|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze zakupy z Merlina, ciekawe kiedy zrealizują zamówienie Jodi Picoult - Bez mojej zgody Mariusz Jabłoński , Sylwia Jarosz-Żukowska - Prawa człowieka i systemy ich ochrony. Zarys wykładu. Zoe Heller - Notatki o skandalu Giuseppe Pontiggia - Urodzeni dwa razy
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2007-03-13 o 20:21 |
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po czwarte, uwielbiam książki, z których bohaterami mogę spotkać się więcej niż jeden raz. I teraz nie mogę doczekać się kolejnego spotkania z Atto Melanim ![]() A teraz wracając do tematu wątku - myślałam, że najbliższych zakupów dokonam 23 kwietnia z okazji Światowego Dnia Książki organizowanego w ŚK, ale wczoraj weszłam na strony Merlina... I skończyło się zamówieniem trzech powieści Alicii Gimenez-Bartlett: 'Wysłańcy ciemności', 'Śmiertelne rytuały' i 'Pieski dzień'. Paczka już została wysłana, więc najpewniej będę się nimi cieszyła już w poniedziałek ![]() Poza tym już drugi tydzień trapi mnie zapalenie płuc połączone z zapaleniem krtani i w przerwach pomiędzy kolejnymi falami snu, czytam. Moje ostatnie lektury to: 'Niania i góra lodowa' Dorfmana i 'Księga imion' Gregory/Tintori. A teraz czytam 'The fourth bear' Fforde'a. Btw pisałam Wam już, że w lipcu wychodzi piąty tom przygód Thursday Next? ![]() Buziaki! |
|
|
|
|
#423 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
To ja może zacytuję fragment ostatniego katalogu ŚK:
Miłośnicy czytania mogą zakreślić w kalendarzu datę 23 kwietnia - Światowy Dzień Książki. Tego dnia zapraszamy Państwa do wspólnego świętowania w naszych księgarniach. Kiermasze, konkursy i zabawy to świetna okazja, by rozbudzić zamiłowanie do książek w naszych dzieciach. (...) W programie: - kiermasze książek w cenach już od 9,90 zł.! - konkursy z nagrodami dla młodszych i starszych - mnóstwo literackich niespodzianek. Myślę, że to może być ciekawe
|
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
sorry, coś mi się pokręciło, i napisałm niepotrzebnego posta w tym miejscu, więc zawartość wykasowałam bo całego się nie dało, sorry
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak przypuszczałam, paczka przyszła wczoraj. W załączniku fotka książek. Przejrzałam je i zapowiadają się bardzo dobrze, ale... Mam 3 tomy z 4 tomowego cyklu. Brakuje mi pierwszej książki pt. 'Śmiertelny talk-show'. Dostępna jest ona na stronie wydawnictwa, ale jej cena + koszty przesyłki to 40,00 zł., więc zamówię ją w ostateczności. Natomiast mam prośbę, gdyby któraś z Krakowianek dostrzegła ją w którejś księgarni, mogłaby dać mi znać?
![]() Buziaki! |
|
|
|
#427 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za zachęcającą recenzję! Przyznam, że narobiłas mi strasznego apetytu, gdyz ja bardzo lubię takie klimaty. I również często przyzwyczajam się do bohaterów i lubię ich spotykać w kolejnych tomach! Zaczęłam się już rozglądać, ale na szczęście okazało się, że koleżanka ma oba tomy i skłonna mi pożyczyć! ..więc za pare dni zaczynam! Cytat:
Kuruj się, w końcu 'wiosna tuz tuż" heh
|
||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać czy Ci się spodobają ![]() A za życzenia dziękuję ![]() |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już nieaktualne Dzisiaj przechodziłam obok księgarni 'Pod Globusem' i jako, że do tej pory utożsamiam ją z księgarnią Wydawnictwa Literackiego, zajrzałam. Przemiła Pani ekspedientka najpierw wyszukała książkę w komputerze, a następnie na półkach. Ukryła się skubana, bo była jedna jedyna, ale teraz... już jest moja Jak tylko skończę czytać Fforde'a, zabieram się za Alicię Gimenez-Bartlett
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Moje konto jest niestety nadal puste, więc o książkowych zakupach mogę sobie tylko pomarzyć, ale zawsze można przecież liczyć na miłe książkowe prezenty
W ten właśnie sposób moja skromna kolekcja powiększyła się ostatnio o 2 pozycje, prosto z Niemiec Jedna to "Selected Poems of Lord Byron" (po angielsku, matko boska, nic z tego nie rozumiem ) a druga to przesympatyczna książeczka "Ohne Dich ist alles doof" z kolekcji sheepworld
|
#431 |
|
|
Mariah, zazdroszczę książeczki z owieczkami. Uwielbiam sheepworld.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
*hihi* Mam nadzieję, że z czasem wszystkie książeczki z serii będą moje
|
#433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#434 |
|
|
so_na_ta, ale to przecież dopiero 23 kwietnia.
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W załączniku moje biurowe drobiazgi NICI ![]() Oraz książka, którą dostałam od przyjaciółki ze studiów na urodziny Czytałyście ją już może? Ja zabiorę się za nią przed książkami Alicii Gimenez-Bartlett, bo koleżanka czeka na recenzję ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Ann, voodoo-zeszycik jest super!!!
Kurcze, jak zwykle jestem niedoinformowana... A propos recenzji... ktoś czeka na "Pachnidło"...
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi coś mozolnie idzie wykańczanie "Okruchów Boga" Sardou. Ale to już nie jest kwestia zakręconej książki, gdyż po setnej stronie wszystko jest jakby jaśniejsze i zaczęłam się wciągać, tylko czasu miałam mało ostatnio Poza teraz w Poznaniu jest tydzień kina hiszpańskiego, które bardzo lubię więc wieczory zajęte. Wczoraj byłam na "GranatowyPrawieCzarn y" (taki off topic) ale film polecam! A w kolejce do czytania już tuż tuż "Imprimatur"....
|
|
|
|
|
#438 | |
|
|
Cytat:
).
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
hahaha ,własnie przezyłam szok ,dzieki za przywrócenie mnie do rzeczywistosci .Mysle ,ze to m.in.skutek przenoszenia się w inny świat za sprawa książek.
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę Ja się wybieram do kina na 'Iluzjonistę', 'Cesarzową', 'Duchy Goi', 'Labirynt Fauna'... Jak nigdy tyle fajnych filmów Sęk w tym, że nie bardzo mam kiedy pójść ![]() Dziś próbowałam zacząć czytać 'Krwawy Krąg' - nie udało się, bo jak się rozdzwoniły telefony, tak robiłam za sekretarkę Z Sardou przeczytałam 'I odpuść nam nasze winy' (świetne!), a 'Okruchy...' też czekają... Ehh, już któraś z Was wspominała, że tak fajnie byłoby być na emeryturze - tyle czasu na czytanie ![]() Cytat:
Często zaglądam na stoiska NICI i nigdy jakoś ich nie widziałam. A recenzja... to nic w końcu nie pisałam? Ostatnio jestem taka zakręcona, że szok Przepraszam ![]() Dziś zajrzałam do księgarni 'Na rogu' i za 12,50 zł. kupiłam 'Przepraszam za wszystko' Jaya Raynera. Fotkę wkleję przy okazji kolejnych zakupów ![]() |
||
|
|
|
#441 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do kina akurat w miarę regularnie chodzę, przynajmniej 3x w miesiącu, gdyż oboje z TŻ-tem lubimy dobre kino, jednocześnie nie przepadając za wielkimi motłochami (jak multikino czy kinepolis) i zasilamy mniejsze i klimatyczne poznańskie kina, czy tez nasze miejscowe. Cytat:
i do tego mały domek w górach z pięknym widokiem, gdzie siadając na tarasie z dobrą kawa czytałabym sobie całymi dniami...
|
||
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi piorunujące wrażenie. Film dopracowany w najmniejszych szczegółach, Stellan Skarsgard i Natalie Portman grają wyśmienicie. Słowem, absolutnie polecam ![]() |
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak odnosnie tematu watku sie odezwe
Otoz, nic nie wydaje na ksiazki, bo ich nie kupuje. Wiekszosc wypozyczam z biblioteki, czasem od kogos znajomego. hehe
|
|
|
|
#445 |
|
|
Wreszcie kupiłam "Moją afrykańską miłość"! Znalazłam księgarnię internetową, która ma swoją siedzibę tuż obok mnie, więc kupiłam taniej i już ją mam! A święta idą, duużo wolnego.. Już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę ją czytać!
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Em, gratuluję zakupu
To teraz ja czekam na recenzję i ocenę jak Ci się książka podoba ![]() A poniżej moje ostatnie nabytki, Polamer przyniósł mi dziś paczkę i moje plany czytelnicze ulegną diametralnej zmianie ![]() Na zdjęciach kolejno: I. Bob Woodward 'State of denial' (moja perełka) Susanna Clarke 'The Ladies of Grace Adieu' (i opisywany wcześniej) Jay Rayner 'Przepraszam za wszystko' II. Raport Migration Policy Institute - 'Immigration and America's Future: A New Chapter' red. Nicolaus Mills 'Arguing Immigration' Ken Ellingwood 'Hard Line' W kwietniu planuję jedynie odwiedzić ŚK 23 kwietnia, a tak to następne zakupy dopiero z nowego katalogu ŚK w maju ![]() |
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, zazdroszczę finansowych możliwości takiego poszalenia w księgarni
![]() Ja jakiś czas temu odkryłam metodę na to: buszuję w lumpikach ![]() Wyczaiłam u mnie w mieście takie dwa, gdzie sprowadzają używane książki po angielsku. Są one zazwyczaj w świetnym stanie, a kosztują od 7zł (w dzień dostawy) do 2zł (pod koniec tygodnia). I nikt się specjalnie na nie nie rzuca, bo mieszkam w dzielnicy z dresiarzami pod monopolem, którzy książki omijają szerokim łukiem ![]() I tym sposobem, jeśli akurat nie stać mnie na kolejnego Murakamiego czy Ishiguro (a tak właśnie zazwyczaj jest ), mogę dorobić się kilku nowych pozycji w swojej biblioteczce.W dodatku rozbieżność jest duża - od Danieli Steel (tej akurat nie tykam ![]() No i język mogę trochę podszkolić
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam (zapomniany?) wątek
![]() Dzisiaj wreszcie dostałam przesyłkę (
![]() No i jestem całkiem ukontentowana, bo kupiłam te książki łącznie za 80zł (razem z przesyłką) - normalnie zapłaciłabym prawie 150zł. Są nowe, ale ze zwrotów z Empiku, więc tańsze. Lubię takie aukcje
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na nowego Pratchetta. Wczoraj pojawiła się u mnie "Brudna robota" Moore'a oraz "Nie ogarniam świata" Kapuścińskiego
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Ale klimat z opisu wydaję się całkiem całkiem, powiedz coś jeszcze Anahstasia
Otoz, nic nie wydaje na ksiazki, bo ich nie kupuje. Wiekszosc wypozyczam z biblioteki, czasem od kogos znajomego. hehe