Lumpeksy Ciucholandy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Pokaż wyniki sondy: czy robisz zakupy w ciucholandach?
tak - uwielbiam, to wręcz nałóg 1 269 40,87%
tak ale rzadko 1 172 37,75%
nie bo nie 426 13,72%
to obrzydliwe nosic cos po kims 238 7,67%
Głosujący: 3105. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-28, 18:34   #421
izapp1
Zakorzenienie

Dot.: Lumpeksy Ciucholandy

Hmm..u mnie nie ma tzw.ciucholadów.Z których mozna cos wyczarowac.Są co prawda jakies szmateksy ale to nic specjalnego.Stare jak swiat..szkoda gadac.Ja nie przepadam
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 22:42   #422
modliszka84
Rozeznanie

Jeee...uwielbiam ciucholandy...
Właśnie dzisiaj sprowadziłam o domu suuper jeansy Lee granatowe za...18zł, bluzke kosuzlową w kolorze ciemnozielonym i kosuzle dla TZa zielona w kareteczkę...
A poza tym mam masę suprowych ciuchów własnie z lumpeksów. Gdy tylko będe miała wolna chwilkę porobie zdjęcia i wkleję.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-28, 23:52   #423
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja kupuje w różnych miejscach...i na targu (mamy oddzielny z używanymi rzeczami) i w Lumpeksach...nei narzekam na stan i na czystość tych rzeczy...uważam że w tego typu sklepach można kupić wile fajnych rzeczy...przed założeniem piorę je dokładnie ale robię też tak z rzeczami kupionymi w "normalnym" sklepie...a tak wracajac do jednego z pierwszych postów w tym watku- to w sklepie spożywczym wiele razy trafia mi sie że stoję przy pieczywie i czekam aż pani która stoi również przy nim weźmie co chce, ale jak czasmi widze jak przegląda pieczywo np. bułki, czy chleb i jak go dotyka paluchami takimi niezbyt to rezygnuje bo przecież chlebka nie wypiore...

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 11:25   #424
Femininity
Rozeznanie

Ja nie kupuje w lumpeksach. Nie żeby mnie to obrzydzało czy coś...bo słyszałam, że jak sie poszuka to mozna tam znaleźć naprawdę extra ciuszki....nawet byłam w takich ciucholandach pare razy ale (może jestem jakaś slepa) nie potrafie znaleźć nic fajnego przegladałąm....i przeglądałam te ciuchy, a i tak nic nie znalazłam...ja nie wiem to trzeba chyba miec jakies wprawne oko hehe
Femininity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 11:50   #425
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarceLa
Trishia, Cellaris prawde mowiac to jeszcze nie ruszylam sie na tournee po lumpach z powodu braku czasu, ale moge wam podac jakie adresy zebralam, z wizazu i innych zrodel
1.Duzy na Gliwickiej 20
2.Aneta na Słowackiego k. Genesis
3.Na Placu Szewczyka k. dworca
4.Zebra - k. bylego centrum dziecka
5.Duzy w bylym centrum dziecka
6.Niebieski koralik - ul. Andrzeja 11
7.Siemianowice, Bytków obok Plusa
8.ul.Warszawska, w bramie obok zegarmistrza
9.Ligota - ul. Kolejowa
10.ROMA - 1szego Maja, Zawodzie Paderewskiego
11.Tabita ul. Młyńska 17
mam wielka ochote odwiedzic te w Bytomiu sa w miare w jednym miejscu w okolicach dworca i niezle sie zapowiadaja

W Bytomiu polecam Wam lumpeks na ul. Chrzanowskiego 10. Jest to ogromna hala. Kg kosztuje 12 zł. Można kupić też wycenione rzeczy. Ubrania posegregowane są też według kolorów.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 14:46   #426
tootsie
Zakorzenienie

ja podobnie jak liana upatrzyłam sobie ciuchland na Nadbystrzyckiej.W dniu dostawy towaru jest mnóstwo ludzi i czasami ciężko jest dokładnie poprzeglądac wieszaki.Ale udało mi sie znaleść troche fajnych rzeczy:nowa koszulka nike bordowa za 4,50,biały golf Divided za 2,50,bluzka z długim rękawem Fishbone za 2,50,sweterek taijl Weil za 2,50,bluzeczka esprit nowa za 3,5 zł,oprócz tego jeszcze dużo innych bluzeczek Divided i innych marek.TŻ zanalzł dla siebie kilka naprawde fajnych koszul z krótkim i długim rękawem głownie s.Olivier i Marks%Spencer.

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 16:13   #427
kffiatusek
Raczkowanie

Talking Dot.: Lumpeksy Ciucholandy

WITAM! ja też bardzo lubie ciucholandy to mój nałóg tylko niestety ale nie moge sie przełamać.. tzn. wstydze sie że ktoś mnie zobaczy co to by było jakby cała szkoła huczała!!! brRrR.. aż strach pomyśleć ale gdy tylko wyjeżdżam gdzieś za miasto to sie nie wacham! mam kilka naprawde fajnych zdobyczy ostatecznie jeżeli nie moge sie powstrzymać to ide do lumpka w moim mieście wieczorem albo rano a czy wy też macie taki opór? a czyałam wcześniej cos o GIGANCIE W WARSZAWIE, można wiedzieć gdzie to jest?
kffiatusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 16:38   #428
MarceLa
Raczkowanie

GG do MarceLa

Kiedyś jak bylam młodsza też miałam takie podejście, wstydziłam się że mnie ktoś zobaczy poza tym nie lubiłam tam chodzić, może dlatego że moja mama potrafiła tam spędzic godzine, co dla mnie było kompletną stratą czasu. Teraz uważam że lumpeks to normalny sklep, nie widze powodów dla których ktokolwiek miałby sobie coś złego pomyśleć, a nawet jakby to jego problem dziwie się sobie że kiedys miałam do tego takie podejście
MarceLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 21:20   #429
Kasia5
Raczkowanie

Ja teraz dosyć często zaglądam do ciucholandów, przedtem również wstydziłam się tam chodzić. Myślałam też, że są tam tylko bezkształtne swetry w stylu starszych pań. Do zaglądania tam przekonałam się dzięki kuzynce. Jestem też bardzo zadowolona z moich nabytków. Ostatnio kupiłam dżinsy Lee (desoto) ciemno granatowe - w dodatku z metkami!- za 25 zł. Mojemu mężowi kupiłam tam Diesle i sweter Prady. W ogóle w ciucholandzie koło mnie jest dużo nowych rzeczy. Wygląda na to, że sprzedają tam również końcówki kolekcji.
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 21:22   #430
kffiatusek
Raczkowanie

Właściwie to masz racje ja i moja przyjaciółka to sie siebie nie wstydzimy ( potrafimy sie przy tym dobrze bawić ) tylko boimy sie plotek i " to co ludzie pomyślą" ale może rzeczywiście nie trzeba sie tak tym przejmować POZDRAWIAM

A! i dajcie adresy jakiś fajnych lumpków w warszawie plizzzz
Stary 2006-01-08, 21:25   #431
kffiatusek
Raczkowanie

KASIU5 znasz jakies fajne lumpki w wawie? zamierzam sie wybrać na zakupy
Stary 2006-01-08, 22:01   #432
kffiatusek
Raczkowanie

Musze przyznać że w ciucholandach można sie naprawde świetnie ubrać. Dla przykładu: moja koleżanka od małego ubiera sie w ciucholandzie o czym dowiedziałam sie dopiero niedawno. Zawsze zazdrościłam jej tak fajnych ciuchów, ale nigdy nie chciała mi powiedzieć gdzie je kupiła. Dopiero niedawno sie o tym dowiedziałam. Szkoda że wcześniej nie chodziłam do tego typu sklepów Myślałam że tam nic nie ma. No ale teraz to wręcz mój nałóg i naprawde moja szafa sie ciągle powiększa a w mimo to nie bankrutuje No i oczywiście nie są to żadne szmaty POZDRAWIAM!
Stary 2006-01-08, 22:10   #433
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Cytat:
Napisane przez kffiatusek
Musze przyznać że w ciucholandach można sie naprawde świetnie ubrać. Dla przykładu: moja koleżanka od małego ubiera sie w ciucholandzie o czym dowiedziałam sie dopiero niedawno. Zawsze zazdrościłam jej tak fajnych ciuchów, ale nigdy nie chciała mi powiedzieć gdzie je kupiła. Dopiero niedawno sie o tym dowiedziałam. Szkoda że wcześniej nie chodziłam do tego typu sklepów Myślałam że tam nic nie ma. No ale teraz to wręcz mój nałóg i naprawde moja szafa sie ciągle powiększa a w mimo to nie bankrutuje No i oczywiście nie są to żadne szmaty POZDRAWIAM!
zgadzam sie w 100% ! Chodze do ciucholandów ok 2 lata. Ciagle mam nowe ciuszki- szafa juz pęka ) Czesto zdaza mi sie znalezc orginalne ciuszki z METKAMI!)

super sprawa kochane

goraco polecam ^^

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 22:16   #434
kuki9
Zakorzenienie

Uwielbiam kupować w lumpeksach i mam ponoć do tego oko bo wystarczy mi rzut oka u już coś wyciągam.Kiedyś tego nie lubiłam ale przekonała mnie do tego znajoma.
Owszem może dla niektórych to nie być przyjemne ale mi to nie przeszkadza.W nosie mam też metki chociaż można często trafić na markowe ubrania.Nie ubieram się tylko tam.Łącze markowe ciuchy z lumpeksowymi i to jest najlepsze wyjście.Znam osoby które mówią"no chciałabym sie ubierać w lumpeksach ale nie umiem".Myśle, że to żadna filozofia.Ja mam np taki sposób-nosze ubrania tylkow określonych kolorach więc wyławiam z góry ciuchów tylko pasujące mi kolory.Ot cała filozofia.A poza tym taki lumpeks czasem mało różni się od h&m w dniu wyprzedaży-bałagan podobny
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 14:40   #435
madziasz
Raczkowanie

GG do madziasz
Talking Dot.: Lumpeksy Ciucholandy

ja lubie bardzo bardzo takie zakupki - kiedys mnie denerwowalo chodzenie do lumpeksów bo nie moglam nic znalezc ale... od jakiegos czasu zmienilo sie sporo - ciuszki sa raczej markowe i ladnie posegregowane na wieszakach itp wiec uwielbiam - ostatnie zakupki:
spodnie DENIM dzinsy niebieskie szersze śliczne - 20pln
bluzeczka rozowa New Look - 7pln
sweterek rozowy Dorothy Perkins - 7pln
spodnica sztruksowa na podszewce do kolan H&M - 7pln
sweterek brązowy Dorothy Perkins - 7pln - wyszylam na nim kwiaty japonskiej wisni i slicznie wyglada
moglabym tak wymieniac hihi

coprawda mam swoje ulubione - w Wwie dwa pod blokiem wlasciwie n Ursynowie i dwa w centrum, wtorki i piatki warto - ale glownie jak jest cieplo - pojechac na Wolumen - mozna nabyc super ciuszki - np. gruby sweter ONLY z golfem piekny za 15pln i mnustwo cudnych markowych koszul ale tez w kilku miejscach a nie wszedzie
Stary 2006-01-09, 14:48   #436
kelsye
Raczkowanie

GG do kelsye

Ja byłam w ciucholandzie raz ale kupiłam zabójcze spodnie, tylko że było to w właśnie w warszawie. Ja mieszkam w Opolu i nie wiem gdzie są takie sklepy, jeśli wogóle są. Moża któraś z wizażanek wie?
Stary 2006-01-09, 14:59   #437
gadmarka
Zakorzenienie

GG do gadmarka

A ja dzisiaj właśnie wróciłam z wielkim worem ciuszków
Mam super extra świetne koszulki w kratę, dżinsy, cos dla maluszka, spodnicę na lato, ale fajnie było!
Stary 2006-01-09, 15:05   #438
Neska
Rozeznanie

Również uwielbiam cuichlandy, u mnie w mieście jest ich dużo, przeważnie chodzę do "Mody angielskiej" , jest mnóstwo ciuchów, na czasie, bardzo modnych, firm : H&M, ZAra, Atmosphere, TopShop, Dorothy Perkins .....
Wiele rzeczy jest z metkami, wiszą sobie na wieszaczkach i są wycenione, ale i tak sie opłaca bo najdroższa rzecz kosztuje do 20-30 zł, a w drugim SH to samo lecz wszystko po 3-2-1zł

Neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 18:14   #439
kffiatusek
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Lumpeksy Ciucholandy

Ja dzis tez byłam w lumpku Nabyłam super fajną bluzeczke i to za 3zl... no i jutro też oczywiście sie wybieram szkoda że nie mam aparatu pokazałabym Wam moje cudeńka Moja szafa już niedługo tego nie pomieści
Stary 2006-01-09, 22:15   #440
Kasia5
Raczkowanie

Kffiatusku ja jestem z Krakowa. Ale znam fajne forum o ciucholandach http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662. Napewno są tam podane fajne ciucholandy w Warszawie. Ja właśnie z niego mam adresy. Pozdrawiam
Stary 2006-01-10, 12:23   #441
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

Kasiu a do których ciucholandów chodzisz? ja byłam w paru na kalwaryjskiej ale ten zapach mnie odrzucił.. a rzeczy nie widziałam zadnych fajnych
Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-10, 13:47   #442
Ryfka
Zadomowienie

ostatnio na polowaniu kupilam sobie swietna plocienna torbe w roze za 5zl, koszulke polo czarna na zatrzaski (ma straaasznie duzy dekolt-to mnie skusilo ) z topshopu kosztowa ok.4zl, tydzien wczesniej kupilam torebke w kwiaty z babcinym zatrzaskiem na kuleczki i rewelacyjna spodnice gypsy,czarna z lnu i z koronkami i jeszcze dzinsowa mini h&m. Boze,dzieki Ci za lumpeksy!

Edytowane przez Ryfka
Czas edycji: 2006-01-10 o 16:27
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-10, 16:16   #443
martta19
Raczkowanie

Ryfko a gdzie u nas na Slasku sa jakies fajne,godne polecenia lumpeksy??Bo ja sie na tym totalnie nie znam
Stary 2006-01-10, 16:34   #444
Ryfka
Zadomowienie

gdzies czytalam ze w bytomiu szczesciaro jest jakis fajny-dokladne namiary byly gdzies tym watku. cos mi kolacze,ze on niby z odzieza skandynawska czy angielska i ze w centrum bytomia. ja chodze po moich okolicznych,nie zapuszczam sie daleko-czyli ul.gliwicka, nastepny obok empiku, na 1 maja i warszawskiej tez jest kilka-zwlaszcza Roma,bylam tam kidys nie jest wybitne tanio,ale sa same markowe rzeczy.
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-10, 17:05   #445
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia5
Kffiatusku ja jestem z Krakowa. Ale znam fajne forum o ciucholandach http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662. Napewno są tam podane fajne ciucholandy w Warszawie. Ja właśnie z niego mam adresy. Pozdrawiam
WIELKIE DZIĘKI
Stary 2006-01-10, 18:42   #446
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martta19
Ryfko a gdzie u nas na Slasku sa jakies fajne,godne polecenia lumpeksy??Bo ja sie na tym totalnie nie znam

Zajrzyj w Bytomiu na ul. Chrzanowskiego. Skandynawska odzież jest na ul. Dworcowej.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-10, 19:33   #447
Kasia5
Raczkowanie

Sheena, najwięcej fajnych ciuchów mam z Robanu na Grodzkiej. Trzeba tam trafić na dostawę, no i jest dość drogo. Ale lubię tam zaglądać, bo można kupić rzeczy nowe. Właśnie tam kupiłam moje dżinsy. Kupiłam tam jeszcze m.in: kurtkę Levisa, trzy sweterki Benettona, spódnicę z Zary - wszystkie te rzeczy były jeszcze z metkami. Nie jest tam tanio, ale w porównaniu z cenami w sklepach... Polecam. Do innych ciucholandów zaglądam sporadycznie (nie mam innych ulubionych) i czasem też mi się coś trafia.
Stary 2006-01-11, 00:02   #448
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_

Kasia to w takim razie pewnie się tam wybiorę tylko Roban mnie odstrasza tymi wszystkimi afiszami i ogromnymi krzykliwymi napisami.. ale może się przełamię, czego sie nie robi dla ciuchów
Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 13:32   #449
kffiatusek
Raczkowanie

WITAM WIZAŻANKI! Właśnie wróciłam z polowania Nabyłam sUuUuUper bluzeczke za 1zl... Miałam jeszcze kilka na oku ale jednak nie wzięłam.. A szkoda bo teraz żałuje Ale może przy okazji jakiejś wstąpie i wezme Hmm.. no co tam u Was? Zbliżają sie ferie i zamierzam sie wybrać na Wiatraczną A czy ktoś z Was wie kiedy tam sa dostawy itd?? A tam sie kupuje na kg?? Pierwszy raz jade i jestm nie obczajona.. A Wy wiecie?? Prosze Was odpiszcie !!!
Stary 2006-01-11, 18:50   #450
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dziewczyny, pytające o adresy: http://www.lumpeksy.pl

Nigdy w życiu nie byłam w second handzie I z czystej ciekawości wybiorę się za parę dni z przyjaciółką, przekonałyście mnie by chociaż się przekonać ;]

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości