|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() No i gratuluje potomka!!! ![]() I zazdraszczam, ze masz to za soba ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Grazin chrzanic siostre. Obca baba dla Ciebie
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
Andziot my braliśmy od kolegi który domy tynkuje, oni mają do tego taki ładny drobny i czysty piaseczek.
Powiedziałam mężowi że gdyby czytał to forum i wiedział jakie cuda dziewczyny gotują na obiad (ddaaiissyy) to by mnie wymienił, a on na to że mi na tym nie zależy tak wspaniałej żonki na pewno bym nie wymienił ale miło mi nie powiem 24kasia86 miało być ostro na maxa i miało się ruszyć, co tak oszczędzasz tego swojego chłopa
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-17 o 16:00 |
|
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Mój gin tez mi powiedział, że on osobiści enie poleca znoeczulenia (przeciez to facet - nie on rodzi
) jak się go pytalam o zdanie, bo powiedział, że wydłuża to poród.Sama nie wiem co zrobię. |
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe bylo bylo i nic sie nie dzieje teraz mezul spi
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze a ja się jak diabli boję właśnie takich akcji jak zatrzymanie tętna, niedotlenienie, albo wyciąganie dziecka tymi okropnymi narzędziami które nawet nie wiem jak się nazywają.
Jak sobie pomyślę że chwila może zdeterminować życia lub zdrowie mojego tak wyczekanego synka to aż ryczeć się chce. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- No to dotrzymałaś słowa, skoro teraz śpi
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- wlasnie - przez to najbardziej chyba boje sie sn... no i ból. |
|
|
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
aa jeszcze coś powiedział " czemu my nie robimy sesji Twojego brzuszka"
Mówię Wam ewidentnie coś się kroi Kurcze a może to przez te moje lateksowe legginsy ...
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no Kochana, masz na sobie lateks a Ty nie wiesz o co chodzi .oki... zmykam na razie - obiadek a potem idziemy na jakies zakupki - dla siebie tym razem z TZtem .musze sobie kupić jakies sexy szpile na wiosne. tymczasem Kochane.
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez zzo to bym chyba nie wytrzymała, zanim by mi się rozwarcie zrobiło, bo miałam poród wywoływany, trwał prawie 12 godzin, rozwarcie szlo bardzo wolno, a kurcze po oksy są straszliwe, przynajmniej ja się darłam i trzęsłam łóżkiem. Gdybym rodziła drugi raz, to bym wolała zapłacić za cesarkę, bo ten poród "silami natury" to żadnymi silami natury i tak się nie odbył- przebijanie pęcherza, oksytocyna, zzo, vacuum i duże nacięcie, a moja córcia po tym wszystkim na start miała tylko 6 apgar Najważniejsze, ze teraz jest zdrowa i jest już ze mną
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba byc dobrej mysli!!!pewnie, ze dotrzymalam, wymeczylam chlopa
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Zaglądam tutaj i zaglądam, z nadzieją że wreszcie nasze cierpiące przyszłe mamusie tulą swoje maluchy, a tu nic .....
Trzymam mocno kciuki, może do wieczora coś się wyjaśni ![]() Cały czas się zastanawiam, kiedy ten czop i wody mi odejdą, bo w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak czop istnieje. I na dodatek nic mi nie odeszło, pewnie wypadł jednorazowo do toalety, bo poza upławami nic nie pamiętam a wody odeszły mi na porodówce, jak już leżałam na łóżku porodowym (pamiętam, że myślałam wówczas, że siusiam, co za ciemnota ze mnie była, ale to 10 lat temu, młoda byłam .... Daisy, z telefonem nic nie udało się zrobić, jest na gwarancji, więc zostanie naprawiony, ale kontakty straciłam, no cuż ... A tu macie mój brzuszek na zakończenie 35tc i początek 36tc
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choćby usg, badania itpbrzuszek okrąglutki ide do meza polezec ![]() papa zajrze pozniej
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z mamą na spacerze z psem.
Ale się zmachałam... Normalnie zadyszkę mam :|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hmmm Cytat:
my bylismy nad jeziorkiem na obiedzie, pozniej mega spacer a droga tam wyglada tragicznie poprosu same dziury,m az mi brzuch skakal na boki boli mnie jak na @ byly skurcze co 10 minut ale ucichly nie nadazam wkladek wymieniac tyle sluzu mam dzis teraz troche polezymy i znow gdzies jedziemy
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-17 o 16:46 |
|||
|
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
caffelate no jasne, że pamiętamy
i współczuję, bo to tyle pracy jest, zawsze coś na początku więc niech Julek posiedzi do maja abyś się ze wszystkim ogarnęła Cytat:
Cytat:
Wstaw jakieś zdjęcia brzuszka i napisz coś więcej o sobie, bo tak to jesteś dla nas mocno anonimowa ![]() No dokładnie ![]() Elegancki! ![]() I ja trzymam kciuki za Kwiatecka, oby szybko poszło Masaż szyjki - hmmm, słyszałam że niezbyt to przyjemne
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
![]() ja tylko na chwile dac znac, ze u mnie wszysystko ok ![]() nie mam od czwartku neta...\czasami loguje sie na wizaz z kom tżta, ale nie piszę bo tam sie nie da.... nie wiem kiedy bede online \ wlascicel mieszkania napisał reklamacje do tp s.a ale ciagle czekamy... Smutno mi bez was ![]() nie wiem co sie dzieje jestem z wami duchem i trzymam kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące... ![]() buziaki
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
daisunia! noooo my juz zaczynamy 38 tydzien?!?!!? szoku doznalam z lekka................
a mnie dzisiaj Zoska tak pcha sie w dol, ciagle mnie kluje w...pipi....ze az zginam sie w pol, wiec wygotowalam wszystkie butelki i caly laktator raz jeszcze, wyszorowalam i wszystko na moja krolewne juz chyba gotowe czeka ![]() a ty takie cudaa gotujesz? a u nas znowu grill na obiadek a ty tu o tych sliwkach i schabiku.......mimbi kochana , czasem zycie zaskakuje, my tez bedziemy sprzedawac autko, wiec bede o tobie myslec, laczmy sie w bolu sprzedajacych. trzymam kciuki, zeby ktos kupil ![]() matall kochana trzymam kciuki za poniedzialek milo, ze szef dzwonil, to jednak zawsze jakis ludzki odruch co?a co do boli jak na @ mnie tez mecza w w nocy to juz w ogole. grazin popieram twojego focha w stu procentach! co za malpiszon z tej siostry zeby tak mowic, a TZ to chyba moglby po twej stronie stanac, ojjj tez bym zrobila niezla awanture a co do lodow, to ja zjadlam uwaga! 3 lody wodne pomaranczowe!!! i zgaga mnie pali!! ale chce jeszcze wiecej! ![]() kasiula to balamuc TZ jeszcze raz a co ma spac!! moze przyspieszy proces ) najwyzszy czas ja mam taki plan na mojego w przyszlym tygodniu moze, zeby 38 tydz byl juz skonczony![]() Cytat:
![]() andziotku po piasek nad morze ![]() albo daj adres to ci wysle pare kilo znad fiordu,m troche inny niz nasz polski ale da rade a ty kiedy wracasz do siebie? lolus ty sie siostra tez bynajmniej nie przejmuj, skup sie kochana na sobie poza tym zawsze masz nas![]() paulizia tez mialam takie odczucia jak pierwsze pranie robilam z ciuszkami Zosienki i mamie opowiadalam, a ona na to ze super ale zobacze jak za setnym praniem bede miala dosyc ) i nei bedzie mi sie chcialo nawet na te ciuszki patrzec![]() Cytat:
![]() kiara sliczny brzuszek ![]() idziemy robic grilla na tarasie ![]() mielismy wielkie plany spacerowe dzisiaj, ale skonczylo sie na 3 praniach, sprzataniu(tz posciel zmienial, odkurzal podloge myl )) a ja oganelam buteleczki
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze widze ze nic nadala niewiadomo co u Kwiatecka, a musze uciekac, pewnie dopiero wieczorem zajrze.
|
|
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Brzuchatki niedzielnie...
![]() ![]() Czuć już wiosnę... cudownie jest... Jako, że u Nas po wczorajszej dennej pogodzie dzisiaj wyskoczyło słoneczko, to wyciągnęłam TŻ na spacerek po pagórkach ![]() ... oczywiście zaliczyłam po drodze pysznego Magnuma ![]() posiedzieliśmy na ławeczce w słońcu, no i teraz już po obiadku ja uprawiam lenistwo ![]() , a TŻ buszuje na komputerze ...Dzisiejsze brzuszki śliczne No i oczywiście nadal kciukujemy ![]() ![]() za Kwiatecka !!...ciekawe czy Alanek już dzisiaj będzie po tej stronie ![]() ![]() A tak w ogóle to ja już chce żeby coś się zaczęło dziać, a tu nico na maxa... ani żadnych czopów, ani nawet przepowiadaczy skurczybykowych... no kompletnie nic hehe ![]() Ja wiem, że przede mną jeszcze długa kolejka... ale ja nie lubię takiej niepewności Uwielbiam mieć wszystko zaplanowane i plan awaryjny w razie W... ![]() a tutaj tylko czekanie... ![]() ... poza tym jak ja szybko nie urodzę, to mi chyba pęknie brzuch po prostu... mam wrażenie, że mi zaraz po pierwsze pęknie skóra, a po drugie połamią się żebra... a tak poza tym to mam teraz strasznie sucho od jakichś 2-3 dni... też tak macie?? ![]()
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Lolka1212 ja bym siostrę tak
nieważne, że w ciąży, jest nieprzyjemna i koniecGrazin masz mega parcie na lody, sama zaraz powędruję w stronę lodówki, bo jeszcze są algidowe ![]() mamaoptymistka widzisz to się nazywa powiedzieć coś miłego kobiecie ![]() Kiara76 super brzuszek ![]() piszecie o ZZO, ja juz postanowiłam, że choćby bolało bardzo to się nie zdecyduje jak będzie SN-cykor jestem na różne wkłócia i lepiej niech sobie boli, jakos dam radę |
|
|
|
#4372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Dziewczynki
Fajnie, że mogę się wam wyżalić i jeszcze usłyszeć słowa, które zawsze na duchu podnoszą i moje nerwy koją ![]() ![]() Jeszcze jedno muszę wam opowiedzieć. Siostra do mnie: Kupujesz majtki poporodowe? Ja: No jasne, już mam kupione.. Siostra: Co? One są beznadziejne!! Ja: ?? Siostra: Będziesz je używać? Takie majtki są głupie! Ja: Głupie? Co to znaczy, że głupie? Siostra: Baśka mówiła, że są głupie i żeby je nie kupować. Ja: To sobie nie kupuj.. ja mam! Siostra: Widać, że jesteś zupełnie nie przygotowana i nieodpowiedzialna (!)... ![]() No to się dowiedziałyśmy dziewczynki.. Macie majtki poporodowe, macie zamiar je używać - jesteście nieodpowiedzialne i nie przygotowane na to, żeby mieć dziecko!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() No to pewnie Kwiateczek już niedługo będzie bawić dziecię ![]() Ale jej dobrze ![]() Moniqac byłam w niezłym szoku jak przeczytałam, że nie będzie cc. Ja na Twoim miejscu bym się cieszyła, pomimo większego dzieciątka. Wcale nie jest powiedziane, że źle przejdziesz poród sn... Agnieszka współczuje Ci tych bolących nóżek i zastrzyków biedaku Dziewczyny chciałam Wam napisać bo nie wiem czy wiecie co to takiego żel położniczy Dianatal. Niby przyśpiesza poród, przejście dziecka przez kanał... Możecie sobie poczytać w google, albo od razu podam linka http://www.dianatal.eu/poland/professionals.html Cena jest straszna bo ponad 400 zł. Rozmawiałam o nim z lekarkami na oddziale i twierdziły, że to niby nie jest jakoś pewne ale skoro może coś pomóc to trzeba korzystać. Wiem, że za taką cenę żadna z Was się na niego nie skusi ![]() ![]() ![]() jednak pisze o nim bo szpitale dostały darmowe próbki (info od dr). I być może z jeszcze nie wykorzystali wszystkiego (bo to u nas nowość jest) więc możecie pytać na Waszych porodówkach. Ja zrobię to z pewnością
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Lolka aż mną zatrzęsło z oburzenia! Co za babsztyl z tej Twojej siostry! Myślisz że aż tak jest zazdrosna żeby tak się zachowywać, czy zawsze miałyście takie stosunki? Ile ma lat?
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka, powiedz swojej "mądralińskiej" siostrze, że to ona jest nieprzygotowana i nieodpowiedzialna
, skoro takie głupoty wygaduje.
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Siasiu słyszałam coś o tym żel, ale nie wiele wiem.. warto poczytać! Znasz kogoś kto stosował i chwali?
Cytat:
Szkoda gadać.. A siostra starsza ode mnie, ma 30 lat. Ja już z nia przestałam gadać na temat ciąży, zgasiłam ją paroma pytaniami i stwierdzeniami, gdzie zupełnie nie umiała się wypowiedzieć i wykazała się totalną nieznajomością tematu, więc niech buja żagle! Zreszta nawet o tych majtkach - co to znaczy, że majtki są głupie.. nie umiała wytłumaczyć dlaczego.. bo Baśka tak powiedziała?! W ogóle o co chodzi?!!! wrrr No comments! Tyle, że wkurza mnie jej obecność ![]()
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Lolka1212 OMG
to jakbyś rozmawiała z rozkapryszonym dzieckiem, które jak nie się nie zgadza albo nie rozumie to mówi na wszystko "głupie" Jedynie tłumaczy ją to że tak "Baśka powiedziała" bo to chyba wyrocznia dla niej. Kurcze jak słyszę takie teksty to mam ochotę dolać zawsze oliwy do pieca w stylu " wiesz ale Triumph wypuścił takie majtki siateczkowe w serduszka i nie mogłam się oprzeć, będę na pewno bardzo w nich sexy wyglądać": hahaha:
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Lolka1212 no co ona, 30-stka na karku i taka wredna jest ? i jeszcze takie głupoty, że nieodpowiedzialna jesteś- powinna to o sobie powiedzieć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

ale miło mi nie powiem 

Kochane.
Najważniejsze, ze teraz jest zdrowa i jest już ze mną
trzeba byc dobrej mysli!!!

]
za kwiatecka, kochana nie boj sie, bedzie dobrze, wszystkie tu jestesmy myslami z Tobą!!! a ja ci nawet zazdroszcze
i współczuję, bo to tyle pracy jest, zawsze coś na początku więc niech Julek posiedzi do maja abyś się ze wszystkim ogarnęła

nieważne, że w ciąży, jest nieprzyjemna i koniec