Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 18:10   #421
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Madzia ja tez swoje nauczycielskie powołanie trenowałam na bracie

Moj to znowu humanista najlepiej mu z historią idzie, wiedzę ma niesamowitą.
Po mnie odziedziczył wade mózgu polegającą na niemożności nauczenia się chemi, ale ja akurat poradziłam bratu, zeby nie szedł do lo tylko do jakiegoś dobrego technikum.

Choć ja stwierdziłam, ze najlpeiej jak pójdzie do szkoły gastronomicznej i bedzie robił kariere jako kucharz i w telewizji program prwadził. I siostrze dogadzał. A potem razem otworzyy jakąś fajną knajpkę.

Ale jakoś nie podziela mojej wizji

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 18:58   #422
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 18:58   #423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Scio szkoda, ze nie podzielił taka fajna wizja była z tą knajpką

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 19:06   #424
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

Ciesze sie ze podoba sie Wam moja koncepcja powspominania
Teraz tylko decyzja czy tu czy w klubie ??
Jak już to w klubie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ksawery ważył 3640 g i 57 cm
Poród masakra.
Wody odeszły mi w nocy z 3 na 4 kwietnia o 2:30, ale skurczy nie miałam. Więc jak przyjechałam do szpitala to do rana czekali na skurcze, ale nic nie ruszyło. Potem dostawałam kroplówkę, zastrzyki, w nocy dali mi odpocząć, i we wtorek od rana znowu. I o 13:25 urodził się Ksawery. Także od odejścia wód minęło 35 godzin. Ciężko było, ale szybko się zapomina. Dobrze, że TŻ był cały czas ze mną. Kiedyś się może zbiorę, żeby bardziej szczegółowo opisać poród, ale też nie chciałabym Was straszyć, zwłaszcza te osoby, które mają wszystko przed sobą.

Dopada mnie czasem słynny baby blues, bo zarówno mama jak i teściowa wzbudzają we mnie poczucie winy, że jestem złą matką, dlatego że nie karmię piersią, tylko podaje MÓJ POKARM w butelce. Mam kiepskie sutki , w ogóle nie wyciągnięte więc mały nie ma za co złapać. Próbowałam przez kapturki to się strasznie męczył i prawie w ogóle mi nie opróżniał piersi.
Nie wiem czy to taka wielka różnica czy je pokarm z cycka czy z butelki, chyba najważniejsze jest to że mam pokarm i mam czym go wykarmić. Przecież w karmieniu piersią nie chodzi o samego cycka, tylko o wartościowy pokarm. Niestety moje mamy tego nie rozumieją i mają do mnie jakieś głupie pretensje

I na koniec z podrowionkami dla cioć zdjęcia Ksawerego
Chętnie bym przeczytała relację ale nie powiem, samo to jak piszesz, że nie chcesz straszyć to straszy

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mnie wykreślić nie pogniewam się, czasami ciężko nadążyć za Wami
Wszystkim zyczę Wszystkiego Najlepszego
Zaglądaj do nas Ewurko

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Madzia ja tez swoje nauczycielskie powołanie trenowałam na bracie
ja też, ja też

Martuś co się dzieje?

Madzia
mój brat w tym roku ma maturę, ale znowu u niego to na odwrót ma chłopak ambicje chce iść na studia do Warszawy albo Wrocławia do najlepszej politechniki a mamcia już ręce załamuje, że jak jej dziecko tak daleko pójdzie to tam zostanie... w sumie mnie też jakoś cięzko jak o tym myślę... i nie dociera do mnie, że mogłoby brata blisko nie być.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-04-11 o 19:07
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 19:09   #425
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 19:14   #426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu mój brat ma coś ze mnie i właśnie wszystko aby nie Warszawa hehe ale patrzyłam na ranking uczelni z jego kierunkiem i najlepsza to Politechnika w Poznaniu na 5 miejscu Gdańsk, Wrocław a warszawa na 8 miejscu chyba (wyżej już uniwerek warszawski był). Fajnie, że Twój brat ma ambicje... To już połowa sukcesu

Stary 2011-04-11, 19:16   #427
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ooo świetny pomysł jakby co to trzeba pamiętać
Nigdzie nie mogę się załapać na tę kawę wszystkie jakoś daleko ode mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 19:17   #428
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana a gdzie ty mieszkasz?? Na jaki kierunek brat chce iść??

Stary 2011-04-11, 19:18   #429
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny..ogłaszam iż...akcja remont się skończyła właśnie tzn zostało posprzątać po tym wszystkim, czyli jeszcze będę się z tym użerać no i pomalować rurki od centralnego ale to ja już sama zrobię jak tż będzie w pracy na spokojnie to sobie zrobię dzisiaj była moja mama umyła mi okna w salonie, zaraz powieszę firanki z tż, bo w tym musi mi pomóc, jutro mama też będzie to pomoże mi doprowadzić kuchnię do błysku i koniec na dobre wreszcie
Super

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Lustereczko, ogromne gratulacje dla Ciebie i męża Byłaś, kobieto, baaardzo dzielna Ksawery uroczy Niech rośnie zdrowiutki Jesteś najlepszą mamą dla Ksawcia i nie przejmuj się absolutnie głupim gadaniem Trzymam kciuki!

Ana, nadstawiam tyłek

Ktosiu, juz leci 32 tydzień? Szok! Gdzie mogę zobaczyć brzunia? I gratuluję córuni Dziewczynki rosną w siłę
Brzunio jest na stronie 6
Tak, już leci 32 tydzień, nie wiem jak to się stało
Stary 2011-04-11, 19:22   #430
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Zaglądam na chwile a tu juz nowy wątek i tyle naskrobane

miałam fajny weekend...
wczoraj stukneło nam 4 latak abycia razem
wczoraj równiez spedzilismy pierwsza noc w naszym nowym domku bosko było.... a łozeczko jakie wygodne, rewelacja byc tylko we dwoje
dzis na obiad zaprosilismy moich rodzicow i rodzicow TZa- samokowalo im, troszke sie wspomoglam przepisami z gastronomicznych
moj ojciec po dwoch glebszych jak zwykle hojny dal nam 3oo zł ;p hihii fajbie bedzie na karnisze do sypilani
teraz jestem u moich rodzicow, bo TZ na noc, wiec w nowym domkuy nie chcialo mi sie samej siedziec bez TV i wizazu
Jutro znowu obiad i kolacja u nas

atomufka fajny stolik wam wyszedł
po prysznicu bede nadrabiac reszte
India, gratuluję zamieszkania w domku! Genialnie!

No i 4 lata razem - wow!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziękuję, a co do masła to jadłam z dżemem i szału nie ma... ale kliwia mi podsunęła przepisy na ciasteczka - i mam 3 do wyboru cos upiekę skoro laski nie przyjechały pomóc zjeść
no to mam nadzieje, że ciasteczka będą lepsze

No i super wieczór spędziłyście! Cieszę się, że tak dobrze się bawiłyście i że chłopaki też się dogadały

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
my dzisiaj nigdzie nie byliśmy...i w ogóle mamy już siebie dość...ja tż a on mnie. Już mnie wkurza dzisiaj na maksa jego zachowanie, a on twierdzi że jak nie przestanę krzyczeć to w końcu rzuci to wszystko. Od rana sprzątam w pokoju po remoncie i już mam tego dość. Opróżniłam szafę która jest dla Lilki przeznaczona z rzeczy które były do niej wciśnięte na czas remontu, m.in plafon który ma zawisnąć w kuchni i wielkie halo bo położyłam go na fotelu. Wyciąga z komody z szuflady płyty bo tam mu one nie potrzebne, mimo że jest to szuflada własnie na płyty i inne komputerowo-konsolowe rzeczy i chce je nieść do sypialni do szafki gdzie są kartony a której jeszcze nie uprzątnęłam a to jest jego szafka i on to powinien zrobić, mówię do niego żeby się wstrzymał a on swoje żebym przestała się drzeć i że ta szuflada nie jest na te płyty. Tłumaczę mu że do tamtej szafki chciałam wsadzić te kartony od sprzętu (bo oczywiście wszystkie muszą być w mieszkaniu, nawet od głośników których już nie ma) i jego ubrania z wojska to źle...ehh nie możemy się dogadać. Mówię że mu że skoro mi nie pomaga to niech mi chociaż nie dokłada bo ja już zmęczona jestem, ale co tam, ważniejszy jest porządek w jego szufladzie. Siedzę i płakać już mi się chce z tego wszystkiego.
Laseczka, mocno przytulam i cieszę się, że remont juz za Wami. teraz już musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła. Zachciało mi się korzystać z usług "domowego fryzjera" chociaz mąż mnie przestrzegał. Do naszej sąsiadki przychodzi taka baba-fryzjerka i ją obcina, czasem trwała, więc moja teściowa też się dziś obcięła. Więc chciałam podciąć tylko grzywke, bo mi w oczy w łazi i sper**oliła mi moją śliczną grzyweczke
aż tak źle? Na szczęście włosy szybko rosną

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Co tu dużo gadać... Jestem, żyję, jakby co Martucha może potwierdzić Nie, nic nie obiecuję, że będę zaglądać i jeszcze do tego regularnie, bo ciągle nie wychodzi, a czym dłużej nie zaglądam, tym gorzej jest mi się zmusić, bo myślę od razu o zaległościach. No cóż, wstydzę się straaasznie i błagam o wybaczenie Ściskam każdą z osobna!
cześć słonko! Oby częściej

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
samba to super ze nie kupiliscie jednak tej dzialki ze stojaca woda w rowie
Ciekawe czy ktos ja kupi

atomufka Martucha Tylko wiecie dajcie znac wczesniej dokladnie kiedy sie psotykamy, bo ja jeszcze urlop nad morzem chce zahaczyc

Bylismy na basenie Fajnie bylo
Na pewno jeszcze pojedziemy

A zuzka dzisiaj lezy w lezaku i sobie jeczy bosh a Tylko sie na nia spojrze to sie usmiecha, cwaniara
niesamowita ta Twoja córa! I z dnia na dzień ładniejsza!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
myślę że żadne słowa nie są wstanie miarodajne zobrazować poziomu mojego w✂✂✂✂ienia dlatego dziś postram się nie wypowiadac za wiele bo chyba by się posypały z mojej wypowiedzi gromy...
OMG! A cóż się stało?

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Sway

Kasiu, Tż na razie szuka tutaj gdzie mieszkamy...
Przed chwilą do mnie zadzwonili z Kato, że są zainteresowani moją kandydaturą ale... ostateczną odpowiedź dadzą mi do dwóch tygodni
no to czekamy! Cierpliwości! Masz ta pracę - na pewno!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Gucia aaaaaaaaaaa okresie akysz!
Dzięki Ci

Lustereczko, tak jak pisałam cudny jest, a Ty jesteś najlepszą mamą na świecie i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej!

Madzia, Twój brat to dorosły facet jest! Niech sam podejmuje decyzje. Trzeba mu zaufać. Ewentualnie możesz mu powiedzieć, że nie ma syndromów kujona, a to że jest zdolny to zdecydowanie nie jego wina
A co do studiów - to jak już chce gdzieś iść to niech sobie doczyta jakie przedmioty sa mu potrzebne i niech to zdaje - nie ma co go zmuszać do czegoś czego nie chce.

Ewurka, laseczka, co u Ciebie?

Nooo. Nadrobiłam Was. W pracy miałam młyn, do tego dali mi jakieś terminy, w których powinnam się wyrobić z niektórymi rzeczami - i niestety - chyba tam będę nocować. Zabraknie mi najnormalniej w świcie czasu. Zawsze walczyłam z czasem i terminami, ale tu jest mało realne, żeby z wszystkim zdążyć. No ale muszę spróbować.

Mieliśmy bardzo fajny weekend. W sobotę wróciliśmy po 4 do domu... i zdecydowanie za dużo alkoholu było na tej imprezie, zdecydowanie! Później poszliśmy na chrzciny do znajomych (na 14:00), wrócilimy do domu i polegliśmy. Ale weekend udany, mimo wszystko

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 19:22   #431
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Aniu mój brat ma coś ze mnie i właśnie wszystko aby nie Warszawa hehe ale patrzyłam na ranking uczelni z jego kierunkiem i najlepsza to Politechnika w Poznaniu na 5 miejscu Gdańsk, Wrocław a warszawa na 8 miejscu chyba (wyżej już uniwerek warszawski był). Fajnie, że Twój brat ma ambicje... To już połowa sukcesu
Ogólnie wśród politechnik a pierwszy miejscu jest Politechnika w Warszawie, w Wrocławiu, w Krakowie, w Łodzi...

A ranking szkół wyższych: Uniwersytet Warszawski, U. Jagielloński, U. w Poznaniu, P. Warszawska, P. Wrocławska, U. Wrocławski...

Jeśli chodzi o kierunki ścisłe to nie ma jak politechnika

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-04-11 o 19:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 19:23   #432
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 19:26   #433
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana a gdzie ty mieszkasz?? Na jaki kierunek brat chce iść??
Woj. łódzkie Brat jeszcze całkiem nie jest zdecydowany co, ale coś z informatyką i najlepiej żeby była ona z czymś tam jeszcze połączona ale nie pamiętam z czym
No i męża ma też na informatyce
Stary 2011-04-11, 19:32   #434
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia oo jaki imprezowy weekend

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ogólnie wśród politechnik a pierwszy miejscu jest Politechnika w Warszawie, w Wrocławiu, w Krakowie, w Łodzi...

A ranking szkół wyższych: Uniwersytet Warszawski, U. Jagielloński, U. w Poznaniu, P. Warszawska, P. Wrocławska, U. Wrocławski...

Jeśli chodzi o kierunki ścisłe to nie ma jak politechnika
ad pogrubionego zgadzam się. A jeśli chodzi o rankingi to owszem jako uczelnie tak, ale jak patrzysz już na konkretny kierunek to rożnie się to kształtuje Bo gdzie jest lepszy ten kierunek gdzieś inny. Lepsi wykładowcy częściej ludzie po tym pracę znajdują, lepsze zaplecze itp. Więc lepiej patrzeć pod kątem kierunku. W przypadku mojego brata akurat Politechnika Warszawska jest na chyba 8 miejscu. A na jaki kierunek chce iść Twój brat??

Cytat:
Treść usunięta
i jak?? ja jeszcze ich nie testowałam, nie mam kiedy

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ana skoro informatyka to właśnie o tym rankingu mówię, bo brat mój chce na programowanie z informatyki właśnie i tu np. Politechnika Warszawska słabo wypadła jest na 9 miejscu dopiero Poznań wygrał. http://www.ki.pan.pl/index.php?optio...=article&id=68

Stary 2011-04-11, 19:37   #435
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 19:38   #436
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ana skoro informatyka to właśnie o tym rankingu mówię, bo brat mój chce na programowanie z informatyki właśnie i tu np. Politechnika Warszawska słabo wypadła jest na 9 miejscu dopiero Poznań wygrał. http://www.ki.pan.pl/index.php?optio...=article&id=68
Tylko wyeliminowałam bym z tego wszystkie Uniwerki
poza tym myślę, że to nie ma aż takiego znaczenia, bo raczej niewiele pracodawców się w to tak wchłania, że tak powiem... według mnie ważne aby szkoła ogólnie miała dobrą renomę
Stary 2011-04-11, 19:39   #437
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja może w weekend sie za to zabiorę (już 3 weekend tak mówię )

Stary 2011-04-11, 19:49   #438
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 19:51   #439
ktosia86
Zakorzenienie

Moim zdaniem to nie ma co też za bardzo kierować się rankingami, bo często one mówią jedno, a rzeczywistość zupełnie co innego. Najlepiej przed wyborem uczelni dotrzeć do studentów interesującego kierunku i zapytać jak to wygląda "od kuchni".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 19:54   #440
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ooo ty.. a ja myślałam, ze ty taka zorganizowana jesteś ale widzę, że robisz tak jak ja
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to nie ma co też za bardzo kierować się rankingami, bo często one mówią jedno, a rzeczywistość zupełnie co innego. Najlepiej przed wyborem uczelni dotrzeć do studentów interesującego kierunku i zapytać jak to wygląda "od kuchni".
dokładnie. Ostatnio czytałam o tym i można się było ciekawych rzeczy dowiedzieć.

Stary 2011-04-11, 19:58   #441
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 20:00   #442
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
tak, tak mam. I to jakieś wydanie rozszerzone z wierszami z tyłu

Ja się za poczwarkę zaraz zabieram

Stary 2011-04-11, 20:07   #443
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 20:08   #444
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
ja może w weekend sie za to zabiorę (już 3 weekend tak mówię )
no wiec własnie
lanie ci sie nalezy bo ja czekam zamówieniem na twoja opinie na ich temat!!!

Cytat:
Treść usunięta
i jak i jak? bo jw. madzi nalezy sie lańsko

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:11   #445
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 20:19   #446
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Fajnie, że jesteś zadowolona, bo chyba bym cięgi zebrała za polecanie worków próżniowych jako świetnego sposobu na przechowywanie
Stary 2011-04-11, 20:22   #447
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 20:25   #448
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Cacy Rosi
Stary 2011-04-11, 20:32   #449
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-11, 20:40   #450
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ty to powiedziałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości