Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 21:06   #4291
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

faktycznie gosiulka, ten sam tp! Mam nadzieję, że mi nie rośnie 4kilowy olbrzym, tym bardziej, że ja i chłop byliśmy raczej małymi dziećmi, ja się urodziłam po terminie a ważyłam 2700 czy 2900 mój chłop chyba 3300... No i raczej za duzi nie jesteśmy, znaczy on jest gruby, ale spasł się już będąc dorosłym człowiekiem

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:19   #4292
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
:

Słuchajcie moja 5 letnia córka w nieziele pierwszy raz była na łyżwach, od razu sama stała a na koniec jeżdziła za rękę. Dziś tż zabral ją znowu i jeżdziła sama Jakbym nie widziała filmiku w życiu bym nie uwierzyła. Cieszę się, bo uwielbiam łyżwy

Brawo dla młodej
ja tez planuje moja 4 latke zabrać w tym roku.
Wczoraj pękałam z dumy bo pochwalił ja instruktor na basenie i jej Pani tez to sukces duży bo mała sie trochę boi wiec powoli jej to idzie...

-----waga maluchów----
Na usg są duże rozbieżności, pamietam ze na ostatnim usg przed porodem to było aż +\- 500g, teraz pewnie z 50g
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:38   #4293
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
faktycznie gosiulka, ten sam tp! Mam nadzieję, że mi nie rośnie 4kilowy olbrzym, tym bardziej, że ja i chłop byliśmy raczej małymi dziećmi, ja się urodziłam po terminie a ważyłam 2700 czy 2900 mój chłop chyba 3300... No i raczej za duzi nie jesteśmy, znaczy on jest gruby, ale spasł się już będąc dorosłym człowiekiem
ale podsumowłaś męża nie no może po prostu będzie jakiś średniaczek 3500 albo nawet mniejsze tylko teraz tak rośnie a potem przystopuje na razie spokojnie. Chociaz ja też liczę na takie mniejsze dziecko bo chciałabym urodzić sn bez problemów. Corka tydzień po terminie 2900 i rodziło się elegancko
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:44   #4294
velika
Winter is coming

no ja też tak myślę. Poza tym ta waga z usg to też taka średnia, jest przecież spory margines błędu
kurde tyle miałam dzisiaj różnych rzeczy na głowie, że nie skorzystałam w końcu z ddd ;/ w pracy roboty huk, jak zawsze w grudniu, potem gin, sklepy, ogarnianie chałupy i zdążyłam tylko dwa staniki zamówić, a zaraz spadam spać, bo 6:30 pobudka

Stary 2015-12-01, 22:12   #4295
sunshine1551
Raczkowanie

Ja z doskoku wpadam.
Gratuluje udanych wizyt, i poznanych płci.Dalej chłopcy królują.
Trzymam kciuki za środowe wizyty.
Ja mam w czwartek i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją małą krupcie.
Martwię się trochę bo od ostatniej wizyty zamiast przytyć to schudłam, mam nadzieje że córka przybiera na wadze bo mama ubywa w oczach. A to jest dziwne że brzuch rośnie a waga spada.
Stary 2015-12-01, 22:12   #4296
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
ja bym na przykład walnęła coś takiego klik

ja mam na przykład ten wielokolorowy, jak Ci sie spodoba to daj znać...zmierzę Ci czy mam takie same wymiary jak na tej aukcji, bo ja kupowałam stacjonarnie. I Ci np zdjęcia powrzucam tutaj. Ja zdecydowanie uważam to za dobrze wydane 40 zł bo:
- do sukienki neonowy róż na wesele
- do czarnej sukienki bez bajerów, bawełnianej w którą jeszcze wchodzę
- do gładkiego, białego T-shirtu i granatowych jeansów

Mega to wygąda i ze sportowego stylu możesz w sekunde zrobić się glam ale wiesz, to oczywiście jest kwestia gustu
Fajny, wrzuć zdjęcia, może sobie taki sprawię na mikołaja

Mi gin ostatnio tłumaczył, że usg ma granicę błędu 25%, czyli jak załóżmy przed porodem na usg wychodzi, że dziecko waży 4kg, to tak naprawdę może ważyć od 3 do 5kg.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 22:17   #4297
justyna_fli
Zadomowienie

sunmade super ze szybko sie Wami zajma i skonczy sie ta niepewnosc! I na pewno wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Doszły mi pierwsze rzeczy do pokoju maluszka chce jeszcze kupic cotton balls mam nadzieje ze bedą w biedronce w beżowej kolorystyce Załącznik 6097981musimy pomalować pokój a pozniej kupic jakieś mebelki w ikei
Super te kosze
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
To ja ci powiem jak to było u mojej bratanicy i chrzesnicy zarazem. Miała 6 lat. Zdecydowała sama, świadomie. Bardzo mądra dziewczynka. .. nie chodziło jej o komunię, bo jeszcze nie było nawet o tym mowy. Po prostu chodziła na religię w przedszkolu i potem z moim bratem, swoim tatusiem, zagadala, że chce do kościoła chodzić i czy by z nią poszedł. My wszyscy słabo kościelne ale mój młodszy brat z nią chodził, jak była u nas na weekend. I chciała dziewczyna zostać oficjalnie chrześcijanką jest już nastolatką i chyba jako jedyna w rodzinie chodzi do kościoła
Wow, cudowne dziecko naprawde niespotykane, nie znam drugiego takiego.
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Super! No to juz bedzie jakiś konkret po wizycie, trzymam kciuki mocno

Podzielę sie z wami pomysłem na lampę do pokoju dla mojego brzdąca, szukałam i szukałam... I chyba zrobię takie coś. One potrafią kosztować nawet 360 zł zrylo ludzi juz dokumentnie, dobrze ze ja lubię sie bawić w takie rzeczy. Potrzeba klosza papierowego z ikei za 7 zł sznurka, tasiemek, wiklinowego koszyczka, misia i kleju na gorąco ale i bez tego można sie obyć. Co myślicie? Ja zacznę juz powoli zbierać materiały. Do środka dam króliczka, którego sama uszyłam
Widzialam te lampy juz kiedys, sa super tez bym zrobila ale chyba za malutki mamy pokoik i ciagle bym glowa walila w ten koszyk, bo ciezko by bylo obejsc na okolo jak zrobisz to koniecznie sie pochwal!
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Adaś zdrowy ma 303g i kutasik sporawy podobno Zapomniałam sie spytac ile ma

A najwazniejsze łożysko sie podniosło i nie ma przodującego
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Hej my po wizycie na szczęscie wszystko ok, maleństwo zdrowe, pięknie rośnie u mnie też ok, wyniki dobre. Prawdopodobnie będzie chłopak proszę mnie pokolorować na niebiesko jak się coś zmieni to będziemy przemalowywać
Kolejny synio do kolekcji
Cytat:
I ja się melduję po wizycie niestety będzie Eustachy albo Scholastyka ginka walczyła z dzieciem, bo bardzo się dzisiaj ruszał, ale pępowina mu wlazła między nogi i poza tym wszystko w porządku, waży 413 g u mnie szyjka długa i zamknięta, wszystko wygląda super następna wizyta 29.12.

piękne te rzeczy

no to super, że tak szybko wizyta! oby udało się w piątek!

gratulacje idę kolorować
ania mala też gratuluję udanej wizyty
kejka piękny brzuszek
GGI będzie dobrze jutro, nie denerwuj się!
A to uparta bestia super ze wszystko ok
Dopiero wrocilismy z miasta ale udalo nam sie kupic wszystkie prezenty swiateczne a ja sobie wybralam perfum, ktory chce dostac od meza. Poszlam na kompromis bo napalilam sie na versace eros ale ta cena i zazyczylam sobie davidoff cool water ogolnie stwierdzam ze mam slabosc do drogich butow i perfum, tak poza tym to nic, wiec i tak jestem w miare ekonomiczna
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 22:36   #4298
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Fajny, wrzuć zdjęcia, może sobie taki sprawię na mikołaja

Mi gin ostatnio tłumaczył, że usg ma granicę błędu 25%, czyli jak załóżmy przed porodem na usg wychodzi, że dziecko waży 4kg, to tak naprawdę może ważyć od 3 do 5kg.
Jutro wrzuce i porobie wymiary bo ide juz spac po wczorajszej nocy jestem zmeczona

