|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl - część IX
a nie bolą Cię nerki?
![]() Generalnie dieta proteinowa ma zwolenników i przeciwników i koniecznie trzeba ją prowadzić pod opieką lekarza a nie samowolnie! |
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... nie potrafie być na tych dietach 1500 kcal, ponieważ tam mogę zjeść nawet batona, a jak ja zjem jednego to chce drugiego, więc u mnie to się nie sprawdza
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale, jak zaczął się rok szkolny, nie miałam już czasu na liczenie kalorii i oczywiście prawie od razu zaczęłam nadrabiać te stracone kilogramy Na razie od lipca zapisuję się 2 razy w tyg. na fitness (ewent. acqua aerobic, chociaż wydaje mi się, że mniej by mi dał) i ograniczam jedzenie. Iduś, poczytam o Twojej diecie - może spróbuję Trzymajcie kciuki Bo jak schudnę, na początek z 5-6 kilo, to w nagrodę sprawię sobie nową etorebkę
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() an.ka poczytaj te ebooki bo P. Dukan bardzo dobrze całą diete opisał w swoich książkach .W tej diecie nie ma jakiś ograniczeń co do wielkości posiłków - jesz taką ilość byle się najeść .Ja np. dzisiaj będę robić dukanowe tosty: http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=73 Nie można mąki to trzeba sobie jakoś radzić ![]() W internecie jest masa przepisów na różne potrawy . Jak na razie jestem z tej diety zadowolona
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z ciekawości ... sporo masz do zrzucenia ?
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Na początek 6-7 kg by mnie zadowoliło, docelowo z 10, ale nie spieszę się, bo musiałabym wymieniać całą garderobę, a obkupiłam się w ostatnich 2 latach w lumpeksach głównie - teraz nie mam już czasu tak chodzić po nich... W tej chwili osiągnęłam już taką wagę, jakiej jeszcze nigdy w życiu nie miałam ( 66 kg przy 165 cm
) i 60 kg to już by nie było tak źle. Chociaż jak te kilka lat temu ważyłam ok. 52 kg, to byłam bardzo zadowolona z tej wagi i ze swojego wyglądu, ale to już teraz nierealne ![]() Widzę już, że pierwsza faza tej diety, ta najbardziej monotonna, to by były tylko 3 dni - także jeszcze poczytam i pewnie za parę dni ją rozpocznę Edytowane przez an.ka Czas edycji: 2010-06-20 o 15:48 |
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
jak miałam 14/15 lat to zaczęłam sie strasznie objadac słodkościami i przytyłam wtedy 10kg.
czułam się ze sobą tak okropnie, że postanowilam szybko zrzucic i przeszłam na niezbyt zdrową, ale skuteczną dietę nicniejedzenia . zazwyczaj jadłam kilka jablek na dzień i to wszystko, szybko wróciłam do swojej wagi i od tamtego czasu (czyli od 8 lat) nigdy już nie utyłam ani kilograma
|
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
Wita was nowa fanka etorebki!
![]() Dziewczyny bardzo spodobała mi się ciemno różowa Emilka - ten kolor jest cudowny, mam taki szal Pozdrawiam PS.Jeszcze niech ją przecenią jak reszte Emilek na 99zl to już będę w raju
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Znam kilka osób, które jest na tej diecie i powiem Wam że są efekty-koleżanka zrzuciła już 18 kilo a taka jedna pani 12.
Ja powoli przygotowuję się psychicznie do jakiejkolwiek diety, ale jakoś mi nie idzie... jak 5 lat temu schudłam 25 kilo tak potem przytyłam 20 i psychika mi siadła... ale wierze że w końcu załapię tego bakcyla który spowodował te 5 lat temu, że się dało!! ![]() trzymam za Was dziewczyny kciuki ![]() ![]() kliknęłam cicjowo-kakaową alice wahałam się od momentu gdy zamawiałam emilkę.....już wtedy to miałam zrobić i święty spokój by był...a tak dopiero teraz się zdecydowałam ![]() już nie mogę się doczekać wtorku ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
witamy witamy mam emilkę i zaraz Ci sprawdzę czy wejdzie a4....bo jeszcze sama nie sprawdzałam
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Witamy Cię ![]() Niektóre dziewczyny noszą ją na ramieniu , ale ja wolę w ręku .Mam tą emilkę o której piszesz i powinna Ci się spodobać ... jak ją wyjęłam z pudełka to mi się średnio podobała, ale teraz ją pokochałam
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2010-06-20 o 16:50 |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
no więc tak: wzięłam teczkę papierową z gumką i ją wsadziłam-weszła bez problemu ale wkładałam ją najpierw na pionowo a dopiero w torebce ją obróciłam do poziomu
Nie wiem jak będzie to wyglądać jak włożysz do środka np książkę czy notatnik a4-ja akurat nie mam nic takiego pod ręką więc sprawdziłam Ci na teczce. zdjęcia: te dwa pierwsze są prześwietlone bo włączyłam specjalnie lampkę w komórce 3 zdjęcie to jak wygląda emilka razem z teczką w środku po zamknięciu i ułożeniu zamka ;] mam nadzieję, że pomogłam
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, A4 wchodzi do Emilii, ale tak troszkę na styk można nosić na ramieniu, ale ja nigdy tego nie preferowałam i zawsze nosiłam ją na pasku lub w ręce masz fart, że Lea tak blisko dla mnie to kawałek drogi , nawet z zajęć Cytat:
![]() a jeśli chodzi o diety, to ja się trochę boję odchudzać. miałam już anemię, zaczątki bulimii, z których dopiero nie dawno się wyleczyłam, więc wolę trochę ograniczyć niektóre produkty po prostu... trzeba się inteligentnie odchudzać i nie popełniajcie moich błędów, dziewczyny. sama nie mam problemów z wagą, noszę rozmiar S/M, po prostu chciałabym troszkę wysmuklić ciało, ale można to zrobić ćwiczeniami
wege www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu Edytowane przez CharLizZie Czas edycji: 2010-06-20 o 17:08 |
||
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żeby nie było zaczęłam segregować torebki i już 13 się pozbyłam koniec z chomikowaniem ![]() co do diet to ja swego czasu byłam blisko anoreksji....po liczeniu kalorii przeszłam już na samą sałatę i warzywa..... nie wiem czemu tak zaczęło się dziać....na szczęście wyjechałam na miesiąc do niemiec do rodziny a wiadomo jak to w gościach....nie można za bardzo wybrzydzać w jedzeniu dlatego odchudzanie się tylko z głową i z rozsądkiem!!!
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama czekam na skok gotówki i zamawiam ![]() dla mnie odchudzanie jest teraz naprawdę niekonieczne, ale zostało mi coś takiego w głowie, że patrząc w lustro wydaje mi się, że tu i tam mogłabym mieć mniej ale mam zaufane grono znajomych, które odpędza mi takie głupoty z głowy mam jednak zamiar zrezygnować z tych słodyczy i gazowanych, słodkich napojów, bo są po prostu niezdrowe, a na lato dieta powinna być bardziej bogata w owoce i warzywa, a nie fast foody
|
|
#4366 | |
|
Ania
|
Nebya teraz dotarłam do tego posta
. Dopiero skończyłam nadrabiać wątek. Wcześniej go kilkakrotnie odpalałam, czytałam trochę i do nauki wracałam albo szłam spać. Kurczę szkoda, że nie mogę być na bieżąco. Od jutra znowu zapierdzielAaa i jeszcze mam pytanie. Co to jest hum hum hum? ![]() Cytat:
O Mabel zapytałam dziś mamę czy nie chce mi zrobić prezentu w ramach zaliczenia kolejnego semestru (choć jeszcze nie wszystko zaliczone) Stanęło na tym że się zastanowi...Dziękuję. A wygrałam zaproszenie na zakupy o wartości 200 złotych do Reserved rzadko robię tam zakupy, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby![]() ![]() Kto chce skorzystać z mojego kodzika?? ![]() |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to teraz na letnie wyprzedaże jak znalazł
