Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 21:03   #4441
tworazka
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

.

Edytowane przez tworazka
Czas edycji: 2012-01-29 o 23:07
tworazka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:18   #4442
arachnea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak oceniacie moje wlosy w skali 1-10 ale szczerze? wlosy bez nablyszczaczy wyszczotkowane szczotka z naturalnego wlosia
skoro miało być szczerze, to.... gdy zobaczyłam zdjęcie zrobiłam mniej więcej taką minę --> choćby nie wiem w jak dobrej kondycji byłyby Twoje włosy, to kolor jest po prostu koszmarny. W połączeniu z różową bluzką wygląda tandetnie. Nie wiem, jaki masz styl na codzień? Nie chcę Cię z góry oceniać, ale ze zdjęcia zalatujesz solarą i tipsiarą.... No i szkoda męczyć włosy takim rozjaśnianiem.

Edytowane przez arachnea
Czas edycji: 2012-01-29 o 21:19
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:22   #4443
tworazka
Zakorzenienie

bluzka jest podomna moze wina flesza, ale odcien mam zimno lodowy troche mysi ciemniejszy, wlosy mam siwe i musze go tonowac color touchem :/ spokojnie pyszne skwarki z solarki to nie moj problem mam alabastrowa cere i pazurki mam krotkie. ale chodzilo mi o stan wlosow, kurde od dziecka mam masakryczny siwy tak juz sie przyzwyczailam przykro mi troche ale dziekuje za szczera opinie
Stary 2012-01-29, 21:31   #4444
arachnea
Rozeznanie

Na moim monitorze wyszedł platynowy blond, a że na takowy mam uczulenie więc tak napisałam. A co do włosów to ich stan ogólny jest dobry, podetnij końcówki i będzie ok
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:32   #4445
miss_dior
Raczkowanie

tworazka, długość jest już fajna, mi jeszcze do takiej daleko. jeśli ci nie żal, podcięłabym troszkę końcówki (chyba, że są w b. dobrym stanie, wtedy bym olejowała).
ogólnie włosy nie są chyba w złym stanie , stosowałabym typową wizażową pielęgnację (olejowanie, maski, delikatne szampony
co do koloru, to nie znam się na tej działce, bo sama nie farbuję, ale spróbowałabym jakoś zejść z tak mocno rozjaśnionego i zrobić troszkę bardziej naturalny blond
czy falowanie jest naturalne, czy coś robisz? bo jeśli masz tendencję do fal, to może pomogłaby ci pielęgnacja jak w wątku Curly Girl, a jeżeli masz proste, to bym wygładzała

Edytowane przez miss_dior
Czas edycji: 2012-01-29 o 21:33
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:35   #4446
tworazka
Zakorzenienie

no z siwego farbuje na taki niby blond mysi , ale tu wyszedl zolto jakis myslisz obciac te sterczace na dole do pelnego dolu? lepiej by to wygladalo? bo jak je spuszcze do przodu to wlasnie slabawo wyglada jak wiszace nitki
Stary 2012-01-29, 21:39   #4447
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
ja właśnie jak wykończę wodę brzozową mam zamiar kupić kurację Joanny Mam nadzieje, że u siebie zauważę podobne efekty
Ja tam samo..cały czas sobie obiecuje że ją kupie,ale teraz to już naprawdę w tym tygodniu lece do drogerii
Czy stosowała któraś z Was płykankę z kawy?
Bo ja od jakiegoś czasu stosuje..i nie wiem czy przyniosła mi jakieś efekty czy nie(przyrost cały czas taki sam) i tak sie zastanawiam czy dalej to kontynuować.

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-29, 21:40   #4448
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
tworazka, długość jest już fajna, mi jeszcze do takiej daleko. jeśli ci nie żal, podcięłabym troszkę końcówki (chyba, że są w b. dobrym stanie, wtedy bym olejowała).
ogólnie włosy nie są chyba w złym stanie , stosowałabym typową wizażową pielęgnację (olejowanie, maski, delikatne szampony
co do koloru, to nie znam się na tej działce, bo sama nie farbuję, ale spróbowałabym jakoś zejść z tak mocno rozjaśnionego i zrobić troszkę bardziej naturalny blond
czy falowanie jest naturalne, czy coś robisz? bo jeśli masz tendencję do fal, to może pomogłaby ci pielęgnacja jak w wątku Curly Girl, a jeżeli masz proste, to bym wygładzała

stosuje olejowanie, maski, "czepki" sa bardzo grube z tylu ale na bokach sa cienkie zle sie czuje w ciemnych wlosach juz z takiego jasnego farbuje na mysi ciemniejszy, mam jasna cere nie uzywam ciemniejszego podkladu tylko mineralow i moi znajomi mowia ze wygladam naturalnie, takie mam po wyczesaniu. Myslisz ze lepiej wygladalyby falowane?
Stary 2012-01-29, 21:47   #4449
miss_dior
Raczkowanie

myślę, że takie wyrównanie doda objętości. sama bym to zrobiła, ale mam traumę po ostatniej wizycie u fryzjera i muszę zapuścić więcej, zanim będę mogła wyrównać
twoje włosy są na tyle długie, że jak trochę podetniesz to i tak krótkie się nie zrobią. może półokrąg (ale ta sugestia to już wyraz mojego bardzo subiektywnego uwielbienia prostych włosów w półokrąg ściętych, z cieniowaniem jedynie na końcówkach, jakieś 2 cm. może nie jest to jakaś szałowa fryzura, ale przy dobrej pielęgnacji zawsze wygląda niezawodnie, takie klasyczne piękno )
z falowaniem to pytałam, bo bym poszła w stronę podkreślenia naturalnych tendencji: jeżeli falują to podkreślanie fal, jeżeli są naturalnie proste to wygładzanie
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:36   #4450
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak oceniacie moje wlosy w skali 1-10 ale szczerze? wlosy bez nablyszczaczy wyszczotkowane szczotka z naturalnego wlosia
Masz bardzo ładne włosy, wyglądają zdrowo Podcięłabym jedynie końcówki, żeby je "zrównać", bo wyglądają właśnie tak nitkowato. No i również jestem za bardziej naturalnym kolorem, może być jasny blond jeśli taki Ci odpowiada, ale ten, przynajmniej na tym zdjęciu, wygląda nienaturalnie.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:38   #4451
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne włosy, wyglądają zdrowo Podcięłabym jedynie końcówki, żeby je "zrównać", bo wyglądają właśnie tak nitkowato. No i również jestem za bardziej naturalnym kolorem, może być jasny blond jeśli taki Ci odpowiada, ale ten, przynajmniej na tym zdjęciu, wygląda nienaturalnie.
dziekuje bardzo postaram sie wrzucic fotke w tygodniu bez lampy w swietle dziennym mojego koloru

a moze podwijac je na szczotce do srodka by lepiej bylo i nie trzebaby scinac poprobuje
Stary 2012-01-29, 22:50   #4452
Fubizka
Zakorzenienie

Też mam problem z takimi końcówkami i kombinowałam, kombinowałam, ale zwykle nie wytrzymuję i w końcu podcinam ok 2cm i po 1,5 miesiąca znowu Dzięki temu stopniowo pozbywam się tego sianka na dole.
Stary 2012-01-29, 22:54   #4453
tworazka
Zakorzenienie

tak Ci szybko wlosy rosna? mi max 1,5 cm na miesiac to stalyby mi w miejscu. czasem ta wate na koncowkach ujarzmiam brylantyna joanny, ale po przebadaniu bloga " blondhaircare " odstapiam od niej i chyba czas sciac
Stary 2012-01-29, 23:19   #4454
Fubizka
Zakorzenienie

Nie rosną, właśnie mam przyrost około 1,5cm na miesiąc. Ale mnie do szału doprowadzają źle wyglądające końcówki i po prostu nie dam rady ich nie obciąć Odkąd o nie dbam, to włosy są w lepszym stanie i jak już się pozbędę tych zniszczonych na dole, to będą rosły całe zdrowe Wtedy będę podcinać raz na kilka miesięcy
Stary 2012-01-30, 00:07   #4455
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Możecie mi polecić jakieś dobre i tanie nożyczki fryzjerskie do samodzielnego podcinania końcówek? Muszą być ostre, by nie miażdżyły włosów Wcześniej podcinała mi końcówki mamuśka nożyczkami krawieckimi (), ale obawiam się, że to one są m.in winowajcami rozdwojonych włosków pomimo dobrej (bo konsultowanej z wizażankami!) pielęgnacji
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 00:20   #4456
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Wcześniej podcinała mi końcówki mamuśka nożyczkami krawieckimi (), ale obawiam się, że to one są m.in winowajcami rozdwojonych włosków pomimo dobrej (bo konsultowanej z wizażankami!) pielęgnacji
Na pewno one! Te krawieckie są bardziej "płaskie" na ostrzach, niż fryzjerskie.
Stary 2012-01-30, 09:24   #4457
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Tak, to skóra glowy
Na "chlopski rozum" pod czepek, jednak ja nie mam dobrych wspomnień z tą odżywką, podrażniala mi skalp strasznie a na porst jest tyle innych, zdrowszych specyfików, że już do niej nie wrócę Ale poczekaj na opinie dziewczyn, które byly z niej zadowolone, z pewnością coś doradzą. Od siebie dodam tylko tyle: jak będziesz jej używać - uważaj, bo o podrażnienie latwo

Pozdrów nowe pupile ode mnie!

OlilkaCQE
też mi się wydaje, że dalaś za dużo wody, chociaż amli nie używalam. Ale rozrabiając ostatnio hennę zrobilam ją dosyć gęstą i nic nie ściekalo, chociaz mnóstwo dziewczyn narzeka na to zawsze! Więc polecam delikatnie dolewać wody, dla uzyskania gęstszej konsystencji I jakbyś mogla mi napisać, jak Twoje wrażenia po amli, bylabym wdzięczna!
Jak po tym pierwszym nieudanym razie to zadowolona nie jestem Dziś postaram się zrobić papkę i jak się uda to napiszę
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:31   #4458
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
ja właśnie jak wykończę wodę brzozową mam zamiar kupić kurację Joanny Mam nadzieje, że u siebie zauważę podobne efekty
Pewnie, że będą! Trzymam kciuki!

Cytat:
Możecie mi polecić jakieś dobre i tanie nożyczki fryzjerskie do samodzielnego podcinania końcówek? Muszą być ostre, by nie miażdżyły włosów Wcześniej podcinała mi końcówki mamuśka nożyczkami krawieckimi (), ale obawiam się, że to one są m.in winowajcami rozdwojonych włosków pomimo dobrej (bo konsultowanej z wizażankami!) pielęgnacji
Sporo dziewczyn ma nożyczki z Rossmanna, ale zdania są dosyć podzielone - jedne je lubią, inne nienawidzą. Ja należę do grupy pierwszej - kupilam swoje w promocji "na do widzenia" byly przecenione z 69, czy 79zl na 15 Nie byla to więc firma typowo "Rossmannowa" tylko chyba jakaś inna, ale jaka? Nie pamiętam dokladnie, wyrzucilam opakowanie.. Ale są bardzo ostre, ścinam nimi grzywkę, nie zauważylam negatywnych skutków.
Ale trzeba dodać, że grzywkę ścinam średnio co 2-3 tygodnie, więc może one po prostu nie zdążą się rozdwoić? Ale pasemka na dlugośći też równalam jakiś czas temu i póki co jest (odpukać w niemalowane) ok

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
Jak po tym pierwszym nieudanym razie to zadowolona nie jestem Dziś postaram się zrobić papkę i jak się uda to napiszę
Dziękuję Ci bardzo!
Czaję się na Amlę w pudrze ze względu na ewentualne przyciemnienie i odzywienie

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 11:07   #4459
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:

Dziękuję Ci bardzo!

Jedyne co mi przyciemniła to paznokcie i umywalkę w łazience trudno to cholerstwo było stamtąd zmyć ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 11:36   #4460
pizmak007
Rozeznanie

GG do pizmak007

A znacie może sposoby na "dogranie" włosów blond żeby ich nie zniszczyć przy okazji? Końcówki mam przesuszone i bardzo jasne a przy głowie są zdecydowanie ciemniejsze (nie farbowałam, słońce mi tak rozjaśnia włosy )
Zmieniłbym ten cały świat
Wysadziłbym jakiś bank
I z wiatrem puścić cały szmal
pizmak007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 11:57   #4461
orzeszek0307
Raczkowanie

Dziewczyny oto najświeższa informacja od FARMONY:

"Jantar pozostanie w produkcji przynajmniej jeszcze przez cały 2012 rok".

orzeszek0307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:17   #4462
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez orzeszek0307 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oto najświeższa informacja od FARMONY:

"Jantar pozostanie w produkcji przynajmniej jeszcze przez cały 2012 rok".
amen
Stary 2012-01-30, 14:58   #4463
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Aaaaa! Kupiłam właśnie Jantar (nastraszona wycofaniem, chociaz niedawno co kupilam Rzepę i mam jeszcze wodę brzozową), olejek z alterry (promocja!) i nożyczki fryzjerskie w rossmanie, ale nie rossmannowskie... Co ten wizaż robi z ludźmi! Miałam już nic nie kupować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 15:45   #4464
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:

Sporo dziewczyn ma nożyczki z Rossmanna, ale zdania są dosyć podzielone - jedne je lubią, inne nienawidzą. Ja należę do grupy pierwszej - kupilam swoje w promocji "na do widzenia" byly przecenione z 69, czy 79zl na 15 Nie byla to więc firma typowo "Rossmannowa" tylko chyba jakaś inna, ale jaka? Nie pamiętam dokladnie, wyrzucilam opakowanie.. Ale są bardzo ostre, ścinam nimi grzywkę, nie zauważylam negatywnych skutków.
Ale trzeba dodać, że grzywkę ścinam średnio co 2-3 tygodnie, więc może one po prostu nie zdążą się rozdwoić? Ale pasemka na dlugośći też równalam jakiś czas temu i póki co jest (odpukać w niemalowane) ok
Ja swoje Rossmanowskie kupiłam za 15 bez promocji i są beznadziejne, nadaja się tylko do cięcia pojedynczych włosków.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:25   #4465
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
U mnie sa takie: http://www.milmar.pl/produkty-fiskar...nozyczki&c=672
Są genialne i niedrogie
Stary 2012-01-30, 16:30   #4466
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
U mnie sa takie: http://www.milmar.pl/produkty-fiskar...nozyczki&c=672
Są genialne i niedrogie
Dziękuję, ale za późno, dziś już kupiłam w rossmannie (nie rossmannowskie) Nawet się sprawują, podcięłam delikatnie końcówki i mogę stwierdzić, że nie 'kruszą' włosa
Stary 2012-01-30, 17:30   #4467
pizmak007
Rozeznanie

GG do pizmak007

No to mnie skusiłyście tym Jantarem, zamówiłam w aptece od środy zaczynam testy
Zmieniłbym ten cały świat
Wysadziłbym jakiś bank
I z wiatrem puścić cały szmal
pizmak007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:05   #4468
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Pewnie, że będą! Trzymam kciuki!

Dziękuję Ci bardzo!
ja ze względu na odżywienie... zobaczymy

Edytowane przez OlilkaCQE
Czas edycji: 2012-01-30 o 18:06
Stary 2012-01-30, 18:14   #4469
IwonciA_1992
Raczkowanie

Cześć dziewczyny też postanowiłam zapuszczać włosy wstawiam fotki jakie mam aktualnie włosy. Dłuuuuuuuuuuga droga przede mną... Dość często ścinałam włosy, zazwyczaj co 2-3 miesiące ale też często farbuje... Doradźcie czy to napewno dobry pomysł i czy będą długie włosy mi pasowały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0252.jpg (84,1 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0259.jpg (68,6 KB, 47 załadowań)
IwonciA_1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:39   #4470
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
ja ze względu na odżywienie... zobaczymy
więc tak... chyba nie polubimy się z amlą... owszem dolałam mniej wody- zrobiła się papka. Nałożyłam- zapomniałam założyć rękawiczek shit teraz mam cudownie rudo brązowe obwolutki wokół paznokci i pod paznokciami. Zakryłam torebką- czekam 20 minut. Po tym czasie zmywam- cała wanna brązowa od amli. Owijam w ręcznik, odwijam cały ręcznik brudny ( a woda już wypłukiwała się czysta z włosów). Włosy tępe, szorstkie, poplątane, więc hop odżywka , żeby je rozczesać... Stwierdzam. Nie dla amli... Za dużo zabawy a jakoś szału nie ma- ale wiadomo pierwszy raz. Ale chociaż mogłyby się fajnie rozczesywać bez odżywki. Zostanę przy olejowaniu i Jantarze, oraz odżywkach domowej roboty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości