|
|
#421 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Teraz też nie tnę niektórych rzeczy, ale odczuwam głód. |
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja myślałąm że strasznie dużo jem (zwłaszcza te pół tabliczki czekolady wczoraj na noc +4 jabłka) ale wy mnie podnosicie na duchu
![]() ![]() no to ja dzień standardowo zaczełam od kawy.........wrrrrrrrr miałam nie pić ale to silniejsze nawet jesli wypije 1/5 kubka to musi stac z rana przedemną :P O dziwo po drodze do pracy kupiłam kajzerke i szynke( i na miejscu robiłam kanapke o 7:00), Wróciłam do domu i 1,5 gałki ziemniaków z sosikiem z szynki i buraczkami W sumie to nie jest tak źle, więc dlaczego mam wyrzuty sumienia że niby dużo zjadłam;/ Czuje się jakbym przytyła nie wiadomo ile????Wrrrrrrrrrrr...... aha i nan noc już sobie kupiła 2kg pysznych jabłuszek![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, mam teraz podobne uczucie.. jakbym byla jak beka.. a przeciez nie jem tak duzo..
dzis zjadlam 3 gryzy sera zoltego, jednego trojkata z pizzy (ale bez brzegu, tylko srodek), kawalek smazonej ryby i dwa kiwi. kiwi moglabym jesc tonami!
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
ja też nie potrafię sobie odmówić kawy
a poza tym staram się jeść warzywa i owoce, ale zazwyczaj kończy się na ogórkach kwaszonych
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny martwi mnie tez brak ochoty na ogorki..
zawsze sie nimi zajadalam, myslalam, ze w ciazy to bede zjadac je tonami a teraz ani mi sie sni zjesc nawet gryza..
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo mnie to od zapachu kawy odrzuciło ![]() ja do tej pory od 7 rano w pracy zjadłam 4 kajzerki, z serkim białym 2i z sałatką śledziową 2, bułke słodką z makiem, paczke czipsów, i teraz czaję się na coś słodkiego, bo już jestem głodna. Do domu o 16 zanim obiad 17...ale ja to chcę przytyć waże zaledwie 49 kg i chcę mieć trochr ciałka, a z choroba tarczycy to róznie bywa teraz chudłam a jednego roku przytyam 10 kg w 3 miesiące i ważyłam 55 kg i to mi się podobało ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Właśnie jem Grzesia orzechowego
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-15 o 14:10 |
|
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja nie mam w ogóle rzadnych smaków, na nic... nie mam tez przeczuc co do płci... czy to mozliwe w ogóle bo jak Was czytam to wydaje mi się, że odstaję... zero smaków, zero przeczuć...
Całe szczęście wizyta juz jutro o 11.00 i będę mogla zobaczyc moją fasolkę, czy wszystko z nią/nim ok!!! W sumie jem cały czas tak jak wczesniej, przytyć nie przytyłam narazie nic. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy przytyłam ??nie wiem bo waga nie ma baterii ale chyba jutro kupie![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
ja przy wzroście 164cm startuje z wagą 62,5 Po pierwszej ciąży miałąm 69 do zrzucenia, schudłam do 59,5 ale jakoś 62-63 to jest chyba moja waga i już !!! bo nawet głodząc sie nie spadała.Więc jak ja to mówie" do szczupłych nie należe ale za to jestem zdrowa polska kobieta" --> trzeba sie dowartościowywać![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Ps Ubieram dzieciaka i ide sie dotlenić na saneczki
|
||
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie że tak ![]() Kobietą nie dogodzisz ta za gruba ta za chuda...chociaż moja waga nigdy a ni mi a ni mężowi nie przeszkadzała no ale cóż ludzie wścipscy dokuczli i tak nabawiłam się kompleksów...ale jest ok
|
|
#430 |
|
BAN stały
|
To ja ważyłam całkiem niedawno 48.Tak ładnie udało mi się schudnąć.A potem jedna ciąża, druga ciąża i wszystko na nic.
Po tym dziecku to chyba się wysterylizuję bo więcej nie chce mieć. |
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 1 teraz chcę 2 i wystarczy
Troje dzieci jak na nasz budżet to za dużo...no ale jak by było to by było bym kochala
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie chce nic mówić ale w mojej pracy średnia dzieci to 4 ;D I to ostatnie to sie każdemu trafiało tak ok 40-tki.\ :P Teraz jedna koleżanka rodzi w wieku 43 lub 44 (piąte dziecko, a juz 5 lat temu to najmłodsze było zaskoczeniem)-sama nie wiem ile ma bo młodo wygląda
Jeszcze mi do tej średniej daleko i mam nadzieje że aż tylu pociech mieć nie będę choć jesli sie trafią to i tak bedą kochane i wyczekiwane![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ps bałwan przypominający prosiaka gotowy czyli udany spacer z dzieciakami :P
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja nie mam żadnych smaczków ciążowych... Jem to co zawsze, od niczego mnie nie odrzuca, jedynie widzę że organizm domaga się więcej jedzonka, bo od rana w brzuchu burczy i w pracy też częściej chce mi się jeść... Ja mam wagę w normie, przy 170 cm 56 kg, ale boję się że ten mój apetyt ogromny spowoduje nagły przyrost masy Czy was od początku ciąży też tak wybrzuszyło? Wyglądam jakbym miała ciągle wzdęty brzuch... O ciąży nie chcę mówić jeszcze przez najbliższe 1,5 mies i boje się że się nie da ukryć...Co do płci to dla mnie najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, a TŻ bardzo chciałby synka ![]() A i jeszcze jedno. Z dnia na dzień coraz mniej bolą mnie piersi... Czy któraś też tak ma? W zeszłym tyg tak bolały że w nocy się budziłam jak się przewracałam z boku na bok, a teraz prawie w ogóle... |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, mnie też wybrzuszyło, wyglądam jak więcej niż w ostatnim dniu 5 tyg.. a jeśli chodzi o piersi to mnie z dnia na dzień bolą coraz bardziej.. a jeśli chodzi o głód to też budzę się rano z ogromnym burczeniem w brzuchu i co jakąś godzinę słyszę brrrrrrrrrrrrr
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe to ja tu chyba z calego towarzystwa najgrubsza w pierwszej ciazy zaczynalam chyba z 62 kg przy wzroscie 169, a teraz 74 no ale troche sie na to zlozylo, efekt jojo po diecie na ktorej schudlam do poprzedniej wagi, plus niedoczynnosc, na mnie niestety dziala poprzez dodatkowe kg ![]() Cytat:
apetytu tez wiekszego nie mam, dzis zjadlam tylko jedna sucha bulke i pol jogurtu. ale zaraz robie makaron ze szpinakiem co do wzdecia, to chyba wiekszosc z nas ma/miala. ja mam co jakis czas, ostatnio mialam tydzien spokoju a od wczoraj znow balonik ![]() a na pocieszenie napisze, ze mnie cycki bola raz mniej raz bardziej a wlasnie jakos tydzien temu mialam etap, ze w ogole mialam wrazenie ze mnie przestaly bolec. w sumie to i tak najbardziej to mnie sutki bola, sa strasznie wrazliwe. |
||
|
|
|
#436 | |
|
BAN stały
|
Mnie też bolą piersi.Ale tylko przy dotyku i nie jest to ból nie do zniesienia.
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
powietrze płodności, padłam
bajka1807 to mi zrobiłaś ochotę na makaron ze szpinakiem.. ale nie ruszam się z domu, nie mogę, bo przeziębienie cały czas więc łóżko.. a nie mam w domu szpinaku a mój D. przyjedzie o 22 z pracy.. ![]() widzę dziewczyny, że nie tylko ja nie mam baterii w wadze
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
brak baterii to chyba nie przypadek tylko ostrzeżenie : "Jedzcie póki możecie bo jak staniecie na wadze to się przestraszycie"
![]() ![]() :P:P:P
|
|
|
|
#439 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie przeziębienie powoli puszcza. Znowu dzisiaj zdechłam na godz (dżemka).Gdzieś tak koło 15-16 muszę się położyć bo nie idzie wytrzymać. Spadam z małą na spacer. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Mam dokładnie tak samo ok 16 mnie tak ścina, że mogę spać na stojąco ;-) a co do wagi to ja zaczynam przy 168 cm z waga 64 kg, jak narazie przyrost zero.
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś cały dzień jestem taka przymulona.. nie mam siły się ruszyć z łóżka, nie chce mi się posprzątać, naczyń umyć.. nie mam sił..
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
To chyba ja wazę najmniej
Przy 162 ważę 44 Dziś byłam u dentysty Wyrywanie zęba było bardzo uciazliwe znieczulenie dział juz od 13 i nie puszcza![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Ja ważę najmniej chyba mam 162 i ważę 44 Dzis była niemiła wizyta z dentystą i wyrywanie zęba od 13 trzyma mnie znieczulenie masakra
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro idę na naprawę zęba (będzie znieczulenie, wiercenie, plombowanie..
)
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Mdłości nie mam, ale apetytu też nie. Tylko tę wodę popijam i w sumie mi talerz zupy by starczył na cały dzień. Tak bardziej z rozsądku coś jem. Mi gin powiedział, że w I trymestrze moge nie jeść bo mam zapasy na kilka miesięcy na biodrach 164cm/74kg tylko mam kwas foliowy łykac.---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- No i biust jest nie do wytrzymania.... najchętniej bym odkręciła i na półkę.
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az boje sie pomyslec co mi lekarz w poniedzialek powie jak sie okaze ze cos na plus poszlo
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to nie tylko w pracy bo bardzo dużo tu rodzin wielodzietnych. Najwiecej jak dobrze pamietam to bylo 11 rodzenstwa , a do szkoły obecnie z jednej rodziny chodzi 9 a z drugiej 7 |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczny, bez stresu, każdej z nas przybędzie
![]() haha a przed chwilą ogarnęłam w mieszkaniu (w końcu), rozwiesiłam pranie, poskładałam rzeczy i tak patrzę, że wczoraj z czteropaka D. został jeden żuberek i tak sobie myślę: "oo, fajnie, zrobię sobie grzańca na przeziębienie, z miodem, goździkami..". Ale spoko, po 3 s sobie przypomniałam, że raczej skończę na herbacie owocowej z miodem
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-01-15 o 21:20 |
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, ale się rozpisałyście. 3 dni mnie nie było a tu taaakie zaległości
U mnie w pracy też pełno chorób, córka kolezanki ma szkarlatynę, a dzieci drugiej grypę
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam od lekarza no i dalej dupa nic nie wiem...
lekarka powiedziała, że z ostatniej @ to jest 7tc 3d i dalej serca nie widać, tylko pęcherzyk 8mm, podwoił swój rozmiar prze tydzień. Już sama nie wiem czy ten sprzęt taki do dupy, że ona nic nie widzi, czy ciąża młodsza o 1-2 tyg... ehh, smutno mi ![]() ![]() :con fused: :confused :
|
|
|
|
#450 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ko ponieważ nadal jestem uczulona na co nie które zapachy

W sumie to nie jest tak źle, więc dlaczego mam wyrzuty sumienia że niby dużo zjadłam;/ Czuje się jakbym przytyła nie wiadomo ile????Wrrrrrrrrrrr...... aha i nan noc już sobie kupiła 2kg pysznych jabłuszek
zawsze sie nimi zajadalam, myslalam, ze w ciazy to bede zjadac je tonami a teraz ani mi sie sni zjesc nawet gryza..

no ale troche sie na to zlozylo, efekt jojo po diecie na ktorej schudlam do poprzedniej wagi, plus niedoczynnosc, na mnie niestety dziala poprzez dodatkowe kg 

najchętniej bym odkręciła i na półkę.
lekarka powiedziała, że z ostatniej @ to jest 7tc 3d i dalej serca nie widać, tylko pęcherzyk 8mm, podwoił swój rozmiar prze tydzień. Już sama nie wiem czy ten sprzęt taki do dupy, że ona nic nie widzi, czy ciąża młodsza o 1-2 tyg... ehh, smutno mi