A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-13, 12:19   #421
niv_
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez olunias Pokaż wiadomość
troszkę zaniedbałam to forum, ale już sie melduję.W ostatnich dniach zakupiłam nastepujące pozycje:
Tom Perrotta- "Małe dzieci"
Gabriel Marquez- "Szarańcza"
Michel Faber- "Szkarłatny płatek i biały"
Gustave Flaubert-"Pani Bovary"
Kobo Abe- "Kobieta z wydm"
Po przeczytaniu " Małych dzieci" oraz " Kobiety z wydm" koniecznie podziel się wrażeniami z lektury.

Moje dzisiejsze zakupy z Merlina, ciekawe kiedy zrealizują zamówienie

Jodi Picoult - Bez mojej zgody
Mariusz Jabłoński , Sylwia Jarosz-Żukowska - Prawa człowieka i systemy ich ochrony. Zarys wykładu.
Zoe Heller - Notatki o skandalu
Giuseppe Pontiggia - Urodzeni dwa razy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 83-7337-909-6jodi.jpg (10,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_resizerprawa cz.jpg (21,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 978-83-7495-222-4notaki.jpg (13,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83-7319-155-0uu.jpg (26,1 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2007-03-13 o 20:21
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-17, 13:29   #422
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Nie czytałam Ale klimat z opisu wydaję się całkiem całkiem, powiedz coś jeszcze Anahstasia
Jak dla mnie 'Imprimatur'i 'Secretum' to jedne z lepszych kryminałów/thrillerów historycznych. Po pierwsze, wymykają się spod brownowskiego schematu - akcja jest wartka, ale nie pędząca, są tajemnicze, ale bardziej rzeczywiste w treści niż choćy 'KLdV'. Po drugie, osadzone są w konkretnym kontekście historycznym, a nie we współczesności. Retrospekcja owszem jest, ale wyłącznie w celu wyjaśnienia pewnych zagadnień historycznych, a i tak nie sięga 2000 lat wstecz, a co najwyżej 100/200. Sprawia to, że powieść jest bardzo spójna. Po trzecie, jednym z bohaterów tych powieści jest historia. Opisano tu bardzo wiele faktycznych wydarzeń, ciekawostek historycznych. Tych opisów jest dużo (dla niektórych zbyt dużo), ale zauważyłam, że lubisz historię, więc czytanie powinno sprawić Ci przyjemność A po czwarte, uwielbiam książki, z których bohaterami mogę spotkać się więcej niż jeden raz. I teraz nie mogę doczekać się kolejnego spotkania z Atto Melanim

A teraz wracając do tematu wątku - myślałam, że najbliższych zakupów dokonam 23 kwietnia z okazji Światowego Dnia Książki organizowanego w ŚK, ale wczoraj weszłam na strony Merlina... I skończyło się zamówieniem trzech powieści Alicii Gimenez-Bartlett: 'Wysłańcy ciemności', 'Śmiertelne rytuały' i 'Pieski dzień'. Paczka już została wysłana, więc najpewniej będę się nimi cieszyła już w poniedziałek

Poza tym już drugi tydzień trapi mnie zapalenie płuc połączone z zapaleniem krtani i w przerwach pomiędzy kolejnymi falami snu, czytam. Moje ostatnie lektury to: 'Niania i góra lodowa' Dorfmana i 'Księga imion' Gregory/Tintori. A teraz czytam 'The fourth bear' Fforde'a. Btw pisałam Wam już, że w lipcu wychodzi piąty tom przygód Thursday Next?

Buziaki!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-17, 13:57   #423
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A teraz wracając do tematu wątku - myślałam, że najbliższych zakupów dokonam 23 kwietnia z okazji Światowego Dnia Książki organizowanego w ŚK
Możesz napisać coś więcej na ten temat?
Stary 2007-03-17, 14:46   #424
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej na ten temat?
To ja może zacytuję fragment ostatniego katalogu ŚK:

Miłośnicy czytania mogą zakreślić w kalendarzu datę 23 kwietnia - Światowy Dzień Książki. Tego dnia zapraszamy Państwa do wspólnego świętowania w naszych księgarniach. Kiermasze, konkursy i zabawy to świetna okazja, by rozbudzić zamiłowanie do książek w naszych dzieciach. (...)

W programie:
- kiermasze książek w cenach już od 9,90 zł.!
- konkursy z nagrodami dla młodszych i starszych
- mnóstwo literackich niespodzianek.

Myślę, że to może być ciekawe
Stary 2007-03-18, 14:09   #425
Sky's aglow
Przyczajenie

sorry, coś mi się pokręciło, i napisałm niepotrzebnego posta w tym miejscu, więc zawartość wykasowałam bo całego się nie dało, sorry
Sky's aglow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 11:20   #426
Anahstasia
Zakorzenienie

Tak jak przypuszczałam, paczka przyszła wczoraj. W załączniku fotka książek. Przejrzałam je i zapowiadają się bardzo dobrze, ale... Mam 3 tomy z 4 tomowego cyklu. Brakuje mi pierwszej książki pt. 'Śmiertelny talk-show'. Dostępna jest ona na stronie wydawnictwa, ale jej cena + koszty przesyłki to 40,00 zł., więc zamówię ją w ostateczności. Natomiast mam prośbę, gdyby któraś z Krakowianek dostrzegła ją w którejś księgarni, mogłaby dać mi znać?

Buziaki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0469.JPG (63,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2007-03-21, 11:17   #427
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Jak dla mnie 'Imprimatur'i 'Secretum' to jedne z lepszych kryminałów/thrillerów historycznych. Po pierwsze, wymykają się spod brownowskiego schematu - akcja jest wartka, ale nie pędząca, są tajemnicze, ale bardziej rzeczywiste w treści niż choćy 'KLdV'. Po drugie, osadzone są w konkretnym kontekście historycznym, a nie we współczesności. Retrospekcja owszem jest, ale wyłącznie w celu wyjaśnienia pewnych zagadnień historycznych, a i tak nie sięga 2000 lat wstecz, a co najwyżej 100/200. Sprawia to, że powieść jest bardzo spójna. Po trzecie, jednym z bohaterów tych powieści jest historia. Opisano tu bardzo wiele faktycznych wydarzeń, ciekawostek historycznych. Tych opisów jest dużo (dla niektórych zbyt dużo), ale zauważyłam, że lubisz historię, więc czytanie powinno sprawić Ci przyjemność A po czwarte, uwielbiam książki, z których bohaterami mogę spotkać się więcej niż jeden raz. I teraz nie mogę doczekać się kolejnego spotkania z Atto Melanim
O!
Dziękuję za zachęcającą recenzję! Przyznam, że narobiłas mi strasznego apetytu, gdyz ja bardzo lubię takie klimaty. I również często przyzwyczajam się do bohaterów i lubię ich spotykać w kolejnych tomach!
Zaczęłam się już rozglądać, ale na szczęście okazało się, że koleżanka ma oba tomy i skłonna mi pożyczyć!
..więc za pare dni zaczynam!

Cytat:
Poza tym już drugi tydzień trapi mnie zapalenie płuc połączone z zapaleniem krtani i w przerwach pomiędzy kolejnymi falami snu, czytam. Moje ostatnie lektury to: 'Niania i góra lodowa' Dorfmana i 'Księga imion' Gregory/Tintori. A teraz czytam 'The fourth bear' Fforde'a. Btw pisałam Wam już, że w lipcu wychodzi piąty tom przygód Thursday Next?
Buziaki!
ojej Anahstasia dużo zdrówka Tobie życzę!

Kuruj się, w końcu 'wiosna tuz tuż" heh
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 14:44   #428
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
O!
Dziękuję za zachęcającą recenzję! Przyznam, że narobiłas mi strasznego apetytu, gdyz ja bardzo lubię takie klimaty. I również często przyzwyczajam się do bohaterów i lubię ich spotykać w kolejnych tomach!
Zaczęłam się już rozglądać, ale na szczęście okazało się, że koleżanka ma oba tomy i skłonna mi pożyczyć!
..więc za pare dni zaczynam!

ojej Anahstasia dużo zdrówka Tobie życzę!

