|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Figielek wyjdzie po full serwisie. Teraz tylko dobry domek trzeba mu znaleźć.
|
#4382 | |
|
Nie depcze krokusów
|
W sensie, że ma takie wielkie oczy?
![]() Cytat:
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym już chyba nie oddała kota po tuningu wróci taka maskotka. Nakolankowy kocurek
|
#4384 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Nie, że kolory ![]() Cóż... ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dziewczyny, czy wiecie gdzie w Krakowie bądź online można.kupić dobrej jakości mięso zmielone z kością do barfa?
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
od kilku dni śpi na szafie, na którą w końcu się potrafi wdrapać.
Przeliczyła się ze swoimi zdolnościami latania i spadła z szafy wprost na kaktusy, po drodze drzewko szczęścia i agawę. Przeszczęśliwa latała z połamanymi liśćmi po mieszkaniu, bawiąc się nimi namiętnie. Mam się z nią, ale jest kochana
|
|
|
|
#4390 |
|
|
To na pewno nie wina kota, tylko przeciągu <foch>
![]() *** Jak się nie mylę, odkąd u mnie jest (5 lat) , zrobił to pierwszy raz, tzn: wskoczył na tę półkę ![]() Może to dlatego, że śpiewam na głos Po włosku, jakiemuś innemu, po polsku
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-03-20 o 20:46 |
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak w temacie, to kupilam wlasnie pierwsze rosliny do domu od lat. Posilkujac sie lista tego co bezpieczne dla kota, przynioslam miete w doniczce i lawende. Mlody przyszedl na inspekcje, kawalek miety sobie ugryzl i zjadl, ale chyba nie smakowala, bo zostawil ja w spokoju, oby . Lawenda juz wisi na podwieszanej donicy, tak na wszelki wypadek Chyba przyniose jeszcze jakies ziola i wszystko popodwieszam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczepiająca gaduła, ideał![]() Cytat:
![]() boski ten ziew ;p
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-03-20 o 21:50 |
||
|
|
|
#4393 | ||
|
|
Cytat:
![]() Bo ja wiem, czy takie brawa Teraz będę musiała sprzątać tę półkę, bo już mu pendrajwy przeszkadzały ![]() Cytat:
, przyniosłam kotom trawkę znad rzeki
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-03-20 o 23:02 |
||
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Chamiatko. Pancia w koncu o Tobie pomyslala
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
po zdjęciu wnioskuję, że trawka-delicje
|
#4396 |
|
|
Czasem mi się zdarza
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Można interpretować na dowolny sposób. Choćby taki: "Sama sobie ją zjedz"
|
#4397 |
|
Japońska rzepa
|
Witam
Zostałam szczęśliwą posiadaczką kotka Jego historia jest taka... Razem z tż marzylismy o króliku.Pewnego dnia,po srogiej imprezie pojechaliśmy na targ bo tydzień wcześniej widziałam tam sporo tanich klatek. Niestety pogoda była kiepska, lał deszcz, było późno i na targu nikogo nie było. Poszliśmy wiec do zoologicznego zobaczyć po ile są nowe. Tam zobaczyłam okropny obrazek. W małej,ciasnej klatce leżał bidny kociak. Z dopiskiem "jestem ze schroniska,jak nie mozesz mnie wziać,to kup mi karme".Ja się popłakałam ,mówię do tżta- bierzemy go. Tż nie był przekonany, ale wymusiłam podjechanie do schroniska- bo a nuż będą króliki. Pojechaliśmy. Królików nie było,ale przeszliśmy przez dział z kotkami. Wszystkie biedne, smutne, w klatkach Znów się popłakałam, mówię do tżta - bierzemy staruszka. On na to,że nie,że jak już tomłodego,bo starszy wymaga dużo nakładów,a my z kasą licho,bo studenciaki. No i tak chodzimy oglądamy i nagle tż staje przed jedną klatką i mówi " ten będzie nasz". Siedziałtam nasz burasek i migdalił się do niego (a mojego tż żaden kot nie lubił nigdy ). Ja mówię - okej,bierzemy. Dosłownie biegiem (bo było 15 min do zamkniecia) poszliśmy do biura adopcji i móimy "chcemy kota!".Pani mówi "za późno". Okazało się,że nasz kociak będzie do wydania dopiero w czwartek i bez rezerwacji. Okej,poczekamy. W czwartek tż całą noc nie spał,przejęty,że ktoś nam kota zabierze. Ale pojechaliśmy,szczęśliwie był i teraz skacze u nas w domu . Dzisiejsza noc nieprzespana,bo lizał nas po głowach non stop Właściwie - lizała, bo dziewuszka nazywa się Kluska, Klusia,Lusia i jest przesłodka
|
#4398 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bure rządzi!!!
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka piękna historia. Witamy Ciebie i Klusie
Kicia już po sterylce?---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Tylko na to czekałam
|
#4400 |
|
Nie depcze krokusów
|
Buraski są magiczne, same sobie wybierają właścicieli
![]() Tylko mój źle trafił
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo ![]() Moja Katya to kawał urwisa, gaduły, zaczepialskiej... Rano do krwi znowu zostałam podrapana, kiedy to się skończy... |
|
|
|
|
#4402 |
|
Japońska rzepa
|
Sterylizację mamy 4 kwietnia, za darmo w schronisku ![]() Dzisiaj cała noc nieprzespana,bo kicia okazywała nam miłość liżąc po twarzach i kładąc sie na nich
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym... |
|
|
|
|
#4404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja kicia to też urwis i gaduła. Chociaż odkąd dostaje barf, jest najedzona i spokojniejsza. Więcej się przytula i mruczy. Ale moja nie drapie... Co jest z Katyą? W jakich sytuacjach drapie?
|
|
#4405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy czasami zahaczy pazurem o moja rękę. Często też widzę świadomie i z premedytacją jej pazury jak idą w moją stronę i zęby, ale uciekam wtedy. Nie zawsze się da. Mimo iz wyję z bólu, ona i tak znowu. Jak idę do innego pokoju i mam koło siebie krzesło, wskakuje na nie, od razu wywala brzuch i czasami ją dotykam, ale rzadko, bo wtedy znowu jest atak ![]() TRochę już ja poznałam i wiem, że trzeba ją dotykać najlepiej przez papier, wtedy jest spokojna. No i przez kołdrę ![]() Natomiast w nocy jak przyłazi, to można ją zagłaskać na smierć, pozwala sobie na wszystko, nie ma szans na zeby czy pazury, mruczy jak traktor, tuli się i leży koło mojej głowy. Ona po prostu mnie kocha inaczej ![]() Uwielbiam ją tak czy siak. Można powiedizeć, że non stop domaga się uwagi, ale nie wiem czy ja mam na nia patrzeć czy co, dlatego raczej ją dotykam, choć w bardzo ograniczonym stopniu, zdecydowanie mniej niż kiedyś. Tylko jak są zabawy pod kołdrą, wtedy ją klepię po dupci. Sorki za chaos w wypowiedzi, ale nie da się tego opisać słowami pisanymi, wolę gadać |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciągle muszę mu tłumaczyć, że kot nie zna słowa "czasem". Czasem mogę gryźć a czasem nie mogę. Nie wiem czy to zauważyłaś, ale dla zwierząt patrzenie lub brak patrzenia jest formą nagrody i kary. W takim samym stopniu jak pogłaskanie. Podam Ci przykład. Kot coś zbroił, krzyknęłam na niego i w tym momencie już na niego nie patrzę. Ignoruję go, a on się łasi, przeprasza, wchodzi na kolana, wystawia brzuch. Robi wszystko żebym na niego chociaż spojrzała. Gdy robię to samo, czyli krzyknę i patrzę dalej na kota, on odchodzi jakby nigdy nic, z ogonem do góry. Uważa, że ok, czepiam się, więc zajmie się czyms innym. Ale nie czuje się ukarany, ani winny. Spojrzenie może też być karcące: fukam na kota i patrzę mu w oczy - to już jest ostateczność. Ale moje koty wiedzą, że jestem już na granicy. I kłada się oba grzecznie na boku i zaczynaja się myć na znak, że zrozumiały, poddaja się i będą grzeczne.
|
|
#4407 | ||
|
|
Cytat:
![]() Piękna historia, zgadzam się Jak to się teraz pięknie mówi: adoptując jednego kota nie zmienisz całego świata, ale cały świat zmieni się dla tego jednego kota A w ogóle to padłam : ''Zostałam szczęśliwą posiadaczką kotka (...) Razem z tż marzylismy o króliku. " Ja mam koty, psy, króliki (hodowlane), 15 papug. Zdjęcia w podpisie ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Bure rządzi!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Jeśli kotka ma nie mieć gdzieś dostępu np. do jakiegoś pomieszczenia , na stół itd. to proponuję zacząć to już ćwiczyć, tzn. jak zacznie gdzieś wchodzić to stanowczo nie pozwalać. A gdzie macie kuwetę? Kuweta powinna stać w ustronnym miejscu, ja zawsze proponuję łazienkę (miałam kiedyś w kuchni, bo bałam się, że kotka nie trafi- koszmar ).A to Figiel, jak jeszcze był na ogródku :
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-03-21 o 11:16 |
||
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Witamy nową Kocią Mamę
Kotka śliczna.A na Mallę proszę nie zwracać uwagi - ona ma mózg zjedzony przez burość ( za dużo Danielsa i Bacardi każdego dnia ) ![]()
|
|
#4409 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Tutaj jedna z dziewczyn ma kota podobnego do mojej babci 

wróci taka maskotka. Nakolankowy kocurek 

Po włosku, jakiemuś innemu, po polsku 

, przyniosłam kotom trawkę znad rzeki
Znów się popłakałam, mówię do tżta - bierzemy staruszka. On na to,że nie,że jak już tomłodego,bo starszy wymaga dużo nakładów,a my z kasą licho,bo studenciaki. No i tak chodzimy oglądamy i nagle tż staje przed jedną klatką i mówi " ten będzie nasz". Siedziałtam nasz burasek i migdalił się do niego (a mojego tż żaden kot nie lubił nigdy