Justyna_fli ... Davidoff cool water

Dobranoc

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 23:02   #4299
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Justyna_fli ... Davidoff cool water
Co nie? siedze i wacham ten papierek co sobie spryskalam w sklepie wlasnie tez ide spac bo jestem wykonczona tymi zakupami, dobranoc
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:20   #4300
patulinka94
Zadomowienie

Witam się z rana. Zmęczona po nocy i mega niewyspana. A przede mną jeszcze dwa ciężkie dni. 😕😣
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:31   #4301
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
sunmade super ze szybko sie Wami zajma i skonczy sie ta niepewnosc! I na pewno wszystko bedzie dobrze

Super te kosze

Wow, cudowne dziecko naprawde niespotykane, nie znam drugiego takiego.

Widzialam te lampy juz kiedys, sa super tez bym zrobila ale chyba za malutki mamy pokoik i ciagle bym glowa walila w ten koszyk, bo ciezko by bylo obejsc na okolo jak zrobisz to koniecznie sie pochwal!

Gratulacje

Kolejny synio do kolekcji

A to uparta bestia super ze wszystko ok
Dopiero wrocilismy z miasta ale udalo nam sie kupic wszystkie prezenty swiateczne a ja sobie wybralam perfum, ktory chce dostac od meza. Poszlam na kompromis bo napalilam sie na versace eros ale ta cena i zazyczylam sobie davidoff cool water ogolnie stwierdzam ze mam slabosc do drogich butow i perfum, tak poza tym to nic, wiec i tak jestem w miare ekonomiczna

Ja kiedys byłam straaaaaaszna zakupoholiczka, teraz troszeczkę mniej. Teraz kupuje rzadziej ale lepsze jakościowo. Mam słabość do butów, chyba najbardziej lubię sportowe od jakiegoś roku, na obcasach juz mńie jakoś tak nie kręcą, nie mam gdzie chodzić. Mam kilka par ale nie szpilki, bo nie lubię. Najgorszym zakupem (ale tylko pod względem wygody, bo wizualnie sa absolutnie cudowne) sa melissy na obcasie z serduszkiem w kolorze nude byłam w mich z 5 razy, cisną mnie niemiłosiernie
Teraz wole dzieciakom pokupowac, na Hanke to juz fajne ciuszki można znaleźć takie nie bobasowe juz. Ona teraz ma 122-128 rozmiar duże to moje dziecko

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Zmęczona po nocy i mega niewyspana. A przede mną jeszcze dwa ciężkie dni. ����
Ehh. Mnie męczyły durnowate sny, na szczęście juz ńie pamietam, ale były bardzo głupie. Dzis nie poodpoczywam, syn został w domu, nie ma jak go zawieźć, maz pojechał o 6 rano juz, a Sasiadka wzięła Hanię do szkoły, to Kuba ma labe dzis.

Młodzieniec w brzuchu sie obudził heh
Miłego poranka, chociaż za oknem paskudńie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:08   #4302
MiniMonix
Zakorzenienie

23 tydzień,jupiiii

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:28   #4303
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
23 tydzień,jupiiii

Coraz blizej porod

Witam sie z lozka nie ma sensu wstawac chyba jak taka pogoda jest mały mi zapodal z rana kilka kopów i teraz tez cos wywija bo znowu mam jajo zamiast brzuchaale wczoraj o 23 przeszedl samego siebie. Maz pierwszy raz wyczul ruchy bo byly konkretne i przez 15 minut maly spokoju nie dawalkocham to uczucie

Mikołaj <3
Stary 2015-12-02, 08:35   #4304
Sunmade
Raczkowanie

Witam się.

Ja dziś spałam w nocy ale sny, które mnie męczyly to jakaś totalna paranoja... Skąd to się bierze to ja nie wiem.

Gosiaczek melisski Cie cisną bo są za małe czy po prostu? Ja uwielbiam te buty <3 gdyby nie ich cena bo trochę mi szkoda, ale mam 3 pary w sumie.

MiniMonix witam w 23 tygodniu leci nam ten czas okropnie

Kupiłam wczoraj podkład..którego jeszcze nie miałam. Rimmel wake me up bo chciałam coś lekkiego. Do tej pory używałam estee lauder double face ale odkryłam wczoraj ze jest teraz dla mnie dużo za ciężki nawet jak dam go minimalnie. Używała, któraś z Was tego Rimmela? Cenę miał dobra, Pani z super pharm polecała to wzięłam.

Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow :p

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Witam się.

Ja dziś spałam w nocy ale sny, które mnie męczyly to jakaś totalna paranoja... Skąd to się bierze to ja nie wiem.

Gosiaczek melisski Cie cisną bo są za małe czy po prostu? Ja uwielbiam te buty <3 gdyby nie ich cena bo trochę mi szkoda, ale mam 3 pary w sumie.

Kupiłam wczoraj podkład..którego jeszcze nie miałam. Rimmel wake me up bo chciałam coś lekkiego. Do tej pory używałam estee lauder double face ale odkryłam wczoraj ze jest teraz dla mnie dużo za ciężki nawet jak dam go minimalnie. Używała, któraś z Was tego Rimmela? Cenę miał dobra, Pani z super pharm polecała to wzięłam.

Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow i teraz ciężko coś w nich znaleźć :p
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:41   #4305
velika
Winter is coming

Cytat:
Coraz blizej porod
nie przypominaj o tym wczoraj sobie uświadomiłam, że zaraz 6 miesiąc i że będę musiała urodzić
ja się witam w 22 tc
i biorę się za robotę, bo u mnie w pracy grudzień to gorący okres, ale przynajmniej szybko czas mija

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 08:52   #4306
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
nie przypominaj o tym wczoraj sobie uświadomiłam, że zaraz 6 miesiąc i że będę musiała urodzić

ja się witam w 22 tc

i biorę się za robotę, bo u mnie w pracy grudzień to gorący okres, ale przynajmniej szybko czas mija

Ja bym nawet powiedziala "bede musiala jakos urodzic" jeszcze duzo czasu

Spokojnego dnia w takim razie

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Sunmade ja mam tez cholernie glupie sny, ale od zawsze. Segreguj tam ladnie tylko sie nie przemeczaj. Ja tego podkladu z Rimmela nie mialam , mialam taki z niebieska nakretka i byl super. Uzywalam rok po czym skora sie przyzwyczaila i ...zaczal sie scierac i schodzic bardzo

Nie chce mi sie wstac a jestem glodna..w domu zadnego pieczywa a na dworze leje. Ratunku

Mikołaj <3
Stary 2015-12-02, 08:57   #4307
Sunmade
Raczkowanie

Kejka jak masz jakieś czerstwawe chociaż pieczywo to torty francuskie zrób :p
Stary 2015-12-02, 09:02   #4308
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Witam się.

Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow :p

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Witam się.

Dobra trzeba wstawać, nie ma żartów. Mam dzisiaj do posegregowania trochę moich ubrań bo w czasie przeprowadzki w weekend wszystko wrzuciłam do worow i teraz ciężko coś w nich znaleźć :p

Cytat:
Coraz blizej porod

Witam sie z lozka nie ma sensu wstawac chyba jak taka pogoda jest mały mi zapodal z rana kilka kopów i teraz tez cos wywija bo znowu mam jajo zamiast brzuchaale wczoraj o 23 przeszedl samego siebie. Maz pierwszy raz wyczul ruchy bo byly konkretne i przez 15 minut maly spokoju nie dawalkocham to uczucie
Oj leci ten czas, leci. Coś czuję, że grudzień to nam minie wyjątkowo szybko

Kejka90
Teraz to dopiero nam zaczną się kopniaki! Moje dzisiaj z rana leniwe, ale matka zjadła sałatkę i zaczęło figle. Zauważyłam, że jak się nie rusza a coś zaczynam jeść to zaraz się budzi
Ja bym chciała meliski balerinki, ale jak mierzyłam e sklepie to się wahałam, bo pomyślałam, że w takiej gumie zaraz będę miała pęcherze :/

Sunmade
Ja używałam na zimę był ok, ale w lato te drobinki średnio mi się podobały. Jak na teraz myślę że będziesz zadowolona . Jak na razie jestem wierna rimellowi lasting finish. Każda próba przejścia na inny kończyła się wypryskami albo suchymi skórkami na nosie i czole.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-12-02, 09:05   #4309
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi sie wstac a jestem glodna..w domu zadnego pieczywa a na dworze leje. Ratunku
Zjedz zupę mleczną

Witam się i ja, miałam koszmarny sen, którego nie mogłam ponad godzinę wyrzucić spod powiek, więc miałam znowu nocny dyżur na wizażu... A przed chwilą mąż raczył mnie obudzić pytaniem czy nie znam chętnych do pracy na markecie, bo szukają... No po prostu sprawa życia i śmierci :/

Ponieważ Tż wczoraj oddawał krew, a ja miałam okropną ochotę na czekoladę to mu jedną podkradłam, zjadłam całą i położyłam się obok niego, żeby mógł poczuć jak córka się kręci
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 09:07   #4310
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Kejka jak masz jakieś czerstwawe chociaż pieczywo to torty francuskie zrób :p
Zadnego pieczywaale spoko, juz wstalam, jestem ubranadotlenie sie..trudno

Cytat:

Kejka90
Teraz to dopiero nam zaczną się kopniaki! Moje dzisiaj z rana leniwe, ale matka zjadła sałatkę i zaczęło figle. Zauważyłam, że jak się nie rusza a coś zaczynam jeść to zaraz się budzi
Ja bym chciała meliski balerinki, ale jak mierzyłam e sklepie to się wahałam, bo pomyślałam, że w takiej gumie zaraz będę miała pęcherze :/

Sunmade
Ja używałam na zimę był ok, ale w lato te drobinki średnio mi się podobały. Jak na teraz myślę że będziesz zadowolona . Jak na razie jestem wierna rimellowi lasting finish. Każda próba przejścia na inny kończyła się wypryskami albo suchymi skórkami na nosie i czole.

Ja wlasnie mam stopy bardzo wrazliwe i melisli balerinki oddalam kolezance po tym jak 3 razy mialam mega pecherze

Z podkladow kryjacych polecam max factor lasying performance...kocham Gozakrywa wszystko

Moj jak jem to sie nie uaktywnia, chyba czeka na swoja dawke i stwierdza ze nie bedzie przeszkadzal

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zjedz zupę mleczną

Witam się i ja, miałam koszmarny sen, którego nie mogłam ponad godzinę wyrzucić spod powiek, więc miałam znowu nocny dyżur na wizażu... A przed chwilą mąż raczył mnie obudzić pytaniem czy nie znam chętnych do pracy na markecie, bo szukają... No po prostu sprawa życia i śmierci :/

Ponieważ Tż wczoraj oddawał krew, a ja miałam okropną ochotę na czekoladę to mu jedną podkradłam, zjadłam całą i położyłam się obok niego, żeby mógł poczuć jak córka się kręci

U mnie pol tabliczki konczy sie 3 dniami bez kibelka ale fakt..u mnie te realcja po czekoladzie jest fajna

Mleka mam juz dosc...jadam prawie codziennie

Mikołaj <3
Stary 2015-12-02, 09:10   #4311
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Zadnego pieczywaale spoko, juz wstalam, jestem ubranadotlenie sie..trudno

Ja wlasnie mam stopy bardzo wrazliwe i melisli balerinki oddalam kolezance po tym jak 3 razy mialam mega pecherze

Z podkladow kryjacych polecam max factor lasying performance...kocham Gozakrywa wszystko

Moj jak jem to sie nie uaktywnia, chyba czeka na swoja dawke i stwierdza ze nie bedzie przeszkadzal
Czyli jednak dobrze zrobiłam, że nie wydałam kasy bo bym w nich nawet nie chodziła

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-12-02, 09:18   #4312
Trisdom
Zadomowienie

Dzień dobry
Też miałam dziwne sny dzisiaj, na pół erotyczne, ale nie z mężem (chyba...) a na pół pokręcone na maksa. Od zawsze pamiętam, co mi się śni i zawsze jest "na kolorowo"- musiałabym kiedyś siąść i to spisać- albo zarobiłabym fortunę na historiach, albo by mnie zamknęli w psychiatryku

Przewijak mam sztywny z miękką nakładką z Ikei, ale miałam na niego ekstra miejsce.

Z podkładów mi przypasował Clinique even better- właśnie się kończy i szukam zimowego, tańszego odpowiednika. Nie mogę się przekonać do pudrów mineralanych...

Grudzień zleci szybciutko, a potem z górki... Bylebyśmy nie zaczęły się za szybko rozpakowywać.

Ciuszki dla dziewczynek to na szczęście się od 98 już zaczynają, a potem jest już coraz lepiej
Stary 2015-12-02, 09:41   #4313
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

Kejka90

Sunmade

Matulo, ja tez juz mam 23 masakra.

Tez lubię even better clinique. Teraz mam terracota guerlan, jest mega ale tez sie kończy a takiego drogiego póki co nie kupie, ja nie mam problemów z cera, wiec mi wystarczy nawet krem bb. Ale podkłady po prostu lubię, ale musza byc nawilżające, rimmela nie używam, wiec nie wiem jak z jakością.

Ja sie dżinie czuje... Juz któryś raz to mam, nagle mam mega niepokój, uczycie jakby mi sie wszystko trzęsło w środku, takie strasznie głupie uczucie. To cukier? Nie wiem co to moze byc... Zjadłam 2 bułki maślane i jogurt, zobaczymy, musze sie położyć. Tylko cieżko z synem w domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 09:41   #4314
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
albo zarobiłabym fortunę na historiach, albo by mnie zamknęli w psychiatryku
Mnie za mój dzisiejszy na pewno by zamknęli....Jakiś psychol torturujący ludzi mi się śnił. Bałam się iść do kibla w nocy

PRZEWIJAK
Ja chcę taką nakładkę drewnianą na komodę

Przy czym o komodę chyba będę się uśmiechać do teścia-stolarza, bo potrzebuję odpowiednio wysoką dla moich pleców. A na to chcę ten sztywny, który można nakładać na łóżeczko, bo będzie można go zabierać na wyjazdy do rodziny.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2015-12-02, 09:47   #4315
gocha_cz
Raczkowanie

Witam się i ja
ło maj got nadrabiałam Was od rana miałam zaległości bo wczoraj cały dzień w biegu.
Wizyta
wieczorem miałam wizytę. U swojego gina byłam w połowie listopada ale z racji mojej skracającej się szyjki i nadal twardniejącego brzucha wolałam sprawdzić co się dzieje dalej, z malutkim wszystko dobrze waży 600 gramów!!! 23 tydz 2 dzień a jeszcze dwa tyg temu ważył 387g tak więc teraz już rośnie jak na drożdzach, a gin powiedział że wszystkie pomiary są w samym środku normy jak na ten tydzień także z wagą teraz będzie już różnie bo dzieciaczki szybko rosną a moja szyjka troszkę się skróciła znowu dostałam luteinę i jakieś coś doustnie i mam się oszczędzać. Jak ja mam to zrobić teraz przed świętami

Cieszę się z Waszych wizyt i zdrowych dzieci, fajne macie wyprawki już, śliczne brzuszki i świetne pomysły do dziecięcego pokoju

co to ja jeszcze miała napisać hmmm... jennny nie pamiętam
aaa wyprawka
motywujecie mnie do ruszenia tyłeczka bo ja mam tylko trochę ubranek a jak myśle o tej mojej szyjce i jak by mi przyszło leżeć w końcówce ciąży to muszę się ruszyć i zacząć kompletować wszystko

wczoraj kupiłam w końcu w hm spodnie ciążowe wykorzystałam zniżkę 20% i dopiero teraz widzę jaka to wygoda
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 09:52   #4316
Sunmade
Raczkowanie

Dla mnie melisski to najwygodniejsze buty ever.. Gdyby były tańsze to miałabym ich całą szafę. Nie wiem od czego to zależy, że dla jednych są super a dla drugich kicha :p

Ja coś synka nie czuje od wczorajszego różnego po południa, także zaczynam się martwić. Zjadłam śniadanie, zjem jeszcze mandarynki i coś słodkiego i zobaczymy czy go to ruszy. Oby bo inaczej zwariuje ze strachu.
Stary 2015-12-02, 10:00   #4317
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Czyli jednak dobrze zrobiłam, że nie wydałam kasy bo bym w nich nawet nie chodziła
Nie jest powiedziane. Wszystko zależy od Twoich stóp. Koleżanka chodzi już w nich 3 sezon i nie miała żadnego nawet obtarcia. A mnie nawet sportowe buty obcierają na początku, a czasem nawet i po roku...

Linaewen no to niezły sen a przewijak taki zawsze mi się marzył...no ale, metraż nie pozwala. Może przy drugim dziecku

gocha_cz ale maluch rośnie! Wiecie co, jak już widzę, że dziecko przekracza magiczne 500 g to już jestem spokojniejsza A ile ma szyjka jeśli można wiedzieć?

Dziewczyny...co mówicie na imie Teo dla chłopca?

Ja wczoraj zrobiłam zakup życia w rossmanie..kupiłam omegamed pregna z DHA za 16 zł! Tylko dlatego, że do końca grudnia trzeba "spożyć" a mnie się akurat skończyły Normalna cena w aptece u mnie za 40 zł...w rossmanie za 59,50...przebitka nie?

aaa i jeszcze mam pytanie...

materacyk

czy któraś z mam korzystała z materacyka do łóżeczka z IKEI?
niby te dla dorosłych są chwalone, a te dla dzieci?
będziemy w sobotę w Poznaniu, komodę i łóżeczko musimy kupić wiec się zastanawiam jak to wygląda z materacykiem..

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Dla mnie melisski to najwygodniejsze buty ever.. Gdyby były tańsze to miałabym ich całą szafę. Nie wiem od czego to zależy, że dla jednych są super a dla drugich kicha :p

Ja coś synka nie czuje od wczorajszego różnego po południa, także zaczynam się martwić. Zjadłam śniadanie, zjem jeszcze mandarynki i coś słodkiego i zobaczymy czy go to ruszy. Oby bo inaczej zwariuje ze strachu.
Też nie mam pojęcia, a kupiłam bo inna koleżanka zachwalała. I klops

co do ruchów to spokojnie, ja małego wczoraj nie czułam w ogóle aż do 23...wtedy się rozbrykał jak szalony

Mikołaj <3
Stary 2015-12-02, 10:07   #4318
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen no to niezły sen a przewijak taki zawsze mi się marzył...no ale, metraż nie pozwala. Może przy drugim dziecku
(...)
będziemy w sobotę w Poznaniu, komodę i łóżeczko musimy kupić wiec się zastanawiam jak to wygląda z materacykiem..
No ale jak będziesz mieć komodę, to ten przewijak wiele więcej miejsca nie zajmuje Bo to 4 deseczki zbite i nakładane na komodę, a na to zwykły przewijak.
Stary 2015-12-02, 10:08   #4319
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Nie jest powiedziane. Wszystko zależy od Twoich stóp. Koleżanka chodzi już w nich 3 sezon i nie miała żadnego nawet obtarcia. A mnie nawet sportowe buty obcierają na początku, a czasem nawet i po roku...

gocha_cz ale maluch rośnie! Wiecie co, jak już widzę, że dziecko przekracza magiczne 500 g to już jestem spokojniejsza A ile ma szyjka jeśli można wiedzieć?

Ja wczoraj zrobiłam zakup życia w rossmanie..kupiłam omegamed pregna z DHA za 16 zł! Tylko dlatego, że do końca grudnia trzeba "spożyć" a mnie się akurat skończyły Normalna cena w aptece u mnie za 40 zł...w rossmanie za 59,50...przebitka nie?

materacyk

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

co do ruchów to spokojnie, ja małego wczoraj nie czułam w ogóle aż do 23...wtedy się rozbrykał jak szalony
Mój już ma w miarę stałe pory ruchów, zwłaszcza wieczorem mamy z mężem radoche, a wczoraj nic, dzisiaj tez cisza. Czekam, zobaczymy. Wiadomo, że przez to serduszko mam większe obawy niż do tej pory.
Stary 2015-12-02, 10:09   #4320
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ty mówisz o tych na obcasach? Bo mi o nie chodzi. Kupiłam rozmiar taki jak nisze i nie sa w ogóle wygodne ale baletki na bank kupie. Tez jedne z serduszkiem. Widziałam rok temu kolekcje inspirowana kotką Karla Lagerfelda ale maz powiedział ze chyba oszalalam, ze chce takie buty nosić. Ja uważam, ze sa piękne i tak je kupie
Cytat:

materacyk

Ha widzę ze oglądasz ddtvn. Wylałam z tego imienia masakra moze to Teofil? Co mi sie kojarzy tylko z jednym...
Abstrahuje juz od tego spania z dzieckiem

Tez sie wlasnie zastanawiałam nad materacem z ikei...a z czego one sa?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości