|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Odp: J. Hiszpański
![]() Ostro
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: J. Hiszpański
Cytat:
A powiedz mi ile płaciłaś w Color Latino? Bo w ES podają na stronie 890 za semestr.
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 |
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja trafiłam do CL przez nauczycielkę hiszp. na uniwersytecie, miałam z nią zajęcia w ramach studiów. Potem chciałam poszukać jakiejś szkoły prywatnej, szukam, patrze - jakieś Color Latino. Oglądam stronę, galerię a tu - moja babeczka od hiszpańskiego no i okazało się ze to jej szkoła A że miałam do niej ogromną sympatię, uczyła super i była na prawie równą kobitką, to poleciałam tam od razu. Ale zajęcia miałam z nativem. No. Także tego - ogólnie polecam
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Za 6 tygodni wylatuję do Hiszpanii i myślę o powtórkach z języka, przede wszystkim z gramatyki i podczytywaniu sobie hiszpańskich artykułów. Tylko nie wiem, od czego zacząć z tą gramatyką
Chyba będę musiała po kolei każdy czas itd. ogarniać. Chyba, że ktoś ma jakiś lepszy pomysł? A może ktoś jest chętny na "wspólne" powtórki?
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się zgłaszam!
Boże, poprawka coraz bliżej a ja spędzam całe dnie na wizażu... |
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie wszystko :
słowka - wszelakie, gramatyka - czasy przeszłe, subjuntivo, czasy przyszłe, tryby warunkowe, jak najwięcej. Gdzieś mam spis czym miałam się zająć... |
|
|
|
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
tamtaglista, ja od jutra zaczynam, ale dopiero wieczorem, więc odezwę się z czym startuję
Ale pewnie po kolei z każdym czasem...Rarita, Ty już bardziej zaawansowanie chyba, co? Ale mimo wszystko możesz z nami siąść, będzie raźniej
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, sporo do powtórzenia jest a nie chce mi się strasznie. Już w sumie zaplanowałam dokończenie słówek, także drukuję kolejne rozdziały i do dzieła. Coś czuję, że kolejny rok będzie trudny ale dla innych, nie dla mnie
|
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Lovebird, a gdzie sie wybierasz?
Ja sie moge do was przylaczyc
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
ja też z chęcią dołączę, macie jakiś punkt w którym będziecie pisać? skype, gg, fb?
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
DO Huelvy
A Ty co robisz w Maladze? Nie spodziewałam się, że aż tyle będzie chętnych, bo myślałam mailowo się kontaktować z jedną osobą Ale nie można pisać tutaj? W końcu to wątek do nauki hiszpańskiego
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mieszkam tutaj, pracuje, chcialabym isc na studia od tego roku, zobaczymy czy sie uda.Co ostatniego przerabialycie z hiszpanskiego, dziewczyny? Co macie nastepne w kolejce? Jak czesto zamierzacie zagladac w notatki/do ksiazek?
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dawno nic nie powtarzałam, od dzisiaj zaczynam crash course i chyba padnie na wszystkie czasy przeszłe. Zobaczę, jak się wyrobię czasowo, ale chciałabym przerobić je wszystkie, no chociaż 2.
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
A na dziś : przesłuchałam audiobook jak być szczęśliwym. Na razie tyle na dziś.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem za co się wziąć, wiem że powinnam od czasu przeszłego - trochę je rozumiem ale uważam, że bez kursu ni ma rady
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
A mi sie wlasnie wydaje, ze do poziomu sredniozaawansowanego kurs z hiszpanskiego to strata pieniedzy. Czasy i koncowki to i tak pamieciowka, rzecz, ktora kazdy musi przerobic w domu, siedziec nad tym i zakuwac az w miare zapamieta koncowki do kazdego czasu. A pozniej kurs, by przy pomocy nauczyciela nauczyc sie je dobrze wstawiac i kiedy uzyc ktorego czasu.
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy ma inne metody, ale w sumie - kiedy wg Ciebie zaczyna się średniozaawansowany i co to w ogóle oznacza?
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie? Moim zdaniem ogólnie jeśli chodzi o naukę gramatyki to, to co napisałam dotyczy każdego poziomu. Z moich obserwacji wynika, że najszybciej uczy się przez praktykę, przynajmniej w przypadku większości osób.
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Odp: J. Hiszpański
No właśnie dziewczyny, czyli wg Was lepiej od początku nauki hiszpańskiego warto zapisać się na kurs? Czy dopiero po jakimś czasie, gdy osiągnie się wyższy poziom? Bardzo chciałabym poznać opinie osób, które mają do czynienia z hiszpańskim dłużej niż ja, bo sama w zasadzie nie wiem czy jako początkująca powinnam iść do jakiejś szkoły językowej.
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
J. Hiszpański
Moim zdaniem bywa różnie. Na przykład ja wolę najpierw teorię a potem paktykę- boję się błędów.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
też na początku bałam się mówić bo wydawało mi się że jak będę mówić niepoprawnie to będzie tragedia, ale uważam, że po to właśnie mamy nauczyciela, żeby nas poprawił. Warto pokonać strach.
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy Ci się spodoba...
![]() A co do nauki dla początkujących to wypowiem się z pozycji nauczyciela. Uważam, że najlepiej zacząć od kursu pod okiem profesjonalisty bo samemu bardzo łatwo nauczyć błędów, które będzie potem ciężko wykorzenić. Uczeń samouk był dla mnie zawsze najgorszą zmorą - niby coś umie, ale czasami aż zęby bolały od przedziwnych konstrukcji, które ma wkute i ciężkie do usunięcia. Ogólnie czasy w j. hiszpańskim wchodzą szybko, pod koniec pierwszego semestru nauki. Odmiana czasowników jest niby prosta, ale jest mnóstwo wyjątków (patrz caber, podrir / pudrir, seguir, coger, itd.). Wg mnie bezpiecznie można się doszkalać samemu po opanowaniu subjuntivo i condicionales. |
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie poziom sredniozaawansowany jest wtedy, gdy potrafimy porozmawiac, powiedziec cos, na poczatku nawet z bledami ale mamy jakas baze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

A powiedz mi ile płaciłaś w Color Latino?
Bo w ES podają na stronie 890 za semestr.

Chyba będę musiała po kolei każdy czas itd. ogarniać. Chyba, że ktoś ma jakiś lepszy pomysł? A może ktoś jest chętny na "wspólne" powtórki?

Nie ruszyłam nic od sesji, pewnie już się zakurzyło