Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 17:40   #421
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III

jakie tabletki do zmywarki polecacie? Ceny różne, ale nie chciałabym kupić kiepskich.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:44   #422
Bruised
Wtajemniczenie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III

Ja używam biedronkowych, 25 zł za 70 tabletek.

"Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz, dlaczego."
Bruised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:08   #423
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
jakie tabletki do zmywarki polecacie? Ceny różne, ale nie chciałabym kupić kiepskich.
Ja używam Fairy. Kiedyś używałam Finisha, Ludwika, Somat oraz biedronkowe. I najbardziej odpowiadają mi obecne, na krótkim cyklu (20-30 minut) rozpuszczają się całe a z poprzednimi bywało różnie.
Za to moim zdaniem możesz bardzo zaoszczędzić na soli oraz nabłyszczaczu, kupuję najtańsze, zazwyczaj biedronkowe i spisują się tak samo jak droższe.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:11   #424
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Dla wszystkich z Meritum! Konsultantka podała mi ciekawe rozwiązanie. Można mieć dwa konta rozliczeniowo-oszczędnościowe w PLN w Aliorze. Otworzyłam przez telefon konto internetowe a jak przyjdzie mi karta to pójdę zamknąć konto Meritum jakie miałam (tylko to juz trzeba zamknąć osobiście). Wszystko za darmo
Ale ja chcę mieć właśnie bez karty. A z tego co wiem to mi facet mówił, że osługa karty kosztuje 5 zł/mieś.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:14   #425
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Ale ja chcę mieć właśnie bez karty. A z tego co wiem to mi facet mówił, że osługa karty kosztuje 5 zł/mieś.
To zależy o czym mówisz. Jeśli konto internetowe to karta kosztuje jeśli wydatki kartą wynoszą mniej niż stówę.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:29   #426
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Używamy lidlowych i jestem zadowolona.
Tych "zwykłych", bo i tak sól i nabłyszczacz dajemy osobno. Mamy bardzo twardą wodę i żadne "ileś w jednym" nie dają jej rady

Ale myślę, że spróbuję też tych z biedronki.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 21:18   #427
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
też moge polecić jestem z nich bardzo zadowolona
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 23:00   #428
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
To zależy o czym mówisz. Jeśli konto internetowe to karta kosztuje jeśli wydatki kartą wynoszą mniej niż stówę.

Z karty nie zamierzam korzystać, bo i tak ostatnio miałam problem, żeby przekroczyć na tej co mam 500 zł.

Nie wiem dokładnie co ten konsultant miał na mysli, ale powiedział, że mogę zmienić bez opłat na konto bezpłatne, ale karta miesięcznie będzie mnie kosztować 5 zł.

Stary 2015-11-09, 23:14   #429
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Jest taki bank? Pytam się Tż czy słyszał o takim banku. Mówi, że tak i że to jakaś nówka nastawiona na obsługę telefoniczną. Ale korzystając z telefonu też można? Muszę się w wolnej chwili temu przyjrzeć, bo oprocentowanie super .
Jest jest i to całkiem spoko. Zwykle konto mam tam całkowicie za darmo, wszystkie bankomaty za darmo i oszczędnościowe mnie skusilo oprocentowaniem. Z tym, że to oprocentowanie promocyjne. Kojarzyłam, że na 3 miesiące, ale mam to konto już ponad 4 i dalej mam te 2,8%, muszę to sprawdzić dokładnie do kiedy. Potem ma być wibor 3M + ileś tam %. Jak mi zmienią to się porozgladam za czymś lepszym. Tylko strasznie mnie denerwuje, że do większości oszczędnościowych trzeba też zakładać normalne konto i zazwyczaj płatne jeśli się nie zapłaci kartą na ileś tam czy nie ma wpływów na jakąś kwotę. To dla mnie konto dodatkowe, takie z musu bo trzeba no i nie chcę za nie płacić. Tu mnie właśnie też smart skusil bo ten zwykły rachunek jest za friko. Ten bank właśnie jest nastawiony na obsługę telefoniczną i internetową, ja póki co wszystko co potrzebowałam ogarnęłam przez internet. Założenie konta, wniosek o wydanie karty, dodanie pełnomocnika.
Stary 2015-11-10, 07:41   #430
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Ja używam Fairy. Kiedyś używałam Finisha, Ludwika, Somat oraz biedronkowe. I najbardziej odpowiadają mi obecne, na krótkim cyklu (20-30 minut) rozpuszczają się całe a z poprzednimi bywało różnie.
Za to moim zdaniem możesz bardzo zaoszczędzić na soli oraz nabłyszczaczu, kupuję najtańsze, zazwyczaj biedronkowe i spisują się tak samo jak droższe.
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Używamy lidlowych i jestem zadowolona.
Tych "zwykłych", bo i tak sól i nabłyszczacz dajemy osobno. Mamy bardzo twardą wodę i żadne "ileś w jednym" nie dają jej rady

Ale myślę, że spróbuję też tych z biedronki.
Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
też moge polecić jestem z nich bardzo zadowolona
Jestem totalnym laikiem w tym temacie w mieszkaniu które kupujemy już jest zmywarka i kompletnie nie wiem co się z czym je. Ten nabłyszczacz i sól mam dodawać do każdego mycia?

Właśnie coś mi się obiło o oczy, że Fairy dobre, ale może Biedronkowe jednak Będę teraz bacznie wypatrywała promocji

Stary 2015-11-10, 08:35   #431
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Jest jest i to całkiem spoko. Zwykle konto mam tam całkowicie za darmo, wszystkie bankomaty za darmo i oszczędnościowe mnie skusilo oprocentowaniem. Z tym, że to oprocentowanie promocyjne. Kojarzyłam, że na 3 miesiące, ale mam to konto już ponad 4 i dalej mam te 2,8%, muszę to sprawdzić dokładnie do kiedy. Potem ma być wibor 3M + ileś tam %. Jak mi zmienią to się porozgladam za czymś lepszym. Tylko strasznie mnie denerwuje, że do większości oszczędnościowych trzeba też zakładać normalne konto i zazwyczaj płatne jeśli się nie zapłaci kartą na ileś tam czy nie ma wpływów na jakąś kwotę. To dla mnie konto dodatkowe, takie z musu bo trzeba no i nie chcę za nie płacić. Tu mnie właśnie też smart skusil bo ten zwykły rachunek jest za friko. Ten bank właśnie jest nastawiony na obsługę telefoniczną i internetową, ja póki co wszystko co potrzebowałam ogarnęłam przez internet. Założenie konta, wniosek o wydanie karty, dodanie pełnomocnika.
Tzn., że czasami płacisz za to konto, czy za konta w innych bankach?

Cytat:
Jestem totalnym laikiem w tym temacie w mieszkaniu które kupujemy już jest zmywarka i kompletnie nie wiem co się z czym je. Ten nabłyszczacz i sól mam dodawać do każdego mycia?

Właśnie coś mi się obiło o oczy, że Fairy dobre, ale może Biedronkowe jednak Będę teraz bacznie wypatrywała promocji
Ja też niedługo będę musiała się rozejrzeć. Mamy zmywarkę, ale używaliśmy jej dotąd raz.

Stary 2015-11-10, 08:44   #432
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn., że czasami płacisz za to konto, czy za konta w innych bankach?

Ja też niedługo będę musiała się rozejrzeć. Mamy zmywarkę, ale używaliśmy jej dotąd raz.
Miało być "zwykłe" ale mi na telefonie nie wskakują polskie znaki czasem
Stary 2015-11-10, 08:59   #433
CptCook
Zakorzenienie

Nabłyszczacz nie jest niezbędny dziewczyny .

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:03   #434
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Miało być "zwykłe" ale mi na telefonie nie wskakują polskie znaki czasem

Aaaa........ My na razie lokujemy kasę ewentualnie na oszczędzam, ale to małe kwoty. Reszty nie ruszamy (póki nie musimy) bo jest na funduszach.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość

Ale chyba pomaga utrzymać szklanki w lepszym stanie?

Stary 2015-11-10, 09:20   #435
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba pomaga utrzymać szklanki w lepszym stanie?
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "lepszy stan", ale u mnie w domu od 18 lat mamy zmywarkę, z czego od 15 nie używamy nabłyszczaczy.
Brak nabłyszczaczy to mniej chemii, a sam produkt nie ma jakiegoś pozytywnego wpływu ani na działanie zmywarki ani na stan naczyń, wiec po co.... Poza tym ten syf jednak zostaje na szklankach wiec lepiej tego nie pic

Stary 2015-11-10, 09:28   #436
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "lepszy stan", ale u mnie w domu od 18 lat mamy zmywarkę, z czego od 15 nie używamy nabłyszczaczy.
Brak nabłyszczaczy to mniej chemii, a sam produkt nie ma jakiegoś pozytywnego wpływu ani na działanie zmywarki ani na stan naczyń, wiec po co.... Poza tym ten syf jednak zostaje na szklankach wiec lepiej tego nie pic
a sól jest potrzebna?

w nowej gazetce Kauflandu jest Fairy- 91 kapsułek za 47 zł. Korzystnie? czy znajdę lepszą ofertę?

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2015-11-10 o 09:36
Stary 2015-11-10, 09:37   #437
CptCook
Zakorzenienie

Sól to zależy od tego jaka masz wodę. U nas jest ujecie źródlane wiec nigdy soli nie kupowaliśmy, przy twardej wodzie pewnie przedłuża żywotność. Ale generalnie myśle ze niewielu producentów robi teraz tak długowieczne sprzęty jak nasza zmywarka i jej by pewnie nic nie zabiło.

Stary 2015-11-10, 09:46   #438
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa........ My na razie lokujemy kasę ewentualnie na oszczędzam, ale to małe kwoty. Reszty nie ruszamy (póki nie musimy) bo jest na funduszach.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Ja mam trochę kasy na funduszach ale z tego "wielkich oszczędności nie ma" najwięcej udało mi się oszczędzić / zarobić na akcjach ale z tym jest tak że trzeba trochę poczekać na zysk no i wydać najpierw na te akcje.
Na giełdzie też udało mi się trochę zarobić z tego jestem dumna.
A "nadliczbowe" oszczędności przeznaczam na nieruchomości albo zabytki. Nieruchomości to dla mnie doskonała lokata kapitału, zawsze potem taką nieruchomość można sprzedać, wynajmuje się ją więc też generuje zyski
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 09:59   #439
scarlett26
Zakorzenienie

Ja mam tabletki all in one finish albo somat gold - kupuję jak jest jakaś promocja, wychodzą po ok 50 gr/sztuka. Należę do wizażowej mniejszości, dla mnie zmywarka to zbędny grat i drożej wychodzi - przy koszcie i ilości zużywania detergentów, oszczędnym korzystaniu z wody (wymycie wszystkiego w komorze zlewu w mydlinach, potem spłukanie pod bieżącą wodą, której nie leję jak z hydrantu) i dodatkowym koszcie prądu żartego przez zmywarkę u mnie jest spora różnica cenowa.

Garów do niej nie wkładam, bo to strata miejsca i jeszcze podraża użytkowanie. Zmywarka niektórych rozleniwia koszmarnie - np na wątkach mamusiowych czytałam o takich leniwcach co nawet blat krzesełka do karmienia dziecka w tym myją, mimo, że zajmuje całą szufladę Jedyne co czasem faktycznie się przydaje jak są goście i np dwudaniowy obiad z deserem na 12 osób - ale w domu rodzinnym nigdy nie miałam, zmywałam i żyłam. W sumie nastawiam tak z 2x w tygodniu, mimo, że sporo gotuję - w sumie głownie talerze i kubki.

Zmywać lubię, bardziej nie lubię ścierania naczyń, przed kupnem nie interesowałam się jak to działa w praktyce i gdybym wiedziała, że po skończeniu pracy naczynia są wilgotne a w dnach kubków stoi woda to na pewno bym nie kupiła.

Teraz w sumie pomimo, że mamy dość dużą kuchnię, to z racji zawirowań zdrowotnych i specjalnej diety przydałaby mi się dodatkowa szafka w kuchni na przechowywanie jedzenia. Pozbyłabym się grata, ale mamy całą kuchnię w zabudowie i byłaby to wieeeelka operacja.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:01   #440
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
To jest powód dla którego nie używam zmywarki, zawsze mi się wydaje ze ona nie jest w stanie zmyć tej chemii i to wszystko zostaje na naczyniach a potem to się je.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:05   #441
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
To jest powód dla którego nie używam zmywarki, zawsze mi się wydaje ze ona nie jest w stanie zmyć tej chemii i to wszystko zostaje na naczyniach a potem to się je.
min z tego powodu nigdy nie myłam w niej żadnych rzeczy dziecka

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 10:09   #442
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Tak, ale nie trzeba tego sypać/nalewać co mycie. Sypiesz sól do pojemnika i zmywarka sobie pobiera po trochu aż jej się skończy, podobnie z nabłyszczaczem.

Mnie jakoś nie przeraża, że jakaś "chemia" mi zostanie na kubku, w końcu zmywarka ma funkcję płukania i myślę, że jest wystarczająca. A zmywać nie lubię, więc nie pozbyłabym się zmywarki. Możliwe, że zmywanie ręczne wychodziło mi taniej - myłam w zatkanym zlewie, żeby nie lać wody dużo - ale w zmywarce chodzi przede wszystkim o to, by nie stać przy tym zlewie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:13   #443
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Tak, ale nie trzeba tego sypać/nalewać co mycie. Sypiesz sól do pojemnika i zmywarka sobie pobiera po trochu aż jej się skończy, podobnie z nabłyszczaczem.

Mnie jakoś nie przeraża, że jakaś "chemia" mi zostanie na kubku, w końcu zmywarka ma funkcję płukania i myślę, że jest wystarczająca. A zmywać nie lubię, więc nie pozbyłabym się zmywarki. Możliwe, że zmywanie ręczne wychodziło mi taniej - myłam w zatkanym zlewie, żeby nie lać wody dużo - ale w zmywarce chodzi przede wszystkim o to, by nie stać przy tym zlewie.
Wszystko kwestia organizacji, ja nauczyłam się gotować tak, że jak szykuję obiad to mam w międzyczasie wszystko pomyte i wysprzątaną kuchnię. Potem po jedzeniu pozmywanie to nawet nie 5 minut, a choć mam podobno bardzo cichy model to nie słyszę tych wkurzających szumów przez wielokrotność tego czasu.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-11-10, 10:27   #444
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
a sól jest potrzebna?

w nowej gazetce Kauflandu jest Fairy- 91 kapsułek za 47 zł. Korzystnie? czy znajdę lepszą ofertę?
Moim zdaniem korzystnie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja mam tabletki all in one finish albo somat gold - kupuję jak jest jakaś promocja, wychodzą po ok 50 gr/sztuka. Należę do wizażowej mniejszości, dla mnie zmywarka to zbędny grat i drożej wychodzi - przy koszcie i ilości zużywania detergentów, oszczędnym korzystaniu z wody (wymycie wszystkiego w komorze zlewu w mydlinach, potem spłukanie pod bieżącą wodą, której nie leję jak z hydrantu) i dodatkowym koszcie prądu żartego przez zmywarkę u mnie jest spora różnica cenowa.

Garów do niej nie wkładam, bo to strata miejsca i jeszcze podraża użytkowanie. Zmywarka niektórych rozleniwia koszmarnie - np na wątkach mamusiowych czytałam o takich leniwcach co nawet blat krzesełka do karmienia dziecka w tym myją, mimo, że zajmuje całą szufladę Jedyne co czasem faktycznie się przydaje jak są goście i np dwudaniowy obiad z deserem na 12 osób - ale w domu rodzinnym nigdy nie miałam, zmywałam i żyłam. W sumie nastawiam tak z 2x w tygodniu, mimo, że sporo gotuję - w sumie głownie talerze i kubki.

Zmywać lubię, bardziej nie lubię ścierania naczyń, przed kupnem nie interesowałam się jak to działa w praktyce i gdybym wiedziała, że po skończeniu pracy naczynia są wilgotne a w dnach kubków stoi woda to na pewno bym nie kupiła.

Teraz w sumie pomimo, że mamy dość dużą kuchnię, to z racji zawirowań zdrowotnych i specjalnej diety przydałaby mi się dodatkowa szafka w kuchni na przechowywanie jedzenia. Pozbyłabym się grata, ale mamy całą kuchnię w zabudowie i byłaby to wieeeelka operacja.
Wyciągasz od razu naczynia ze zmywarki? Dziwne, że musisz wycierać. Ja wyciągam zazwyczaj po paru godzinach i prawie wszystko jest suche.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:33   #445
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
min z tego powodu nigdy nie myłam w niej żadnych rzeczy dziecka

Bo nie domywa.. Ja na umycie naczyń i garnków zuzywam bardzo mało płynu, same gary często myję tylko solą (jak coś przywiera to i tak nie ma wyjścia). U mamy i rodziców TŻ zawsze czuję tą chemię na naczyniach....one po prostu śmierdzą .

Z drugiej strony słyszałam że niektórzy do mycia w zmywarcie nie używają detergentów tylko np zwykłej soli, sody lub orzechów piorących i poza tym że szklanki nie błyszczą to naczynia i tak są czyste.

I ja i TŻ nie lubimy zmywać (nienawidzimy właściwie), jak pojawią się dzieci to chyba zmywarka będzie zakupem numer jeden...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agata.jpg (56,6 KB, 35 załadowań)

Stary 2015-11-10, 11:12   #446
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:

Bo nie domywa.. Ja na umycie naczyń i garnków zuzywam bardzo mało płynu, same gary często myję tylko solą (jak coś przywiera to i tak nie ma wyjścia). U mamy i rodziców TŻ zawsze czuję tą chemię na naczyniach....one po prostu śmierdzą .
Powiedziałabym, że to kwestia użytych detergentów. Tyle lat używam zmywarki, moi rodzice też, jedynie czym pachną naczynia to gorąca woda ;-)

Też nie nawidzę zmywać :-P
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 13:27   #447
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
U mnie, kiedy brakuje nabłyszczacza i soli, zmywarka się nie uruchamia.

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Powiedziałabym, że to kwestia użytych detergentów. Tyle lat używam zmywarki, moi rodzice też, jedynie czym pachną naczynia to gorąca woda ;-)

Też nie nawidzę zmywać :-P
My raz kupiliśmy jakiś wkład zapachowy do zmywarki - nigdy więcej.

Garnków i rzeczy dla dziecka też tam nie myję - wolę ręcznie. Tzn. ja ogólnie wolę ręcznie, nie brudzę aż tyle naczyń, żeby musieć codziennie odpalać zmywarkę

Edytowane przez Futbolowa
Czas edycji: 2015-11-10 o 13:29
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 15:12   #448
Luzia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, już chyba wiem co i jak przynajmniej teoretycznie

Stary 2015-11-10, 16:12   #449
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
U mnie, kiedy brakuje nabłyszczacza i soli, zmywarka się nie uruchamia.

My raz kupiliśmy jakiś wkład zapachowy do zmywarki - nigdy więcej.

Garnków i rzeczy dla dziecka też tam nie myję - wolę ręcznie. Tzn. ja ogólnie wolę ręcznie, nie brudzę aż tyle naczyń, żeby musieć codziennie odpalać zmywarkę
Ja myję ręcznie tylko rzeczy delikatne, takie które nadmiar wody zniszczy, czyli drewno, delikatne szkło i porcelanę no i noże, żeby się nie tępiły. Nas ręczne zmywanie szkoda mi jednak czasu
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 17:57   #450
_czarny_kot
Zakorzenienie

wracając do tematu lokat

korzystając z obecnej promocji bzwbk (konto godne polecenia+premia) i comperia bonus 5 alior bank można zyskać prawie 10% w ciągu 2 miesięcy "angażując" ze swojej strony kwotę 14 tys. (10 tys na 2 miesiące, 4 tysiące na 1 miesiąc)

Czyli:
-209zł zysku
-kwota 14 tys (10tys lokata i 4 tys ror)
- okres: 2 miesiące
co daje odpowiednik oprocentowania prawie 10%

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2015-11-10 o 17:58
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości