|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
O, może się pochwalisz? ^^
|
|
|
|
#4322 |
|
Przyczajenie
|
Witam:)
Tak czytam Wasze porady i pomysly..Sama wlasnie wynajelam z chlopakiem mieszkanie,poki co puste,biale sciany,dwa pokoje niewielkie.Jeden ma byc sypialnia, ,u gory ,drugi-na dole-pokojem dziennym...Ladne krete schody ozdabiaja wnetrze.Zastanawiam sie jak je urzadzic.Mam(y)duzo gratow, duzo ubran...nie chce mieszkac w magazynie ale w gustownej funkcjonalnej przestrzeni. Sypialnia -mysle -na jasno, pokoj dzienny-kolorowo.Moze ktos ma jakies pomysly, stronki...Co teraz jest na czasie?Odwiedzilam Ikee.Tutaj w UK wydaje sie najtansza i ma super rozwiazania. Prosze o porady.Sama zaczynam sie tematem dekorowania i urzadzania interesowac wiec i chetnie pomoge. Dodam ze nie mam problemow w kolorami i ksztaltami, gorzej z wyobraznia przestrzenna i wielkosciami
Pozdrawiam
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak ustawić mable i wszystko w takim pokoju, mam tak ustawione i nie wiem czy zmnienic czy tak zostawić bo zamierzam zrobić ramont pokoju
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
To może ja sie pochwale moimi pomysłami może kogoś zainspirują.
![]() Wklejam zdjęcia mojego pokoju i ścianki z g/k która jest w trakcie robienia. Pokój ma 6.30 dług. 3,4 szer. Najdłuższa ściana i jednocześnie jedyna w pełnej wtysokości będzie miała kolor zielononiebieski ciemny dwie przeciwległe (te węższe) będą w podobnym kolorze ale jaśniejszym, z kolei ścianka kolankowa będzie wyklejona biało srebrna tapetą. meble białe i w kolorze orzecha do tego szafa ze szklanymi mlecznymi dzwiami z naklejonym drzewem wiśniowym (zamieszczam zdjęcie szafy i zdjęcie drzewka) ![]() mam nadzieję, że już niedługo bede mogła pokazac jakieś efekty ![]() aa zapomniałam mam już pierwszą rzecz do pokoju wielkie lustro w srebrnej rzeźbionej ramie 162x74
|
#4325 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
Ja chce wszystkie meble z drewna mieć jedynie malowane na biało lub olejowane na orzech, a właśnie z tej strony chce zamówic komode i łóżko właśnie do samodzielnego malowania
|
#4327 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Przeglądałam wątki na temat zmian pokoi i natknęłam się na zielony pokój (podłużny) z elementami zebry. Niestety nie mogę już go znaleźć ![]() Bardzo proszę o podesłanie linka jeśli, któraś z was wpadła na niego. gosiek8411@wp.pl Z góry dziękuję. Pozdrawiam. |
|
|
|
#4328 |
|
Przyczajenie
|
Nudny pokój ;/
Witam. Mieszkam w moim pokoju już od roku, ale jest strasznie nudny... Po 1, mam meble które wybrali moi rodzice całkiem bez mojej wiedzy, dowiedziałam się dopiero po fakcie :/ Coś w klasycznym stylu z kolekcji BRW w kolorze olcha miodowa. Są duże i zagracają pokój, ale nie mogę ich narazie zmienić. Po 2, mam wszystkie ściany morelowe. Po 3, wszystkie dodatki w moim pokoju są pomarańczowe - pod kolor ścian, prawie stapiają się z tłem... Po 4 mam bardzo mały pokój i w dodatku ze skosem. Chciałabym w nim coś zmienić, ożywić jakoś
np. pomalować ściany itp. Fundusze mam raczej tylko z kieszonkowego... Jeśli macie jakieś pomysły to proszę pisać Z góry dzięki .
Bywają w życiu takie chwile, kiedy noc jest naszą najlepszą przyjaciółką, księżyc spowiednikiem, a cisza... nieosiągalnym marzeniem, bo zawsze znajdzie się wariat głucho krzyczący w mroku o odrobinę szczęścia...
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nudny pokój ;/
Mi osobiście podobają się ściany w kolorze reggae (na górze zielony, po środku żołty a na dole czerwony)
) Tez kiedyś miałam takie nudne pomarańczowe ściany i dodatki, ale teraz mam all czerwone i starsi nie mają nic do powiedzenia
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Przyczajenie
|
Pokombinuj ze ścianami. Możesz kupić specjlane nalepki lub namalować jakis motyw sama. Trudno jednak doradzać bez zdjęcia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Dodaj jakies fotki
pomyślimy
|
|
|
|
#4333 |
|
Przyczajenie
|
Oto zdjęcia.
Bywają w życiu takie chwile, kiedy noc jest naszą najlepszą przyjaciółką, księżyc spowiednikiem, a cisza... nieosiągalnym marzeniem, bo zawsze znajdzie się wariat głucho krzyczący w mroku o odrobinę szczęścia...
|
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Nie przesadzaj, meble nie sa takie zle ;p Ten slupek-szafa tylko tam nie pasuje, wydaje mi sie, ze juz lepiej wyglądałby koło regału? Czy nie ma tam miejsca? Szkoda ze nie zrobilaś zdjecia od drzwi co by jakos calosc ująć. Mały ten pokoik. Jesli zalezy CI na optycznym powiekszeniu, nie wybieraj farb w cieplych odcieniach, gdyz pomniejszaja one pokoj. Wybieraj te w zimnych, np. zielenie, o albo morskie, bardzo fajnie wygląda zielen morska na scianach.. Np. wszystkie sciany na taki sam kolor a ta ze skosem o kilka tonow jasniejsza. A do tego swietnie beda sie sprawdzac dodatki w pastelowej jasnej zieleni, np zaslonki, poduszki na lozku
Specjalizacja mojego zawodu jest dekoracja wnetrz troche mnie wyobraznia poniosla
Edytowane przez Smunia Czas edycji: 2009-11-14 o 10:53 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 |
|
Raczkowanie
|
Tez ladnie, ale tak mi sie bardziej podoba:
http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/trzy_salony_5.jpg Niestety nie wiem jak zalaczacie te obrazki...? |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zdjęć.. znalazłam bardzo podobny schemat dodawania załaczników na pewnej stronce. Klikasz: zarządzaj załącznikami, nastepnie przegladaj, szukasz pliku, klikasz załaduj i już -to ta stronka- klik!
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za pomoc
A co do salonu, to wlasnie kolorystyke chcialam pokazac Mnie sie podoba, jest wlasnie mlodziezowa
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek jak widac obie sie zgadzamy, że powinna postawić na zieleń..
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Tak
to fakt
|
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
inspiracje kolorystyczne.. wybierz jakie ci się podobają a potem się pomyśli co dalej...
|
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
a to jest piękny przykład młodzieżowego pokoju...
ale chodzi mi tu bardziej o kolory... dobrze połączony pomarańcz z kremową ścianą i brązowymi i białymi dodatkami... miodzio! wydaje mi się że tańszą taką wersje mogła byś sobie zafundować dodać energetyczny pomarańcz i brąz i biel..... no ale czekam na odpowiedz jaka kolorystyka ci się podoba... |
|
|
|
#4343 |
|
Przyczajenie
|
Spodobała mi się perspektywa pomalowania jaśniejszego skosu
Mi osobiście podoba się kolor taki : http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...uda_cocktail_4 pomalowałabym na taki kolor ściany a skos np. na taki : http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...uda_cocktail_6 chyba nie ma aż tak wielkiej różnicy w kolorze, ale jednak ten drugi jest o dwa tony jaśniejszy. Tylko nie wiem czy pasowałyby one do mebli... Zielony też mi się podoba Tylko zastanawiam się jaki odcień...A co do regału, to aby go tam umieścić musiałabym wyrzucić stolik nocny... Jest jeszcze opcja przeniesienia szafy obok komody.
Edytowane przez Madziek_14 Czas edycji: 2009-11-15 o 10:29 Powód: zapomniałam o regale ;) |
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Te odcienie rowniez ladne
|
|
|
|
#4345 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
TFU, oczywiscie mialam na mysli komode
|
|
|
|
#4347 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, też o tym myślałam... A co powiecie o jakichś obrazkach, lustrze ?
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem te kolory nie bardzo beda pasowac do mebli, no ale to Tobie ma sie wszystko podobac
|
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie również się totalnie one nie podobają... pokój wyda się trochę zimny...
no ale jak się podoba to róbta co chceta:P w życiu romana bym nie pomalowała pokoju na niebiesko... no chyba ze były by to bardzo malutkie i bardzo wkomponowane w całość... powodzenia |
|
|
|
#4350 |
|
Przyczajenie
|
hmm, skoro nie beda pasowały do mebli, to może jakiś inny kolor (tylko nie pomarańczowy ani żółty! ) ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Pozdrawiam

Z góry dzięki .