|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Industrial piercing
Ciekawa rzecz,nawet ladnie wyglada,sama kiedys mialam piercing w sutku,ale po paru latach (alergia na metale) wyjelam.
Moze mi ktos powiedziec,dlaczego to sie nazywa "industrial"? Tak z czystej ciekawosci...
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
rockeen Upał nie ma nic do rzeczy sama robiłam industriala w czasie upałów i jak widać wszystko jest z nim ok ;] Ale tak jak mówiłam wstrzymaj się z kąpielami w miejscach publicznych.
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
lusi w takim razie podziekujemy.
tak, przez upały przekłucia dłużej się goją dlatego też nie polecała bym robienia industriala w lato. przeważnie goi się parę miesięcy [mnie goił się półtora roku]. kąpanie odpada. może prowadzić do infekcji, wydłużenia gojenia. |
|
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
eem, ostatnio mówiłaś że rok...
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
czy to ma znaczenie? grunt, że goił się b.długo.
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
eh, tym bardziej że w szkole mamy obowiązkowy basen... :/
Ale przez to NIE zrezygnuje z industriala na którego już długo czekam... |
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
rockeen pytała czy upał nie zaszkodzi więc odpowiadam, że upał w tej kwestii nie ma nic do rzeczy. Snide... różnica pół roku ma znaczenie.
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
mam go jakieś 4 miesiące, więc pół roku to dla mnie na prawde dużo
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
to Ci mówię, że upał ma znaczenie. dla mnie pół roku nie ma znaczenia. goił się półtora roku. dziękuje, dobranoc
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
upał ma znaczenie-jak jest upał to człowiek sie poci wzmożenie -a pot ma negatywny wpływ na gojenie-pozatym latem chciało by się korzystac z uroków tej pory roku min.plaże,kąpiele-a ze świeżym przekłuciem jest to niewskazane -jeśli ktoś decyduje się na kolczyk w tym okresie to musi zrezygnować z tych przyjemności
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
czyli uważasz żeby lepiej zrezygnować...?
A jeśli chodzi o chlor? (w szkole mam obowiązkowy basen...) |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
jesmi masz obowiązkowy basen to odradzałabym-chlor i basen wogóle ie są wskazane przy świezym przekłuciu
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Siemanko
od piątku jestem najszczęśliwszą na świecie posiadaczką Industriala <3. Przekłucie nie było takie złe! Bolało, jasne ,że bolało ale myślałam ,że będzie bardziej boleć Facecik co mi robił Indu powiedział ,że to najbardziej hardcorowy Industrial jakiego robił w życiu (a ma profesjonalne studio) powiedział,że nigdy nie widział tak krwawego Indu. Zużył na mnie z 10 paczek gazików . Ale powiem Wam ,że jestem w szoku! Bo po pierwsze mój Indu jak na razie wcale mi nie spuchł tylko w dzień przekłucia odrobinę no i wiadomo zaczerwienione ucho. A na drugi dzień? Zero nic! (A wiedzcie,że jestem osobą której takie rzeczy zazwyczaj się paprają!) Żadnej opuchlizny , wycieków nic! Dziś mam ucho jedynie za sinione, mogę kręcić kolczykiem bez żadnego bólu. Jak na razie jest genialnie mam nadziej,że się nic nie zmieni i będzie goił się tak jak się goi Czytałam Was przed przekłuciem A i powiem Wam,że Indu jest świetny naprawdę polecam każdemu! Pozdrawiam ![]() PS.Mój Indu na drugi dzień po przekłuciu: ![]() Uploaded with ImageShack.us Edytowane przez nadin911 Czas edycji: 2010-05-19 o 20:41 |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie lepiej włożyć na czas gojenia dwa kółka? Czytałam, że tak lepiej...
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Przy gojeniu lepiej założyć srebrne albo złote punkty. Chrząstki zazwyczaj się strasznie babrzą, przynajmiej u mnie tak było.
Odradzam takie przebicia u kosmetyczki. Mam w jednym uchu 6 dziórek w tym jedną robiłam rok temu u kosmetyczki i do tej pory się nie zagoiła.
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej, jeśli pistoletem, powinni tego cholerstwa zakazać :/. (o tym, czemu pistolety są be jest sporo w necie)
|
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście przed zrobieniem dużo na te tematy czytałam, oglądałam na yt jak się powinno przebijać. A do przebicia używałam rękawiczek, specjalnej igły, środków dezynfekujących i zainwestowałam w detromecyne (niestety jest na recepte).
2008 Hurghada 2009 Golden Sands 2010 Golden Sands 2011 Rimini ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Modlishkka Czas edycji: 2010-05-19 o 22:53 |
|
|
|
|
|
#439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli przekłucie jest pod odpowiednim kątem (żeby pasowało do prostej sztangi), a kółka mają tę samą średnicę, co indu... to co tu ma się nie dopasowywać do indu?
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
kształt kanału!
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj znajoma zaproponowała mi że pójdziemy (ja i ona) gdzieś robić industriala (nie wiem gdzie). W każdym bądź razie do kolejnego roku szkolnego (i basenu) minęłoby więcej czasu i wtedy rana nie byłaby aż taka świeża... myślicie że się opłaca?
|
|
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
hej. zrobiłam indu 1,5 miesiąca temu i nie jestem pewna czy się dobrze goi. w zasadzie mogę już na nim spać i nie boli przeważnie, ale ostatnio ucho spuchło bardziej. zaczęło się z niego sączyć. poza tym chyba mam za krótką sztangę, bo kulki przylegają do ucha i mam wrażenie że nie ma żadnego luzu. spójrzcie na zdjęcie i doradźcie mi coś. może powinnam dodać, że przemywam solą fizjologiczną i raz dziennie octaniseptem
Edytowane przez tusia510 Czas edycji: 2010-05-20 o 15:37 |
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
załaczam zdjęcie ,żeby pokazać co z twoim przekłuciem jest nie tak
prostokąty pokazują jak powinno przebiegać przekłucie(kąt))-a niestety nie przebiega-jest technicznie zepsute-sztanga jest za krótka wpija ci się w tkankę-do tego masz stan zapalny i początki ziarniny
|
|
#445 |
|
Przyczajenie
|
no i co ja mam zrobić?
nie da się to tak zagoić? jakbym wymieniła sztangę na dłuższa itp. |
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie...gdzie na tym zdjeciu widac ziarnine? to jest ten taki przyrost tkanki u gory przy kolczyku i srodku?
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
możesz spróbować wymiany na dłuższe ptfe i zastosować antybiotyk-natomiast jesli w ciagu ok.3-4 tygodni nie będzie poprawy albo ponownie pojawią się problemy to zrezygnowałabym
choć ja osobiście radziłabym wyjąć i przekłuć ponownie-chociązby dlatego ,że nawet jak uda ci się wygoić to na dłuższym ptfe to nigdy nie dasz rady tam włożyć normalnej sztnagi wykonanej z metalu
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
bo będzie uciskać?
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- i czy można wyjąć i poprawić tego samego dnia w tym samym uchu używając jednej z dziurek i dorabiając drugą? |
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
nie, po prostu się tego nie da zrobić. metal nie jest elastyczny jak ptfe czy bioplast (masz zrobione przekłucie pod dwoma różnymi kątami i tylko druga opcja wchodzi w grę).
|
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
czy można wyjąć i poprawić tego samego dnia w tym samym uchu używając jednej z dziurek i dorabiając drugą?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

od piątku jestem najszczęśliwszą na świecie posiadaczką Industriala <3. Przekłucie nie było takie złe! Bolało, jasne ,że bolało ale myślałam ,że będzie bardziej boleć
. Ale powiem Wam ,że jestem w szoku! Bo po pierwsze mój Indu jak na razie wcale mi nie spuchł tylko w dzień przekłucia odrobinę no i wiadomo zaczerwienione ucho. A na drugi dzień? Zero nic! (A wiedzcie,że jestem osobą której takie rzeczy zazwyczaj się paprają!) Żadnej opuchlizny , wycieków nic! Dziś mam ucho jedynie za sinione, mogę kręcić kolczykiem bez żadnego bólu. Jak na razie jest genialnie mam nadziej,że się nic nie zmieni i będzie goił się tak jak się goi