|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziewczyny, nie wiem co mam robić ! Nie chce siać paniki ani w domu ani na IP
Jak wstawałam okolo 4 do łazienki to'coś' z mnie wyciekło i to tak sporo. Al to nie śluz tylko jakby woda! zupełnie przezroczyste, nic sie nie ciągnie.. położyłam się i bolał mnie nawet i brzuch i plecy ale się pomęczyłam i zasnęłam.. i teraz wstałam przed 8 z znowu pociekłam , tylko już mniej.. i co ja mam zrobic? to są wody? jechać na IP? Czy czekac? Dodam ż ruchy małej czuje cały czas, i skurczy teraz nie mam i nic ni boli. No prawie nic..
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Justípí - gratulacje
jacieee - to ja cie gonie z przeterminowaniem od wczoraj jestem jakas smutna i poddenerwowana zarazem. maz zaczyna jakas chyba chorobe zalapywac, maly kaszle bo przeciez kilka dni temu takie fochy i wycie odstawial ze mu gardlo siadlo. a to mna powinno sie teraz zajmowac...ech, mam niedosyt uwagi i rozmowy... maly zsikal sie w lozko wiec mimo kiepskiej pogody piore... jeszcze jade do pediatry bo wo'e zeby osluchali oskrzela. chociaz zwolnienie dostane. |
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
zagladam i widze ze JustPi zostala wczoraj mama
i to ekspresowo jak youyou ![]() JustPi gratuluje czekamy na wiesci - zdjecia i opis CookieMonsters, trudno powiedziec, faktycznie moga to byc wody, dla pewnosci zawsze na IP mozesz jechac (mnie w kwietniu tak pocieklo gdy wstalam z lozka, ale to bylo lekko metne - jak sie okazalo wyciek byl grzybiczny) babuszki, wstalam by upolowac kody z rossmanna - i juz limit sie wyczerpal a pierwszy raz probowalam i tak sobie mysle ze 8 rano to chyba pozno jak jest taka oferta - te z was ktore je maja, od ktorej pobieralyscie kody od polnocy trzeba zaczynac? ![]() bardzo sie ciesze bo dzisiaj montujemy lampki w pokoju maluszka, wiec sa to ostatnie prace z wiertarka w reku, po tym posprzatam i bede sie urzadzac w komodzie i szafie zdjecia macie juz obiecane
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ?ja mam 3 i chyba kupie jedynki i 2xdwójki. my ciagle na jedynkach jestesmy, ale mam tez paczke dwójek i czasem zakładamy juz takie bardzo wielkie nie sa. |
|
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Jednak nie jade jeszcze na IP. Zadzwonilam na oddzial, przedstawilam sytuacje pani poloznej i uslyszalam : 'prosze pani, my tu mamy właśnie 3 pacjentki, ktorym sie wydaje, ze ciekna im wody. wiec niech pani przyjedzie, jak juz sie przstanie pani wydawac i bedzie pani pewna. dla spokoju prosze obserwowac ruchy dziecka i wkladke' .
|
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale Cie poinformowaly... ![]() przeciez wody moga sie saczyc powoli, nie musi chlusnac jak w wiadra! denerwujesz sie ta niepewnoscia, a to nie jest dobre jesli nadal bedzie sie saczyc, to jedz do nich, nie mow ze dzwonilas, maja obowiazek to sprawdzic
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE !!!! |
||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i schodzi minimum 7-8 szt na dobę.Cytat:
Justi gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! witam sobotnio, nocka ok ale teraz juz foch i nie spimy po sniadanku i sie drzemy w leżaczku |
||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
cookie
jeśli wody są przezroczyste to w ciągu 6h można dojechać na porodówkę.Jeśli zielone to odrazu
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Jak na złość teraz nic mi nie cieknie
|
|
|
|
#432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaklimatyzujcię sie i czekamy na opis porodu WITAMY W DOMU Cytat:
![]() tyle się najeździłaś, ważne że masz już to za sobą za cierpliwość przy jeżdżeniu !Cytat:
jak to będą wody to do 6h będziesz miała skurcze, więc spokojnie ![]() Mi się nie raz wydaję, że jak sikam to jakoś za szybko, ale tylko mi się wydaję ![]() Obserwuj ruchy dzieciątka i wkładkę możliwe że zacznie wychodzić czop ![]() Nie denerwuj się ![]() Ja wstałam, uwielbiam mieć obok siebie moją sex bombe W nocy okropnie bolały mnie jajniki ![]() nie lubię tego bólu, bo wiem że to znak na okres
|
||||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mielismy focha od 4, Sara zechciała bawic się w NOŚ MNIE PO DOMU
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty mnie zostawisz Mialys my rodzic razemPo prostu Ci zazdroszcze , bo ja to chyba jak slon bede chodzila ![]() Witam dziewczyny. Mialam spac , Tz w pracy , a tu sassed Kosi trawe .
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
No kiedyś w końcu urodzimy, nie???
I nie smutaj... ![]() Cytat:
![]() Witam Kochane. Ja już po śniadaniu, kawce z kilkoma czekoladkami (chyba z 10 ) i zakupach. Dziś na obiad - ziemniaki pieczone. Mąż sobie wymyślił, a ja nie protestowałam, bo mało przy tym roboty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
JustPi serdeczne gratulacje
w końcu Haneczka po tej stronie brzuszka ![]() a ja już po sniadanku i trzeba się zabrać za sprzątanie...ale sie nie chce... deszcz nadal leje... w taka pogode to tylko spać lubleżeć bym mogła... |
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie z innej beczki:
Czy któraś z Was robiła np pokój z balkonu ? albo dobudówkę do domku ?! Chce wiedzieć, czy trzeba mieć jakieś pozwolenia od miasta? czy po prostu mogę sobie zrobić z balkonu, tarasu pokój ? |
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
No i na takie wieści czekamy
Justi serdeczne gratulacje!!
Dzień dobry... Mój mąż jest niemożliwy.... wstał rano, pokręcił się po domu, stwierdził że musi gdzieś jechać... no ok... mi się nawet wstać z łóżka nie chciało więc sobie drzemałam...... przyjechał.... ze zmywarką! I własnie mam mega huk i kurz w domu bo ją montuje..... ![]() |
|
|
|
#440 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle się naczekała na Hanię, to chociaż poród ekspresowy! Gratulacje!!!!Cytat:
Super, że już w domku Cytat:
za opis - co się najeździłaś kobieto na tą IP, to już Twoje Ale najważniejsze, że już po Cytat:
No wyczuwa mamusię ,wyczuwa Cytat:
![]() Cytat:
Aż odechciałoby mi się gdziekolwiek jechać... ![]() To może to znak, że... dziś urodzisz!!!!!
|
|||||||
|
|
|
#441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I Ty tak obojetnie do tego podchodzisz , ja bym skakala z radosci, u nas jest nie mamy gdzie jej postawic niestety , Bo dawno bym taka pomoc sobie sprawila
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Witam z rana mamuśki ![]() Nie mam siły, nic mi się nie chce.... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- JustPi ogromne gratulacje!!! Żebyśmy wszystkie miały takie ekspresowe porody ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Dla nich to chleb powszedni ale niektóre powinny się chociaż postarać o zrozumienie i trochę cierpliwości. |
||
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
No na pewno. Przecież Żanetka mi wywróżyła
![]() Cytat:
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba przez tydzien będę naczynia do niej zbieraćA kupił ja tylko dlatego, że nie miał zajęcia na dziś a tak to ja montuje - mądre to? ![]() Cytat:
![]() Pod pogrubionym podpisuje się rekami i nogami
|
||
|
|
|
#446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i Mała sie rusza całkiem normalnie Więc ciągle jesteśmy na tym samym wózku
|
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie wiesz co.... takiego babsztyla to tylko
U mnie sie wiele w kuchni nie zmieni, bo zmywarka pod zabudowę, akurat mieliśmy taka ogromną szufladę na pranie/kosz na śmieci, której się nie uzywało, więc zamiast niej wstawimy zmywarkę
|
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
Kmat gratulacje
![]() zeby z zidziem bylo wszystko wporzadku ![]() Zanka ja tak samo mam dla malej Nystatyne i tez jej jezyczek smaruje bo miala taki bialy osad ale walczymy ![]() Ania_20 moja niunka tez tak puszcza baki ze szok a jakie smierdzace hoho
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar mój tak kiedyś zrobił z pralka, bo stwierdził że ta jest stara
Zmywarkę mamy, ale badziew jak ich mało |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Jak wstawałam okolo 4 do łazienki to'coś' z mnie wyciekło i to tak sporo. Al to nie śluz tylko jakby woda!

a pierwszy raz probowalam i tak sobie mysle ze 8 rano to chyba pozno jak jest taka oferta - te z was ktore je maja, od ktorej pobieralyscie kody od polnocy trzeba zaczynac? 
zębole

ale oni mnie nie przyjmą bo oczywiście brak miejsc.Napisał pismo odmowy.Pojechałam do szpitala woj. na Polną bo w innym który miałam w razie W też zamknięty bo brak miejsc

Mialys my rodzic razem

Zakończone: 2