|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Tak używałam Super Cream i faktycznie efekt był ok, ale już mi się skończył i tak mnie kusi ta odżywka z Pet socjety że narazie ją kupie
![]() Mi All system sprawdzał się w wieku wczesno - szczenięcym, ale później okazał się za słaby U nas te końcówki dostają po pupie bo on łazi po wysokiej trawie, krzakach ciągle w piachu jak to w lesie więc wiecznie przykurzone ... No cóż trudno najwyżej będe miała pięknego psa z sianem na końcach hehehe Mi inne odżywki z Bio groomu nie podeszły niestety tylko Super Cream
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam do Was małe pytanko... może któraś z Was będzie się orientować w tych sprawach. Mój chłopak ma owczarka niemieckiego... Od jakiegoś czasu nie chciał jeść i stwierdziliśmy, że ma robaki no i dostał lekarstwo i była poprawa na kilka dni ale ostatnio zaczął wymiotować żółcią i cały się trzęsie. Pojechaliśmy do weta a ten nas zlekceważył. Może wiecie co mu dolega???? Strasznie wygląda, jest zmizerniały... A tak apropo to mój mały Shih Tzak jest w pełni formy i zajada same owoce... począwszy od malin a skończywszy na agreście i czereśniach. Sam sobie zrywa agrest Myślałam, że po czereśniach będzie miał biegunke ale nic z tych rzeczy Karmy to nie jadł od 2 dni bo tylko owoce i warzywa mu w głowie ale przypuszczam, że zatęskni za karmą Obciełam mu dzisiaj włoski koło oczu i przy łapkach
|
|
|
|
#423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jedźcie do innego bo powodów takiego zachowania może być kilka od zatrucia po raka żołądka czy jelit ! Co do malucha to jesli jest szczenieciem poniżej 6miesiąca życia niebespieczne jesy pozwalanie mu na spozywanie duzych ilości owocó i to jeszcze tak zróżnicowanych - rozlególuje sobie żołądek i będziecie mieli kolejny kłopot ! |
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie jestem w stanie cały czas go pilnować. On sam siedzi w ogrodzie i sobie zjada. Ale on też nie je karmy bo chyba mu jest za gorąco.... Dzisiaj jest troszkę zimniej i lepiej się czuje. Pobiegał po wodzie i wskakiwał do kałuż i jest Happy
|
|
|
|
#425 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co będzie jak piesek zje trucizne czy np. zainfrekowany kał innego zwierzaczka ? Nie pilnują malca na jego wybiegu nie będziecie mogli zaingerowac jak zje cos takiego ---- a zapewniam Ciebie wystarczy mała cząstka kału np. szczura chorego i możecoie się z pięknym szczeniaczkiem pożegnać ! Prosze Was pilnujcie go dla jedo dobra !! |
|
|
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
witam właśnie znalazłam to forum. Szukam informacji ile powinien ważyć 3 miesięczny shih tzu??
mam śliczną leniwą suczke Lusie i się zastanawiam czy czasem nie za dużo dostaje jedzonka bo jest taki mały grubasek. Fakt futerko też robi swoje :P wczoraj była u wet i ją pani ważyła to ma 1,600 czy to jest w normie??Pozdrawiam wszystkich właścicieli tych słodkich psiaków!! |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to jest mało.
Dużo zależy też od budowy samego pieska, może ona jest maluka Mój Tobi w jej wieku ważył ok 2,5 kg Dawaj jej posiłki o stałych porach i w wyliczonych porcjach, tak żeby się najadała ale nie przejadała i na pewno nie będzie za gruba
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich !
![]() jestem nowa i chciałabym się trochę dowiedziec na temat tej wspaniałej rasy ponieważ bardzo mało wiem . od 26 czerwca jestem właścicielką Shih tzu ![]() 4 lipca mój piesek skończył 2 miesiące jak na początek chciałabym się dowiedziec czy w takim wieku może jeśc coś więcej poza zwykłą karmą ? chciałabym dac mu coś więcej, ale nie jestem co do tego przekonana . nie wiem jak zareaguje na nowe jedzenie i czy coś mu nie zaszkodzi . Pozdrawiam
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz podawać np. mięsko kurczak/indyk/wołowinka + warzywka np. marchewkę i ryż albo makaron. Owocki też można idawać ale to wszystko jak dziecku po troszeczku i systematycznie zwiększaj porcje obserwując czy nic złego się nie dzieje
![]() lelkkaa uważaj z tymi owocami, bo jak my się ich za dużo najemy to też mamy problemy to co dopiero psiaki. Owoce nie mogą zastępować mu posiłków one mają być dodatkiem/smakołykiem . |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wrócili z wakacji z gór. Mayki był bardzo przybity
![]() taki smutny chodził. chyba tęsknił za wolnością bo tam miał bardzo duużo luzu nawet całował owce parę fotek wstawiam ale ogólnie to ma mało bo więcej filmików, ale odtwarzam je tylko w aparacie bo na kompie są jakieś problemy ;/ szkoda.. hehe bo ma filmik jak bawi się z krową i jak całuje owce i jak pierwszy raz pływa więc zabawy miał duuużo i dużo dzieci spotkał, a on bardzo ludzi dzieci
|
#431 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję ;d
chciałbym się również dowiedziec czy coś należy robic z paznokciami takiego szczeniaka ? na każdym dywanie kocu czy jakimś materiale po jakim zdarzy mu się chodzic zaczepia się paznokciami . słyszałam też coś, że trzeba im oczka przemywac . Ale nie wiem czym ![]() Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Następna osoba która kupuje psiaka i nie ma podstawowej wiedzy
![]() Po prostu wpisz w google 'czym przemywać oczy psa' i Ci wyskoczy ... są do tego specjalne preparaty i domowe sposoby ... A paznokcie obcina się jak są za długie, o tym też znajdziesz wiele informacji w necie a jak nie potrafisz sama obciąc to idź do weta. |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
na tym forum było już pisane to po paręnaście razy. wystarczy poczytać..
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
witam
obczytałam wszystkie wątki juz chyba i mysle ze zgarnełam duzo wiedzy dzieki dziewczyny mam 10tygodniową suczkę Fibi. Narazie jest wszystko ok ale jak bede miala problem -napiszę pozdrawiam
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaż nam swoje maleństwo
|
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
długo czekałam ale wkońcu ją mam![]() |
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
a i mam od razu pytanko...Fibi co jakis czas trzęsie sie głowka..;/ wyglada to jakby miala jakis tik...chcialabym sie dowiedziec czy moze to normalne u szczeniaków??
|
|
|
|
#438 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Opis mało mówiący o tych odruchach -- jak mam rozumieć to "trzęsienie główka" ? Ale jest niepokojące bo ja nigdy z czymś takim u zdrowych szczeniąt się nie spotkałam ! |
|
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
no nie będę ukrywac bo nic praktycznie nie wiem
![]() ale z czasem będę wiedziec więcej . wczoraj weterynarz miał zaszczepic mojego pieska a okazało się, że ma prawdopodobnie alergię .
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
cześć
nie było mnie, bo nie miałam neta piszę, żeby wam powiedzieć, że Suzi dostała dzisiaj chyba cieczkę... sama nie wiem, wet już ma zamknięte, sąsiadka, która się zna, powiedziała, że to nie cieczka, bo niby powinno być opuchnięte. Nie wiem, ale krewka się pojawiła... a myślalam, że nie dostanie, za 2-3 tyg miałam w planach sterylizację
Edytowane przez san_D Czas edycji: 2010-07-10 o 12:49 |
|
|
|
#441 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Powiększenie sromu następuje po kilku dniach trwania cieczki więc najprawdopodobnie to cieczka ! Ile młoda ma miesięcy obecnie ?? |
|
|
|
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. dzisiaj już śmiało mogę powiedzieć, że to cieczka ile trwała u waszych dziewczynek?
Edytowane przez san_D Czas edycji: 2010-07-11 o 08:58 |
|
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
no to tzręsienie to tak jak skupi sie na jakims punkcie...tak jakby spinala mięśnie...hmmm..nie wiem jak to jeszcze wytlumaczyc
...a le jak pojde do weta do sie poradze,,,pozdrawiam
|
|
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
Witam
. mam od ponad pół roku w październiku kończącego rok shih tzu. Nauczył się załatwiać na dworze już jakiś czas temu. Kupy już nie robi w domu w ogóle. Od jakiegoś czasu - kliku tyg, nie sikał w domu. Potrafił wytrzymać nawet ładnych parę godzin gdy nikogo nie było. Lecz od paru dni znów zaczął sikać. Pije tyle co zawsze, nauczył się już wychodzić o danych godzinach a teraz potrafi iść na dwór zrobić siusiu, wrócić do domu i tak jeszcze się zsikać.. lub sika np po 2 godzinach od spaceru. I to nie są małe plamy lecz duże kałuże. Nie wiem co z tym zrobić, ma tendencje do sikania gdzie popadnie nawet na łóżko. Mój mąż już jest wyprowadzony z równowagi..I tu moje pytanie czy spotkałyście się już kiedyś z takim zachowaniem? Czy ma na to wpływ ciepła pogoda? Czy może powinnam iść z nim do weterynarza? |
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka jest długość u wszystkich psów.
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-07-12 o 09:22 |
|
|
|
|
#446 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
-- wiek "młodzieńczy" kiedy małolaty głupieja i na chwilkę zapominają czego się nauczyły - sprawdzaja sobie nas ludzi na co mogą sobie pozwolić. Taki "bunt". -- przeziębienie pęcherza - nawet w takie pupału jest to mozliwe np. gdy nagminnie ochładzamy malucha np. w basenie czy wannie ! ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
My możemy odpowiadać na jakieś żadkie zagadnienia ale niestety nie jesteśmy w stanie odpowidać na podstawowe pytania i to jeszcze średni kilka razy zadawane w miesiącu ! BARDZO PROSZĘ WSZYSTKIE NOWE WŁAŚCICIELKI SZCZENIAKÓW O POŚWIĘCENIE KILKU GODZIN NA PRZECZYTANIE CHOĆ PRZEDOSTANIEJ I OSTATNIEJ CZĘŚCI NASZEGO FORUM --- to ułatwi i nam a przede wszystkim WAM całą sprawę ! Małemu szczeniakowi możemy obciąć pazurki zwykłym ludzkim obcinaczem do paznokci -- obcinamy ta najcieńszą część ! |
|||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Kodi po dzisiejszym strzyżeniu.
Był bardzo zmęczony i od razu usnął. Myślę, że dużo lepiej się czuje z krótszymi włoskami, bo na spacerku szalał jak nigdy.
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
witam
jeśli idzie o moją dorosłą kobietkę to nie leci jej dużo... mamy małe gatki po niemowlaczku i jakoś idzie mam nadzieję, że ilość krwi się nie zwiększy...PS. tata podmywa ją co jakiś czas i jest oki bo ja całe dnie pracuje... przepraszam, że tak przeżywam, ale nigdy suczki nie miałam a wet kazała nam przyjść miesiąc po cieczce na sterylkę i tak zrobimy nie wiem, kiedy się pojawię, bo ta praca.. wiec pozdrowienia i zdrówka dla Was i psiaczków :P
Edytowane przez san_D Czas edycji: 2010-07-12 o 21:58 |
|
|
|
#449 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wiem, nie chłodzimy go nigdy, sam czasem ucieka i leniuchuje na płytkach, został też w zeszłym tygodniu ogolony bo w długich włoskach strasznie się męczył. no jak się nic nie poprawi a i częstsze spacerki nie pomogą wybiore się z nim do weta ![]() dziękuje za podpowiedź .
|
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
wiecie co...?chyba te trzesienie jest na tle nerwowym...obserwowalam ja i trzesie ta glowka glównie jak sie czegos przestraszy...ale weta i tak sie spytam...
uczymy sie chodzic na smyczy ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

więc zabawy miał duuużo i dużo dzieci spotkał, a on bardzo ludzi dzieci 

piszę, żeby wam powiedzieć, że Suzi dostała dzisiaj chyba cieczkę... sama nie wiem, wet już ma zamknięte, sąsiadka, która się zna, powiedziała, że to nie cieczka, bo niby powinno być opuchnięte. Nie wiem, ale krewka się pojawiła... a myślalam, że nie dostanie, za 2-3 tyg miałam w planach sterylizację
...a le jak pojde do weta do sie poradze,,,pozdrawiam