Kuruj się, w końcu 'wiosna tuz tuż" heh
To teraz ja z niecierpliwością będę wyczekiwać Twoich pierwszych recenzji z czytania tych książek Koniecznie daj znać czy Ci się spodobają

A za życzenia dziękuję Antybiotyk powoli stawia mnie na nogi i pewnikiem już od poniedziałku wrócę do codziennych zajęć

Stary 2007-03-23, 20:37   #429
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak przypuszczałam, paczka przyszła wczoraj. W załączniku fotka książek. Przejrzałam je i zapowiadają się bardzo dobrze, ale... Mam 3 tomy z 4 tomowego cyklu. Brakuje mi pierwszej książki pt. 'Śmiertelny talk-show'. Dostępna jest ona na stronie wydawnictwa, ale jej cena + koszty przesyłki to 40,00 zł., więc zamówię ją w ostateczności. Natomiast mam prośbę, gdyby któraś z Krakowianek dostrzegła ją w którejś księgarni, mogłaby dać mi znać?

Buziaki!

No to już nieaktualne Dzisiaj przechodziłam obok księgarni 'Pod Globusem' i jako, że do tej pory utożsamiam ją z księgarnią Wydawnictwa Literackiego, zajrzałam. Przemiła Pani ekspedientka najpierw wyszukała książkę w komputerze, a następnie na półkach. Ukryła się skubana, bo była jedna jedyna, ale teraz... już jest moja Jak tylko skończę czytać Fforde'a, zabieram się za Alicię Gimenez-Bartlett
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA54352.JPG (42,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2007-03-25, 12:57   #430
Mariah
Zakorzenienie

Moje konto jest niestety nadal puste, więc o książkowych zakupach mogę sobie tylko pomarzyć, ale zawsze można przecież liczyć na miłe książkowe prezenty W ten właśnie sposób moja skromna kolekcja powiększyła się ostatnio o 2 pozycje, prosto z Niemiec Jedna to "Selected Poems of Lord Byron" (po angielsku, matko boska, nic z tego nie rozumiem ) a druga to przesympatyczna książeczka "Ohne Dich ist alles doof" z kolekcji sheepworld
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Byron.jpg (26,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Schafbuch.jpg (28,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-03-25, 16:36   #431
emememsik

Mariah, zazdroszczę książeczki z owieczkami. Uwielbiam sheepworld.
Stary 2007-03-25, 17:32   #432
Mariah
Zakorzenienie

*hihi* Mam nadzieję, że z czasem wszystkie książeczki z serii będą moje
Stary 2007-03-26, 00:31   #433
so_na_ta
Rozeznanie

Cytat:
To ja może zacytuję fragment ostatniego katalogu ŚK:

Miłośnicy czytania mogą zakreślić w kalendarzu datę 23 kwietnia - Światowy Dzień Książki. Tego dnia zapraszamy Państwa do wspólnego świętowania w naszych księgarniach. Kiermasze, konkursy i zabawy to świetna okazja, by rozbudzić zamiłowanie do książek w naszych dzieciach. (...)

W programie:
- kiermasze książek w cenach już od 9,90 zł.!
- konkursy z nagrodami dla młodszych i starszych
- mnóstwo literackich niespodzianek.

Myślę, że to może być ciekawe
Równiez należe do tego Klubu i chciałam wybrac sie tego dnia na imprezę ,ale pogoda nie dopisała ,w koncu zrezygnowałam .Czy warto było zajrzeć tego dnia do księgarni ? moze ktoś podzieli się wrazeniami . Kiedyś były z racji tego świeta drobne prezenty , ksiązki gratis do wyboru ,zniżki w Pizza Hut w ostatecznosci ,w sumie miłe gesty . Dostałam nawet swego czasu złota konczynkę /maleńka broszka / .teraz zniechecił mnie w katalogu kupon do wypełnienia i ewentualnego wylosowania nagrody .jestem w tym klubie juz sporo lat , prawie od poczatku i miesiecznie wydaje tam ok100zł mimo srebrnej karty . Zastanawiam się czy warto tam nadal tkwic , moim zdaniem poziom ,dobór książek w katalogu znacznie obnizyl się .
Stary 2007-03-26, 09:47   #434
emememsik

so_na_ta, ale to przecież dopiero 23 kwietnia.
Stary 2007-03-27, 18:44   #435
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mariah, zazdroszczę książeczki z owieczkami. Uwielbiam sheepworld.
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
*hihi* Mam nadzieję, że z czasem wszystkie książeczki z serii będą moje
Mariah: Śliczne Ja uwielbiam te owieczki (w ogóle kocham owce, jako żem zodiakalny baranek W załączniku moje biurowe drobiazgi NICI

Oraz książka, którą dostałam od przyjaciółki ze studiów na urodziny Czytałyście ją już może? Ja zabiorę się za nią przed książkami Alicii Gimenez-Bartlett, bo koleżanka czeka na recenzję

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA54355.JPG (92,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA54358.JPG (56,4 KB, 7 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-27, 20:43   #436
Mariah
Zakorzenienie

Ann, voodoo-zeszycik jest super!!! A można dostać w Polsce książeczki z owieczkami? Czy tylko akcesoria? Kurcze, jak zwykle jestem niedoinformowana...
A propos recenzji... ktoś czeka na "Pachnidło"...
Stary 2007-03-28, 09:13   #437
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Oraz książka, którą dostałam od przyjaciółki ze studiów na urodziny Czytałyście ją już może? Ja zabiorę się za nią przed książkami Alicii Gimenez-Bartlett, bo koleżanka czeka na recenzję

Nie czytałam! Ale jestem chętna na Twoją recenzję Anahstasia jak i również tych osławionych przez Ciebie Bartlettów

Mi coś mozolnie idzie wykańczanie "Okruchów Boga" Sardou. Ale to już nie jest kwestia zakręconej książki, gdyż po setnej stronie wszystko jest jakby jaśniejsze i zaczęłam się wciągać, tylko czasu miałam mało ostatnio
Poza teraz w Poznaniu jest tydzień kina hiszpańskiego, które bardzo lubię więc wieczory zajęte. Wczoraj byłam na "GranatowyPrawieCzarn y" (taki off topic) ale film polecam!

A w kolejce do czytania już tuż tuż "Imprimatur"....
Stary 2007-03-28, 18:48   #438
emememsik

Cytat:
Ann, voodoo-zeszycik jest super!!! A można dostać w Polsce książeczki z owieczkami? Czy tylko akcesoria? Kurcze, jak zwykle jestem niedoinformowana...
Ja nigdy w Polsce książeczek nie widziałam, nawet w tych sklepach, które sprzedają "niemieckie" owieczki (gadżety z nieprzetłumaczonymi na polski napisami ).
Stary 2007-03-28, 23:58   #439
so_na_ta
Rozeznanie

Cytat:
so_na_ta, ale to przecież dopiero 23 kwietnia.
hahaha ,własnie przezyłam szok ,dzieki za przywrócenie mnie do rzeczywistosci .Mysle ,ze to m.in.skutek przenoszenia się w inny świat za sprawa książek.
Stary 2007-03-29, 20:04   #440
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czytałam! Ale jestem chętna na Twoją recenzję Anahstasia jak i również tych osławionych przez Ciebie Bartlettów

Mi coś mozolnie idzie wykańczanie "Okruchów Boga" Sardou. Ale to już nie jest kwestia zakręconej książki, gdyż po setnej stronie wszystko jest jakby jaśniejsze i zaczęłam się wciągać, tylko czasu miałam mało ostatnio
Poza teraz w Poznaniu jest tydzień kina hiszpańskiego, które bardzo lubię więc wieczory zajęte. Wczoraj byłam na "GranatowyPrawieCzarn y" (taki off topic) ale film polecam!

A w kolejce do czytania już tuż tuż "Imprimatur"....

No proszę Ja się wybieram do kina na 'Iluzjonistę', 'Cesarzową', 'Duchy Goi', 'Labirynt Fauna'... Jak nigdy tyle fajnych filmów Sęk w tym, że nie bardzo mam kiedy pójść
Dziś próbowałam zacząć czytać 'Krwawy Krąg' - nie udało się, bo jak się rozdzwoniły telefony, tak robiłam za sekretarkę
Z Sardou przeczytałam 'I odpuść nam nasze winy' (świetne!), a 'Okruchy...' też czekają... Ehh, już któraś z Was wspominała, że tak fajnie byłoby być na emeryturze - tyle czasu na czytanie

Cytat:
A propos recenzji... ktoś czeka na "Pachnidło"...
Z tego co się orientuję to nie Często zaglądam na stoiska NICI i nigdy jakoś ich nie widziałam.
A recenzja... to nic w końcu nie pisałam? Ostatnio jestem taka zakręcona, że szok Przepraszam

Dziś zajrzałam do księgarni 'Na rogu' i za 12,50 zł. kupiłam 'Przepraszam za wszystko' Jaya Raynera. Fotkę wkleję przy okazji kolejnych zakupów

Stary 2007-03-30, 09:39   #441
foxina
Rozeznanie

Cytat:
No proszę Ja się wybieram do kina na 'Iluzjonistę', 'Cesarzową', 'Duchy Goi', 'Labirynt Fauna'... Jak nigdy tyle fajnych filmów Sęk w tym, że nie bardzo mam kiedy pójść
Wymienione przez Ciebie filmy znajdują się również na mojej liście.
Ja do kina akurat w miarę regularnie chodzę, przynajmniej 3x w miesiącu, gdyż oboje z TŻ-tem lubimy dobre kino, jednocześnie nie przepadając za wielkimi motłochami (jak multikino czy kinepolis) i zasilamy mniejsze i klimatyczne poznańskie kina, czy tez nasze miejscowe.

Cytat:
Ehh, już któraś z Was wspominała, że tak fajnie byłoby być na emeryturze - tyle czasu na czytanie
Też czasem taka niecna myśl przebiega mi po głowie

i do tego mały domek w górach z pięknym widokiem, gdzie siadając na tarasie z dobrą kawa czytałabym sobie całymi dniami...
Stary 2007-03-31, 21:41   #442
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wymienione przez Ciebie filmy znajdują się również na mojej liście.
Ja do kina akurat w miarę regularnie chodzę, przynajmniej 3x w miesiącu, gdyż oboje z TŻ-tem lubimy dobre kino, jednocześnie nie przepadając za wielkimi motłochami (jak multikino czy kinepolis) i zasilamy mniejsze i klimatyczne poznańskie kina, czy tez nasze miejscowe.
To jak troszkę offtopicowo: byłam wczoraj wieczorem na 'Duchach Goyi'. Dziewczęta, ja już dawno nie widziałam tak cudnego filmu. Forman pokazał całą swoją klasę Robi piorunujące wrażenie. Film dopracowany w najmniejszych szczegółach, Stellan Skarsgard i Natalie Portman grają wyśmienicie. Słowem, absolutnie polecam

Stary 2007-04-02, 20:57   #443
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olunias Pokaż wiadomość
Kobo Abe- "Kobieta z wydm"
Jak już przeczytasz, to opisz wrażenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-02, 22:01   #444
Juncia
Zakorzenienie

A ja tak odnosnie tematu watku sie odezwe Otoz, nic nie wydaje na ksiazki, bo ich nie kupuje. Wiekszosc wypozyczam z biblioteki, czasem od kogos znajomego. hehe
Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 19:01   #445
emememsik

Wreszcie kupiłam "Moją afrykańską miłość"! Znalazłam księgarnię internetową, która ma swoją siedzibę tuż obok mnie, więc kupiłam taniej i już ją mam! A święta idą, duużo wolnego.. Już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę ją czytać!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 436052.jpg (10,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-04-04, 17:08   #446
Anahstasia
Zakorzenienie

Em, gratuluję zakupu To teraz ja czekam na recenzję i ocenę jak Ci się książka podoba

A poniżej moje ostatnie nabytki, Polamer przyniósł mi dziś paczkę i moje plany czytelnicze ulegną diametralnej zmianie

Na zdjęciach kolejno:

I.
Bob Woodward 'State of denial'
(moja perełka) Susanna Clarke 'The Ladies of Grace Adieu'
(i opisywany wcześniej) Jay Rayner 'Przepraszam za wszystko'

II.
Raport Migration Policy Institute - 'Immigration and America's Future: A New Chapter'
red. Nicolaus Mills 'Arguing Immigration'
Ken Ellingwood 'Hard Line'

W kwietniu planuję jedynie odwiedzić ŚK 23 kwietnia, a tak to następne zakupy dopiero z nowego katalogu ŚK w maju

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA54380.jpg (102,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA54382.jpg (121,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-04-04, 20:09   #447
Germini
Zakorzenienie

Ech, zazdroszczę finansowych możliwości takiego poszalenia w księgarni

Ja jakiś czas temu odkryłam metodę na to: buszuję w lumpikach
Wyczaiłam u mnie w mieście takie dwa, gdzie sprowadzają używane książki po angielsku. Są one zazwyczaj w świetnym stanie, a kosztują od 7zł (w dzień dostawy) do 2zł (pod koniec tygodnia). I nikt się specjalnie na nie nie rzuca, bo mieszkam w dzielnicy z dresiarzami pod monopolem, którzy książki omijają szerokim łukiem
I tym sposobem, jeśli akurat nie stać mnie na kolejnego Murakamiego czy Ishiguro (a tak właśnie zazwyczaj jest ), mogę dorobić się kilku nowych pozycji w swojej biblioteczce.
W dodatku rozbieżność jest duża - od Danieli Steel (tej akurat nie tykam ) przez Cobena po różne autobiografie, a i czasem perełka się trafi
No i język mogę trochę podszkolić
Stary 2007-04-11, 15:06   #448
Germini
Zakorzenienie

Podbijam (zapomniany?) wątek

Dzisiaj wreszcie dostałam przesyłkę (), którą miałam nadzieję dostać przed świętami.
  • Shan Sa - "Dziewczyna grająca w go"
  • Julio Llamazares - "Żółty deszcz"
  • G. G. Marquez - "Jesień patriarchy"
  • Marina Mayoral - "Życie oddać i duszę" i "Jedyna wolność"
  • Carlos Ruiz Zafon - "Cień wiatru" (dzięki Wizażowi )
Aż nie wiem, za co najpierw się zabrać

No i jestem całkiem ukontentowana, bo kupiłam te książki łącznie za 80zł (razem z przesyłką) - normalnie zapłaciłabym prawie 150zł. Są nowe, ale ze zwrotów z Empiku, więc tańsze.
Lubię takie aukcje
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 20:08   #449
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Podbijam (zapomniany?) wątek

Dzisiaj wreszcie dostałam przesyłkę (), którą miałam nadzieję dostać przed świętami.
  • Shan Sa - "Dziewczyna grająca w go"
  • Julio Llamazares - "Żółty deszcz"
  • G. G. Marquez - "Jesień patriarchy"
  • Marina Mayoral - "Życie oddać i duszę" i "Jedyna wolność"
  • Carlos Ruiz Zafon - "Cień wiatru" (dzięki Wizażowi )
Aż nie wiem, za co najpierw się zabrać
"Żółty deszcz" jest przepiękną opowieścią, choć bardzo przygnębiającą Napisana poetyckim, pełnym personifikacji językiem, ja byłam zachwycona!!! Jeli jednak nie chcesz się teraz dołować, to weź się za coś innego.
Stary 2007-04-12, 12:52   #450
truheart
Zakorzenienie

A ja czekam na nowego Pratchetta. Wczoraj pojawiła się u mnie "Brudna robota" Moore'a oraz "Nie ogarniam świata" Kapuścińskiego .
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości