|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
.
Edytowane przez tworazka Czas edycji: 2012-01-29 o 23:07 |
|
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choćby nie wiem w jak dobrej kondycji byłyby Twoje włosy, to kolor jest po prostu koszmarny. W połączeniu z różową bluzką wygląda tandetnie. Nie wiem, jaki masz styl na codzień? Nie chcę Cię z góry oceniać, ale ze zdjęcia zalatujesz solarą i tipsiarą.... No i szkoda męczyć włosy takim rozjaśnianiem.
Edytowane przez arachnea Czas edycji: 2012-01-29 o 21:19 |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
bluzka jest podomna
moze wina flesza, ale odcien mam zimno lodowy troche mysi ciemniejszy, wlosy mam siwe i musze go tonowac color touchem :/ spokojnie pyszne skwarki z solarki to nie moj problem mam alabastrowa cere i pazurki mam krotkie. ale chodzilo mi o stan wlosow, kurde od dziecka mam masakryczny siwy tak juz sie przyzwyczailam przykro mi troche ale dziekuje za szczera opinie
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Na moim monitorze wyszedł platynowy blond, a że na takowy mam uczulenie więc tak napisałam. A co do włosów to ich stan ogólny jest dobry, podetnij końcówki i będzie ok
|
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
tworazka, długość jest już fajna, mi jeszcze do takiej daleko. jeśli ci nie żal, podcięłabym troszkę końcówki (chyba, że są w b. dobrym stanie, wtedy bym olejowała).
ogólnie włosy nie są chyba w złym stanie , stosowałabym typową wizażową pielęgnację (olejowanie, maski, delikatne szampony ![]() co do koloru, to nie znam się na tej działce, bo sama nie farbuję, ale spróbowałabym jakoś zejść z tak mocno rozjaśnionego i zrobić troszkę bardziej naturalny blond ![]() czy falowanie jest naturalne, czy coś robisz? bo jeśli masz tendencję do fal, to może pomogłaby ci pielęgnacja jak w wątku Curly Girl, a jeżeli masz proste, to bym wygładzała
Edytowane przez miss_dior Czas edycji: 2012-01-29 o 21:33 |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
no z siwego farbuje na taki niby blond mysi , ale tu wyszedl zolto jakis
myslisz obciac te sterczace na dole do pelnego dolu? lepiej by to wygladalo? bo jak je spuszcze do przodu to wlasnie slabawo wyglada jak wiszace nitki
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy stosowała któraś z Was płykankę z kawy? Bo ja od jakiegoś czasu stosuje..i nie wiem czy przyniosła mi jakieś efekty czy nie(przyrost cały czas taki sam |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosuje olejowanie, maski, "czepki" sa bardzo grube z tylu ale na bokach sa cienkie zle sie czuje w ciemnych wlosach juz z takiego jasnego farbuje na mysi ciemniejszy, mam jasna cere nie uzywam ciemniejszego podkladu tylko mineralow i moi znajomi mowia ze wygladam naturalnie, takie mam po wyczesaniu. Myslisz ze lepiej wygladalyby falowane?
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
myślę, że takie wyrównanie doda objętości. sama bym to zrobiła, ale mam traumę po ostatniej wizycie u fryzjera i muszę zapuścić więcej, zanim będę mogła wyrównać
![]() twoje włosy są na tyle długie, że jak trochę podetniesz to i tak krótkie się nie zrobią. może półokrąg (ale ta sugestia to już wyraz mojego bardzo subiektywnego uwielbienia prostych włosów w półokrąg ściętych, z cieniowaniem jedynie na końcówkach, jakieś 2 cm. może nie jest to jakaś szałowa fryzura, ale przy dobrej pielęgnacji zawsze wygląda niezawodnie, takie klasyczne piękno z falowaniem to pytałam, bo bym poszła w stronę podkreślenia naturalnych tendencji: jeżeli falują to podkreślanie fal, jeżeli są naturalnie proste to wygładzanie
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram sie wrzucic fotke w tygodniu bez lampy w swietle dziennym mojego koloru ![]() a moze podwijac je na szczotce do srodka by lepiej bylo i nie trzebaby scinac poprobuje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam problem z takimi końcówkami i kombinowałam, kombinowałam, ale zwykle nie wytrzymuję i w końcu podcinam ok 2cm i po 1,5 miesiąca znowu
Dzięki temu stopniowo pozbywam się tego sianka na dole.
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
tak Ci szybko wlosy rosna? mi max 1,5 cm na miesiac to stalyby mi w miejscu. czasem ta wate na koncowkach ujarzmiam brylantyna joanny, ale po przebadaniu bloga " blondhaircare " odstapiam od niej i chyba czas sciac
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rosną, właśnie mam przyrost około 1,5cm na miesiąc. Ale mnie do szału doprowadzają źle wyglądające końcówki i po prostu nie dam rady ich nie obciąć
Odkąd o nie dbam, to włosy są w lepszym stanie i jak już się pozbędę tych zniszczonych na dole, to będą rosły całe zdrowe Wtedy będę podcinać raz na kilka miesięcy
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
Możecie mi polecić jakieś dobre i tanie nożyczki fryzjerskie do samodzielnego podcinania końcówek?
Muszą być ostre, by nie miażdżyły włosów Wcześniej podcinała mi końcówki mamuśka nożyczkami krawieckimi ( ), ale obawiam się, że to one są m.in winowajcami rozdwojonych włosków pomimo dobrej (bo konsultowanej z wizażankami!) pielęgnacji
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale trzeba dodać, że grzywkę ścinam średnio co 2-3 tygodnie, więc może one po prostu nie zdążą się rozdwoić? Ale pasemka na dlugośći też równalam jakiś czas temu i póki co jest (odpukać w niemalowane) ok ![]() Cytat:
Czaję się na Amlę w pudrze ze względu na ewentualne przyciemnienie i odzywienie
|
|||
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
A znacie może sposoby na "dogranie" włosów blond żeby ich nie zniszczyć przy okazji? Końcówki mam przesuszone i bardzo jasne a przy głowie są zdecydowanie ciemniejsze (nie farbowałam, słońce mi tak rozjaśnia włosy
)
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny oto najświeższa informacja od FARMONY:
"Jantar pozostanie w produkcji przynajmniej jeszcze przez cały 2012 rok". ![]() |
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa! Kupiłam właśnie Jantar (nastraszona wycofaniem, chociaz niedawno co kupilam Rzepę i mam jeszcze wodę brzozową), olejek z alterry (promocja!) i nożyczki fryzjerskie w rossmanie, ale nie rossmannowskie... Co ten wizaż robi z ludźmi!
Miałam już nic nie kupować
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są genialne i niedrogie
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet się sprawują, podcięłam delikatnie końcówki i mogę stwierdzić, że nie 'kruszą' włosa
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
No to mnie skusiłyście tym Jantarem, zamówiłam w aptece od środy zaczynam testy
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2012-01-30 o 18:06 |
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
też postanowiłam zapuszczać włosy wstawiam fotki jakie mam aktualnie włosy. Dłuuuuuuuuuuga droga przede mną... Dość często ścinałam włosy, zazwyczaj co 2-3 miesiące ale też często farbuje... Doradźcie czy to napewno dobry pomysł i czy będą długie włosy mi pasowały
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
więc tak... chyba nie polubimy się z amlą... owszem dolałam mniej wody- zrobiła się papka. Nałożyłam- zapomniałam założyć rękawiczek shit
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

choćby nie wiem w jak dobrej kondycji byłyby Twoje włosy, to kolor jest po prostu koszmarny. W połączeniu z różową bluzką wygląda tandetnie. Nie wiem, jaki masz styl na codzień? Nie chcę Cię z góry oceniać, ale ze zdjęcia zalatujesz solarą i tipsiarą.... No i szkoda męczyć włosy takim rozjaśnianiem.
moze wina flesza, ale odcien mam zimno lodowy troche mysi ciemniejszy, wlosy mam siwe i musze go tonowac color touchem :/ spokojnie pyszne skwarki z solarki to nie moj problem mam alabastrowa cere i pazurki mam krotkie. ale chodzilo mi o stan wlosow, kurde od dziecka mam masakryczny siwy tak juz sie przyzwyczailam przykro mi troche ale dziekuje za szczera opinie

zle sie czuje w ciemnych wlosach
juz z takiego jasnego farbuje na mysi ciemniejszy, mam jasna cere nie uzywam ciemniejszego podkladu tylko mineralow i moi znajomi mowia ze wygladam naturalnie, takie mam po wyczesaniu. Myslisz ze lepiej wygladalyby falowane?
Odkąd o nie dbam, to włosy są w lepszym stanie i jak już się pozbędę tych zniszczonych na dole, to będą rosły całe zdrowe 
Muszą być ostre, by nie miażdżyły włosów
), ale obawiam się, że to one są m.in winowajcami rozdwojonych włosków pomimo dobrej (bo konsultowanej z wizażankami!) pielęgnacji