|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Cytat:
albo cienką talię i grube biodra i uda, a okaże się, że mamy mały procent tkanki tłuszczowej
|
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#423 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Bardzo potrzebuję kilku porad, a nie mam do kogo zwrócić się o pomoc. Nieustannie przeglądam różne fora i strony na internecie, jednak nie mogę odnaleźć odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie chodzi o rekrutajcę na Wychowanie Fizyczne 2014. Test sprawnościowy to pływanie na 50 m stylem dowolnym. Może to być istotne, więc dodam, że nie jestem typowym leniem, tańczyłam od dziecka, ćwiczę w domu ( lecz regularnie ) wzmacniam ręce ( bo mam z nimi duży problem ) oraz biegam aby nabrać kondycji. Nigdy nie bałam się wody, lecz mam ogromny problem z zanużaniem nosa, dlatego jedynym rozwiązaniem jakie widze jest pływanie stylem grzbietowym. Pytania brzmią: Czy jest możliwość przepłynięcia 50 m stylem grzbietowym w minutę, jeżeli zaczynam trenować dopiero teraz? Czy jest to na tyle 'szybki' styl i czy na tych testach nie będzie z tym problemu ? Czy muszę nauczyć się nawrotu ? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy jest ten test? I w jakim czasie przepływasz teraz te 50 m? Bo to też ma znaczenie .
|
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Właśnie mam za sobą 3 dni ekstremalnego wysiłku (rajd rowerowy). Jazda rowerem po 7 - 8 godzin dziennie. Wiadomo spalanie zawrotne, nie nadążałam jeść. Wychodziło mi że w każdy dzień zjadłam od 3000 do 3500 Kcal, to i tak dużo mniej niż spaliłam w te dni. Normalnie jestem na redukcji i staram się jeść tak 1700 - 1900 Kcal. Teraz przynajmniej 2 dni regeneracji się należą i pytanie jak jeść w takie dni regeneracji po ekstremalnym wysiłku? Ssanie w żołądku jest duże. Czy starać się wrócić od razu do tych 1700 czy jednak jeszcze przez te 1-2 dni jeść trochę więcej (ok +500 Kcal więcej mam na myśli). Czytałam kiedyś na jakimś forum, że w dni beztreningowe powinno się jeść zbliżoną ilość Kcal ponieważ regeneracja mięśni też swoje musi spalić. Jeśli ktoś się orientuje bardziej w temacie to będę wdzięczna za odpowiedź albo jakieś źródło informacji, bo takie rajdy mi się dosyć często trafiają więc to nie jest tylko problem na dzisiaj. |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Dziewczyny potrzebuję szybkiej pomocy. Chcę kupić torbę sportową, bo ze starą się tylko męczę. Jakiej wielkości/ile litrów powinna mieć? Myślałam nad taką 28l-30l. Może to jednak za mało?
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wydaje mi się, że najlepiej Ci będzie porównać do starej - czy była za mała, za duża, za kwadratowa czy za okrągła .Ja mam z Decathlonu taką z adidasa za 50 zł, ale nie ma jej (i nie było) na stronie - bardzo fajna, na buty, butelkę, ubrania bardzo fajna. Żel pod prysznic, ręcznik też się zmieści - ja mam siłownię pod nosem, więc kąpię się w domu już .
|
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Totalnie nie wiem za co się wziąć. Jest tyle treningów z tyloma sławnymi trenerami...
Mój cel to przede wszystkim płaski brzuch, umięśniony, ale nie chciałabym zgubić talii (może znacie jakieś ćw. też i na talię? ) Jeśli chodzi o samo schudnięcie to tak bardzo mi na tym nie zależy by zgubić cyferki na wadze, gdyż nie należę do osób otyłych. Niestety jednak tłuszczyk na brzuszku jest... Chciałabym też wyszczuplić uda, mieć je trochę umięśnione, ale bez przesady ;p No i uniesiona, jędrna pupa. Ktoś może coś polecić? Czasu teraz na ćwiczenia będę miała sporo, naprawdę chcę się zawziąć, tylko nie wiem od czego zacząć... Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-06-11 o 22:30 |
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
http://tablicamotywacji.pl/miszmasz-treningowy/
Masz, testuj. Myślę że to dobre na początek, jak się jeszcze nie wie kogo i co się lubi (chociaż A bym zignorowała na Twoim miejscu, przynajmniej zanim się weźmiesz na poważnie). |
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie za 100 punktów
![]() w tym momencie nie mam możliwości chodzenia na siłownie, więc ćwiczę z filmikami: mel b, tiffany, melissa, jillian, fitness blender, ostatnio spróbowałam Chodakowskiej. Ale zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię... w sensie nie powtarzam programów treningowych, za każdym razie robię coś innego, wybieram inny filmik. Może ktoś mi powie, czy faktycznie lepiej jest za każdym razem zmieniać zestaw ćwiczeniowy( w sensie ćwiczenie tych samych partii, ale stosowanie innych ćwiczeń), czy np. robić na zmianę hiit, kolejnego dnia jeden program czy to chodakowskiej czy jillian, po 6 dniach przerwa, a dopiero gdy mięśnie się przyzwyczają, zmienić trenerkę (po 2-4 tygodniach).
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
Polecicie mi jakieś ćwiczenia zamiast pajacyków/skakanki/truchtu, ponieważ mam dość duży biust i nie lubię tych ćwiczeń, a często się pojawiają jako część treningu ; )
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Raczej wszelkie cwiczenia podnoszace tetno beda wprawiac nieopancerzony biust w ruch. |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
To znow ja po miesiacu zmagan z ustabilizowaniem mojego metabolizmu i prob schudniecia. Wiec tak. ..
Moze i zostal metabolizm z lekka unormowany (nie wiem za bardzo po czym to poznac, ale zakladam ze przy 2000 kcal moj organizm nie wszedl w faze oszczedzania...). Natomiasr na wadze, ewentualnie w obwodach nie zmienilo sie nic. No normalnie nic. Jestem "twardsza" ,bardziej nabita, wyczuwam miesnie, mam wuecej sily, podnosze ciezary, o ktorych sie poetom nie snilo, chodze regularnie i chetnie na silownie i boks i co? I nadal NIC. Gruba jestem jak bylam. Ja wiem, ze wiek, ze menopauza,no ale zeby to az tak beznadziejne bylo? Rzabba, masz jakis ratunek dla mnie? Moj rozklad BTW 135/60/180. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#439 |
|
Rzabbocop
|
Jeśli nie tyjesz, to już jest dobrze. Czasem potrzeba 6-8 tygodni, żeby coś ruszyło.
Zmieniłabym lekko rozkład i dodała troszkę tłuszczu kosztem węgli. |
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm. ..no wlasnie ze nie bardzo teraz wiem czy tyje, bo jestem, wydaje mi sie,caly czas spuchnieta. Na skutek upalow, no i jednak moje hormony nie dzialaja tak,jak hormony 20-latki: ) Mam wrazenie ze cala woda, ktora pije, zatrzymuje sie we mnie i waze tone. A moze juz obciac troszke kcal? Jakby nie bylo, te 6 tygodni mam za soba. .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#441 |
|
Rzabbocop
|
Spróbuj najpierw przynajmniej na tydzień - dwa zmienić rozkład
dodaj 10g tłuszczu, odejmij odpowiednią ilość węgli |
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Myfitnesspal wyliczyl mi 70g T,158g K,reszta B. Sprobuje. Odezwe sie za tydzien: ) dziekuje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Oczywiscie nie 158 K,tylko W...jak weglowodany. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#443 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Test jest 11 lipca. Aktualnie chodzę na basen codziennie i 25m udało mi się przepłynąć w 34 sek., ale obawiam się, że w drugą stronę byłoby gorzej ( brak sił ). Próbuję teraz płynąć w jedną stronę takim 'zmodyfikowanym' kraulem ( nie zanurzam się pod wodę), a w drugą grzbietem. Wczoraj zmieściłam się ( na 50m, tymi dwoma 'stylami' w moim wykonaniu ) w 1m 13s.
|
|
|
|
|
|
#444 |
|
BAN stały
|
Hej mam problem ma nadzieję, że ktoś pomoże mi
Mam straszny problem z piętami sa okropne czy możecie podpowiedzieć co mam z nimi zrobić??
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Zadbaj o odpowiednia ilość zdrowych tłuszczy w diecie, łykaj omega3, przez jakiś czas (miesiąc - dwa) wiesiołek i wit.E Smaruj maścią z witaminą A, do kupienia w aptece za kilka złotych. Najlepiej smarować grubiej na noc i spać w skarpetkach ale nie wiem czy to wykonalne w taką pogodę ![]() Na dzień mogą się sprawdzić kremy z mocznikiem. |
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
|
#447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale nie wiem czy w miesiąc to jest do poprawy. Nie pływałam nigdy, żeby bić swoje rekordy czasowe .Swoją drogą, może trochę nie na temat, dla mnie to jakieś trochę przykre, że osoby zdające na AWF na wychowanie fizyczne nie umieją pływać kraulem i tak go "kaleczą" .Cytat:
. Na buty, ręcznik, strój i wodę jest w sam raz. Na basen też (nawet, gdy zabieram płetwy ).
|
||
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Kupiłam przed chwilą na necie torbę marbo o wymiarach 48cm x 24cm x 25cm. Teraz pozostaje poczekać Ma kieszeń wewnętrzną na np.klucze, osobną na buty - co jest dla mnie dużym plusem i 2 lata gwarancji producenta.
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Ile minimalnie można mieć zawartości tłuszczu w organizmie, żeby nadal wszystko dobrze funkcjonowało?
|
|
#450 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Zwykle problemy zaczynają się około 16-18% Można mieć jednak problemy i przy znacznie wyższym poziomie BF jeśli nastąpi znaczna jego utrata w krótkim czasie. NIe powinno się jednorazowo tracić wiecej niż 5% tłuszczu a nawet 5% wagi, należy zrobić przynajmniej kulkutygodniową (6-12) przerwę w redukcji. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

albo cienką talię i grube biodra i uda, a okaże się, że mamy mały procent tkanki tłuszczowej

Bardzo potrzebuję kilku porad, a nie mam do kogo zwrócić się o pomoc. Nieustannie przeglądam różne fora i strony na internecie, jednak nie mogę odnaleźć odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie chodzi o rekrutajcę na Wychowanie Fizyczne 2014. Test sprawnościowy to pływanie na 50 m stylem dowolnym. Może to być istotne, więc dodam, że nie jestem typowym leniem, tańczyłam od dziecka, ćwiczę w domu ( lecz regularnie ) wzmacniam ręce ( bo mam z nimi duży problem ) oraz biegam aby nabrać kondycji. Nigdy nie bałam się wody, lecz mam ogromny problem z zanużaniem nosa, dlatego jedynym rozwiązaniem jakie widze jest pływanie stylem grzbietowym. Pytania brzmią: Czy jest możliwość przepłynięcia 50 m stylem grzbietowym w minutę, jeżeli zaczynam trenować dopiero teraz? Czy jest to na tyle 'szybki' styl i czy na tych testach nie będzie z tym problemu ? Czy muszę nauczyć się nawrotu ? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. 

.