|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Bo to w sumie jest to samo- paznokcie sinieją jak spada saturacja, a ten "pipek" na palec tę saturację mierzy. Ale to przy zabiegach występuje, przy sn raczej nie ma to wielkiego znaczenia. No ale wiadomo, ponieważ każdy poród może się cc skończyć, to trzeba być przygotowanym.
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu któraś z dziewczyn pisała tu, że trafiła z poronieniem do szpitala na stół operacyjny i miała ciemną hybrydę, nie mieli jej jak zdjąć, a maszynka do saturacji dała radę. Więc "w razie czego" nie ma histerii. No ale wiadomo, lepiej zmyć.
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w sumie dzisiaj nie mogę rodzić, no chyba że późnym wieczorem albo w nocy
![]() Muszę ogarnąć Krychę dzisiaj no i pomalować paznokcie u stópek od nowa![]()
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cos czuję, że zaskoczy nas w najmniej oczekiwanym momencie, he he, ja to sie boję ze odejda mi wody jak bede całkowicie nie ogarnieta i pewnie w biegu bede sie ogarniała
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-30 o 12:43 |
|
|
|
|
#428 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I domestosa. ![]() Cytat:
sorry.[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47513299]h4linka w niedziele to myślę, że możesz parówy na pierwsze, a kanapki na drugie śniadanie [/QUOTE]I to jest dobra myśl! ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy chrzestnym się za bycie chrzestnymi jakoś dziękuje, albo prosi się ich w jakiś szczególny sposób? My mamy z mężem chrześnicę ale już Wam kiedyś pisałam, ci ludzie są 'inni' więc nie wiem, czy są jakieś zwyczaje w tym temacie
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zauważyłam, że jedna sie u nas właśnie przeterminowywuje... M_aria rodzisz?
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
a tak z innej beczki, czyli apropo porodów
mam ostatnio schizy wiecie??? W nocy wstaję i sprawdzam co chwile czy mi czop nie odchodzi, lub wody.... czyżbym była nienormalna???![]() wczoraj po kąpieli myślałam że to to, a to okazała sie jakaś przezroczysta wydzielina, której wcześniej nie miałam ![]() też sie ostatnio zastanawiałam co to by było gdy by wody odeszły mi w sklepie... mówie to tż-a że to był by przypał..A on na to no przecież wszyscy by zrozumieli, takie uroki porodów !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-30 o 12:50 |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warto się zastanowić jak ma się dzieciaki które uwielbiają nutellę bo ta Miodelka z tego co widzę to ma fajny skład właśnie... Kasia gdzie ją można kupić? Bo się nie spotkałam jeszcze ![]() Co do drugiego pytania to my po prostu spytaliśmy przyszłych rodziców chrzestnych, oni się zgodzili i tyle Bez przesady, żeby za wszystko jakieś prezenty czy podziękowania dawać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mnie jakoś siostra specjalnie nie prosiła, po prostu przy okazji spotkania zapytała, czy się zgodzę być chrzestną i tyle. Ani też mi nie dziękowała potem. Zobaczę, co dziewczyny napiszą, może powinnam się na nią obrazić |
|
|
|
|
#438 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle śniło mi się, że urodziłam dwa androidy i zapamiętałam, że ciągle ktoś mówił „podać epidural”. I tak zapamiętałam ten epidural, ale nie wiedziałam co to jest, wpisuję w google a to jest zzo. Jaja, utkwiło mi to pewnie kiedyś w głowie i w śnie wyszło…
|
|||
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Farba
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się jeszcze jak to ma być z tym porodem w wodzie. Myślicie, żeby wystąpić w staniku, czy koszulce może? Wiem, że to nie jest ważne ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, że tak pluskam się goła na środku pokoju a inni się gapią
|
|
|
|
#441 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jesli masz gdzies miejsce to przestawilabym na inna sciane ktoras z szafek a w to miejsce nakleilabym takie drzewo od podłogi. Najchętniej biale, ale ewentualnie mogloby byc zielone. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jej chlopak z mama akurat poszli sobie na MAŁE PIWKO.
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
dopiero do ciebie to dotarło???
ja już od samego początku zauważyłam, że jesteśmy normalne, ale inaczej Czasem sie obawiam o to moje biedne dziecko Moja teściowa zawsze na mnie i na meża mówi "oj dzieci , dzieci co wy macie w głowie" w sensie że czasem mamy zachowania jak dzieci. Zawsze jej powtarzam, ze jak mały sie urodzi, to spoważniejemy i już nie będziemy do siebie zygać z takim zaangażowaniem jak dotychczas![]() A co do proszenia chrzestnych, to wy już prosiłyście???? Ja to mam zamiar jak mały sie urodzi, tym bardziej, ze mamy cały czas dylemat. 17-nastolakę(mojej siory córkę, ale jest na miejscu i wiem, ze w razie co mogę na nia liczyć, bardzo ułożona dziewczyna) czy drugiej siostry córkę, która juz jest niezależna finansowo, ale mieszka zagranicą. Wiem ze obie domyślaja sie, ze je biorę pod uwagę....Bo u męża to też mamy plan wziaść syna siostry( mamy sporo starsze rodzeństwo i jednak postawiliśmy na młodość )
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-30 o 13:02 |
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z taką miną "nie wiem, o co wam ludzie chodzi", ja tu normalnie bułki kupuję, a wy się gapicie na moje wycieki |
|
|
|
|
#445 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to ja to samo oglądałam Czasami te historie są nieprawdopodobne...
|
|
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszulka chyba niezbyt się sprawdzi bo będzie pływać![]() Ostatnio widziałam jak laska rodziła w wodzie to miała strój kąpielowy właśnie ale taki 3 częściowy stanik, majtki i taka jakby spódniczka z falbanką i jak wchodziła do wody to ściągnęła tylko majtki a ta "spódniczka" fajnie wszystko od góry zasłaniała ![]() Cytat:
Ostatnio się śmialiśmy, że nic dziwnego, że mała nie chce wyjść jak słyszy jakich ma rodziców czubków ![]()
|
||
|
|
|
#449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Myślałam że nie wiesz o tym sinieniu bo napisałaś, że to że nie mamy lakieru ma tylko zastosowanie przy cc a to nie prawda bo przy sn to też jest ważne
To będzie niedziela i akcja zacznie się wieczorem, zobaczycie 

i pewnie już dostanę zakaz jedzenia. Nażreć się chcę na niedzielne śniadanie.