|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cześć Barbara
witamy w naszym gronie i Gratuluję ![]() dziewczyny pisały o szkole rodzenia Aktywna mama ona jest darmowa i chyba jakaś właśnie działająca na staszica była ale proponuję cofnąć się jakieś 3-4 strony i poczytać bo dosyć dokładnie dziewczyny pisały o tych szkołach
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Aktywnej Mamy - ja polecam, chodzę, wykłady w sympatycznej atmosferze, prowadzi położna ze Staszica - Agata Lisiecka. To szkoła darmowa - "prywatna" - zajęcia rozpoczynają się z nowymi grupami zawsze na początku miesiąca... ale ty masz jeszcze trochę czasu, poczekaj bliżej 28 - 30 tygodnia. A i pełny kurs trwa 11 tygodni ![]() PS.Na moim blogu szerzej opisałam pierwsze spotkanie w Aktywnej Mamie, a na ich stronie znajdziesz adresy i telefony - Pozdrawiam
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
MAm pytanie, czy lubelskie szpitale praktykują coś takiego jak płatny poród rodzinny? Konkretnie chodzi mi o Krasnicka....Bo dowiedziałam sie, ze w większosci szpitali w Polsce za poród we 2 sie płąci ;/ Pierwsze słyszę o tym...
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za przyjecie mnie do swojego grona . I ide czytac o szkole rodzenia. To moja droga ciaza ale wiecej informacji to dla przyszlej mamy jesk skarb. No i wiekszkosc informacji sie zmienia wiec bede bardziej zadowolona gdy do takiej szkoly sobie pochodze.
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak jest w lubelskich szpitalach ale jeśli pobierają opłaty to jest to niezgodne z prawem, słyszałam też, że mówią np. że trzeba kupić cegiełkę na rzecz szpitala ale to też nie jest zgodne z prawem. Poród rodzinny jest prawem każdej rodzącej do wyznaczenia sobie osoby która będzie jej towarzyszyła.
A przy okazji znalazłam ciekawy artykuł, myślę że bardzo przydatny ![]() http://ranking.abczdrowie.pl/d/664,w...ego-w-lublinie |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki za odp
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie . W jakich dniach tygodnia i ww jakich godzinach odbywaja sie spotkania w szkole rodzenia Aktywna Mama?
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obecnie, zajęcia są w pn. 17:30, śr. 17:30 i 19:00 oraz czwartek - nie pamiętam czy tylko o 19:00 czy także o 17:30. Takie jedno spotkanie trwa zazwyczaj około 1,15h - 1,30h. Pozdrawiam
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi lekarz polecał się zapisać tak żebym się wyrobiła przed końcem ciąży bo wcześniej nie ma sensu stwierdził że jeszcze zapomnę jak oddychać i zajmować się dzieckiem
http://s10.suwaczek.com/200912213338.png http://s7.suwaczek.com/201001073829.png http://www.suwaczek.pl/cache/6939182781.png http://www.suwaczek.pl/cache/fbbd411fe4.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usavcqgegaaczpr.png Edytowane przez shirmus Czas edycji: 2013-02-23 o 17:35 |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak słyszałam bardzo złe opinie, osoby z mojego otoczenia, nawet sąsiedztwa nie polecają. Koleżanka urodziła dziecko ( wypchał jej lekarz z brzucha na siłę) z uszkodzonym bioderkiem, potem wyszły inne powikłania. Jeżeli poród odbywa sie bez komplikacji i trafi się na miłą zmianę lekarzy czy położnych to można być zadowolonym.... nie wiem. Ja ODRADZAM, i jeszcze przestrzegam przed niejaką doktor K. ( miałam z nią do czynienia kiedyś na jej nocnym dyżurze)
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam na Lubratowskiej dwoje dzieci i polecam
![]() Patik- mi pierwsze dziecko też lekarz (a właściwie lekarka wypchała z brzucha- napierając na niego łokciem) i to bardzo pomogło! Drugiego nikt mi w ten sposób nie pomógł urodzić i ból nie do opisania. Poród ok- położne bardzo przyjemne, ale na samo rozwiązanie przy drugim dziecku musiałam trochę,,poczekać", bo nikt mnie nie słyszał jak wołałam ![]() Ale i tak polecam. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-02-24 o 08:35 |
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko dla wyjaśnienia dodam, żeby nikogo w błąd nie wprrowadzić patik mówi o szpitalu w Lubartowie a nie na Lubartowskiej
więc mowa w dwóch ostatnich postach jest o dwóch szpitalach i tego na ul. Lubartowskiej w Lublinie i tego w mieście Lubartów ![]() pozdrawiam wszystkie mamy i spokojnej niedzieli życzę
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak sytuacja z odwiedzinami w lubelskich szpitalach? Na Krasnickich chyba nadal zakaz...Ale coś ucichło z tą grypą...
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Oliweczka nic się nie stało ale sama zaczęłąm się gubić i pomyślałam że inne dziewczyny też mogą się nie zorientować
dlatego pozwoliłam sobie napisać o tym że w tym wypadku mówimy o dwóch różnych szpitalach a słuchajcie kiedy i czy któraś z was robiłą już KTG? jeśli tak to powiedzcie gdzie czy w LuxMedzie czy jeździłyście do szpitala i jaki był ewentualny koszt takiego badania
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam raz w szpitalu na lubartowskiej, ale to była nagła sytuacja bo nie czułam ruchów. takiego rutynowego jeszcze nie miałam, mam mieć jakoś w okolicach terminu, czyli w ostatnim tygodniu, ale nie mam pojęcia gdzie, mam się jakoś umawiać z ginem na kolejnej wizycie. w luxmedzie na pewno nie ma możliwości zrobienia ktg bo pytałam o to (chyba z pół roku już nie mają sprzętu, bo kiedyś był). jak się czegoś dowiem to napiszę, ale póki co sama jestem ciekawa czy w szpitalu robią takie rutynowe ktg i czy się płaci, czy tylko jak coś się dzieje? wiem, że mój gin przyjmuje jeszcze poza luxmedem w prywatnym gabinecie, może tam mnie wyśle (o ile mają sprzęt)?
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
na krasnickich jak pojedziesz i powiesz, ze np słabiej czujesz ruchy,albo termin porodu już masz ,albo lekarz Ci kazał to robią za free KTG. Ale najlepiej ok. 10-12, bo od 8.00 to masa ludzi, przyjmuja na oddział i kazda na KTG.
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to miałam przyjeżdżać w razie koniecznosci, gdybym nie czuła ruchów. Prywatnie jest możliwość zrobienia ktg w gabinetach lekarskich na kawaleryjskiej w donna vita, nie znam ceny. http://www.donnavita.pl/
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W donnie vicie chyba 20-30zł. |
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, na ostatnich zajęciach w SR (Gravimed, polecam zresztą) mieliśmy listę pytań, jakie lekarz zadaje podczas wypełniania całej papierologii podczas przyjęcia do szpitala. A że rodzące kobiety podobno potrafią zapomnieć nawet imię męża
dla ułatwienia podaję listę, może komuś się przyda. A więc:- czy chorujemy na choroby przewlekłe? Jakie leki zażywamy? - czy przechodziłyśmy jakiekolwiek operacje? W jakim wieku? - kiedy dostałyśmy pierwszą miesiączkę? - czy miesiączki były regularne, bolesne, ile dni krwawienie? - czy były poronienia? - czy w czasie ciąży przchodziłyśmy: Infekcje dróg moczowych (w jakim miesiącu ciąży, jakie leki brałyśmy?) Infekcje dróg rodnych (w którym miesiącu, jakie leki?) Infekcje dróg oddechowych (także przeziębienia, podczas których nie brałyśmy żadnych leków) Infekcje wirusowe (opryszczka) - czy miałyśmy skurcze - pobyty w szpitalu w okresie ciąży - uczulenia na leki? - gdzie chodziłyśmy do lekarzy? - gdzie robiłyśmy morfologię, na jakiej ulicy? - czy wyjeżdzałysmy za granicę? - czy byłyśmy u stomatologa (nie chodzi o zwykłe kontrole), gdzie? W jakim miesiącu? - wizyty u kosmetyczki? - osoba upoważniona i obecna przy porodzie - czy wyrażamy zgodę na lewatywę? Spokojnej niedzieli Koleżanki Ja idę robić czekoladowe ciasto marchewkowe, chodzi za mną od tygodnia
Edytowane przez Clarissa2013 Czas edycji: 2013-03-03 o 11:18 |
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, chodziłam do Stasiak- Kosarzyckiej. I była przy porodzie, ale tak się udało że trafiłam na jej dyżur. Dodatkowo miałam opłaconą położną, także w czasie samego porodu który trwał 12 h mialam full wypas jeśli mozna tak powiedzieć Dużo pomogła.
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
A to tej Stasiak nie znam
Teraz podobno nie mozna sobie połóznej opłacic...Ciekawa jestem za tem jak sie zachowuje lekarz prowadzący- czy sie interesuje? No i ja chodziłam jeszcze do szkoły rodzenia p. Lidii z Krasnickich więc po cichu licze, ze cos to da i któras z pań w razie czego się zainteresuje mną A moje godziny sa juz policzone
|
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
klementyna już bliżej jak dalej, lada chwila pękniesz
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze, ze miałas pomoc...ZObaczymy co u mnie bedzie...tak, tak co raz blizej święta
A Małpka urodziła w piatek synka Pewnie jak wróći pochwali sie Wam Miała cc i jutro może ją wypisza, to opisze jak sie rodzi na Staszica
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
hipnoza w porodzie - http://cud-narodzin.pl/o-hipnozie-do-porodu/
moze macie ochote na darmowy kurs?? moze sie odbyc specjalnie dla nas - szczegóły w linku..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

witamy w naszym gronie i Gratuluję 

Dużo pomogła.