|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
Tz bardzo dobrze , dzis byla jego noc, on karmil przewijal itp. :P Ok 6 juz byl calkiem padniety to ja wysterilizowalam butle, powiedzialam zeby spal , mala zostala z nami w lozku, ale ja juz nie spalam. Pozniej ja nakarmlam itd. Tz pospal poltora godzinki i od razu wrocil do zywych . Teraz poszedl do sklepu bo z glodu umieramy heheheaha - na razie po jednym dniu zeszlo mi tylko 5,5 kg;p jeszcze 6,5kg ;p i stara waga a pozniej wypadaloby jeszcze 4-6kg;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-04 o 10:44 |
|
|
|
|
#4352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w koncu zdecydowalam, ze nie kupuje narazie poscieli tylko same przescieradla i ochraniacz na szczebelki. Synek teraz bedzie spal w rozku, ktory musze zakupic lub w spiworku. Pozniej bede myslala o kompletach poscielowych Cytat:
Bedzie dobrze, zobaczysz
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Jestem, jestem
![]() spałam dziś jak susełek - tylko 2 pobudki w nocy na siku, wyprawilam TZ do pracy i poszlam spac dalej ![]() dawno mi sie cos takiego nie zdarzylo i gdyby nie to ze obudzilam sie potwornie glodna pewnie spalabym dalej ![]() Eirene - gratulacje !!!! Lustereczko - trzymam kciuki zeby szybko poszlo ![]() I zostalam sama - kilka dni temu wszystkie 3 narzekalysmy na skurcze i co? Jedna juz, druga w trakcie a ja d.... Brzuch od kilku dni boli jak na @, twardy jak kamien, skurcze sa ale tak nieregularne ze szkoda gadac... ehh.... bede w tej ciazy jak slon chodzic - co najmniej ;( tajka, stysia - sliczne dzieciaczki ![]() nuna - sliczna ta posciel - wiosna tez mi sie bardzo podoba
|
#4354 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki![]() laseczkaa, mam nadzieję, że ta nowa gin będzie rozsądniejsza Cytat:
Cytat:
poza tym że szaleję z przemeblowaniem a dzisiaj listonosz przyniósł karuzelkę, bardzo fajna i ładną ma melodię
|
|||
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
aha - wiosna juz na calego
wczoraj dostalam w prezencie od moje kici pierwsza tej wiosny myszke - zywa i pierwszego kleszcza - mimo ze zakroplona ![]() dobrze ze TZ szybko zareagowal i wyrzucil obie - i Mike i myszke na balkon
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Anessa czy ja wiem
idę do szpitala na 2 tyg. przed terminem, bo muszą ściągnąć mi szew. Co dalej-nie mam pojęcia - tzn. jak długo będę czekać na cc nie wiem. Zobaczymy co powie jutro mój gin
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ojej, to beda cie trzymac nawet 2 tygodnie?? czy tylko na sciagniecie idziesz i wracasz do domku?
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() już się wyspałam ![]() idę zaraz zjeść śniadanko i pranie wywiesić, bo zdążyło się uprać Cytat:
![]() muszę dzisiaj spakować torbę do końca, bo wczoraj wzięłam rozpiskę ze swojego szpitala i brakuje mi trochę rzeczy teraz idę jeść później zajrzę |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Anessa ja mam 4 dni po tobie termin. Ciekawe, która z nas pierwsza się rozpakuje ?
Muszę spakować torbę ale jakoś nie mam natchnienia. Lece zaraz na to spotkanie ale najchętniej poszłabym spać bo pogoda do dupy i ciągle u mnie pada
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
becherowka 3 nie martw sie napewno tez juz niedlugo do nich dolaczysz
|
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
hehe - moj to samo
![]() a ze stekam co chwile bo ani sie ulozyc nie moge to juz mnie te pytania trochu irytuja a trochu bawia - bo on mysli ze to tak szast-prast pojdzie
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tez pogoda okropna dzisiaj a mialam ochote znowu na spacerek sie wyrwac
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ciekawe czy zdarzymy zamknac ten watek zanim sie rozpakujemy skoro coraz mniej nas tu
|
|
|
|
#4363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję nowego tygodnia ![]() Cytat:
pościel śliczna Cytat:
z czasem będzie jeszcze mniej tych kg Cytat:
![]() ja też ![]() ok to ja się szykuję .
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie piekne sloneczko i cieplutko
tylko co z tego jak mi samej nie wolno wychodzic ![]() co prawda moglabym isc do ogrodka z jakas ksiazka ale wtedy zaraz przyczlapie babcia i zacznie mi truc... wiec zamiast tego mam okna wyotwierane, drzwi na balkon tez i tak wpuszczam pogode do domku i rozkladam zaraz deske do prasowania i biore sie za walke z praniem bo ostatnio tylko ciuszki dla malego prasowalam i uzbieralo mi sie zaleglosci - szczegolnie koszul TZ-ta
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam założenie: pasowałoby mi urodzic w piątek. Skończony 39 tydzień i na święta byłabym już na chodzie
także czekam na piątek aż moje Dziewczyny nie wiem co mi się z sutkami dzieje (oprócz tego, że urosły) ale rano jak wstaje wokół sutka mam jakby suchą skórę co wygląda jak łupież - miałyście coś takiego?? Trzeba sprawdzic kiedy w kwietniu jest pełnia - podobno najwięcej dzieciaczków się wtedy rodzi
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wszystkie usg liczyly 25 kwietnia, wiec zostalam przy tej dacie![]() To teraz my bedziemy sie wspierac i dopingowac jak to bylo z Tajka i triacionera Moze byc zabawnieCytat:
Jak przychodzi desperacja to i glupoty do glowy przychodza a mamuski czesto przelewaja swoje niepokoje, dziwne wizje i smieszne pomysly na forum, wiec ja tylko czekam na ciekawe dialogi A wtedy watek - rach ciach! - i skonczony![]() U nas pieknie i slonecznie a ja w domu siedze, bo robotnikow nadzoruje
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszcze Wam takiej pogody
wyslijscie mi ja do gdyni wam maluszki dalej tak samo szaleja czy sa troszke spokojniejsze??? moj od przed wczoraj jakis taki leniwy sie zrobil i brzuch co chwile twardy, do kibelka tez troszke goni czesciej.
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też bym tak chciała w piątek albo w sobotę byle nie w niedzielęCytat:
|
||
|
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro znowu ide na wizyte i zobacze co mi teraz powie
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
ale wy macie fajnie ze jeszcze na wizyte idziecie. ja ostatnia mialam tydzien temu i teraz mam przyjsc tydzien po terminie jesli nie urodze.
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ale lekarz twierdzil ze raczej nie urodze po terminie, bo jak zapytalam co mam zrobic jak nie urodze do tp to dziwna mine zrobil i powiedzial ze przyjsc wtedy tydzien po. mialam nadzieje ze odstawie tabletki isie ruszy a tu co??? od srody juz nie biore... ale mam cicha nadzieje bo eirene urodzila kilka dni przed terminem a tez sie bala przeterminowania Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-04-04 o 11:51 |
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Anessa mam cichą nadzieję, że szybko wyznaczą termin cc - bo po pierwsze mam to zasrane uczulenie a po drugie łożysko III stopień dojrzałości. Liczę po cichu, że ściągną szew w tym tyg. i z początkiem przyszłego zrobią cc
chciałabym żeby córcia była już z nami, bo coraz bliżej a ja coraz więcej mam obaw. sama nie wiem czego się boję
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to becherovka - tak co nie będziesz czekała do terminu tylko ruszysz coś wcześniej - tak co my w weekend urodzimy bo jak nie to się wpycham w kolejkę ( oby to coś pomogło).
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Mirabilka - pełnia jest 18-tego - juz sprawdzalam
mam nadzieje ze jej nie doczekam bo to bedzie juz prawie tydzien po moim tp ego-ego - to teraz zobaczymy ktora sie pierwsza rozpakuje ![]() ja jeszcze czekam na nune bo mamy wspolna sale zarezerwowana w szpitalu
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ogromne gratulacje!!!
mnie już teraz wydaje się, ze wieki minęły od kiedy Filip jest z nami, ten czas leci tak szybko... Ciekawe, która następna?
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
ktora nastepna??? hehe teraz to kazda by juz chciala byc ta nastepna
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- matkoooo ja kolejny dzien jak smok jem
|
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
witam
nuna ładna ta pościel ja na razie tylko poduszke małemu ubrałam, natomiast kołderki niet, bo jest ciepło w mieszkaniu, i mały do tej pory spi w rożku, tylko się wykopuje, i juz nie ma opcji żeby go w rozku nosic, musiał urosnąć. poza tym przykrywam go coraz czesciej kocykiem. wczoraj odkyrłąm ze juz wyrosl n a długość z rozmiaru 56, na 62 troszke za maly jest, ale wole zeby mial swobode w 62 niz ma miec ciasno w 56. i dotarlo do mnie ze dzieci rzeczywiscie szybko rosną. a ja to mialam wczesniej wyobrazenie ze conajmnie poltora miesiaca dzieci beda w 56
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety ja na chwilę wysiadł mi laptop i nie wiem kiedy wejdę :/
lustereczko trzymam kciuki |
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwyżej się dokupipełnia 18 mówicie? hmm, 18-ego to mogłabym urodzić już
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja muszę wcześniej no ciekawe, która z nas będzie pierwsza ![]() idę drugie pranie wywiesić, jutro może wezmę się za okna ![]() torby już mam spakowane - jedna wielka dla mnie i druga taka od fitnessu dla Niunia ![]() aaaaa i bym zapomniała - chyba będzie nazywał się Oluś, bo nam ZAleksander pasuje do nazwiska, ale to się okaże jak się urodzi Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-04-04 o 12:31 |
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam nadzieje ze do 18 nie doczekam bo tp mam na 16
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

za nowa ginke, oby dobra byla i dala dobre wiesci
. Teraz poszedl do sklepu bo z glodu umieramy hehehe

poza tym że szaleję z przemeblowaniem
idę do szpitala na 2 tyg. przed terminem, bo muszą ściągnąć mi szew. Co dalej-nie mam pojęcia - tzn. jak długo będę czekać na cc nie wiem. Zobaczymy co powie jutro mój gin