczej zaraz po podaniu albo do 2 godzin po by Ci wyszło. A to wygląda jak potówka?
Ja na Twoim miejscu bym na razie niczym nie smarowa tylko normalnie się wymyła i zostawiła, bo od maści czy kremów sie może pogorszyć, jak ci nie zejdzie do 3 dni idz do rodzinnego
|
#4299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrobię tak jak mówisz Pani Doktor
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czekam na wieści od Was jak po wizycie
?????
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, my wypełniamy regulamin i oświadczenia...
Recepty mam przepisane te same co Bibi ;-) wizyta kolejna 24.09. Tylko tak jak Bibi nie wiem, czy jesteśmy zakwalifikowani ;-) zapytam jak będziemy oddawać oświadczenia. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Póki co czytamy te oświadczenia i regulaminy o Programie Leczenia...
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!!!
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie. Pani w rejestracji powiedziały, że trzeba dzwonić w przyszłym tygodniu. Miejsca są na limicie i o nowych dowiadują się na bieżąco.
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze to faktycznie kiepsko. Ale bądzmy dobrej mysli..
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
A myślałam, że ta decyzja to taka przeciagnieta w czasie formalność. Czyli wszystko zależy od tego, czy będą pieniądze.
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę to dziwne, bo dr nic nie mówił. Ciekawe co Ewelince powiedział, może dowiedziała się coś więcej ;-)
My byliśmy długo w gabinecie aż w końcu pielegniarka poprosiła doktora na iui ;-) Wypełniał wszystko jak do rządowego, do tego mówił ze można zapłodnic tylko 6 komórek itp.
|
|
#4307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być kasa, innej opcji nie ma
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina jak po wizycie/???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pytanie do ekspertów
W laboratorium obok mnie badają tylko poziom HCG. Czym to się różni od beta HCG?W diagnostyce z kolei widzę tylko beta HCG.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-09-03 o 14:26 |
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre
HCG czyli wolna podjednostka beta-HCG w surowicy matki jest markerem biochemicznym wad genetycznych płodu i wskaźnikiem dobrostanu ciąży. Ponadto jest markerem chorób trofoblastu i markerem nowotworowym. Wykonuje się przy badaniach genetycznych np test PAPP-A, sam wynik Ci nic nie powie bo lekarz podkłada wynik pod wymiary dziecka z USG czyli kość nosowa i przezierność karkowa i wtedy mu wychodzi prawdopodobieństwo wady genetycznej u dziecka. A Beta- HCG służy jako test ciążowy czyli potwierdzenie ciąży ![]() Musisz się ich zapytać bo jak maja samo badanie hcg to widocznie sobie tak nazwali test ciążowy ale jest to forma niepoprawna Wiec ja bym sie tam dopytała, albo podjechała do diagnostyki
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-09-03 o 15:01 |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby na stronie (medyczneanalizy.pl) mają, że badanie służy do określenia stopnia zaawansowania ciąży, wiec pewnie tak nazwali.Zaufam diagnostyce
|
|
|
#4313 |
|
Konto usunięte
|
Kamila a Ty jak po wizycie?
|
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=BeataAmelka;5263441 8]Hej, my wypełniamy regulamin i oświadczenia...
Recepty mam przepisane te same co Bibi ;-) wizyta kolejna 24.09. Tylko tak jak Bibi nie wiem, czy jesteśmy zakwalifikowani ;-) zapytam jak będziemy oddawać oświadczenia. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Póki co czytamy te oświadczenia i regulaminy o Programie Leczenia...[/QUOT Niestety nie wiem nic więcej, tzn, jestem na liście rezerwowych ale nikt nie daje gwarancji, że uda mi się załapać. To branie tych leków, wcześniejsze badania to wszystko widac takie robione w ciemno bo i tak nie wiadomo, no ale co będzie to będzie. Ty masz wizytę 24? A gdzie? Bo mi tylko powiedział, że ok. 24 mam przyjść na monitoring. więc nie wiem cz czegoś nie pomyliłam. I jak z tym Gonalem bierze się go od 15 dc do 21 dc czy 21 tych zastrzyków??? |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem nic więcej, tzn, jestem na liście rezerwowych ale nikt nie daje gwarancji, że uda mi się załapać. To branie tych leków, wcześniejsze badania to wszystko widac takie robione w ciemno bo i tak nie wiadomo, no ale co będzie to będzie. Ty masz wizytę 24? A gdzie? Bo mi tylko powiedział, że ok. 24 mam przyjść na monitoring. więc nie wiem cz czegoś nie pomyliłam. I jak z tym Gonalem bierze się go od 15 dc do 21 dc czy 21 tych zastrzyków???[/QUOTE]
To nie ciekawie to wszystko brzmi... Kurcze no ale ładnie poszła kasiora... a napewno Ci chodzi o Gonal? może Gonapeptyl. Z tego co pamiętam Gonapeptyl bierze się od 15 d.c przynajmiej ja tak miałam i brałam go cały czas chyba 2 -3 dni przed punkcją skończyłam wzięłam wszystkie 21 zastrzyków a Gonal chyba był od 3 d.c. a na samym końcu Menopur. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Kurcze tak się zastanawiam nad tym wszystkim... Tyle badań trzeba zrobić przed kwalifikacja a nie małe pieniądze na nie idą i co wpisują Cię na liste rezerwowych i czekasz? Badania są ważne 6 miesięcy. Jak dobrze pamiętam któreś z Was już brały antykoncepcje i co od 15 c macie brac zastrzyki a jaka gwarancja że zakwalifikują Was do rządowego IVF przecież to na okrągło stres... niepewność itp. a nie wpływa to na rozwój maleństwa.
|
|
#4316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam Gonapeptyl bierze się od 15 d.c przynajmiej ja tak miałam i brałam go cały czas chyba 2 -3 dni przed punkcją skończyłam wzięłam wszystkie 21 zastrzyków a Gonal chyba był od 3 d.c. a na samym końcu Menopur. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Kurcze tak się zastanawiam nad tym wszystkim... Tyle badań trzeba zrobić przed kwalifikacja a nie małe pieniądze na nie idą i co wpisują Cię na liste rezerwowych i czekasz? Badania są ważne 6 miesięcy. Jak dobrze pamiętam któreś z Was już brały antykoncepcje i co od 15 c macie brac zastrzyki a jaka gwarancja że zakwalifikują Was do rządowego IVF przecież to na okrągło stres... niepewność itp. a nie wpływa to na rozwój maleństwa.[/QUOTE] tak chodziło mi o Gonapeptyl w zasadzie to ja nic nie wiem:P aaa dr powiedział, że nie będzie mi to bardzo kolidowac z pracą więc żebym się nie przejmowała a pracować normalnie mogę, w pracy co najwyżej bedę się zamieniać dniami i tyle.
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelinko ja od dziś mam anty (juz wzięłam) i zastrzyki mam za dwa tygodnie. Juz wykupilam.
Napisałam Ci prv
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
tak chodziło mi o Gonapeptyl
w zasadzie to ja nic nie wiem:P aaa dr powiedział, że nie będzie mi to bardzo kolidowac z pracą więc żebym się nie przejmowała a pracować normalnie mogę, w pracy co najwyżej bedę się zamieniać dniami i tyle.[/QUOTE]To super. Tylko powiedź mi nie masz gwarancji że Cię zakwalifikują do IVF rządowego a Dr kazał Ci brać zastrzyki? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Ty BeataAmelka też tak masz nie masz pewności a Dr prowadzi Cię już z zastrzykami nic z tego nie rozumię.
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz tez nic nie rozumiem. Widziałam jak dr wypisywal druki do kwalifikacji do rządowego. Później po wszystkim szukał dosyć długo markera by zaznaczyć na seledynowo ze zakwalifikowana, tylko sama nie wiem czy do podejścia do in vitro czy do do programu.
Kilkakrotnie pisał kwalifikacja do programu na lata 2013-2016. Dziś był malomowny, trochę żartowal...czym później tym więcej mówił... ja myślałam, że wszystko jest ok, ponieważ nic nie mówił, że kasy nie ma itp. Mówił, że zapłodnia się 6 komórek...i zastanawiam się czy prywatnie tez 6 komórek, czy wiecej? I w sumie tyle. Ja dziś mam 2 dc to od razu po USG powiedział, że od dziś anty a później zastrzyki i koniecznie wizyta 24.09. Jak wróci z urlopu.... A później wypelnialismy dokumenty do kwalifikacji i zapytałam kobitek z recepcji jak to wygląda...to powiedziała, że są listy oczekujące. Pytalam kiedy coś będzie wiadomo, odpowiedziała by dzwonić w połowie przyszłego tygodnia.. I tyle. Odp z tel wiec może troszkę chaotycznie ;-)
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-09-03 o 17:46 |
|
|
|
#4320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

by trzecia ciąża zakończyła się happy endem i bym dołączyła do Waszych fotek dla doktora