|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
| Pokaż wyniki sondy: czy robisz zakupy w ciucholandach? | |||
tak - uwielbiam, to wręcz nałóg
|
|
1 269 | 40,87% |
| tak ale rzadko |
|
1 172 | 37,75% |
| nie bo nie |
|
426 | 13,72% |
| to obrzydliwe nosic cos po kims |
|
238 | 7,67% |
| Głosujący: 3105. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy Ciucholandy
Hmm..u mnie nie ma tzw.ciucholadów.Z których mozna cos wyczarowac.Są co prawda jakies szmateksy ale to nic specjalnego.Stare jak swiat..szkoda gadac.Ja nie przepadam
|
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Jeee...uwielbiam ciucholandy...
Właśnie dzisiaj sprowadziłam o domu suuper jeansy Lee granatowe za...18zł, bluzke kosuzlową w kolorze ciemnozielonym i kosuzle dla TZa zielona w kareteczkę... A poza tym mam masę suprowych ciuchów własnie z lumpeksów. Gdy tylko będe miała wolna chwilkę porobie zdjęcia i wkleję.
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje w różnych miejscach...i na targu (mamy oddzielny z używanymi rzeczami) i w Lumpeksach...nei narzekam na stan i na czystość tych rzeczy...uważam że w tego typu sklepach można kupić wile fajnych rzeczy...przed założeniem piorę je dokładnie ale robię też tak z rzeczami kupionymi w "normalnym" sklepie...a tak wracajac do jednego z pierwszych postów w tym watku- to w sklepie spożywczym wiele razy trafia mi sie że stoję przy pieczywie i czekam aż pani która stoi również przy nim weźmie co chce, ale jak czasmi widze jak przegląda pieczywo np. bułki, czy chleb i jak go dotyka paluchami takimi niezbyt to rezygnuje bo przecież chlebka nie wypiore...
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie kupuje w lumpeksach. Nie żeby mnie to obrzydzało czy coś...bo słyszałam, że jak sie poszuka to mozna tam znaleźć naprawdę extra ciuszki....nawet byłam w takich ciucholandach pare razy ale (może jestem jakaś slepa) nie potrafie znaleźć nic fajnego
przegladałąm....i przeglądałam te ciuchy, a i tak nic nie znalazłam...ja nie wiem to trzeba chyba miec jakies wprawne oko hehe
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Bytomiu polecam Wam lumpeks na ul. Chrzanowskiego 10. Jest to ogromna hala. Kg kosztuje 12 zł. Można kupić też wycenione rzeczy. Ubrania posegregowane są też według kolorów. |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
ja podobnie jak liana upatrzyłam sobie ciuchland na Nadbystrzyckiej.W dniu dostawy towaru jest mnóstwo ludzi i czasami ciężko jest dokładnie poprzeglądac wieszaki.Ale udało mi sie znaleść troche fajnych rzeczy:nowa koszulka nike bordowa za 4,50,biały golf Divided za 2,50,bluzka z długim rękawem Fishbone za 2,50,sweterek taijl Weil za 2,50,bluzeczka esprit nowa za 3,5 zł,oprócz tego jeszcze dużo innych bluzeczek Divided i innych marek
.TŻ zanalzł dla siebie kilka naprawde fajnych koszul z krótkim i długim rękawem głownie s.Olivier i Marks%Spencer.
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
WITAM!
ja też bardzo lubie ciucholandy tylko niestety ale nie moge sie przełamać.. tzn. wstydze sie że ktoś mnie zobaczy co to by było jakby cała szkoła huczała!!! brRrR.. aż strach pomyśleć ale gdy tylko wyjeżdżam gdzieś za miasto to sie nie wacham! ostatecznie jeżeli nie moge sie powstrzymać to ide do lumpka w moim mieście wieczorem albo rano a czy wy też macie taki opór? a czyałam wcześniej cos o GIGANCIE W WARSZAWIE, można wiedzieć gdzie to jest?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś jak bylam młodsza też miałam takie podejście, wstydziłam się że mnie ktoś zobaczy poza tym nie lubiłam tam chodzić, może dlatego że moja mama potrafiła tam spędzic godzine, co dla mnie było kompletną stratą czasu. Teraz uważam że lumpeks to normalny sklep, nie widze powodów dla których ktokolwiek miałby sobie coś złego pomyśleć, a nawet jakby to jego problem
dziwie się sobie że kiedys miałam do tego takie podejście
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Ja teraz dosyć często zaglądam do ciucholandów, przedtem również wstydziłam się tam chodzić. Myślałam też, że są tam tylko bezkształtne swetry w stylu starszych pań. Do zaglądania tam przekonałam się dzięki kuzynce. Jestem też bardzo zadowolona z moich nabytków. Ostatnio kupiłam dżinsy Lee (desoto) ciemno granatowe - w dodatku z metkami!- za 25 zł. Mojemu mężowi kupiłam tam Diesle i sweter Prady. W ogóle w ciucholandzie koło mnie jest dużo nowych rzeczy. Wygląda na to, że sprzedają tam również końcówki kolekcji.
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Właściwie to masz racje
ja i moja przyjaciółka to sie siebie nie wstydzimy ( potrafimy sie przy tym dobrze bawić ) tylko boimy sie plotek i " to co ludzie pomyślą" ale może rzeczywiście nie trzeba sie tak tym przejmować POZDRAWIAM ![]() A! i dajcie adresy jakiś fajnych lumpków w warszawie plizzzz
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
KASIU5
znasz jakies fajne lumpki w wawie? zamierzam sie wybrać na zakupy
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Musze przyznać że w ciucholandach można sie naprawde świetnie ubrać. Dla przykładu: moja koleżanka od małego ubiera sie w ciucholandzie o czym dowiedziałam sie dopiero niedawno. Zawsze zazdrościłam jej tak fajnych ciuchów, ale nigdy nie chciała mi powiedzieć gdzie je kupiła. Dopiero niedawno sie o tym dowiedziałam. Szkoda że wcześniej nie chodziłam do tego typu sklepów
Myślałam że tam nic nie ma. No ale teraz to wręcz mój nałóg i naprawde moja szafa sie ciągle powiększa a w mimo to nie bankrutuje No i oczywiście nie są to żadne szmaty POZDRAWIAM!
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Czesto zdaza mi sie znalezc orginalne ciuszki z METKAMI! ) super sprawa kochane ![]() goraco polecam ^^ |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam kupować w lumpeksach i mam ponoć do tego oko bo wystarczy mi rzut oka u już coś wyciągam.Kiedyś tego nie lubiłam ale przekonała mnie do tego znajoma.
Owszem może dla niektórych to nie być przyjemne ale mi to nie przeszkadza.W nosie mam też metki chociaż można często trafić na markowe ubrania.Nie ubieram się tylko tam.Łącze markowe ciuchy z lumpeksowymi i to jest najlepsze wyjście.Znam osoby które mówią"no chciałabym sie ubierać w lumpeksach ale nie umiem".Myśle, że to żadna filozofia.Ja mam np taki sposób-nosze ubrania tylkow określonych kolorach więc wyławiam z góry ciuchów tylko pasujące mi kolory.Ot cała filozofia.A poza tym taki lumpeks czasem mało różni się od h&m w dniu wyprzedaży-bałagan podobny
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
ja lubie bardzo bardzo takie zakupki - kiedys mnie denerwowalo chodzenie do lumpeksów bo nie moglam nic znalezc ale... od jakiegos czasu zmienilo sie sporo - ciuszki sa raczej markowe i ladnie posegregowane na wieszakach itp
wiec uwielbiam - ostatnie zakupki:spodnie DENIM dzinsy niebieskie szersze śliczne - 20pln bluzeczka rozowa New Look - 7pln sweterek rozowy Dorothy Perkins - 7pln spodnica sztruksowa na podszewce do kolan H&M - 7pln sweterek brązowy Dorothy Perkins - 7pln - wyszylam na nim kwiaty japonskiej wisni i slicznie wyglada moglabym tak wymieniac hihi coprawda mam swoje ulubione - w Wwie dwa pod blokiem wlasciwie n Ursynowie i dwa w centrum, wtorki i piatki warto - ale glownie jak jest cieplo - pojechac na Wolumen - mozna nabyc super ciuszki - np. gruby sweter ONLY z golfem piekny za 15pln i mnustwo cudnych markowych koszul ale tez w kilku miejscach a nie wszedzie
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w ciucholandzie raz ale kupiłam zabójcze spodnie, tylko że było to w właśnie w warszawie. Ja mieszkam w Opolu i nie wiem gdzie są takie sklepy, jeśli wogóle są. Moża któraś z wizażanek wie?
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj właśnie wróciłam z wielkim worem ciuszków
Mam super extra świetne koszulki w kratę, dżinsy, cos dla maluszka, spodnicę na lato, ale fajnie było!
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Również uwielbiam cuichlandy, u mnie w mieście jest ich dużo, przeważnie chodzę do "Mody angielskiej"
, jest mnóstwo ciuchów, na czasie, bardzo modnych, firm : H&M, ZAra, Atmosphere, TopShop, Dorothy Perkins .....Wiele rzeczy jest z metkami, wiszą sobie na wieszaczkach i są wycenione, ale i tak sie opłaca bo najdroższa rzecz kosztuje do 20-30 zł, a w drugim SH to samo lecz wszystko po 3-2-1zł
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis tez byłam w lumpku
Nabyłam super fajną bluzeczke i to za 3zl... no i jutro też oczywiście sie wybieram szkoda że nie mam aparatu pokazałabym Wam moje cudeńka Moja szafa już niedługo tego nie pomieści
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Kffiatusku ja jestem z Krakowa. Ale znam fajne forum o ciucholandach http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662. Napewno są tam podane fajne ciucholandy w Warszawie. Ja właśnie z niego mam adresy. Pozdrawiam
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu a do których ciucholandów chodzisz?
ja byłam w paru na kalwaryjskiej ale ten zapach mnie odrzucił.. a rzeczy nie widziałam zadnych fajnych
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio na polowaniu kupilam sobie swietna plocienna torbe w roze za 5zl, koszulke polo czarna na zatrzaski (ma straaasznie duzy dekolt-to mnie skusilo
) z topshopu kosztowa ok.4zl, tydzien wczesniej kupilam torebke w kwiaty z babcinym zatrzaskiem na kuleczki i rewelacyjna spodnice gypsy,czarna z lnu i z koronkami i jeszcze dzinsowa mini h&m. Boze,dzieki Ci za lumpeksy!
Edytowane przez Ryfka Czas edycji: 2006-01-10 o 16:27 |
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Ryfko a gdzie u nas na Slasku sa jakies fajne,godne polecenia lumpeksy??Bo ja sie na tym totalnie nie znam
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
gdzies czytalam ze w bytomiu szczesciaro jest jakis fajny-dokladne namiary byly gdzies tym watku. cos mi kolacze,ze on niby z odzieza skandynawska czy angielska i ze w centrum bytomia. ja chodze po moich okolicznych,nie zapuszczam sie daleko-czyli ul.gliwicka, nastepny obok empiku, na 1 maja i warszawskiej tez jest kilka-zwlaszcza Roma,bylam tam kidys nie jest wybitne tanio,ale sa same markowe rzeczy.
|
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzyj w Bytomiu na ul. Chrzanowskiego. Skandynawska odzież jest na ul. Dworcowej. |
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Sheena, najwięcej fajnych ciuchów mam z Robanu na Grodzkiej. Trzeba tam trafić na dostawę, no i jest dość drogo. Ale lubię tam zaglądać, bo można kupić rzeczy nowe. Właśnie tam kupiłam moje dżinsy. Kupiłam tam jeszcze m.in: kurtkę Levisa, trzy sweterki Benettona, spódnicę z Zary - wszystkie te rzeczy były jeszcze z metkami. Nie jest tam tanio, ale w porównaniu z cenami w sklepach... Polecam. Do innych ciucholandów zaglądam sporadycznie (nie mam innych ulubionych) i czasem też mi się coś trafia.
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Kasia to w takim razie pewnie się tam wybiorę
tylko Roban mnie odstrasza tymi wszystkimi afiszami i ogromnymi krzykliwymi napisami.. ale może się przełamię, czego sie nie robi dla ciuchów
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WIZAŻANKI! Właśnie wróciłam z polowania
Nabyłam sUuUuUper bluzeczke za 1zl... Miałam jeszcze kilka na oku ale jednak nie wzięłam.. A szkoda bo teraz żałuje Ale może przy okazji jakiejś wstąpie i wezme Hmm.. no co tam u Was? Zbliżają sie ferie i zamierzam sie wybrać na Wiatraczną A czy ktoś z Was wie kiedy tam sa dostawy itd?? A tam sie kupuje na kg?? Pierwszy raz jade i jestm nie obczajona.. |
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytające o adresy: http://www.lumpeksy.pl
Nigdy w życiu nie byłam w second handzie I z czystej ciekawości wybiorę się za parę dni z przyjaciółką, przekonałyście mnie by chociaż się przekonać ;]
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

przegladałąm....i przeglądałam te ciuchy, a i tak nic nie znalazłam...ja nie wiem to trzeba chyba miec jakies wprawne oko hehe 
.TŻ zanalzł dla siebie kilka naprawde fajnych koszul z krótkim i długim rękawem głownie s.Olivier i Marks%Spencer.

a rzeczy nie widziałam zadnych fajnych
Nabyłam sUuUuUper bluzeczke za 1zl...