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co dzień jem warzywa i owoce, kasze, kiełki, generalnie same zdrowe rzeczy, ale niestety nie potrafię sobie odmówić czekolady czy ciast i raz dziennie jem coś słodkiego -tabliczkę czekolady albo kawałek ciasta, coś z cukierni. główny problem zresztą jest taki, że najpierw chudnę w miejscach nie tych których trzeba i boje się że jak zrzucę pare kilo to np zejdzie z piersi, a nie talii :/ |
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a niestety zostały uda, ale ja już mam taką budowę nóg i mogę to zmienić tylko ćwiczeniamija mam słabość do niezdrowych rzeczy, kocham KFC, ketchup, frytki, kebaby, tego typu rzeczy. słodyczy jeszcze jestem w stanie sobie odmówić, ale z powyższymi bedzie problem ![]() proszę o skorzystanie z kodu
![]()
wege www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu Edytowane przez CharLizZie Czas edycji: 2010-06-20 o 17:52 |
||
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
trudny ten quiz był, przejrzałam pytania i nie wiem czy trafiłabym chociaż w 10 odpowiedzi
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także stwierdziłam, że nie biore już udziału w żadnym wizażowym konkursie
|
|
#4373 |
|
Ania
|
Mam nadzieję, że właśnie te przecenione rzeczy też to obejmuje. Już się nie mogę doczekać
![]() Tak jak Iduś powiedziała. W wizażowym quizie. Ja robiłam podobnie jak Iduś z tym, że nie do Worda a robiłam screeny monitora a potem obrazy do painta zrzucałam ![]() Myślę, że decydujące było i tak ostatnie pytanie, gdzie trzeba było się trochę natrudzić żeby się rzucić w oczy![]() Pamiętacie to pytanie? Chodziło o odp. za co lubię wizaż...
|
|
|
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dokładnie tak jak pisze a*a*a* aby wygrać należało odpowiedzieć na wszystkie pytania i dodatkowo coś ciekawego (wg szacownego jury ) sklecić na ostatnie pytanie Może opublikują najciekawsze odpowiedzi, ciekawa jestem co inni powymyślali ja skleciłam wierszyk
Edytowane przez kunia1 Czas edycji: 2010-06-20 o 18:26 |
||
|
|
|
#4375 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alice piękna jest i w ogóle ech A mi coś kiełkuje miłość do szarej alice Ale się powstrzymuję, mogę mieć dwie ale trzy to już przegięcie nie?Cytat:
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz." Szymborska Edytowane przez Danula Czas edycji: 2010-06-20 o 18:57 |
||
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja też niedawno wysłałam wierszyk na Wizażowy konkurs
rymy banalne, ale stwierdziłam, że co mi szkodzi, niczego nie ryzykuję ![]() Cytat:
te 10kg które wtedy zrzuciłam zeszły mi z ud, ramion, twarz też wyszczuplała. brzuch na pewno też, ale nie w takim stopniu jakbym chciala.gimnastyke w każdej formie uwielbiam, poza cwiczeniami na brzuch wlaśnie
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
jestem dopiero na 121 stronie Zlitujcie się i nie piszcie tak dużo .... Mam jeszcze do nadrobienia 25 stron ![]() Dziś już 20 stron przerobiłam i jestem z siebie sumna ![]() Czytam dalej - mam nadzieję że uda mi się w tym tygodniu "wyjść na prostą" |
|
|
|
#4379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na pozostałe wyniki czekam do wtorku / środy... postanowilam sobie, że dziś i jutro nie zaglądam do książek, robie sobie małą przerwę ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę że poczynili pewne kroki by ułatwić nam życie - czyli miękka skórka, która nie wymaga tego ciągłego układania Emilki To duży plus ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
WOW Życzę miłych wrażeń i udanej podróży ) ...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Zapraszam 

od jutra rezygnuję z słodkich napojów i słodyczy i niezdrowego jedzenia, zobaczę jakie to da efekty, jeśli słabe to spróbuję tej diety. Wypadałoby trochę wysmuklić ciało przed wakacjami
Na razie od lipca zapisuję się 2 razy w tyg. na fitness (ewent. acqua aerobic, chociaż wydaje mi się, że mniej by mi dał) i ograniczam jedzenie. Iduś, poczytam o Twojej diecie - może spróbuję
Bo jak schudnę, na początek z 5-6 kilo, to w nagrodę sprawię sobie nową etorebkę 

jeszcze pochwal się co takiego wygrałaś 
A mi coś kiełkuje miłość do szarej alice