|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Fubizka to ścinamy na wiosnę?
![]() Oby do tej pory CP, Rzepa i pokrzywa wspomogly moje klaczątka ![]() Cytat:
Poza tym na wiosnę zrobię drugie podejście do CG, ręcznikowania itp, więc może im się odwidzi wykręcanie i ladnie się pofalują. Bo póki co CG im nie pasuje, więc sobie tlumaczę, że jak będą dluższe to się uda Ale u mnie na szczęście jest tylko jakieś 5 cm różnicy między warstwami a końcówki z daleka wyglądają na równe. W miarę ![]() Cytat:
Jak będę szla do fryzjera wydrukuję i przykleję na lustrze znaim zacznie mnie ścinać
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
przed farbowaniem, 10 cm włosów od skalpu też była już w bardzo fajnym stanie
jednak rozjaśnianko zrobiło swoje, ale już nie mogłam patrzeć na te czarne vel. ciemno brązowe włosy. Myję włosy co dwa dni teraz, nie ważne, czy gdzieś wychodzę czy siedzę w domu. Przed myciem olej a po myciu jakaś odżywka/maska na ok 2h. Dzisiaj kalos mleczny + keratyna. A, kupiłam ten szampon BB. Ładnie zmył olej! Ma bardzo ładny zapach i ładnie się pieni. Jak ponoć rozjaśnia to zaprzyjaźnię się z nim na dłużej ![]() Do wiosny chcę mieć ładnie nawilżone włosy ![]() W sumie dobrze robicie, że czekacie do wiosny ze ścięciem. Teraz zima, włoski mogą ucierpieć od czapki itp, to niech ucierpi to, co potem zetniecie ![]() [bu, pomieszały mi się wątki! o szamponie BB chyba pisały dziewczyny w wątku o walce o zdrowe włosy oj tam... ]
Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2012-01-19 o 20:07 |
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki temu zeszłam z cieniowania i teraz jest ich optycznie więcej
|
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podcinania końcówek - to też nie mogę zrezygnować z fryzjera i podcinać sobie sama z tego prostego względu, że on musi mi te włosy wycieniować. Źle wyglądam z włosami równej długości - wtedy właśnie kręcą się tylko końce, a reszta jest klapnięta, szybko przetłuszczają się przy skórze głowy, bo włosy są za ciężkie i skóra nie ma dostępu powietrza. Jak mi ładnie wycieniuje to od razu wszystkie ślicznie się kręcą, a i wolniej się przetłuszczają
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam jakis czas temu już na forum o mojej pielęgnacji włosów i pytałam o rady. Kupiłam (i używam) jak na razie:
-CP (stosuję od 2 dni, 2 tabletki rano i wieczorem) -szampon babydream -odżywka Isana z babasu -suszarka z jonizacją i zimnym nawiewem (codziennie rano, niestety) Postanowiłam sobie zamówić w najbliższym czasie po napływie gotówki: -olej kokosowy organiczny (koncowki) -keratyna (do Isany) -panthenol (do Isany) -ziaja kuracja rzepa -czepek na noc na oleje Oprócz w/w stosuję: -amla -oliwka babydream fur mama -woda brzozowa Isana -maski: kallos placenta i mam jeszcze do zużycia: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wax-honey.html i jej aloesowa 'siostre' Co myslicie o takiej kuracji? Kusi mnie ukręcenie jakiegos psikacza na bazie aloesu i keratyny, ale nie wiem czy to nie będzie juz za duzo plus za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac
Edytowane przez annaab4 Czas edycji: 2012-01-20 o 00:07 |
|
|
|
#4327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przekroczć magiczną granicę i wtedy trochę ściąć póki co pielęgnować, pielęgnować, pielęgnować ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
ja mam Babydream jest rewelacyjny tylko muszę po nim używać odżywki bo bym nie rozczesała ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A tak w ogóle to tym msc chyba nie będzie rewelacyjnego przyrostu... Ani odrostu ani nic... Jakiś taki zastój
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2012-01-20 o 11:22 |
||
|
|
|
#4328 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przynajmniej mają indywidualny skręt, niepowtarzalny Cytat:
|
||
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(czytałam wczesniej o kremach BB i tak zostało)ja po każdym szamponie muszę używać odżywki, więc dla mnie to nie nowość
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no w ogóle czasem się trafiają takie urocze, ze zwierzątkami np aa i miałam Ci napisać że bardzo mi się Twój avek podoba
|
|
|
|
|
#4332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się calkiem spoko ![]() Do domowej maski możesz dać naftę, olej żóltko.. Ostatnio u mnie furorę robi mega mix siemię lniane (tzw. ugotowany glut) + żóltko + odżywka + żel aloesowy + miód + co mi tam jeszcze wpadnie pod rękę. Efekty super ![]() A psikacza można zrobić bardzo prosto: woda destylowana (lub hydrolat oczarowy/aloesowy, czy jakikolwiek inny), żel aloesowy, panthenol, keratyna. Mieszasz wszystko i gotowe. Na wątku pielęgnacyjnym jest dużoo przepisów i rodzai ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś na soup.io znalazłam, mogę podesłać Ci tą fotę w większym rozmiarze
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-20 o 16:55 |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezmę się w garść i zrobię Wam zdjęcia, żebyście widziały o czym mowa ![]() Chyba bym do Częstochowy poszła
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
ja paru dni CP biorę 3 rano i wieczorem, tak myślę skrzyp pić raz dziennie kubek 0,5 l
od juta może
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Jakby bylo +30cm zdrowych wlosów do końca marca, to nawet na kolanach
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi teszszsz JA TEŻ! Na kolanach
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie w końcu wcierkę Joanny z rzepą
I jak długo wcierałyście, żeby jakiś efekt zobaczyć, miesiąc?
|
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;31753006]Kupiłam sobie w końcu wcierkę Joanny z rzepą
I jak długo wcierałyście, żeby jakiś efekt zobaczyć, miesiąc? [/QUOTE]Mi jedna buteleczka starczyła na ok 2 tyg. a myślę, że powinno ją się wcierać ok miesiąca
|
|
|
|
#4341 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż orzyznam się, że u mnie rosną (tfu, tfu!) calkiem nieźle, znalazlam zdjęcie z początku stycznia i różnica wg mnie jest zauważalna ![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;31753006]Kupiłam sobie w końcu wcierkę Joanny z rzepą I jak długo wcierałyście, żeby jakiś efekt zobaczyć, miesiąc? [/QUOTE]Zaczęlam ją wcierać regularnie w styczniu, ale kilka razy także przed świętami - ale doslownie kilka, bo ciągle o niej zapominalam! Potem zrobilam 3 tygodnie kuracji przy codziennym wcieraniu na noc, teraz mam przerwę, ale jeszcze mam jakieś 1/5 buteleczki I wydaje mi się, że za każdym razem pokrywam dosyć dobrze skórę glowy |
|
|
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I to wcieranie Jantaru póki co nie przyniosło u mnie efektu w postaci szybszego przyrostu. Ale wcieram dopiero od 7 stycznia, może dlatego. No i ja w 2 tygodnie zużyłam pół buteleczki a nie całą, więc może ja za mało tego wcieram.
|
||
|
|
|
#4344 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
A wrzucone : https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14584
![]() I jeszcze na blogu gdzieniegdzie widać moją czuprynę ![]() http://www.soll-art.blogspot.com/ Kolejne opakowanie calcium dziś zakupiłam Na razie biorę 2 tabsy dziennie, sądzicie, że lepiej więcej?
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-21 o 15:42 |
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale raczej dość dokładnie. Ale robię to strzykawką (bez igły! ), więc w miarę precyzyjnie i oszczędnie. Może to dlatego, jak się wciera "ręcznie" to dużo preparatu zostaje na dłoniach/włosach.Od poniedziałku zaczynam łykanie CP i vit. B
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że jak strzykawki się używa to zużywa się mniej preparatu. Tak dużo mówicie o CP, że chyba w końcu polecę i kupię
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie CP i Joanna Rzepa dają radę!
Cytat:
![]() Śliczne wloski masz! I w ogóle wyglądasz na bardzo sympatyczną dziewczynę! I bardzo ladną rzecz jasna!!
|
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę właśnie w masce olejowej na głowie, w czepku i ręczniku ![]() Dzięki za miłe słowa No włoski to mam naturalne to siem chwalę Przynajmniej jedna rzecz, którą mogę się pochwalić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Poza tym na wiosnę zrobię drugie podejście do CG, ręcznikowania itp, więc może im się odwidzi wykręcanie i ladnie się pofalują. Bo póki co CG im nie pasuje, więc sobie tlumaczę, że jak będą dluższe to się uda 

Tylko chcę przekroczyć tą magiczną długość graniczną. Jak urosną pare cm to je obetnę 

Na kolanach
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

I wydaje mi się, że za każdym razem pokrywam dosyć dobrze skórę glowy