WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 15:54   #4381
somethinggood
Zadomowienie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać II

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Też się wybieram, tylko nie wiem kiedy.

Ja żałuję ,ze tak dlugo sie zbieralam, wstydu sie najadlam ile ona musiala frezarka zasuwać . Chyba z 1 cm wzrostu straciłam :p Generalnie dalej by mozna bylo troche skory zetrzeć ,ale juz by mnie bolalo przy chodzeniu. Od razu kupilam krem z mocznikiem Lirene w Rossmanie ,solennie obiecałam codziennie smarować . Za 5tyg pójdę na ściągnięcie hybrydy i klasyczny pedicure.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 16:06   #4382
Hurricane_
Zadomowienie

Szukam dobrej kosmetyczki w Warszawie, ale takiej na studencka kieszen. Chodzi mi o oczyszczanie twarzy z zaskórników. W swoim mieście płacilam ok. 100 zł i tutaj też nie chciałabym wydac majatku.Pomozcie.. ogolnie kazdy adres i nazwa salonu sie przyda, interesuja mnie tez hybrydy, robienie brwi itd. W internecie tyle opinii, że juz mam dosyc czytania
Hurricane_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 16:11   #4383
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Hurricane_ Pokaż wiadomość
Szukam dobrej kosmetyczki w Warszawie, ale takiej na studencka kieszen. Chodzi mi o oczyszczanie twarzy z zaskórników. W swoim mieście płacilam ok. 100 zł i tutaj też nie chciałabym wydac majatku.Pomozcie.. ogolnie kazdy adres i nazwa salonu sie przyda, interesuja mnie tez hybrydy, robienie brwi itd. W internecie tyle opinii, że juz mam dosyc czytania
Ja polecam tu, co prawda robiłam tylko brwi, bo w życiu nie byłam na żadnym oczyszczani twarzy. Ale pani z dużym doświadczeniem i koleżanka do niej chodzi regularnie i jest bardzo zadowolona. Cennik przystępny z tego co widzę, no i lokalizacja fajna, bo prawie przy samym rondzie ONZ.
http://www.gabinetkosmetycznyanna.pl/PriceList.aspx
Stary 2015-07-17, 18:11   #4384
koteceqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Gdzie mogę wydrukować zdjęcie do dokumentów. Robiłam niedawno (nie w Warszawie) i fotograf nagrał mi na pendriva. Teraz potrzebuje wydrukować. Polecicie jakiegos fotografa? Najlepiej mokotow/centrum/wola
Podpinam się pod pytanie, też potrzebuje wydrukować zdjęcia --> bo na UW są wyniki rekrutacji.

Pyt.2. Mogłaby któraś koleżanka polecić agencje pracy tymczasowej, czy coś w tym stylu gdzie potrzebują pracowników na krótko, a jednocześnie żebym nie czuła się jak śmieć? Od dzisiaj szukam ambitniejszej pracy ale "hajs na koncie się nie zgadza" po przeprowadzce więc przydałoby się coś na szybko, żebym mogła ewentualnie skoczyć na normalną rozmowę kwalifikacyjną.
Stary 2015-07-17, 18:38   #4385
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koteceqq Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie, też potrzebuje wydrukować zdjęcia --> bo na UW są wyniki rekrutacji.

Zdjęcia z pendrive'a lub płyty drukowałam w pawilonie przy metrze Centrum (na górze). Nie pamiętam dokladnie ile płaciłam, ale chyba niewiele ponad 20 zł za 6 zdjęć.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:15   #4386
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Znalazlam już punkt gdzie można wydrukować. Al. Niepodleglosci przy metrze pole mokotowskie

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:25   #4387
k9871
Raczkowanie

Cytat:

Pyt.2. Mogłaby któraś koleżanka polecić agencje pracy tymczasowej, czy coś w tym stylu gdzie potrzebują pracowników na krótko, a jednocześnie żebym nie czuła się jak śmieć? Od dzisiaj szukam ambitniejszej pracy ale "hajs na koncie się nie zgadza" po przeprowadzce więc przydałoby się coś na szybko, żebym mogła ewentualnie skoczyć na normalną rozmowę kwalifikacyjną.
Z tymi agencjami pracy nie ma tak prosto. Moi znajomi dorabiali w ten sposób i kasa była zazwyczaj w kolejnym miesiącu (standardowa procedura zgodnie z umową), jeśli kończyli zlecenie np. 2 maja to kasę mieli dopiero w czerwcu. Rzadko kiedy dostaniesz kasę do ręki po wykonaniu pracy.

Z ciekawości, jakie masz doświadczenie zawodowe i czym dla Ciebie jest ambitniejsza praca? To zły moment na szukanie roboty w Warszawie.

A, i dzięki za polecenie Marks & Spencer w sprawie staników Trafiłam dziś do niezbyt obleganego i kupiłam sobie rewelacyjny sportowy (ultra high impact) za 35 zł <3

Edytowane przez k9871
Czas edycji: 2015-07-17 o 22:26
k9871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:29   #4388
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez k9871 Pokaż wiadomość
Z tymi agencjami pracy nie ma tak prosto. Moi znajomi dorabiali w ten sposób i kasa była zazwyczaj w kolejnym miesiącu (standardowa procedura zgodnie z umową), jeśli kończyli zlecenie np. 2 maja to kasę mieli dopiero w czerwcu. Rzadko kiedy dostaniesz kasę do ręki po wykonaniu pracy.

Z ciekawości, jakie masz doświadczenie zawodowe i czym dla Ciebie jest ambitniejsza praca? To zły moment na szukanie roboty w Warszawie.

A, i dzięki za polecenie Marks & Spencer w sprawie staników Trafiłam dziś do niezbyt obleganego i kupiłam sobie rewelacyjny sportowy (ultra high impact) za 35 zł <3
podkreślone - dlaczego tak uważasz ?
Stary 2015-07-17, 22:37   #4389
theorema
Zadomowienie

Polecicie jakiś dobry salon masażu, najlepiej w dobrej cenie? Interesuje mnie porządny, leczniczy masaż pleców. Już mi nawet lokalizacja obojętna byle to był dobry salon.
theorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 22:39   #4390
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez theorema Pokaż wiadomość
Polecicie jakiś dobry salon masażu, najlepiej w dobrej cenie? Interesuje mnie porządny, leczniczy masaż pleców. Już mi nawet lokalizacja obojętna byle to był dobry salon.
ja byłam tu www . thaisun . pl
sa różne ceny - sprawdź cennik
pani mnie strasznie wytłukła ale pomogło i bół minął
Stary 2015-07-17, 22:42   #4391
k9871
Raczkowanie

Wyniki rekrutacji + uświadomienie sobie, że trwają wakacje i warto byłoby dorobić = ogromna konkurencja. Jeśli chodzi o "ambitniejsze" prace dla studentów, to chętniej zostanie oczywiście przyjęty student z doświadczeniem, stąd moje pytanie do koleżanki. Jej post zabrzmiał według mnie zbyt optymistycznie
Stary 2015-07-17, 22:59   #4392
theorema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja byłam tu www . thaisun . pl
sa różne ceny - sprawdź cennik
pani mnie strasznie wytłukła ale pomogło i bół minął
Dzięki, wypróbuję - a po ilu zabiegach Ci pomogło? Ja byłam na masażach świecą, ale nie czułam żadnej różnicy po dwóch razach.
Stary 2015-07-17, 23:45   #4393
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Cytat:
Napisane przez cassia774 Pokaż wiadomość
witam poszukuje dobrego miejsca gdzie mogę przekłuć uszy dziecku. Również interesował by mnie fryzjer dla kobiet i kosmetyczka, które znaja się na rzeczy. Najlepiej w okolicach nowodworów, tarchomina ewentualnie w centrum.
Żaden dobry piercer nie przekłuje małemu dziecku uszu, nie wiem ile lat ma Twoje, ale póki to nie będzie świadomy wybór dziecka, to raczej nikt, prócz jakichś szajsownych kosmetyczek nie pyknie dziecku uszu. A u kosmetyczek odradzam, nie dość, że się nie znają na tym co robią, to jeszcze biorą pistoletem, brrr.
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 00:04   #4394
koteceqq
Rozeznanie

Cytat:

Zdaje sobie sprawę że pieniądze będą za jakiś czas ale zawsze to jakieś pieniądze niż żadne. Nie chce się wiązać byle gdzie na dłużej żeby nie stać przed wyborem typu rozmowa kwalifikacyjna na fajniejsze stanowisko, a otrzymana właśnie praca (wątpię że świeżak dostanie wolne bo ma taką zachciankę, z resztą to by było trochę nie fair wobec pracodawcy). Nie chcę też iść do pracy w której traktują ludzi tak, że właściwie można się potem zastanawiać po co się tam poszło.
Mój optymizm wynika z tego że mam źródło utrzymania i nie muszę się martwić że nie będę miała za co jeść/opłacić rachunków. Jednak chciałabym trochę dorobić żeby nie musieć zaciskać mocno pasa.
Ambitniejsza praca wyklucza gastronomie, prace w sklepie, na kasie itp. Dla mnie to po prostu stanowisko z którego mogę iść gdzieś dalej, w końcu od czegoś trzeba zacząć
Z doświadczeniem u mnie krucho - tylko 4tyg praktyki studenckiej tutaj w Warszawie. Po praktykach wystawiono mi bardzo dobrą opinie i proponowano pracę, ale nie byłam wtedy gotowa żeby przenieść się do Warszawy(kontaktowałam się z nimi kilka dni temu ale nic z tego).
Stary 2015-07-18, 08:51   #4395
k9871
Raczkowanie

Problem w tym, że agencje pracy tymczasowej zazwyczaj szukają osób do pracy w konkretnych terminach i na niewdzięcznych stanowiskach - co zrobisz jeśli akurat w wyznaczonych dla Ciebie dniach wypadnie rozmowa?

Cytat:
Ambitniejsza praca wyklucza gastronomie, prace w sklepie, na kasie itp. Dla mnie to po prostu stanowisko z którego mogę iść gdzieś dalej, w końcu od czegoś trzeba zacząć
Praca w sklepie i na kasie to nie taka zła opcja, znam wiele osób które awansowały na bardzo fajne i dobrze płatne stanowiska. No i skoro chcesz "dorobić", nie "zarobić" - właśnie w sklepach chętniej przyjmują na 1/4 czy 1/2 etatu.

Przypominam, że często Twoją konkurencją na rynku pracy będą osoby z dużym doświadczeniem zawodowym. Pracodawca spojrzy przychylniejszym okiem na człowieka, który dwa lata przepracował na infolinii czy jako kasjer - jeśli dobrze się przygotował do rekrutacji i ma pozytywne referencje to już w ogóle
Stary 2015-07-18, 08:58   #4396
kuki9
Zakorzenienie

Czy gdzieś w okolicach Pragi, Gocławia, Saskiej Kępy, Wawra jest stacjonarny sklep z rosyjskimi kosmetykami (Bania Agafii, te sprawy?)
Wiem, że na Rakowieckiej i Puławskiej są dwa sklepy ale dla mnie to koszmarnie nie po drodze.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 09:31   #4397
k9871
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Czy gdzieś w okolicach Pragi, Gocławia, Saskiej Kępy, Wawra jest stacjonarny sklep z rosyjskimi kosmetykami (Bania Agafii, te sprawy?)
Wiem, że na Rakowieckiej i Puławskiej są dwa sklepy ale dla mnie to koszmarnie nie po drodze.
Na bazarku przy pętli Gocław.
Największy wybór po drugiej stronie Wisły w Bioorganika, z Dworca Wileńskiego to 10 min
Stary 2015-07-18, 10:13   #4398
aer
O RLY?

dziewczyny, orientujecie sie moze, czy w Warszawie jest jakis bankomat wyplacajacy bezposrednio w USD?

czy tylko PLN i EUR stoja?

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 10:38   #4399
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Na bazarku przy pętli Gocław.
Największy wybór po drugiej stronie Wisły w Bioorganika, z Dworca Wileńskiego to 10 min
O dzięki. Na największym wyborze mi nie zależy. Wystarczy średni

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 11:33   #4400
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
dziewczyny, orientujecie sie moze, czy w Warszawie jest jakis bankomat wyplacajacy bezposrednio w USD?

Nie kojarzę, Euro na bank, ale $ chyba nie. Ale zorientuj się w ogóle jak to wygląda, wydaje mi się że jak nawet istnieją, to możesz na tym wyjść dużo gorzej niż jakbyś poszła do kantora.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 11:36   #4401
juli_jka
now or never

Cytat:
Wyniki rekrutacji + uświadomienie sobie, że trwają wakacje i warto byłoby dorobić = ogromna konkurencja. Jeśli chodzi o "ambitniejsze" prace dla studentów, to chętniej zostanie oczywiście przyjęty student z doświadczeniem, stąd moje pytanie do koleżanki. Jej post zabrzmiał według mnie zbyt optymistycznie
aaa to o pracę dla studentów chodzilo
to mi uciekło

Cytat:
Napisane przez theorema Pokaż wiadomość
Dzięki, wypróbuję - a po ilu zabiegach Ci pomogło? Ja byłam na masażach świecą, ale nie czułam żadnej różnicy po dwóch razach.
raz byłam
rano żle skręciłam głową i nie mogłam inaczej jak tylko na wprost patrzeć
i popołudniu poszłam do nich
wieczorem juz byłam bardziej skręta
dwa dni pobolewało - ale przeszło
Stary 2015-07-18, 11:54   #4402
Prinzessinnen
Raczkowanie

cześć Dziewczyny
mam pytanie - znacie może jakieś fajne second handy najlepiej w okolicach Mokotowa, Ochoty bądź Ursynowa? Niekoniecznie chodzi mi o takie z ubraniami od projektantów, raczej o takie gdzie można spokojnie coś kupić niż walczyć o każdą zdobycz ( o ile taka sytuacja jest możliwa w SH )
Kim do cholery jesteśmy, żeby rościć sobie prawo do oceniania innych? Nawet jeśli wiodą najnudniejszy żywot na tym padole i piją wino z dolnej półki, mogą przecież uważać, że ich życie jest najlepsze na świecie.
Venila Kostis

Prinzessinnen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 12:24   #4403
traicionera
Zakorzenienie

Niedaleko metra Kabaty jest kilka SH, trzeba isc wzdluz KEN po przeciwnej stronie niz Tesco, ja tam bywam popoludniami i nie ma tlokow, a mozna fajne rzeczy wyhaczyc
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 12:52   #4404
theorema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
raz byłam
rano żle skręciłam głową i nie mogłam inaczej jak tylko na wprost patrzeć
i popołudniu poszłam do nich
wieczorem juz byłam bardziej skręta
dwa dni pobolewało - ale przeszło
Wow, to nieźle, że po pierwszym razie. Chociaż ja się nastawiam na kilka zabiegów, bo mnie plecy bolą od dłuższego czasu.
Stary 2015-07-18, 18:07   #4405
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Zdaje sobie sprawę że pieniądze będą za jakiś czas ale zawsze to jakieś pieniądze niż żadne. Nie chce się wiązać byle gdzie na dłużej żeby nie stać przed wyborem typu rozmowa kwalifikacyjna na fajniejsze stanowisko, a otrzymana właśnie praca (wątpię że świeżak dostanie wolne bo ma taką zachciankę, z resztą to by było trochę nie fair wobec pracodawcy). Nie chcę też iść do pracy w której traktują ludzi tak, że właściwie można się potem zastanawiać po co się tam poszło.
Mój optymizm wynika z tego że mam źródło utrzymania i nie muszę się martwić że nie będę miała za co jeść/opłacić rachunków. Jednak chciałabym trochę dorobić żeby nie musieć zaciskać mocno pasa.
Z doświadczeniem u mnie krucho - tylko 4tyg praktyki studenckiej tutaj w Warszawie. Po praktykach wystawiono mi bardzo dobrą opinie i proponowano pracę, ale nie byłam wtedy gotowa żeby przenieść się do Warszawy(kontaktowałam się z nimi kilka dni temu ale nic z tego).
ja zaczynałam na podłych warunkach przez agencję, a po kilku miesiącach dostałam normalną umowę z firmy, którą po okresie próbnym przedłużyli mi od razu na 2 lata absolutnie nie przekreślałabym agencji, zwłaszcza tych większych.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-18, 19:05   #4406
Roverkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość

Poszukaj bankomatów Citibanku, wypłacają dolce
Roverkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 07:40   #4407
weraa66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
O matko kolejna bzdura. Najlepiej rzeźbia sylwetkę treningi siłowe, ale to nie znaczy że człowiek po nich wygląda jak Pudzian. Właśnie smukła sylwetka to umiesnone ciało. Jak się chce być skinny fat to siłownia jest zbędna.

Mowię z własnego doświadczenia, żadna bzdura. To, ze 'rozbudowuje' nie znaczy, ze wyglada sie jak pudzian, tylko ma sie bardzo widoczne miesnie nog. A ze smukła, dziewczęca sylwetką chodziło mi o taką, ktore maja szczupłe dziewczyny z jędrnym ciałem ćwiczące fitness w stylu TBC. Bie rozumiem skąd od razu Twoj atak.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=841721 Zapraszam na wymianę!
weraa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 10:10   #4408
melazja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Buty maciejka widziałam w jednym ze sklepów w wola parku. Ale dokładnie nie wiem co to za sklep....chyba gdzieś niedaleko venezii
Trochę butów Maciejka widziałam też w Metro atusz Arsenał, w tym pasażu nad stacją, bliżej wejścia od kina Muranów.
melazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 10:37   #4409
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez Roverkowa Pokaż wiadomość
Poszukaj bankomatów Citibanku, wypłacają dolce
fenkju

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-19, 17:24   #4410
wojciechPVB
Raczkowanie

Czesc dziewczyny !
Szukam fajnego Pensjonatu nad morzem (do 20-30km od lini brzegowej) - blizej - niz dalej Gdanska - tak aby dojazd byl w miare ok.Na 3-4 dni . Moze cos polecicie ?
wojciechPVB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości