|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
A ja się witam dzisiaj w 29 tygodniu
![]() Przecież dopiero co kilka dni temu był 28............... Ten czas przyspiesza z dnia na dzień ![]() Mały odpuścił mi pęcherz dzisiaj i tylko się przemieszcza śmiesznie ![]() A tak w ogóle to już nie wiem czy to Mały czy Mała Wierzę jednak w to co na połówkowym usłyszałam... Tam był super sprzęt i w ogóle. A moja ginka ma taki słaby że ja ledwo co tam widzę... Wczoraj ona do mnie tekstem "Dziewczynka miała być? " Ja wielkie oczy i że nie że chłopak...To ona " Szukam szukam i nic nie widzę. Ale może się przykleił do nóżki czy coś".. Chyba wybiorę się na jeszcze jedno badanie w gabinecie z lepszym sprzętem Bo już ześwirowałam i zaczynam się obawiać co to będzie
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Witam po południu.
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie co są w szpitalu. Dzisiaj taki leniwy dzień, coś mnie gardło pobolewa - chyba po wczorajszym lodzie Witaminka C i hascosept poszły w ruch. Dzisiaj pierwszy raz się wystraszyłam, że u Hanki może być coś nie tak. Do południa się nie ruszała, a zawsze rano daje koncert. Mż mnie uspokajał, bo wczoraj przeszła samą siebie, więc dzisiaj odpoczywa. No i po obiadku jak mi zaczeła po pęcherzu kopać, chyba zmieniła pozycję bo nie miałam wcześniej takiego uczucia... Ale ja oczywiście szczęśliwa
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą i tak muszę jeszcze kilka przetestować,może znajdzie się coś lepszego ![]() Cytat:
Ale poród naturalny jest taki najlepszy w końcu i mimo wszystko trzeba mieć parcie na ten poród naturalny i nawet jak dziecko będzie się dusić to po co cesarka... W końcu to dalej płód. Przez takie historie ja się boję rodzić ja się już nie boję bólu,bo po cc i sn będzie boleć i chyba żadna z nas tego nie uniknie ale cholernie boję się,że przez to,że cesarka jest ostatecznością i wolą przetrzymać kobiety stanie się coś mi albo dziecku... I za co my płacimy ja się pytam? żeby iść na porodówkę we dwoje i wrócić do domu też we dwoje? Nie będę już czytać tych artykułów ani oglądać w tv,bo szlag mnie trafia i tylko jeszcze bardziej się boję szpitali..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o karmienie to ja od razu zakładam karmienie piersią przez pół roku moze 8 miesiący
jeśli pokarm będzie oczywiście...ale w trakcie tego karmienia i tak juz w 3 miesiącu na noc bede chciała dawać mm jakos tak sobie umyślilam i przy dobrych wiatrach tak będzie a jak nie wyjdzie to nie załamie sie brakiem możliwości karmienia piersią moja koleżanka nie chciała karmić wcale ale jak mała sie urodziła i szukała buźką to próbowała jej dać pierś...wyszło jej moze raz i nie wiem co sie stało ale niby chciała karmić a miała jakas chyba blokadę...w ogole podobno bardzo ja sutek bolał i pózniej niby mówiła, ze chce ale nie moze. widziałam w szpitalu jak ona sie meczy z ta piersią bo pielęgniarki kazaly próbować przez osłonki i po smarowaniu czymś a ona juz sie psychicznie zamknęła i tylko łzy, nerwy i problem...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#425 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
No ciekawie sie zapowiada...chyba, ze doświadczone mamusie maja inny obraz rodzicielstwa?
![]() http://kwejk.pl/obrazek/2080111 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
DorissiriD, pewnie też bym ciągnęła karmienie mieszane dłużej niż te 3 miesiące, ale młoda sama mi pomogła w decyzji, bo pewnego dnia po prostu już nie chciała jeść z piersi. No i potem, jak już była tylko na mm to po raz pierwszy młoda przespała 5 godzin w nocy bez przerwy, no i ja też, czułam się po tych 5 godzinach jak młody bóg
i wtedy przeszły mi wyrzuty sumienia![]() lekarze tak wzbraniają się cc, bo za cc NFZ daje im tyle samo kasy co za poród naturalny, a cc kosztuje więcej, bo to operacja jest, więcej ludzi potrzeba itp. Tylko robią otoczkę, że sn lepszy dla kobiety, dla dziecka, bla,bla,bla. A tak naprawdę chodzi o kasę. No ja też się obawiam najbardziej jakiś komplikacji i zwlekania lekarzy. Jak rodziłam to trafiłam potem do pokoju z dziewczyną, która wpierw rodziła w innym szpitalu niż ja. Dobę tam rodziła, miała skurcze, silne bóle, rozwarcie całkiem już spore, ale dziecko jakoś w poprzek ustawione. No ale lekarze uparli się by rodziła sn. Aż po dobie zaczęło tętno dziecka zanikać. I wtedy zapakowali ją do karetki i zawieźli do mojego szpitala, gdzie od razu cc jej zrobili i wszystko na szczęście dobrze się skończyło. Ale osobiście uważam, że niepotrzebnie kobietę narazili na stres, ból i zagrożenie zdrowia a nawet życia dziecka. aisa84, dobre coś w tym jest, na pewno różowo nie jest, ale to też dużo zależy, jakie dziecko się trafi, są spokojniejsze, są bardziej charakterne, są takie co dużo śpią, są takie, co mało śpią, co mają kolki, nie mają. Fakt faktem, że gdyby nie moja mama przez pierwsze tygodnie nie wiem, czy bym jadła wiecej niż 2 posiłki dziennie, pierwszy tydzień po powrocie do domu non stop chodziłam w koszuli i szlafroku, nie ubierałam się, bo co godzinę, co 1,5 karmiłam młodą, to zajmowało jakieś 20-30 minut czasem ciut dłużej, generalnie karmienie piersią zajmowało mi jakieś 60% dnia, to wygodniej mi było w koszuli. A że zima to była to i tak na dwór bym nie wyszła z młodą tak szybko. No a jak młoda (jak już miała parę miesięcy) pawia puściła, to byłam w szoku, jaki mała zasięg, pobrudziła 3 półki z książkami, dywan, moje ubranie, swoje ubranie, swoją pościel. Jednym pawiem teraz to wspominam z uśmiechem. Najgorsze jest to, ze człowiek jest po prostu zmęczony i niewyspany. Bo jakby człowiek był wypoczęty to by przyjmował ze spokojem i bez problemu różne takie sytuacje. A jak człowiek marzy o śnie a tu trzeba nakarmić, przewinąć, przebrać itp to zwyczajnie nie ma się sił
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-19 o 16:40 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#429 | |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
No wlasnie mojej jednej koleżanki córcia to jakby jej nie było spała po 6 godzin jak nie 7 i płakała naprawdę mało...a moze to przez to, ze była na mm? Hmm...nie znam sie... Bo druga koleżanka to chodziła jak trup...i wlasnie ona mówiła, ze to wyglada całkiem inaczej niz człowiek sobie wyobrażał ja podobno byłam straszna jak byłam malutka ogólnie jestem gotowa na to, ze lekko nie będzie zawsze to lepiej sie mile zaskoczyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Meta-no trafia człowieka jak płaci i płaci i zabierają na wszystko tyle tych składek a człowiek nie moze za SWOJE pieniądze mieć tego czego chce... Dlatego jak usłyszałam, ze tutaj w De sobie sama decydujesz jak chcesz rodzic, ze wszystko dają w szpitalu (podpaski,majtki, podkłady, nakładki na sutki itp) to wbiłam sie w szok...w Pl nawet za zasrany tv dodatkowo musisz płacić jak juz trafisz do szpitala i jedzenie to jakas komedia Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-06-19 o 16:56 |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Perełko, pamiętamy Cię, pamiętamy Dobrze, że u Ciebie wszystko OK.Tu tak dziewczyny zaiwaniają, że minuta osiem i kolejny watek się tworzy, bo tematów, zapytań, refleksji co nie miara Gratuluję wszystkim udanych wizyt (spore dzieciaczki już porosły) i duuuużo zdrówka dla dziewczyn, które wylądowały w szpitalach. Wracajcie do nas szybciutko, tęsknimy!!!etusia, mnie wczoraj pierwszy raz też spotkał ten "zaczyt"-w kolejce przepuściła mnie dziewczyna, która sama była z dwójką dzieci-chłopiec już taki na chodzie i córeczka w wózku. Najpierw grzecznie podziękowałam, bo raz, że kolejka posuwała się dość sprawnie, dwa to, że miałam tylko 4 rzeczy w koszyku. Jednak ona wózkiem wycofała, robiąc mi miejsce, no i już się nie upierałam, podziękowałam raz jeszcze i stanęłam przed nią. Uśmiechnęłam się sama do siebie i pomyślałam, czyż dotąd nie spotkałam nikogo kulturalnego, iż taka sytuacja zdarza mi się po raz pierwszy, czy też tak się ubrałam, że"widać" ![]() Mecia, zdrowiej maleńka Latte, czy Ty wiesz coś Ty uczyniła? Moje kubki smakowe oszalały na punkcie tego Twojego wczorajszego dania i dziś nie mogłam go nie zaserwować Wszak robiłam je pierwszy raz i teraz wiem, czego dałabym więcej, czego mniej, ale ogólnie pycha. Mąż też z chęcią wszamolił. Kiedyś robiłam tę sałatkę Cezar z Knorra chyba z grzankami, dziś zamiast nich podpiekłam chlebek w tosterze. Patelnię grillową kupiła mi ostatnio mama, ale zapomniałam jej wziąć, wiec działałam na normalnej.aa2, ty ciotko niemotko Dobrze, że nie przyszło ci nigdzie więcej jechać, bo byś z buta pomykała skoro akumulator odmówił posłuszeństwa. To mówisz, że cię chłopaki zostawili, może chcieli ci dać chwilę wytchnienia ![]() aisa84, piękne foteczki ![]() Simran86, fajnie, że się polepsza Aneta??? śliczny wózek za własnoręczne składanie.Mandragorrrka, miłego leniuchowania Ekaterina, ja też mam niewiele rzeczy i również liczę, że jeszcze nie raz będzie promocja na to i owo. Co i rusz rzucają dziecięce rzeczy w różnych sklepach, trzeba być tylko z ulotkami być na bieżąco. Smacznego grillowanego ![]() nmartyna, miłego odpoczynku niestabilna, oszczędzaj mi się tam z tym sprzątaniem i ogródkiem. Wiesz, ma być przyjemne z pożytecznym Co do karmienia to u mnie tata zamartwiał się o synowe, bo one takie chudzinki i mówił jak one dzieci będą karmiły... A te drobne dziewczyny miały tyyyle pokarmu, że hej! Damy radę, jak to już zostało napisane, ważne by myśleć pozytywnie Doris, ja robię często z tego przepisu pizzę, bo szybko się robi. http://www.wielkiezarcie.com/recipe57987.html Sos robiłam chyba tylko raz, a na górę też wkładam to co "dziad w torbie miał" czyli co wala się po lodówce. Miłego dnia.dzanet, nigdzie nie odchodź, nie zostawiaj nas...dopłacę ![]() Monika, gratki kolejnego tygodnia Może na kolejnym USG się wyjaśni czy to ON czy ONA. Mi niby powiedział, ze na 100% dziewczynka, ale jakoś nie dowierzam...ravida, zdrówka!!! Aliszcze, masz już swoje doświadczenie, ale jak mówisz, jedno dziecko bywa inne od drugiego. Wszystko przed nami małaPaulina, co u Ciebie, chyba nie uszłaś nam za daleko, pewnie nadal neta nie masz..? No tych nieciekawych informacji sporo w ostatnim czasie, trzeba być jednak nadziei, że nam się to nie przytrafi. Ja dziś po obiadku mam dzień leniucha. Zaglądam do Was, szukam mebli na necie, ogólnie sobie leżulkam i jest mi tak dobrze Maleństwo co jakiś czas pobryka i jest git.Aha, i wczoraj ukręciłam ciasto 3 bit-a. Słodkie pieruństwo...ale pyszne. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Robie dziś Tosi dzień z muzyką
od rana gra raz głośno raz ciszej, i podobnie jak mama ma skłonności do mocnych męskich głosów. Ja tylko patrze Jakie wywija cholubce ![]() A Wy dziewczynki tez obserwujecie jak dzieciaczki reagują? ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam przeterminowane próbki na szkole rodzenia. mam ochotę jej to odnieść i pokazać, bo tak zachwalała, że to świeże
połowa jest po dacie lub do czerwca, a jedna nawet do 2012 roku! |
|
|
|
#434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj wyplewilam wszystko i posialam ogórki trochę za późno ale jaj beda to beda jak nie to plakac nie będę. Dtisuaj widtialam ze juz dwa kalafior juz taczyna sie budować, buraczki xo raz większe. I znowu dzisiaj zebralam świeżą porcje salaty i rzodkiewki. ... bedzie zaraz do kolacji i jutro na śniadanko dlatego nie wyobrażam sobie nie pójść tam i nie zrobic porządku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ircha06, no jestem bardzo ciekawa, jaka będzie mała Iza, czy podobna do siostry czy jednak da mi w kość, bym za pięknie nie miała
bo moja Asia niewiele dała mi w kość, naprawdę super dziecko, pierwsze 3 miesiące były gorsze, bo była ciągle głodna na mojej piersi. Ale potem to już bajka, na spacerach spała, po 2-3 godziny, nocki przesypiala dość szybko, o 23-24 dawałam jej butlę a następnie budziła się najwcześniej o 6 rano. Mało płakała. Oczywiscie bywały słabsze momenty, najgorszy to był tzw bunt 2-latka, ona miała go jeszcze przed 2-gmi urodzinami. Albo miała okres jakiś 3 tygodni, co wybudzała się z płaczem i z mężem spaliśmy na zmianę na podłodze w jej pokoju, by młoda spokojnie spała. Ale generalnie naprawdę Asia niewiele dała nam w kość. I teraz karma może się odwrócić![]() młoda niedługo wraca od moich rodziców,a na wieczor zaplanowałam pieczenie ciasta z młodą. Ona bardzo lubi gotować i piec ze mną
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie wierzę,że to pomyłka
|||
|
|
|
#442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na twoim miejscu, na następnej wizycie w szkole rodzenia oddałabym te próbki podając powód, najlepiej na głos aby jak najwięcej osób słyszało. Masakra, dostać stare rzeczy ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
A swoją drogą poród rodzinny jest DARMOWY! i pobieranie opłat za niego jest nielegalne. Co to w ogóle ma znaczyć? Masakra. Chociaż wiem, że niestety niektóre szpitale to praktykują. Co do znieczulenia ja się nawet nie nastawiam na takie. Wiem, że nie dostane, bo nie ma nawet tyle anestezjologów u nas w szpitalu i poprostu sie tego nie praktykuje, niestety.. trudno, jakoś poradzimy sobie bez ![]() Meta podsunełaś dobrą myśl Może specjalnie dali wam te próbki, żeby zobaczyć czy zareagujecie ![]() Chociaż tak czy inaczej troche dziwne hehe
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio od ginka też się dowiedziałam,że znieczulenie dostaje się w wyjątkowych przypadkach,ale wiem,że jakbym zapłaciła to bym dostała,mimo,że na porodówce anestezjolog jest do godziny 13 i tylko do tej pory robione są cesarki a później w razie nagłych wypadków bierze się anestezjologa z chirurgii. I najgorsza jest myśl,że wiem to ,że w niektórych szpitalach kobiety dostają znieczulenie za darmo,bo wiadomo ból utrudnia postęp porodu a u mnie coś czuję skończy się rodzeniu na plecach i nie będzie mowy o aktywnym porodzie mimo,że piłki i drabinki są
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba się pozytywnie nastawiać
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Co za dzień...spałabym tylko dzisiaj... Wszystko mnie boli, chodzę jak połamaniec
![]() I cholerka chciałam pranie zrobić i co?? W dzień pochmurno, deszcz popadał a na wieczór piękne niebo i słonko
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
też rodziłam na plecach, też nikt o nic mi się nie pytał. Jestem ciekawa, bo ostatnio trochę się nasłuchałam o planie porodu. Jestem szalenie ciekawa, czy by respektowali to, bo jakoś czarno to widzę.
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mój ginek pracuje w tym szpitalu,syn ordynatora i pierwsze pytanie od lekarza jest"do kogo pani chodzi?" i mówiąc,że chodzę do niego na prawdę i jego ojciec mnie super traktował i pielęgniarki,więc chyba dobrze mieć swojego lekarza w szpitalu No i utwierdził mnie,że plan porodu to bardzo ważna rzecz i warto żebym sobie zrobiła,bo zazwyczaj starają się go respektować,chyba,że ktoś ma głupie żądania jak jego poprzednia pacjentka,że chce aby mąż odbierał poród Ohh boję się tego masażu... Ale wiele kobiet mówi,że boli a inne mówią,że nieprzyjemne ale nie boli aż tak... Jednak zaznaczę w planie porodu,że go nie chcę ale jak trzeba będzie to i tak nikt nie będzie patrzyć na plan porodu i po prostu zrobią ten masaż i wtedy chyba nie ma co się kłócić...
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Witaminka C i hascosept poszły w ruch. 
Ale poród naturalny jest taki najlepszy w końcu i mimo wszystko trzeba mieć parcie na ten poród naturalny i nawet jak dziecko będzie się dusić to po co cesarka... W końcu to dalej płód. 

ogólnie jestem gotowa na to, ze lekko nie będzie
(spore dzieciaczki już porosły) i duuuużo zdrówka dla dziewczyn, które wylądowały w szpitalach. Wracajcie do nas szybciutko, tęsknimy!!!
Moje kubki smakowe oszalały na punkcie tego Twojego wczorajszego dania i dziś nie mogłam go nie zaserwować
Wszak robiłam je pierwszy raz i teraz wiem, czego dałabym więcej, czego mniej, ale ogólnie pycha. Mąż też z chęcią wszamolił. Kiedyś robiłam tę sałatkę Cezar z Knorra chyba z grzankami, dziś zamiast nich podpiekłam chlebek w tosterze. Patelnię grillową kupiła mi ostatnio mama, ale zapomniałam jej wziąć, wiec działałam na normalnej.

połowa jest po dacie lub do czerwca, a jedna nawet do 2012 roku! 
bo moja Asia niewiele dała mi w kość, naprawdę super dziecko, pierwsze 3 miesiące były gorsze, bo była ciągle głodna na mojej piersi. Ale potem to już bajka, na spacerach spała, po 2-3 godziny, nocki przesypiala dość szybko, o 23-24 dawałam jej butlę a następnie budziła się najwcześniej o 6 rano. Mało płakała. Oczywiscie bywały słabsze momenty, najgorszy to był tzw bunt 2-latka, ona miała go jeszcze przed 2-gmi urodzinami. Albo miała okres jakiś 3 tygodni, co wybudzała się z płaczem i z mężem spaliśmy na zmianę na podłodze w jej pokoju, by młoda spokojnie spała. Ale generalnie naprawdę Asia niewiele dała nam w kość. I teraz karma może się odwrócić