|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
to nie krosteczka tylko to wyglądało jakby tam jakiś płyn był jak w bąblu przy obtarciu stopy butem. teraz pękło i ta skórka się tam rozdarła. kazałam jeszcze mężowi kupić sudocrem, zobaczymy.
|
#422 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas 2 karmienia w nocy.Oprocz tego z dwoch pieluch siku bokiem ucieklo.A o 3 w nocy kupa ![]() Eryczek malo mi spi w dzien,a coraz bardziej domaga ie towarzystwa,wiec czasu mam niewiele dla siebie.W dzien wczoraj w domu mial drzemke niecale pol godz,a na spacerze pospal tylko 15 minut,a spacer (polaczony z shoppingiem) trwal 3 godziny.Moja Wiki znowu obkupiona,bylysmy w nowo otwartym sklepie,takim w sumie z miksem wszystkiego po trochu,ubrania firmowki mieli dla dzieci,ale po kilka sztuk,nie wiem takie koncowki kolekcji i Wiki zyskala bluzke( za 2.99),bojowki za 1.99 i rybaczki za 1.99.Potem jeszcze bylam w H&M i kupilam Erykowi grube skarpety na zime,sobie tez zakupy bieliznowe gacie i skarpety i Wiki jeszcze spodnie w panterke kupilam,nie moglam sie oprzec A w sumie to do centrum poszlam tylko po wkladki laktacyjne ![]() Cytat:
Jak dla mnie to odparzenie to ogolnie zaczerwieniona skora,moze byc z malymi krostkami.
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz o co chodzi, skóra nie jest chroniona przez naskórek. Myślę na Madziulek będzie szczęśliwa jak poleży z goła pupką
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej!
Nocka u nas udana, spanko od 20 do 23-jedzonko-spanko-do 4 prawie -jedzonko-spanko do 8 Zaliczyliśmy już drzemkę nr 1 ![]() Cytat:
![]() Co do babla, może to faktycznie większa potówka była, jeśli nie ma innych toważyszących objawów jak zaczerwieniona i podrażniona skóra, krostki etc? U nas było odparzenie niestety ostanio....I wygladało to tak, jak opisuję-zaczerwienienie, krostki drobne plus takie z białym czubkiem...Ale zastosowałam sudocrem i pomogło, wszystko zeszło w 3 dni... Ostanio nie zawsze uda mi się przebrać Matyldkę niezwłocznie po zrobieniu kupki, bo jak zawsze robiła to głośno, tak teraz potrafi po cichutku, ze nawet nie zauważę i nie zawsze poczuję...hmm Gkatarzynka....współczuję zachowania teściowej! Moja dokładnie podobnie się zachowuje...Jakaś rozkojażona jedzie z wózkiem, nie rozgląda się, aż strach ją gdzieś puscic samą...Raz Tż na nią nakrzyczał, bo wlazła z wózkiem na ulicę prawie, że pod koła....No i jeszcze urażona była, że zwracamy Jej uwagę ![]() Karolca, my też zastanawiamy się nad zmianą wózka 3w1 na porządną spacerówkę...Gondola quinny jest super, ale spacerówka już tak bardzo mi się nie podoba! Ostanio wzięliśmy spacerówkę na próbe na spacer, i gorzej się prowadzi, brakuje mi też wielu funkcjonalnych rozwiązań, które mają typowe spacerówki typu siatka przy rączkach, gdzie można wrzucić różne potrzebne rzeczy czy nawet wielkość...Ale też jeszcze poczekamy z zakupem kilka miesięcy, bo póki co uzytkujemy gondolkę! |
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
oj tak Madziulek bardzo szczęśliwy jak jest na golasa
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane weźcie mi poradźcie;
no więc sprawa wygląda tak, że mój szwagier ma impreze urodzinową no i oczywiście nas zaprosił. Ja od razu powiedziałam TŻtowi, że na prezent się złożymy, życzenia oczywiście też mu złoże, ale do samego uczestnictwa w tej imprezie podchodzę sceptycznie.. po pierwsze: Kuba ma ostatnio tragiczne dni, cały czas krzyczy nic mu nie pasuje i nie chce, żeby było jeszcze gorzej.. tam nowi ludzie, nowe otoczenie.. ostatnio jak tam byliśmy to też non stop był krzyk, a jak wróciliśmy to mały wszystkiego się bał, budził się z płaczem.. po drugie długa droga samochodem co pewnie nasili objawy azs, po trzecie nie uśmiecha mi się siedzenie z maluchem wśród grona pijanych nastolatków, będzie dużo gości przyjezdnych teściowie mają mały dom nas gdzieś się upchnie ale małego? gdzie będzie spał? we wózku? o nie Ostatnio jak tam byliśmy to wróciłam rozchwiana emocjonalnie. no i wreszcie w domu mam pomoc moich rodziców, a tam? teściowa zawsze obiecuje pomoc, ale do tego momentu pomaga do którego mały nie jest marudny.. jak zaczyna marudzić to od razu ma coś do zrobienia. No i TŻ powiedział, że jeśli ja nie pojadę to on też nie.. a to przecież jego brat, są blisko ze sobą związani.. Co zrobić dziewczyny? |
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej jakby przesypiała całą noc bo nie lubię odciągać mleka, potem cyce bolą nast impreza to wesele za 2 tyg ale razem z nią ma być więcej małych dzieci i jakiś specjalny pokój dla nich, może Madzia tam pośpi i będziemy dłużej ![]() a co do bąbla to zobaczymy co z tego wyjdzie, może to potówka, bo jej nie boli Madzia właśnie chce się wydostać z kojca drapie w siatkę i mówi "yyy" ![]() ost przeszła do końca łóżeczka złapała się za brzeg łóżka i stanęła na kolanach
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nei lubie imprez gdzie wszyscy pija a ja z dzieckiem jestem poza tym moj dla odmiany bardzo lubi nowych ludzi wiec z tym nie mamy problemu
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy to co Madzi wyskoczyło to może być od płynu do kąpieli bo przez ost kilka dni kąpię ją w hippie
teraz mi się przypomina ze to byla mala czerwona krosteczka na poczatku teraz wygląda okropnie ![]() nie wiem czy nie ma takiej samej na brzuszku, wczesniej uzywalam oilan i tego nie bylo, nie wiem juz sama
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Hm,albo i niedobry bo mnie głowa coś boli. :/ Mały jeszcze śpi,u nas pobudka o 8-smej dzisiaj ale oczywiście kręcił się troche w nocy.Ja specjalnie wczoraj położyłam się spać wcześniej po 23 a nie o 1 ale i tak o 1 coś mi ciężko było,musiałam wstać wziąć tabletke ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ZaćpanaRapem,myśle że najlepiej będzie jak tż sam pojedzie,skoro dziecko źle potem się czuje w noym otoczeniu. |
|
|
|
#432 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Karolca, no słyszałam, że takie wózki 2w1 niezłe są i sprawdzają się. Moja siostra miała coś takiego...
U nas Matylda w gondoli mieści się jeszcze i nie marudzi, że Jej żle więc mam nadzieję, że do końca pażdziernika-początku listopada pojeżdzi... A Ewelinkę przesadziłaś bo się nie mieściła czy po prostu tak chciałaś? Cytat:
No pewnie, że najlepiej, jakby przesypiała, ale duzo dzieci nie przesypia z tego co czytam i słyszę od znajomych, nawet jak już skończą rok, to często budzą się...A Ty dajesz wtedy mleczko Madzi czy oszukujesz wodą lub smokiem? Słyszałam o takich podstępach, aby dziecko oduczyć nocnego wybudzania się, bo niby mleka już nie potrzebują w nocy, ale ja tam uważam, że jakby Matylda nie była głodna, to by nie zjadła, a zawsze w nocy je! Teraz kładłam ją na drzemkę, i possała pierś tylko trochę. Odwróciła się od cyca a obok lezał smoczek. Sama go sobie wsadziła do buzi, odwróciła się w moją stronę, przytuliła i zasnęła! Dzieci są mądre! Cytat:
A co do odparzeń...Matylda miała odparzenie ewidentnie-czerwona skóra dookoła odbytu plus okropne krostki, ale nie zauważyłam, aby ją to bolało, zresztą szybko podjęłam środki zaradcze i pozbyliśmy się tego! Teraz staram się częściej wietrzyć, a po każdym przewijaniu i wycieraniu husteczkami pupy psikam na czystą już skórę wodę termalną w sprayu, chwilę zostawiam i osuszam i dopiero wtedy smaruję kremem... A propos słyszałam od znajomej, że w leczeniu odparzeń sprawdza się mąka ziemniaczana i mycie pupy wodą, nie chusteczkami....no i oczywiście wietrzenie! Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-09-16 o 14:58 |
||
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na fb wrzuciłam fotk e jak to wygląda na tej pupie, mam nadziję że to nie uczulenie... i nie wiem czy dalej ją kąpac w tym hippie czy wykapać w oilanie bo jeszcze mam trochę
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
wysłałam zdjęcie tej zmiany skórnej Madzi na maila Aguśka jak będziesz to proszę zerknij czy to wygląda na odparzenie, ma ok 3-4 mm średnicy.
|
#437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla EwelinkiCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Terenowiec jest zawieszony na pasach, ma wbudowaną folię przeciwdeszczową i moskitierę. No i ogromny kosz na zakupy
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Uff... już po wizycie teściów... najgorsze jest to, że Hanka się totalnie rozregulowała ze spaniem przez te dwa dni...
Już było tak fajnie, że były dwie prawie dwugodzinne drzemki w dzień a wczoraj chyba z nadmiaru bodźców była tylko jedna i to ta, zanim teściowie przyjechali...ehh... dziś Hanka spała 15min przed południem więc padła na prawie godzinę podczas południowego karmienia... i teraz znów padła podczas karmienia - ale nie chciałam Jej ruszać i śpi w naszym łóżku... bo ostatnio musiałyśmy się znów przestawić na karmienie na leżąco, bo jak siedzę, to Hanka zamiat jeść, robi wszystko inne, a po pół godzinie jest głodna... Natkulec, mnie się też wydaje, że to nie jest uczulenie na płyn do kąpieli... może była potówka i się gdzieś zainfekowała, bo to przecież w takim miejscu, że o to łatwo... i dlatego teraz tak brzydko to wygląda... ja bym psiknęła octeniseptem (już dziewczyny o tym pisały zresztą) i wietrzyła - świeże powietrze działa cuda... U nas odkąd używamy wielorazówek pupcia jest gładziutka i mięciutka jak... pupcia niemowlaczka Aaa... i mam pytanie... bo odkąd wprowadziłam Hani warzywka (daję jeden słoiczek na dwa, trzy dni), to Hania zaczęła robić takie kupki marchewkowe - pisałam już o tym. Ale czasem jak Jej zrobię dzień przerwy i Hanka jest tylko na piersi, to zaraz jest wodnista kupka i się sporo śluzu w niej pojawia... a dziś to nawet trochę zielonej kupki było... Martwić się, czy to w miarę normalne albo przynajmnniej nieszkodliwe jest? |
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka,oj to nie dobrze że się mała rozregulowała.A co kupek,gdzieś mi się obił o uszy-oczy że kupka ze śluzem to niezbyt dobrze,zielona też
|
|
|
|
#442 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() Cytat:
Cytat:
. U mnie drozdzowe to z duza iloscia kruszonki obowiazkowo musi byc. Jednak chyba trafilam na jakas felerna partie drozdzy,bo wyszlo jakies mało wyrosniete- a caly czas z tego samego przepisu robie ;/Cytat:
. A z lezaczka jestes zadowolona?Cytat:
Nagminnie też gotowałam zupe dla kur ze zwirku i błota, zbierałam gąsienice z kapusty,czy hodowałam żaby w rondelkach . Kiedyś też przeskakujac przez plot z upolowanym z sąsiedniego pola słonecznikiem rozerwałam spodnie . Nieopatrznie zle wymierzyłam przerzut nogi i zawislam w polowie . Dzieki Bogu nic sie nie stało, a to takie stare sprochniale dechy były. Ogolnie wspominam te wakacje jako cos wspaniałego i szkoda mi troche, że Rob tego nie zazna- bo juz nie mamy gdzie jezdzic ;/. Cytat:
![]() hehe no ladnie, konia dziewczyna demolka! . Jak sie okazuje wiele z nas Ma tu kiblowe wspomnienia![]() . Na koloniach podczas obiadu kolega tak sie spieszyl do telefonu (zawolali,bo mama dzwonila), ze potknal sie i zostawil zęba na stole. Srednie to bylo..a On niczym nie strudzony pobiegł z cała zakrwawioną buzia,chyba byl w szoku. Pamietam wtedy słowa pani "spiesz sie powoli"Cytat:
Jak kiedys mnie podkusi i wypociny ujrza swiatlo dzienne to dostaniecie wszystkie(chetne rzecz jasna ) w prezencie![]() Kochana ja chyba tez moge powiedziec,ze juz jazda bez trzymanki u nas powoli sie konczy. Szkoda tylko,ze jak bylam sama to bylo apogeum - widze,ze mialas to samo.Wracaja nasze dzieci grzeczne i zrownowazone uu yeahCo do parowaru,gratuluje zakupu- swietna sprawa, osobiscie czesto korzystam. Warzywa w ogole maja duzo lepszy smak, nie wymagaja solenia etc. Ja w tym robilam juz chyba wszystko co mozna ![]() Cytat:
Cytat:
.Co do tesciowe to ja nie wiem, ale czy kazda ma wbudowana funkcje pt "dostaniesz wozek, uciekaj ile sil w nogach i udawaj, ze nie slyszysz"?. Swoja drogą ja rozumiem, ze prowadzenie wózka moze byc przyjemne, ale nadal nie zwalnia z logicznego myslenia- a wrecz przeciwnie nalezy miec oczy dookola glowy. Na ulicy tym bardziej. Nie dziwie sie, ze tak sie zestresowaliscie i mieliscie na Nia oko. _____________ Ja łapie oddech po powrocie T. takze dzis dyzur nocny pelnil w calosci On..no moze poza wyciaganiem cyca. Fakt wyciągnely się troche od karmienia, ale nie starczyloby na dystans sypialnia- pokoj Roba . Robcio wczoraj wyrwal kilka wlosow łapiąc solidnie T za czupryne, po czym bezczelnie zasmial Mu sie w twarz . Wygladalo komicznie ![]() Wlasnie slysze jak T czyta Robowi bajke..nie rozumiem tylko dlaczego czyta tez pierwsza strone "ilustrowala..wydawnictwo ..."
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwale się też,że mój syncio podaje ręke jak sie mówi do niego daj cześć,przybija piątke,wczoraj mówiłam do niego gdzie tata,a ten odwracał wzrok do drzwi.I jak siedzi na mnie i mówie hop to zaczyna skakać. ![]() Też fakt,ja używałam mączki ziemniaczanej do odparzeń ale nie tylko,ktoś doradził mi posmarować dzicko mączką,to nie będzie się tak pocić. Niewiem,tzn nie pamiętam czy u nas tak to działało.
|
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przez jeden cały dzień nie podałam słoiczka ani nic domowego ugotowanego przez siebie to kupka była jak dawniej, przed rozszerzeniem diety, luźna i śluzowata. Na wizycie u pediatry dawno temu, gdy Ewelinka miała ze 3 miesiące powiedziałam, że w kupkach zdarza się bardzo dużo śluzu na co pediatra rzekła, że to normalne i po rozszerzeniu diety problem zniknie. A zielonkawa też może być. Jeśli zdarzają sie często, połączone są z bólami brzuszka, kolkami albo innymi dolegliwościami dopiero wówczas należy sie martwić. Cytat:
![]() Opowiem wam dowcip. Po nocnym karmieniu wsadziłam Ewelince smoczek. I go ssała Dziwne to moje dziecko czasem
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez był wychodek niestety sedesik obity wykładziną co by w zimę tyłek nie przymarzł a pod spodem wiadro z tym że właśnie z powodu 8 nogich lokatorów tzw pająków chaźlowych ( te z długimi szłapami) z owego wychodka nie korzystałam wcale chyba że na zimowisku co wymarznięte wszystkie były a nie korzystałam z racji mojego okropnego lęku przed pająkami . W wypadku potrzeby byłam zmuszona niejako jakoś sprawę załatwic a że pampersów i pieluch od pewnego czasu nie nosiłam a że byłam mała dziadzia z łopatą za winklem czekał po wszystkim kupsko na łopatę i na gnojok i tak przez lat kilka do momentu aż łopatę byłam w stanie sama utrzymac normalnej łazienki ciotka dorobiła się dopiero po ok 15 latach czyli jak lat 20 miałąm i przestałam jeździc tam na wakacje również żaby zbierałam , ślimaki w słoikach z dziurkami chodowałam na liściach z sałaty raki w rowie z kuzynem łapaliśmy i do miski niestety żaby mi uciekały śłimaki w słoikach jakoś życ nie chciały a raki wypuszczaliśmy jak się znudziły do jeziora do któego oczywiście jako mała dziwczynka bałam się wchodzic żeby raki nie poszczypały i dziadek musiał mnie na rękach wnosci do momentu aż było głębiej i potem mnie z jeziora wynosic uwielbiałam na wsi graz z kuzynostwem w szukanie w podchody robic ogniska chodzic na grzyby i w ogóle wakacje tam wspominam wspaniale oczywiście nie obyło się bez pierwszej wódki czy papierosa ale było za......iście![]() ah to sobie powspominałąm a tak z teraźniejszości mowa o kupie była wic Filip dzisiaj nmas tak załatwił że tż chciał tylko mu spodenki ściągnąc żebym mogła go przewinąc i nagle słyszę z pokoju Aneta chodź tu szybko ale szybko i panika w glosie więc lecę patrzę Filip cała noga w kupie po palce tż całe udo w kupie spodenki mlodego z koloru białego na brąz zmieniły bodziak po pas ufajdany tylko jakoś pampka ściągnęliśmy i spodenki i w bodziaku młodego pod prysznic zanieśliśmy i tam dopiero go rozbierałam bo inaczej był by murzynek bambo . ale ulga przyszła bo dziecię ostatnio się załatwiło w czwartek tak więc najwyższa pora już była ale sie rozpisałam przepraszam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
karolca,nie a mi się wydało że tak.moje dziecie zrobiło dzisiaj ciemno zieloną,ale od jogurtu który mu wczoraj dałam.
To ja też powspominam. Lecz zanim,to Wam cos napisze.Otóż jak wczoraj wieczorem,mąż wrócił z pracy,to ja poszłam sobie na krótki spacer do Tesco. Noi wracając z siatą,a mam blisko pub koło siebie,szły wyperfumowane dziewczyny,panowie,imprez owo ubrani do pubu oczywiście.A ja z tą siata popindalałam do domu i sobie pomyślałam tak to co wyżej czyli: dziewczęta,wyperfumowane, panowie ładnie ubrani do pubów posiedzieć itp a ja mężatka z siatką do domu do męża i dziecka.Co za życie ![]() cziqua,historia z wyhodkiem i załatwianiem spraw-niezłe Ad innych wspomnień,to mój dziadek miał zwierzyniec,hodował gołębie,kanarki,świnki morskie i króliki,miał kury,koguta.I zawsze lubiłam chodzić do babcia i dziadka,bo zbierałam trawe dla zwierzaków,lubiłam chodzić na łąke i patrzec jak dziadek kosił trawe,albo jak łapaliśmy motyle,jajka też zbierałam z kurnika.Jak kuzyn przychodził,to też zbieraliśmy ślimaki O,albo też pamiętam jak dziadek gotował jajka dla kanarków,rozduszał je i dawał im takie jajka do jedzenia ![]() Szkoda,że ich już nie ma :/ Ich-babci dziadka i tego całego zwierzyńca. Noi mieli niemaly ogród z owocami,warzywami To się zbierało,a to sliwki,maliny czy marchewki albo rabarbar który mój kuzyn lubił jeść na surowo. Ble,ja rabarbaru nie lubiłam i nie lubie,nawet w cieście drożdzowym,ani kompotu też nie lubie.Ja ogólnie za ciastem drożdzowym nie przepadam,za to moi rodzice tak. Ja jestem sernikomaniaczka,to ciacho to ja bardzo lubie,bo mokre ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Młody się obudził. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-16 o 18:42 |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej,
Flower ja też będę szukała spacerówki-parasolki, ale to za jakiś czas. Potrzebuję bardzo lekkiego wózka, żeby móc się sama na wiosnę wydostac z domu,no i w razie podróży samolotem,jakbyśmy chcieli wyjechac w przyszłym roku na wakacje. Daj znac na co się zdecydujesz ![]() Co do picia z kubków itp.. Myślałam, że wczoraj padnę - dałam Kai mleko z butli, oczywiście chętnie jadła,uchachana.. troszkę odlałam do takiego małego kubeczka (jak są z Medeli do podawania np. lekarstw) i zaczęła się krzywic.. Jakby miała zupełnie co innego w tym kubeczku![]() Koniakonia brawo dla Kajulki, zdolna dziewczynka, dawaj zdjęcia jak siedzi ![]() Witajcie nowe Mamusie Zacpana Rapem, Elizka!Natkulec, ja podobnie jak Karolca psiknęłabym octaniseptem i powietrzyła. Daj znac co dalej z tym zaczerwienieniem Madzi! Co do krzesełka też chciałam kupic ten co pokazywała karo_z, ale zdecyduję się chyba na Kids play, podobna cena, a sprawdzone przez znajomych i polecone. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Ewelajna no właśnie u nas ostatnio podbnie z Kai kupkami - też nie zawsze od razu zauważe, bo ostatnio robi takie cichacze Odparzeń nawet nie ma, ale Ona taki wiercioch, że jak za długo w pieluszce ma kupkę to zdarza się że pieluszki nie trzymają..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-16 o 20:05 |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Rozłożyło mnie na dobre..oby tylko Morficzek nie załapał ode mnie...
Mraveczka z leżaczka jestem bardzo zadowolona..fakt nie jest kolorowy i niema zabawek ale wydaje mi się że jest mega wygodny dla małego ![]() Karinio fajne spostrzeżenia odnośnie mężatek, mam a reszty ![]() Aczkolwiek ja jak przystało na domatorkę właśnie takie życie lubię i nie brakuje mi wychodzenia na imprezy, wręcz cieszę się ze teraz mam wymówkę że musze już wracać do dziecka ![]() Natkulec super że Madzia dałą radę bez Ciebie tyle godzin ![]() A co do tego co jej wyskoczyło to ja pojęcia nie mam co to może być... gkatarzynka u mnie tzn u synka też czasem kupki są śluzowate a czasem zielone..tak jak Karolca pisze, jak nie ma inych objawów to wszystko jest ok.. |
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Przesłałam na pocztę nową czapę Kai - Gosia, Flower, chyba chciałyście zobaczyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Jak to jest jedna krosteczka to myślę, że nie ma się co przejmować i martwić.

A w sumie to do centrum poszlam tylko po wkladki laktacyjne
Wiesz o co chodzi, skóra nie jest chroniona przez naskórek. Myślę na Madziulek będzie szczęśliwa jak poleży z goła pupką 

nast impreza to wesele za 2 tyg ale razem z nią
teraz mi się przypomina ze to byla mala czerwona krosteczka na poczatku 

Niewiem,tzn nie pamiętam czy u nas tak to działało.
Dziwne to moje dziecko czasem
przepraszam