|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
Ja żrem sucharki bo mam sensacje żołądkowe Chyba zaraz pójdę się kąpnąć i nogi wydepilować Będzie się działo
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
![]() Ausente za jutrzejszy dzień,. Oby owocny w Amelcię!
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Przeszło więc fałszywy alarm
![]() Czekam na gesslerowa, pewnie jak zwykle jesc mi sie zachce
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
iiiiiiiiiiiiide.... mam doła.
ide wyć. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Happy napisała że przerywają dzisiaj akcję bo nie ma efektów, jutro od nowa podają oksy. Najgorsze jest to że nie pozwalają Jej nic jeść od dzisiejszego poranka, bo "może się w nocy rozkręci".
Happy nie jest happy Nie będę cytować Jej słów bo by mnie zablokowali, ale jest... zdenerwowana ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Łeeee, szkoda
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł!
Jestem po wizycie, wyprodukuję się co tam u mnie i lecę Was nadrobić. A nóż ktoś się rozpakował...?! Hit sezonu - szyjka mi się skraca. Co prawda wypowiedz Pani Doktor dupy nie urywa ale zawsze jest się czego trzymać A więc się skracam ale jestem pozamykana. Wziąwszy pod uwagę odległy termin nic nadzwyczajnego.Przytyłam znowu kg. A myślałam, że już się zastopuję. No ale wafelki z biedry robią jednak swoje ![]() Ciśnienie w domu mam ok a w gabinecie jak zwykle 140/80 więc nadal mam się mierzyć. Grzebnęła mi w zadku i boberku i pobrała ewentualnego paciora, tfu. 10.12 mam usg bo wg Pani Doktor będę miała dużego dzidziusia. A to, że brzuch mam mały nic nie znaczy 13.12 mam kolejną wizytę ale powiedziałam, że szykuję się na poród 12.12 więc wątpię. Jakby co mam se jeszcze siknąć i utoczyć trochę krwi przed. I tyle atrakcji na dziś ![]() A! Zapomniałabym! Wiesiołek na pomoc skurczowo-maciczno-rozkurczową brać mogę bo na pewno nie zaszkodzi. Także jak któraś miała dylemat tak jak ja to brać. 3 razy dziennie po 2 tabletki. |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak jesc nie dają, to jak ona ma miec sile, co za mendy
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wielkie gratulacje dla wszystkich świeżo rozpakowanych mamuś!!!
![]() I mocne za rodzące
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi 3 tyg temu tez powiedział ze szyjka sie skraca i teraz we wtorek niestety była na tym samym poziomie, a tez sie podniecilam ze urodze szybciej No to co czekamy na wynik paciora
|
|
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż sobie wyguglowałam, żeby wiedzieć co to ![]() Jestem alergenowym ignorantem, z czego się osobiście cieszę, bo póki co mnie nic nie uczula. Cytat:
Cytat:
Boszzz cały dzień bez jedzenia. Niewyobrażalne dla mnei to jest na samą myśl się zrobiłam głodna Chyba jednak pójdę po ten otwieracz do mojego pomelo.
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Ale pędzicie ![]() Gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom ![]() Przychodzę napisać co u nas- bo dawno się nie odzywałam. We wtorek byliśmy u pediatry na patronażu- Bartuś książkowo przybiera na wadze, jest zdrowiusieńki Tylko niestety ma przestawiony dzień z nocą- w dzień śpi a w nocy nie ![]() Tzn. są noce, kiedy budzi się tylko 3 razy- po 1, po 3 i o 5 na karmienie i dalej śpi. Ale są noce, kiedy prawie w ogóle nie śpi, a my razem z nim. Na samym początku chodziłam jak zombie, ale po tych trzech tygodniach mój organizm chyba się przyzwyczaił do mniejszej ilości snu i normalnie funkcjonuję ![]() Ale mimo tych nieprzespanych nocy- cudownie jest być mamą no i oczywiście moje wielkie postanowienie, że Bartuś będzie spał w swoim łóżeczku od początku nie sprawdziło się- od początku śpi w naszym łożu ![]() Moje drugie postanowienie- że nie dam mu smoczka też poszło w niepamięć, bo próbowałam mu podać smoczka parokrotnie, kiedy chciał cały dzień i noc być uwieszony na mojej piersi i po prostu trzymać ją sobie w buzi, ale jednak moje dziecko nie toleruje sztucznego smoczka ( ![]() 25 grudnia będziemy chrzcić Bartusia, także teraz jeszcze pochłaniają nas przygotowania do tej pierwszej imprezy w jego życiu ![]() Dzisiaj mieliśmy małą wojnę w dzień- Bartusia chyba brzuszek bolał. Prężył mi się ciągle i do tego mocno płakał. To chyba nie była kolka, bo nie miał twardego brzuszka. W pewnym momencie zaczęłam płakać razem z nim, bo nie wiedziałam już jak mam mu pomóc, ale zadzwoniłam do położnej, powiedziała mi co mam zrobić i w końcu poszedł jeden bączek, drugi, potem kupka i w końcu ulga ![]() Okropne uczucie widzieć jak własne dziecko się męczy, a ty starasz się mu pomóc i nie zawsze wychodzi ![]() Mój mąż sprawdza się super w roli ojca ![]() W ubiegły weekend byłam parę godzin na zajęciach na uczelni, zostawiłam swoje mleczko i moich dwóch mężczyzn samych w domu. I jak wróciłam to doznałam szoku- w kuchni, łazience i pokojach porządek aż się błyszczało, pranie zrobione, dziecko nakarmione śpi, no szok ![]() Na razie co drugi dzień razem kąpiemy Bartusia, TŻ od początku bez obaw przebiera go, zmienia pieluchę, "bawi" się z synkiem ![]() Tylko w ostatnich dniach zamiast o 15 to do domu wraca o 20- bierze dodatkowe zlecenia No, ale cóż
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Będzie dzicz ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Super że tak dobrze sobie radzicie i ![]() dla męża ![]() ![]() klask i:A co za sposób podsunęła Ci położna???
|
|||
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę już (tc 17.12)? Czy to nie za wcześnie? W ogóle do mnie nie dociera ze za 3 tygodnie teoretycznie będę miała Szkrabinę przy sobie ![]() Cytat:
![]() I bardzo fajnie, że się tz twój aktywizuje przy dzidziolu. Bo znam takie przypadki, że ojcowie tylko narzekali jak to nocy nie przesypiają i jacy zmęczeni, a nawet nie potrafili powiedzieć konkretnie ile razy w ciągu nocy dziecko sie budziło. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Dobra. Przekonałyście mnie. Ide po otwieracz do pomelo.
|
|
#436 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cholera pozżerało mi cytaty
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A szefowi tżta kij w oko! Podajcie go do sądu absolutnie, tym bardziej, że taka akcja nie pierwszy raz. Za sąd pracy się nie płaci. I jeszcze inspekcję pracy naślijcie, niech mu firmę przetrzepią dokładnie i jakiś mandacik wlepią, za coś na pewno się należy ![]() Cytat:
Też nie dołuj. Będzie dobrze, nie raz już nam tu życie pokazało, że nie znacie dnia ani godziny Poza tym lepiej w tą stronę - nie spodziewasz się i nagle bach! Bo zdecyyyyydowanie gorzej czekać na coś na co się zanosi a to nie nadchodzi. Uszy do góry!Cytat:
![]() Cytat:
A z tym dawkowaniem to nie wiem sama. Nie pytałam jej - takie dawkowanie podała mi położna. Cytat:
Nie no żartuję, of kors, że max za 3 ![]() Wiesiołka brać już spokojnie możesz. Po 36 tyg można. Tylko jak widzisz są różne szkoły co do dawek
|
|||||||||
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
No i co?! Żryć Gesslerową wszystkie polazły czy co?!
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam po pomelowy otwieracz, załapałam sie na kromkę od męża i zrobiłam sobie wypaśną herbatę
![]() Sprzedam wam przepis bo was lubię: No więc zaparzyłam kubek (taki konkretny, 330 ml) zwykłej czarnej sagi, wcisnęłam pół cytryny, dorzuciłam syropu pomarańczowego i łyżeczkę miodu. I jeszcze plaster cytryny - koniecznie w łupce LLLuuuuubię taką ![]() Mojemu panu i władcy nie smakuje, bo za kwaśna. On na mega słodko lubi.A na tv7, albo innym takim było "Szpiedzy tacy jak my" - załapałam się na końcówkę, świetny jest ten film. Głupawy okrutnie, ale śmieszny
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2012-11-29 o 22:09 |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba normalnie trzeba będzie iść spać. A na fejsbuku to mają czas gadać, zołzy no! |
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie wykrzywia tak strasznie, bo i miodzik tam jest i syropek pomarańczowy ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- M odkurza komputer. A do odkurzenia salonu go nie mogę zagonić
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam mega posta i mi się skasował caluśki
Może w sumie to i lepiej , bo pisałam go z myślą, że mnie i tak zlinczujecie, a zwłaszcza Dzika i Landi za móje stanowisko w sprawie ogólnie pracodawców. ALe jak się skasował to może i lepiej.
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
O tej porze?? Oszalał czy co
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
A mój dzisiaj rozkminił funkcję prania w naszym odkurzaczu. Od tygodnia go o to prosiłam bo tydzień temu na mojej kanapie zawitała kupa królika. Tak się do tej kupy przyzwyczaił, że dopiero wrzaskiem go zmobilizowałam. Wiem wiem, okropna historia
![]() Cytat:
Ale żeby nie było, że ja jakaś stronnicza czy coś - współpracuję z biurem rachunkowym obsługując kadrowo wiele firm i wiem jakie podejście do pracowników mają pracodawcy i czasami aż się nóż w kieszeni otwiera. Bo że pracownicy czasem sobie na pewne rzeczy zasługują to inna historia... |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taktowanie mu się spowolniło, bo powinno być 3mhz, a jest tylko 1,5, i mu sie filmy nie renderują Taki podał powód
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie nic :| spać mi sie nie chce, jeść mi sie nie chce. Nawet pomelo mi sie odechciało juz :| Kupiłabym sobie coś szałowego, ale nie wiem co ![]() Komodę :P Bo mi takie krowiszcze w sypialni stoi i zagraca. Echh... A najchetniej to bym na randke poszła z mężem A on mi zawsze obiecuje i potem nici z tego, bo COŚ wypada.
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Randka z mężem Następna za jakieś 3 lata ![]() :brzyda l: Teraz nie ma jak nawet, mąż cały wolny czas spędza na remontowaniu mieszkania. Na szczęście bliżej końca niż dalej, ale czy zdąż przed pojawieniem się dzidzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Będzie się działo 

za jutrzejszy dzień,. Oby owocny w Amelcię!
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

i jak jesc nie dają, to jak ona ma miec sile, co za mendy

No, ale cóż
klask i: