|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Uwielbiam ją (Miecię), więc taką złą dla niej panią chyba nie jestem. Po prostu streściłam problem. Oczywiście cały ogrom czasu jest nam ze sobą dobrze. Obserwowalam ja wczoraj i dzis ran. Ona sama szuka kontaktu. Przychodzi, ociera się, bodzie
, włazi pod rękę. Ale znow zaatakowała wczoraj meza gdy ja spokojnie głaskał. Sama do niego przyszła wiec chyba nie jest u niej na czarnej liscie.Kotka jest sama w domu do ok 16:00 a potem jest cały czas z nami. Bawimy się z nią. Rzucamy jej zabawki i bawimy się swiatełkiem. Kocica jest wygłaskana bo sam sie doprasza włazac mi na biust Moze włazic gdzie chce. Wysokich mebli nie mamy ale na parapecie zalega często i piętrowym łózku córek. Nie ma swojego legowiska. Miala gdy była kocięciem, ale je olewała i spała gdzie chciala wiec zabraliśmy. To znajdka wiec miała myslę z 4 miesiace gdy do nas trafiła. Tak oceniał weterynarz. Była już spora. Na pewno nie malutkie kocię.Z zabawami jest ten problem, ze tylko takie na dystans wypadają dobrze. Kontakt bliższy (gilgotki) koncza sie mocnym podrapaniem i pogryzieniem. Kotka sie tak zapedza w tej zabawie ze nie da sie jej dotknac bo natychmiast atakuje. Widziałam u znajomych, ktorzy maja koty, że ich zwierzaki pozwalaja sie głaskac nawet po brzuchu. Rozkładaja sie i rób co chcesz U nas brzuszek jest niedotykalski.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-01-27 o 07:48 |
|
|
|
#4352 |
|
Nie depcze krokusów
|
Teraz to brzmi zupełnie inaczej!
![]() Możliwe, że nie nauczyła jej kocia rodzina, że tak się nie robi. Jeśli nie tłukła się z rodzeństwem, może nie mieć wyczucia. Wtedy najlepsza będzie zabawa na odległość - wędki, laserek. Tak jak teraz. Braki w socjalizacji z czasów kocięctwa są ciężkie do zmiany. Jak się zachowuje przed atakiem? Często da się rozpoznać, czy kot się zaraz rzuci z zębami - macha ogonem, kładzie uszy, ma oczy ćpuna...
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
U nas brzusio tez niedotykalski, czasami daje poglaskac i to glównie tylko ja mogę
Wczoraj wymiotowala 4 razy, przespala ze mna cala noc (pierwszy raz pod koldra). Rano po przebudzeniu zwymiotowala. Nie chce jesc, choc kreci sie w kuchni i popiskuje. Pewnie chce chrupasy ale wolalabym zeby zjadla cos mokrego i lekkostrawnego. Tunczyka nie rusza a go uwielbia, gotowanego kurczaka tez nie chce. Kilka razy pochluptala wode. Jest osowiała i smutna, ale chodzi juz normalnie (nie chwieje się). Macie jakies rady? To pierwsza narkoza z jaką mamy do czynienia. Normalnie je chrupasy z rana a na obiad PON. Czasami dostaje surowe mięso. Może jej chrupki namoczyć w wodzie? Robicie tak czasami? Wysłane z mojego GT-I9505 Wysłane z mojego GT-I9505
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad zakupem torby transportowej na kółeczkach, bo nie daję rady taszczyć ogonów w transporterze. W tej chwili wyprawa do weta jest dla mnie wyczynem.
Biorę po uwagę tą: http://www.zooplus.pl/shop/psy/trans...kolkach/343857 i tą: http://www.kar-ma.pl/trixie-trixie-t...-o_l_9097.html Przy czym wizualnie podoba mi się raczej ta pierwsza. Ma więcej opcji noszenia, itd. Zastanawiam się tylko czy nie będzie za mała dla dwóch kotów?
|
#4355 |
|
KOTerator
|
Kusum ja myślałam o tej http://allegro.pl/torba-wozek-transp...009109814.html ale boję się zamków. Mnie się zdarzyło, że torba się rozsypała... (ta: http://www.zooplus.pl/shop/koty/tran...portowe/220610).
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zamówię tą z zoo+ i zobaczę?
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Ta od Moniki lepsza, większa. Nie wiem jaki komfort lubią Twoje koty, ale moje nie lubią być upchane i ściśnięte. Dlatego mamy większy transporter.
|
#4359 |
|
KOTerator
|
Kusum na ostatnim zdjęciu widać, że się składa
. Ja bym chciała to, ale za drogie http://allegro.pl/profesjonalny-woze...955326905.html
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma żadnych oznak zblizajacego sie ataku :/
|
#4361 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jak nie chce jeść tego, co lubi, to nie za dobrze Może zje jakąś papkę, zmiksowanego kurczaka, od biedy łyżkę mleka?Cytat:
Bardziej mi się podoba torba od Moniki. Cytat:
Trudno mi w to uwierzyć.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-01-27 o 12:25 |
|||
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli kotka nie lubi głaskania po brzuchu, to jej tam nie głaszczcie, każdy ma inne gusty i wasza kotka może tego nie lubić. Tak samo jeden człowiek lubi marynowany imbir, a inny nie sorki Kretka, ale to jest dobry przykład
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4364 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
bo mnie na taki wózek nie stać.---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Dokładnie U mnie Sonia nie lubi ani głaskania po brzuchu, ani po grzbiecie (nawet w okolicy ogona!), za to uwielbia po głowie - szczególnie po nosie, pod szyją i po karku. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Kusum mnie te torby odstraszają i zamkami i kółkami, które mogą się zepsuć po jednym przejściu do weta. Miałam tak z torbą na kółkach, dosłownie z kółek iskry szły już przy pierwszym użyciu. Najlepiej by było kupić jakąś porządną torbę i "dorobić" kółka u kaletnika, tylko nie chińskie. |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Albo kupić kabinówkę i dorobić siatkę
|
#4366 |
|
KOTerator
|
![]() Jak już wiecie, Sonia jedzie daleko daleko. Będę miała przy sobie jakieś leki na chorobę lokomocyjną, na uspokojenie (dla niej i dla mnie ), kroplówkę, strzykawki do podawania jedzenia i wody, podkłady, feliway w sprayu itp itd ale na pewno o czymś zapominam |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
ja już widywałam kocie transportery wożone na przerobionych wózkach na zakupy (takich babcinych, nie tych sklepowych z supermarketu)
Monika, chyba najważniejsze podkłady, ręczniki papierowe i inne rzeczy do sprzątania ewentualnych qp czy innych zabrudzeń, no bo chyba raczej kroplówki w trakcie lotu jej nie będziesz podawać, zresztą nie wiem, jak z wnoszeniem igieł na pokład samolotu no i jaką objętość płynów można wnieść... EEee a lecicie samolotem? czy samochodem? Edytowane przez esfira Czas edycji: 2015-01-27 o 13:00 |
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do transporterów na kółkach to ja mam taki, tzn. do tego transportera można dokupić kółka.
Dwa koty spokojnie się w nim mieszczą, co do kółek to na zewnątrz jeszcze nie testowałam, po domu jeździ się ok. Teraz i tak stoi nieużywany, bo do weta chodzę z Misią w małej, lekkiej torbie, którą noszę przed sobą na rękach, bo inaczej panikuje, a tak tylko trochę miauczy. Ale przyznam, że nawet Misia tak niesiona przez te 10 min, powoduje już u mnie ból kręgosłupa. Z powrotem wraca już na ramieniu, bo jakoś zawsze po wizycie jest już spokojniejsza. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Ile Wam zajmie podróż? Może jakieś ulubione przysmaki, ja tak Misię dokarmiałam, jak za bardzo piszczała w podróży.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-01-27 o 13:00 |
|
|
|
|
#4369 | ||
|
KOTerator
|
W jedną stronę jedziemy, 24-48 godzin. W drugą nie wiem.
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze jakiś kocyk, żeby ją okryć, najlepiej dwa na zmianę, jakby się zbrudził. Żeby się jeszcze nie zaziębiła po drodze. Ja do transporterów na dłuższą podróż wykorzystywałam takie polarowe, tanie kocyki z Ikea lub Jysk (ok 10 zł/szt), przecinałam na pół i miałam do okrywania. Są lekkie, więc nie przygniatają kota i raczej mu nie przeszkadzają. Można nimi owinąć też transporter.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-01-27 o 13:06 |
|
|
|
|
#4371 |
|
Nie depcze krokusów
|
Technicy weterynaryjni robią takie rzeczy, mamy jedną w wątku, tylko rzadko się odzywa.
|
|
#4372 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry przykład Kotka mojej babci jak tylko widzi człowieka to się kładzie na plecach i miziaj jej brzucho. Moje dają się dotknąć, Florkę można pogłaskać, z Bisiakiem lepiej nie przeginać, nie gilgotać - tylko położyć dłoń. Nie drapią i nie gryzą, ale odpycha łapką dłoń. Nie każdy kot lubi mizianki po brzuchu, tak jak i nie każdy lubi noszenie na rękach (Flo tak, Bisiak nie) czy inne rzeczy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 |
|
KOTerator
|
Mamy transporter z ocieplaczem
|
|
|
|
#4375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten transporter to już był z ocieplaczem czy dokupowałaś? Planuję uszyć jakiś dla Misi, bo mimo wszystko chodzimy do weta na piechotę. Otulinę mam, za podszewkę chcę wykorzystać kocyk polarowy, brakuje mi tylko jakiegoś nieprzemakalnego materiału na wierzch. Do tego planuję wszyć suwak. Ale coś się zebrać nie mogę ![]() Ostatnio wyścieliłam transporter dookoła kocem od środka i tak sobie Misia siedziała w takiej kocowej jamce
|
|
|
#4376 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się rozejrzeć za czymś takim, bo coś czuję, że ja się za to prędko nie zabiorę
|
|
|
#4378 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mogę polecić osobę szyjącą na miarę fajne ocieplacze.
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę przemyśleć temat tej torby. Co prawda ja jeżdżę tylko samochodem,ale jakoś muszę koty znieść na parking, a potem wtargać do weta. Gdyby kogoś interesowały karmy PoN to chrupki mają być w przyszłym tygodniu, a mokre w połowie lutego. Teoretycznie... tydzień temu mówili, że będą pod koniec stycznia
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie skorzystam z polecenia
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

, włazi pod rękę. Ale znow zaatakowała wczoraj meza gdy ja spokojnie głaskał. Sama do niego przyszła wiec chyba nie jest u niej na czarnej liscie.

Ciepły promień słońca budzi mnie i czuję już ... to będzie dobry dzień!

.

sorki Kretka, ale to jest dobry przykład