|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Michalinkas możesz wpisać numer do tej pani z Kunowa to dodamy ją na pierwszą stronę. Jesteś już kolejną osobą, która poleca jej torty. Podobno są przepyszne. Ja widziałam tylko zdjęcia i wyglądają one naprawdę pięknie
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie nie wiem jak to jest z rozpowszechnianiem jej nr tel, w internecie... ta Pani nie ma jeszcze zarejestrowanej działalności gosp. dlatego też cena jest przystępna ( nie płaci podatku). Wolałąbym przesłać zainteresowanym na PRV.
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Mezaga, czy mogę poprosić jakiś kontakt do Ciebie, chciałabym zamówić winietki i menu itd
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź na moją galerię na picasie i tam w wizytówce jest mój adres mailowy
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Ja poproszę ten numer!
![]() My kupowaliśmy garnitur TZ-eta w normalnym sklepie z garniturami i jeszcze nie przyznaliśmy się specjalnie, że jest Panem Młodym, bo (nie wiedzieć czemu) z reguły panie w takich sklepach wyskakują z ofertą srebrnych garniturów i innych udziwnień, a TZ-et oznajmił, że klasyka górą i on chce czarny, prosty garnitur! Za to zaszaleliśmy i dokupiliśmy czerwony krawat - pod kolor bukietu. A propos bukietu, to byłam ostatnio u p. Eli na Targowicy. Strasznie miła i fajna pani i bardzo zdolna! |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urocza kobieta co do garnituru....no coz my kupilismy wlasnie na targu mojemu mezowi...niczym sie nie roznil od tych ze sklepu oprocz ceny,w sklepie 1500 a tam nie cale 300 zl i szczerze w spodniach chodzi do tej pory bo sa uniwersalne i swietnie dopasowane
|
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie! My zapłaciliśmy 550 zł, ale jak mówię, że kupiliśmy garnitur w centrum Kielce, to ludzie i tak łapią się za głowę i nie wierzą, że tak tanio.
|
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Chciałam zapytac Was o godnego polecenia fotografa i oczywiscie jakie ceny tej uslugi dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
Nam został tydzień a jeszcze ciągle się zastanawiamy czy mucha, czy krawat a może fular, nie wiecie gdzie w O-cu jest dobry sklep gdzie można zabrać koszulę i poprzymierzać co pasuje?
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.pstrykinfo.ayz.pl/blog/in...slubna-modowa/ Byłam na dwóch weselach, gdzie pracowali Ci panowie, fotografie ekstra a fotografowie bardzo energiczni i pomysłowi, oglądałam potem ich prace i są naprawdę ciekawe, trafiają w moją estetykę. Super zdjęcia robi też Przemysław Jośko, który pracował na weselu naszych znajomych,http://www.rbnet.nazwa.pl/pjosko/ Niestety zdjęcia które są na jego stronie internetowej nie oddają w pełni jego umiejętności, widziałam jego książkę fotograficzną z wesela znajomych i była rewelacyjna! Mogę także gorąco polecić mojego znajomego Piotra Króla, absolwenta Łódzkiej filmówki na wydziale operatorskim, robił nam sesję narzeczeńską(taki prezent dla rodziców na podziękowanie) i gość ma mega zmysł moim zdaniem jego fotki są Wyjątkowe, Jeśli chodzi o ceny sądzę że należy się indywidualnie umawiać i jest to uzależnione od tego czego oczekujecie. |
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
co do pstrykow mam bardzo wiele zastrzezen....moja znajoma ich miala i strasznie sie zawiodla,mimo ze zdjecia ladne.ogolnie maja kolesie patent itd ale sam czas realizacji porazka,umawiaja sie i ciagle zmieniaja terminy.w umowie mieli wpisane ze jesli w czasie nie zrobia im calego albumu itd to w zamian dostana rabat czy cos w tym stylu-na zdjecia chyba czekali z pol roku,malo tego o rabacie nie bylo mowy,dostali tylko jakis gratis ktory podobno byl w ramach rekompensaty
jesli ci nie zalezy na czasie to smialo mozesz brac w innym przypadku bym ich nie wziela ja mialam z kielc malzenstwo Age i Michala-rewelacyjni ludzie,swietne zdjecia i robia wszystko na czas....mnei sie spieszylo bo wracalam do uk i zrobili mi wszystko w tydzien,wtedy zaplacilam za album,zdjecia,plyty,ramke ze zdjeciem i ramke na sciane w cenie 1000zl.w razie co moge podac namiary
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://glewandowski.iportfolio.pl/ Serdecznie polecam!
|
|
|
|
#432 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Heej Dziewczyny.
Jak mnie dawno nie było, ale naprawdę czas, który był przed weselem upłynął szybko, a czas wesela jeszcze szybciej. Przygotowania i inne załatwienia poszły gładko. Ogólnie ze ślubu, wesela jestem baaaardzo zadowolona ![]() Co do Novum - również pozytywnie. Jeśli chodzi o jedzenie ja mało akurat jadłam, ale i TŻ i Świadkowie, rodzice i goście byli zadowoleni. Mnie to co jadłam smakowało, obsługa ok, sala super, podejście właścicieli również bez zarzutów, więc chyba nie należy sugerowac się opiniami na forach w necie. Najlepiej samemu przeżyc - sprawdzic. Jeśli macie jakieś pytania, piszcie na priv - z chęcią odpowiem. Co do reszty, sukni, makijażu itd....byłam bardzo zadowolona. Suknie szyłam ze zdjęcia - byłam i jestem z niej strasznie zadowolona, podobała mi się i co najważniejsze została odszyta tak jak chciałam. No fakt - przed weselem schudłam i troszki mi się zsuwała, a była zawiązana na maxa i delikatnie mi wchodziła podczas tańca pod buty, czyli mogła byc o pół centymetra którsza, ale to nic - to taki mały mankament o którym tylko ja wiedziałam Dałam radę i to najważniejsze ![]() Fryzura, maikjaz trzymały się do samego rana - zadowolona byłam także. Zabawa udana, wytańczeni, wybawieni, ale jak to stwierdziliśmy wszyscy po weselu: i ja, i TŻ, i rodzice, i Świadkowie.....za szybko minęło....przydały by się jeszcze ze dwa dni ;( Hehehe.... To tyle....jak coś piszcie na priv ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a orientujecie się, czy ta pani z Kunowa piecze też ciasta na wesela, czy tylko torty?
|
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() w przyszłym roku biorę ślub i obecnie jestem na etapie szukania fotografa i kamerzysty i mam do was pytanie. Bo tu znalazłam namiary na fotografa Grzegorza Lewandowskiego ale czy robił komuś zdjęcia na ślub? |
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Mi robił plener, ale dawno temu, gdy jeszcze nie prowadził takiej profesjonalnej działalności - byliśmy bardzo zadowoleni.
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
uff dzięki za informacje co do Novum
tak też myślałam, że w necie wypisują brednie Teraz czekam spokojnie na moje wesele za rok!!
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tort miałam od Ani, ja wybrałam sobie wzór sama. Smak malinowy. Zebraliśmy dużo pochwał i mi smakował, choć ja do torów wybredna jestem strasznie. Dobrze nasączony i mało słodki. A kwiaty zamawiałam u TARY. Byłam zachwycona bukietami
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście KroofkaNeonoofka gratuluje Ci
D
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Darex REKLAMA NA WIZAŻU JEST PŁATNA. Radzę zapoznać się z regulaminem.
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny!
Chciałabym Wam zdać krótką relację z naszego wielkiego dnia, minął już tydzień a mnie wciąż buzia śmieje się gdy sobie wspominam, te dni przygotowań tuż przed i sam dzień ślubu ![]() Miałam wiele obaw dotyczących pogody tym bardziej gdy obudziłam się przed 6 rano a za oknem szaro, buro, zacinał deszcz i wiało....ale z biegiem czasu wypogadzało się na szczęście, a na błogosławieństwie nawet wyjrzało słonko, pogoda na szczęście po południu była optymalna, a kiedy wyszliśmy z kościoła i zmierzaliśmy na salę znów słonko ładnie przygrzało i tak zostało do wieczora ![]() Ostatecznie z fryzury ślubnej byłam bardzo zadowolona, wyszła bardzo podobnie do próbnej ale ładniejsza czesałam się na stawkach w salonie Andy Klimas, (chyba tak brzmi ta nazwa...) u Iwonki, sprytna i bardzo elastyczna dziewczyna, sporo czasu mi poświęciła, ale wyszłam super zadowolona Makijaż zrobiłam sobie sama, bo stwierdziłam że w takim najlepiej się czuje. W domu emocji było sporo ale same pozytywne, praktycznie zero stresu, tylko pełne radości oczekiwanie na ukochanego Mój Tż wyglądał olśniewająco w smokingu i z piękną wiązanką dla mnie. Z kwiatów byłam super zadowolona, Pan z Adonisa zrobił dokładnie taką wiązankę jak chciałam, nadzwyczajnie udała im się też dekoracja sali i kościoła, polecam ich na 100%. W kościele wszystko przebiegło pięknie i gładko chwilka stresu była przed samą przysięgą, ponieważ postanowiliśmy nauczyć się jej na pamięć a nie powtarzać za księdzem na szczęście nie było żadnej potyczki byliśmy radośni i roześmiani, potem nawet koleżanka sugerowała, że świadkowie musieli nam czegoś dolać do herbaty przed wyjazdem do kościoła Jeśli zastanawiacie się nad autem retro do ślubu to serdecznie polecam, my wynajęliśmy forda z lat 20 od Pana Dariusza Kamińskiego z Ostrowca, super sprawa, z jednej strony przejażdżka takim cackiem to sama przyjemność, nie rozwija dużych prędkości więc można się rozkoszować chwilą, a poza tym wygląda rewelacyjnie, wszyscy goście chcieli sobie robić przy nim zdjęcia, super przyjemnie wspominamy przejazd do Hotelu Red z kościoła w Szewnie, kierowca trąbił przez całą drogę a wszystkie nadjeżdżające auta odpowiadały mu było super wesoło też dzięki naszym kochanym świadkom, którzy żartowali i rozładowywali ewentualny stres, którego jednak, o dziwno, nie było już wcale! W Hotelu Red, już czekali na nas wszyscy goście i rodzinka, standardowo powitanie a potem obiadek. Jeśli zastanawiacie się nad menu, to ja z doświadczenia polecam, nie bójcie się zaryzykować czegoś nowego, my zamiast tradycyjnego rosołku itp. na obiad zaserwowaliśmy krem pomidorowo bazyliowy a na 2 danie roladki z indyka z suszonymi pomidorkami i mozarellą w sosie serowo-brokułowym. Goście byli zachwyceni, nawet starsze pokolenie, potem kilka koleżanek mówiło, że próbowały w domu powtórzyć to danie! Ogólnie jedzenie było przepyszne!Jeśli chodzi o muzykę to mieliśmy zespół Sto Lat z Lublina, nam się bardzo podobała muzyka, podobnie jak gościom, nawet kierowniczka sali pytała skąd wzięliśmy taki rewelacyjny zespół bo praktycznie cały czas parkiet był zapełniony po brzegi! Ja miałam lekki stersik przed 1 tańcem, bo wzięliśmy tylko 4 lekcje w Twiście, w tygodniu przed ślubem, mieliśmy zatańczyć fokstrota do piosenki Franka Sinatry Fly me to the moon. Na szczęście mój Tż radzi sobie dobrze z prowadzeniem i dzięki temu udało nam się zatańcować cały układ, mieliśmy jedną pomyłkę ale nikt chyba oprócz nas tego nie wychwycił. W ciągu całego wesela była jedna nie przyjemna chwila, mianowicie, tuż przed oczepinami przyszedł jakiś gość z imprezy, która odbywała się w sali na dole, że ktoś z tarasu oblał go winem...niestety był pijany i nieprzyjemny....nie dał sobie wytłumaczyć ze na pewno nikt tego umyślnie nie zrobił....dość szybko udało się znaleźć kierowniczkę, która pana zgarnęła i wyprowadziła. Na szczęście świadkami całej tej sytuacji byliśmy tylko my i nasi świadkowie. Nie zmienia to faktu, że zdenerwowałam się dość mocno całą tą sytuacją...Ogólnie muszę powiedzieć, że pomijając wyżej opisaną akcję wesele mogę nazwać najbardziej udanym na jakim się bawiłam, oczywiście w ogóle nie jestem obiektywna, ale takie właśnie mamy odczucia, dostaliśmy tak dużo pozytywnej energii, tyle miłych słów i gestów i mamy tak piękne wspomnienia, że jeśli mielibyśmy drugi raz podjąć decyzję małe przyjęcie czy wesele, mówię bez wahania, WESELE!---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Jeśli ktoś dotrwał do końca tej przydługiej opowieści to pozdrawiam ciepło, w razie pytań chętnie odpowiem i podzielę się nabytą podczas przygotowań wiedzą
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Do ślubu został nam równo miesiąc, więc właściwie dogrywamy już szczegóły. I właśnie a propos tych szczegółów piszę, bo chciałam zaznaczyć, że spotkała mnie niemiła niespodzianka. Umawiałam się ostatnio z makijażystką - już jakiś czas temu. Skorzystałam z naszego wizażowego zasobnika informacji i wybrałam panią z salonu "MF Beauty". Jak zapewne wiecie, mieszkam w Kielcach, więc zależało mi, żeby na makijaż próbny umówić się na sobotę. Niestety, za każdym razem kiedy miałam być w Ostrowcu, dzwoniłam wcześniej do tej pani i ona nie miała czasu. Dodam, że dzwoniłam z reguły z minimum tygodniowym wyprzedzeniem. Jednak ostatnia próba kontaktu doprowadziła mnie już do szewskiej pasji. Nie dość, że pani chyba przez 3 dni w ogóle nie odbierała telefonu, to jeszcze jak wreszcie podniosła słuchawkę, znów dowiedziałam się, że ona nie wie, czy mogę przyjść w sobotę, bo ona musi z mężem coś-tam ustalić itd. Powiedziała, że oddzwoni tego samego dnia wieczorem. To było trzy dni temu - nie zadzwoniła do dziś. Kiedy ja próbuję zadzwonić - nie odbiera. Już nawet TZ-et, który normalnie nie angażuje się w kwestie fryzjerskie i kosmetyczne powiedział, żebym zadzwoniła do kogoś innego. I tu kłania się profesjonalizm. Zadzwoniłam do pani Gabrieli Jendy i od razu umówiła mnie na makijaż próbny - na tę sobotę. Wszystko mi wytłumaczyła, pogadała, nie robiła żadnych problemów. Miła, konkretna babka. Oby więcej takich. |
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Zajazd "pod różą" na wesele co sądzicie ??
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny jestem nowa
![]() Planujemy wesele w czerwcu 2014, na jaki czas przed weselem najlepiej zarezerwować salę?? Zastanawiamy się nad Novum. Braliśmy na początku pod uwagę również Pensjonat pod Różą, ale byliśmy ostatnio tam na weselu (ok.100 osób) i sala do tańczenia wydaje się za mała ( u nas na weselu ma być około 160 osób). Co do samego lokalu Pod Różą jedzenie wyśmienite i wystrój sali dla mało wymagających też w porządku. ![]()
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
My chcieliśmy tam wesele zorganizować ale były zarezerwowane terminy już. Trochę się zastanawialiśmy czy to dobrze, że sala do tańczenia jest osobno ale to już każdy musi sam pod siebie oceniać.
Cytat:
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
osoby starsze lubią patrzeć jak młodzież się bawi z drugiej strony jak rodzina nie widziała się jakiś czas to za głośna muzyka nie będzie przeszkadzała w rozmowach. Z resztą jak na każdym weselu zawsze znajdzie się uprzejma CIOCIA, która i tak wszystko będzie krytykować :/ |
|
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Hej! My już po!
![]() Chciałam podzielić się kilkoma uwagami. Po pierwsze make-up. Byłam u pani Gabrieli Jendy i nie jestem do końca zadowolona. Makijaż był ładny i podobał mi się, ale był nietrwały. Dość szybko zaczęłam się świecić na buzi, a kiedy trochę potańczyliśmy na weselu, to cienie do powiek zrolowały się w załamaniach powieki. Co zabawniejsze, jak maluję się sama, to nakładam bazę pod cienie i jakieś tanie cienie i nie ma takiego efektu. Dwa tygodnie przed ślubem byłam również u tej pani na oczyszczaniu twarzy i się załamałam - tak mnie zmasakrowała, że TZ-et stwierdził, że wyglądam jak po dwutygodniowym przepiciu - taka byłam czerwona i napuchnięta. Jak opuchlizna zeszła, to zobaczyłam na buzi siniaki! Wybroczyna, która pojawiła się pod okiem po tym oczyszczaniu nie zeszła do ślubu! Nie polecam. Zajazd pod Jarem w Bałtowie okazał się strzałem w dziesiątkę. Miejsce urokliwe - bardzo podobało się gościom. Kierowniczka to świetna, równa babka, z którą wszystko idzie dogadać. Mieliśmy małą awarię przed ślubem - okazało się, że zaproszeni goście nie mają z kim zostawić dzieci, bo dziadkowie się rozchorowali i musieli je zabrać ze sobą. Dla szefowej nie było żadnego problemu - załatwiła wszystko tak, że my byliśmy zadowoleni i dzieci i ich rodzice. A jedzonko - przepyszne. Było tego tak dużo, że ledwo daliśmy radę spróbować dosłownie 20 % z tego, co stało na stołach. Ponadto zespół Grehity. To czterech młodych chłopaków gdzieś z Sienna i polecam z całą mocą! Biorą niedrogo, a naprawdę fajnie grają i dla starszych i dla młodszych. Nam się bardzo podobało ze względu na to, że na co dzień wolimy raczej rockową muzykę, a tu się okazało, że zespół grał sporo kawałków Dżemu itd. Naprawdę przyzwoicie grają i fajnie poprowadzili oczepiny - krótko i na temat! ;-) Edytowane przez Barabarella Czas edycji: 2012-10-17 o 10:47 |
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się mogę podzielić informacjami. Zacznę od tego że wziełam w ciemno tylko po czytaniu forum bez żadnej próby makijażystkę panią Gabrysię i jestem zachwycona. Dlatego ja czytam że makijaż był nietrwały to się zastanawiam czy u niej i ja byłam.Super tanio 50 zł Chanelami- cienie sam się wręcz ten makijaż robił ;-) Moja świadkowa była zachwycona. Make up trzymał się do 6.00 rano. Fryzjerka w salonie u Marty Agnieszka równa babka pełen profesjonalizm, też bez próbnej fryzury- wytzrymałość do umycia głowy w poniedziałek po sesji. Zespół Riva band - warci pieniędzy, wspaniała wspólpraca, Robert i Ania Górczyńscy- to samo, oni też maja w róży slub. Ślub właśnie Pod Różą- jedzenia jest tyle i dobrego, że nie można tego przejeść. Wspópraca z panią Magdą super. Nie słodziłam, i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny błagam, napiszcie jakich miałyście kamerzystów! I jaki mniej więcej mają cennik..nie orientuje się, wiem że na początku są wypisany kamerzyści ale wiecie..może miałyście jakiegoś naprawdę godnego polecenia!!Pozdrawiam
I raz jeszcze gratuluję świeżutkim mężatkom
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam http://mbmfoto-video.pl/. Jestem zadowolona. Zabijcie mnie, ale nie pamiętam ceny. Wiem jedynie, że wyszło nas przystępnie za film i zdjęcia. A dla na cena była bardzo istotna.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

....