Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 12:33   #4471
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Mój mały jest zmęczony i marudzi ale sam nie zaśnie, mama musi być przy nim...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:39   #4472
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Cholera
Domyślam się, co czujesz, bo u nas z kotem w sumie podobnie: moja wypieszczona, uwielbiana i śpiąca na mojej poduszce od maleńkości starsza córeczka musi teraz nocować poza sypialnią
Niestety nie była w stanie się nauczyć, by nie wskakiwać do dziecięcego łóżeczka
Ona się chyba dość szybko przyzwyczaiła, ze mną gorzej - wciąż nad ranem brakuje mi mruczenia, dotyku jej ciepłej, mięciutkiej główki, zapachu jej futerka
*
co więcej - te mogą nie zejść nigdy (patrz wyżej )
Córeczki i Ciebie też mi żal.
*
Trudno. Jak dziecię nie wpadnie na pomysł przefarbowania włosów na bardzo jasny blond, to nikt tego nie zauważy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:42   #4473
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, zgadlaś!!

Jeśli chodzi o wygląd, to brałam jeszcze ten Peg Perego pod uwagę
wiedziałam

ale mi też on się najbardziej podoba

a ten Peg Perego też ładnyi z Krokodylem ale chyba Chicco ma jednak najlepsze opinie w necie,strasznie jest zachwalane

edit: dep a może Safari?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:45   #4474
Maciejka__
Zakorzenienie

Powiedziałam mamie, że kupiłam katarek. Chyba jest przerażona i później będzie mnie przekonywać, żebym tego nie używała. Zresztą wcale się jej nie dziwię.
Po użyciu fridy (zamówienie z apteki dotarło przed chwilą ) Róża pociagnęła ok. 15 ml mleczka i śpi. Pozostałe 120 muszę wylać, a później iść do Rossmanna po mleko, bo się kończy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:48   #4475
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Uwaga, zmieniłam avka - teraz mój kochany siusiek, Marian
Ale czaderski
Cytat:
No nie? Jak na niego patrzę to mi zaraz cała złość przechodzi.. mientka jestem i tyle
Przeczytałam "minetka"

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:50   #4476
lipus89
Rozeznanie

hej
nie mogłam przekonać mojego Tż do wypróbowania pampersów z Biedry, na szczęście dostaliśmy dzisiaj dużą pakę i teraz nie ma zmiłuj :P

no i ten super ... gruby koc z Biedry też mam :P

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:09   #4477
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało, że dokładnie rok temu robiłam test A teraz mój szkrabek jeszcze sobie smacznie śpi
naprawdę? ja test zrobiłam 4 grudnia; 5 listopada zaszłam w ciążę (najprawdopodobniej) a urodziłam dzień przed Tobą Haniu... co prawda jakieś 10 do 14 dni przed terminem ale jednak...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 13:18   #4478
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołł mamcie my wczoraj odwiedziliśmy 2 cmentarze, zgodnie z zaleceniami lekarza Sol bez Małego, obie babcie mogły się wykazać, jedna miała łatwej bo dziecię spało
noc za nami średnia, mały budził się 4 razy! nie pamiętam już kiedy mieliśmy taką noc, może nadrabia małą ilość jedzenia w nocy w ogóle to mamy teraz takie cyrki przy zasypianiu że szok, musi być już porządnie zmęczony żeby zasnąć, no ale co się dziwić kiedy świat jest taki ciekawy

Cytat:
Hello
Wróciliśmy z koncertu - rewelacja!
Max Raabe jest absolutnie obłędny, chyba będzie mi się dziś śnił

a co - kawaler był skwaszony? no coż, równowaga w przyrodzie musi być, a poza tym przecież przeciwieństwa się przyciągają! On kawał chłopa, ona - okruszek. On spokojny, ona - awanturnica. A jak już cud się stanie i ona w dobrym nastroju, to on dla odmiany chodzi z fochem?
ach zazdroszcze Wam, sama poszłabym na jakiś koncercik, nie będe ukrywać że innego wykonawcy

hmm no nie o nastrój kawalera mi chodziło a raczej o strój wieczorowy a że do siebie idealnie pasują - potwierdzam!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
powiedziałam pediatrze że karmie bardzo często - średnio co 2 h, ale bywa że częściej, bo mała weźmie kilka łyków i dalej nie jest zainteresowana, to powiedziała mi, ze powinnam karmić nie częściej niz co 3 h. Nie zgadzam się z tą opinią absolutnie, chociaż przyznam że zaczęłam sie wahać, bo moja M. niezbyt dobrze przybiera (jest w normie ale w dolnej granicy) i myślę sobie - może faktycznie zjada tylko mleko I fazy, które jest mniej obfite w tłuszcz.. Może warto poczekać na "większy głód" Nie wiem.
coś może być na rzeczy z tym mlekiem pierwszej fazy, ja też karmie często jeśli jest taka potrzeba, młody zazwyczaj opróżnia pierś a jeśli z jakiś przyczyn jadł bardzo krótko i za niedługi czas chce znowu to przystawiam go do tej samej piersi

Cytat:
I miałam Wam jeszcze coś napisać.
Po ciąży na czole wyszły mi przebarwienia - takie ciemniejsze placki. Poszłam do apteki zapytać o jakiś krem i pani poleciła mi krem firmy FLOS LEK - Spot lightening cream (później zrobię fotkę opakowania). Krem się spradził! Po 4 tgodniach używania (czyli tak jak napisano na opakowaniu) mam znacznie mniejsze przebarwienia i znacznie mniej ich jest. Do tego cena super bo kosztuje u mnie w aptece ok. 20zł. Ze swojej strony polecam jeśli któraś z Was ma podobne problemy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Taki ten krem:
http://esentia.pl/FlosLek_wybielajac...nia_p20586.htm

Ale ja za niego zapłaciłam chyba 19,50 zł
o dzięki Ci mam przebarwienia na czole i już nawet zaczęłam się z nimi zaprzyjaźniać a tu takie genialne wieści przynosisz!

super że z Kubą już lepiej, współczuje TOBIE codziennego prania pościeli i kołderki

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Miałam wam pokazać ostatnie zdobycze zimowe-kurteczka i sukieneczka B. dostała w prezencie.
sukieneczka wprost prześliczna! jakbym miała córkę to musiałabym ją mieć!

Cytat:
Tak mi się przypomniało, że dokładnie rok temu robiłam test A teraz mój szkrabek jeszcze sobie smacznie śpi
ja teżi ten mój mały fasolek jest już taka duuuuży

coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam co

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-11-02 o 13:22
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:22   #4479
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę? ja test zrobiłam 4 grudnia; 5 listopada zaszłam w ciążę (najprawdopodobniej) a urodziłam dzień przed Tobą Haniu... co prawda jakieś 10 do 14 dni przed terminem ale jednak...
Naprawdę A w ciążę zaszłam ok. 20 października.
No ale widzisz-Ty urodziłaś ok. 2 tygodnie przed terminem, a ja kilka dni po
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:22   #4480
Linka25
Zakorzenienie

a tak w ogóle to nie pisałam, a od jakiegoś czasu karmię tylko jedną piersią
wiem, informacja najwyższej wagi

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-02 o 13:26
Stary 2012-11-02, 13:24   #4481
lipus89
Rozeznanie

przyszedł robot lamaze

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:26   #4482
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę A w ciążę zaszłam ok. 20 października.
No ale widzisz-Ty urodziłaś ok. 2 tygodnie przed terminem, a ja kilka dni po
do tego szybko zrobiłaś test, bo jakieś 2 tygodnie po zajściu w ciążę a ja zwlekałam i zrobiłam 4 tygodnie po zajściu w ciażę... bałam się zrobić test, zbyt wiele razy był negatywny, a tym razem czułam, że to jest to

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

tz i mała śpią już od 1.5 h
Stary 2012-11-02, 13:32   #4483
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
do tego szybko zrobiłaś test, bo jakieś 2 tygodnie po zajściu w ciążę a ja zwlekałam i zrobiłam 4 tygodnie po zajściu w ciażę... bałam się zrobić test, zbyt wiele razy był negatywny, a tym razem czułam, że to jest to
Myśmy planowali drugie dziecko więc staranka były świadome Dlatego jak @ spóźniała mi się dwa dni (prowadziłam obserwacje i wiedziałam kiedy się jej spodziewać) to zrobiłam test W dodatku tego ranka strasznie mnie zemdliło jak mąż parzył sobie kawę Tak samo było przy Dorotce, więc w sumie ten test to tylko formalność była
Stary 2012-11-02, 13:41   #4484
mrowka88
Raczkowanie

Cześć Mamuśki

Ale jestem dzisiaj nieprzytomna Paweł w nocy w ogóle nie chciał spać we własnym łóżeczku więc spaliśmy we troje w naszym. Skutek jest taki, że ani ja ani Tż się nie wyspaliśmy za to nasze dziecko chyba bardzo. O 6 obudziło się całe w skowronkach, w świetnym humorze, chichrało się do nas bez opamiętania i po swojemu opowiadało sny Bo musicie wiedzieć, że jak Książe z nami śpi to mimo najmniejszego rozmiaru zajmuje najwięcej miejsca...a my po bokach łóżka śpimy na baczność, żeby przypadkiem nie zakłócić dziecięcego snu swoją obecnością

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ale czaderski

Przeczytałam "minetka"
Zboczuszku

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
przyszedł robot lamaze
Aż wstyd się przyznać. My nie mamy jeszcze nic z lamaze

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:46   #4485
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Ale jestem dzisiaj nieprzytomna Paweł w nocy w ogóle nie chciał spać we własnym łóżeczku więc spaliśmy we troje w naszym. Skutek jest taki, że ani ja ani Tż się nie wyspaliśmy za to nasze dziecko chyba bardzo. O 6 obudziło się całe w skowronkach, w świetnym humorze, chichrało się do nas bez opamiętania i po swojemu opowiadało sny Bo musicie wiedzieć, że jak Książe z nami śpi to mimo najmniejszego rozmiaru zajmuje najwięcej miejsca...a my po bokach łóżka śpimy na baczność, żeby przypadkiem nie zakłócić dziecięcego snu swoją obecnością
hahaha znamy takie spanie oj znamy i unikamy
nasze małe ostatnio o 6:30 budzi się i śpiewa, piszczy tak głośno ze nie da rady już spać, oczywiście ja się nie poddaje muszę go kiedys nagrac
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 13:47   #4486
Paulaaa23
Rozeznanie

Mały w końcu zaczął jeść mm i to bez mieszania. Daje mu ze dwa razy dziennie po 30ml tylko, żeby się przyzwyczaił. Znaczy się, mąż daje ode mnie nie chce nygus

Cytat:
jeśli raz zjadł to jest szansa na następne
moze teraz nie był już głodny?
był był, bo cyca chętnie złapał i pił

Cytat:
A można mieszać własne z mm ?
wszędzie, gdzie czytałam o tym, pisali, że tak, można

Cytat:
Byłam z dziećmi w baby clinic-Marysia waży 5490g W ciągu 4 tygodni przybrała 520g I jest w okolicach 25. centyla.
super

Cytat:
Pumcia butelkę podaję codziennie od jakiś 2 tygodni, raz lub dwa razy dziennie. Postęp jest taki, że kiedyś płakała, wpadała w szał, a teraz tylko wypycha językiem smoczek i wypluwa to mleko które jej tam wpadnie . Wypiła DWA razy na te kilkanaście czy kilkadziesiąt prób (wcześniejszych nie liczę) po 40 ml. Więcej nie chciała, podałam pierś - chciała
Widzę światełko w tunelu, potrzeba żmudnych prób, codziennie. Myślę, ze tydzień czy dwa i wypije...
Adaś też na początku nie chciał w ogóle butli, nawet z samym moim mlekiem. I zmiana butelki/smoczka nic tu nie dała. Trzeba po prostu dużo cierpliwości i konsekwencji. Przy każdym karmieniu próbowałam mu dać z butli, po trochu, żeby się mleko nie zmarnowało. Podgrzałam 30ml i dałam, jeśli mimo wszystko po 15min nadal płakał i nie chciał, dawałam ostatecznie cyca. Ale w końcu załapał. Więc myślę, że mała też w końcu załapie

Cytat:
Miałam wam pokazać ostatnie zdobycze zimowe-kurteczka i sukieneczka B. dostała w prezencie.
śliczne

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 13:55   #4487
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hahaha znamy takie spanie oj znamy i unikamy
nasze małe ostatnio o 6:30 budzi się i śpiewa, piszczy tak głośno ze nie da rady już spać, oczywiście ja się nie poddaje muszę go kiedys nagrac
Ja też muszę swoje dziecko nagrać ja się cieszy i jak jest głodne, bo wtedy tak rozpaczliwie woła "erle erle erle..." albo "aja, aja, aja.." A ja biegam po kuchni jak szalona, żeby jak najszybciej zrobić mleko i prawie płaczę ze śmiechu jak słyszę to wołanie
My w nocy łóżko mamy zarezerwowane dla siebie, poza nielicznymi nockami Ale przyznam się, że uwielbiam jak leżymy z Małym obok siebie zwróceni twarzami w swoim kierunku i dotykamy się nosami Jego to usypia w mgnieniu oka. W ogóle to moja mała przylepka jest

01.02.2011 inż
Stary 2012-11-02, 14:00   #4488
Paulaaa23
Rozeznanie

Aaa, zapomniałabym się pochwalić - mały nauczył się ssać paluszka

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już na oku jakieś krzesełka do karmienia??? Wiem że Jaś już dostał na chrzciny a reszta? ja powoli się rozglądam
ja dostanę po starszym dziecku z rodziny..

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
U dużej liczby noworodków możemy się także spotkać z tzw. „uszczypnięciami bociana”. Są to czerwone plamy, które widoczne są na brzegach górnych powiek, na czole, nad nosem, nad górną wargą oraz na granicy główki i karku. Również te plamy znikają samoczynnie w przeciągu pierwszego roku życia.
Adaś miał coś takiego na górnej powiece, ale po 1-2tyg. samo zniknęło

Stary 2012-11-02, 14:18   #4489
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Aż wstyd się przyznać. My nie mamy jeszcze nic z lamaze
my mamy ale całkiem przypadkiem
dostaliśmy po córce znajomych - matę, słonika z uszkami szeleszczącymi i chyba coś jeszcze ale sobie przypomnieć nie mogę

czekam na konika z rycerzem

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ach zazdroszcze Wam, sama poszłabym na jakiś koncercik, nie będe ukrywać że innego wykonawcy

my się wybieramy 22.11 na luxtorpede

Cytat:
Ja też muszę swoje dziecko nagrać ja się cieszy i jak jest głodne, bo wtedy tak rozpaczliwie woła "erle erle erle..." albo "aja, aja, aja.." A ja biegam po kuchni jak szalona, żeby jak najszybciej zrobić mleko i prawie płaczę ze śmiechu jak słyszę to wołanie
My w nocy łóżko mamy zarezerwowane dla siebie, poza nielicznymi nockami Ale przyznam się, że uwielbiam jak leżymy z Małym obok siebie zwróceni twarzami w swoim kierunku i dotykamy się nosami Jego to usypia w mgnieniu oka. W ogóle to moja mała przylepka jest
mój płacze bardziej "lee lee lee"

zawsze wpadam w panikę ale dziś mnie rozbawił

o 7 zrobiłam 120ml ale nie dojadł - zostało 30-40ml mniej więcej.
ok 9 znów chciał, myślałam że za mało wtedy zjadł więc zrobiłam 30ml po ten 30tce od w ryk, zróbiłam kolejną 30tkę po niej znów ryk jakby go obdzierali ze skóry i dopiero po 3ej 30tce spokój

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 14:19   #4490
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
przyszło nam jabłuszko hipp i próbki herbatek
skąd to zamawiałaś??

Skąd zamawiacie te wszystkie próbki??

Piszecie o testach ciążowych. Ja test robiłam 20 listopada (dokładnie w dzień spodziewanej miesiączki). I właśnie przypomniało mi się, że rok temu (1 lub 2 listopada) spłodziliśmy z mężem Adasia

Stary 2012-11-02, 14:32   #4491
depoison
Zadomowienie

Cytat:
wiedziałam

ale mi też on się najbardziej podoba

a ten Peg Perego też ładnyi z Krokodylem ale chyba Chicco ma jednak najlepsze opinie w necie,strasznie jest zachwalane

edit: dep a może Safari?
no właśnie, gdzie nie spojrzę, to o Chicco same pozytywy
Ale Peg Perego wizualnie podoba mi się zdecydowanie bardziej

uhm, Safari
Też słodkie i fajne, ale może jednak nie do mojego mieszkania

Cytat:
Myśmy planowali drugie dziecko więc staranka były świadome Dlatego jak @ spóźniała mi się dwa dni (prowadziłam obserwacje i wiedziałam kiedy się jej spodziewać) to zrobiłam test W dodatku tego ranka strasznie mnie zemdliło jak mąż parzył sobie kawę Tak samo było przy Dorotce, więc w sumie ten test to tylko formalność była
u mnie test też był tylko formalnością, bo @ spóźniała mi się tydzień (podczas gdy normalnie 2 dni to był max). Więc czułam, że to musi być ciąża
A testowałam 30 października - przegapiłam rocznicę!

Cytat:
Bo musicie wiedzieć, że jak Książe z nami śpi to mimo najmniejszego rozmiaru zajmuje najwięcej miejsca...a my po bokach łóżka śpimy na baczność, żeby przypadkiem nie zakłócić dziecięcego snu swoją obecnością
normalne

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:39   #4492
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
o 7 zrobiłam 120ml ale nie dojadł - zostało 30-40ml mniej więcej.
ok 9 znów chciał, myślałam że za mało wtedy zjadł więc zrobiłam 30ml po ten 30tce od w ryk, zróbiłam kolejną 30tkę po niej znów ryk jakby go obdzierali ze skóry i dopiero po 3ej 30tce spokój
Bo to konkretny facet jest i jasno komunikuje swoje potrzeby Mój ma podobnie

01.02.2011 inż
Stary 2012-11-02, 14:46   #4493
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie! Przez ten remont nie mam kiedy tu zaglądać... Poza tym mieliśmy kolejną cudowną nockę...
Dziś byłam z małą u lekarza - zwiększył jej dawki leków, debridat odstawiamy bo nie pomaga - poza tym mała to okaz zdrowia, waży 4990 a lekarz ją uwielbia I ona lekarza też - obudził ją przy wyciąganiu z fotelika a ta tylko jak go zobaczyła to uśmiech od ucha do ucha i gadała jak najęta z nim hihi. Wszystko wskazuje na to, że mała ma lekka nietolerancje laktozy ale ładnie przybiera więc zostaje na cycku a do dwóch ostatnich karmień mam dodawać kleik ryżowy (na lyzeczce przed karmieniem) i to powinno pomóc.
Niedługo wyruszamy w kolejną podróż - oprócz zakupów czeka mnie wizyta u gina - zadzwoniłam się zapytać o te moje mocne @ przy azalii i powiedział, że nie powinno tak być i mam przyjechać to zrobi mi usg.
Tyle u nas w wielkim skrócie.
Buziaki dla wszystkich!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 14:55   #4494
prince_polo
Zakorzenienie

zaliczylysmy dziś ptrawie 2 h spacer odebralam wynuki moczu i nie ma leukocytow tylko ma za niski ciężar właściwy.ale nie wiem co to znaczy dowiem się we wtorek.
Ważne ze nie ma infekcji

Teraz tz usypia mala a ja pije kawke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 14:59   #4495
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to nie pisałam, a od jakiegoś czasu karmię tylko jedną piersią
wiem, informacja najwyższej wagi
nie dało rady jej rozkecić?

wiecie jaki mam dziś piękny dzień? mam była u mnie od 10-15, co za raj jak ktoś troche pomoże

Dałam dizś Jasiowi odrobinę kaszki mleczno-ryzowej, matko jak mu smakowała, jadł z łyżeczki bez problemu, otwierał buzię jak ją zbliżałam nagrałam filmik to Wam pokażę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:00   #4496
prince_polo
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wam też w @ tak mocno się leje? Ja w nocy muszę mieć eklad poporodowy a i tak zyzywam 3 . W dzień dziś mam 2 naraz podpaski

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:13   #4497
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też w @ tak mocno się leje? Ja w nocy muszę mieć eklad poporodowy a i tak zyzywam 3 . W dzień dziś mam 2 naraz podpaski
Te dwa @ co miałam po porodzie to raczej skąpe były... Przed ciążą też takie obfite miałaś? Może lepiej to skontrolować?
Stary 2012-11-02, 15:14   #4498
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie miałam @
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:17   #4499
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to konkretny facet jest i jasno komunikuje swoje potrzeby Mój ma podobnie
a no jak
jeszcze trochę i będzie z dziadkiem golone zajadał

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 15:25   #4500
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nie dało rady jej rozkecić?

wiecie jaki mam dziś piękny dzień? mam była u mnie od 10-15, co za raj jak ktoś troche pomoże

Dałam dizś Jasiowi odrobinę kaszki mleczno-ryzowej, matko jak mu smakowała, jadł z łyżeczki bez problemu, otwierał buzię jak ją zbliżałam nagrałam filmik to Wam pokażę
w jednej piersi nie rozkręcam, mała nie chce z niej jeść (bo już wie, ze z nie gorzej leci) a mnie się nie chce szaleć z laktatorem na 2 piersi więc dałam sobie spokój

co to za kaszka? można już? moze mojej by smakowała?

Cytat:
ja nie miałam jeszcze @
ale to dziwne ze jest az tak obfita...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości