|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Mój mały jest zmęczony i marudzi ale sam nie zaśnie, mama musi być przy nim...
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Trudno. Jak dziecię nie wpadnie na pomysł przefarbowania włosów na bardzo jasny blond, to nikt tego nie zauważy. |
|
|
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiedziałamale mi też on się najbardziej podoba a ten Peg Perego też ładny ale chyba Chicco ma jednak najlepsze opinie w necie,strasznie jest zachwalaneedit: dep a może Safari?
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam mamie, że kupiłam katarek. Chyba jest przerażona i później będzie mnie przekonywać, żebym tego nie używała. Zresztą wcale się jej nie dziwię.
*** Po użyciu fridy (zamówienie z apteki dotarło przed chwilą ) Róża pociagnęła ok. 15 ml mleczka i śpi. Pozostałe 120 muszę wylać, a później iść do Rossmanna po mleko, bo się kończy.
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Ale czaderski
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() nie mogłam przekonać mojego Tż do wypróbowania pampersów z Biedry, na szczęście dostaliśmy dzisiaj dużą pakę i teraz nie ma zmiłuj :P no i ten super ... gruby koc z Biedry też mam :P
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę? ja test zrobiłam 4 grudnia; 5 listopada zaszłam w ciążę (najprawdopodobniej) a urodziłam dzień przed Tobą Haniu... co prawda jakieś 10 do 14 dni przed terminem ale jednak...
|
|
|
|
#4478 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
helołł mamcie
my wczoraj odwiedziliśmy 2 cmentarze, zgodnie z zaleceniami lekarza Sol bez Małego, obie babcie mogły się wykazać, jedna miała łatwej bo dziecię spało![]() noc za nami średnia, mały budził się 4 razy! nie pamiętam już kiedy mieliśmy taką noc, może nadrabia małą ilość jedzenia w nocy w ogóle to mamy teraz takie cyrki przy zasypianiu że szok, musi być już porządnie zmęczony żeby zasnąć, no ale co się dziwić kiedy świat jest taki ciekawyCytat:
![]() hmm no nie o nastrój kawalera mi chodziło a raczej o strój wieczorowy a że do siebie idealnie pasują - potwierdzam!![]() Cytat:
Cytat:
super że z Kubą już lepiej, współczuje TOBIE codziennego prania pościeli i kołderki ![]() Cytat:
Cytat:
i ten mój mały fasolek jest już taka duuuużycoś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam co
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-02 o 13:22 |
|||||
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale widzisz-Ty urodziłaś ok. 2 tygodnie przed terminem, a ja kilka dni po
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to nie pisałam, a od jakiegoś czasu karmię tylko jedną piersią
wiem, informacja najwyższej wagi Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-02 o 13:26 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- tz i mała śpią już od 1.5 h
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jak @ spóźniała mi się dwa dni (prowadziłam obserwacje i wiedziałam kiedy się jej spodziewać ) to zrobiłam test W dodatku tego ranka strasznie mnie zemdliło jak mąż parzył sobie kawę
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
Ale jestem dzisiaj nieprzytomna Paweł w nocy w ogóle nie chciał spać we własnym łóżeczku więc spaliśmy we troje w naszym. Skutek jest taki, że ani ja ani Tż się nie wyspaliśmy za to nasze dziecko chyba bardzo. O 6 obudziło się całe w skowronkach, w świetnym humorze, chichrało się do nas bez opamiętania i po swojemu opowiadało sny ![]() Aż wstyd się przyznać. My nie mamy jeszcze nic z lamaze
|
|
#4485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i unikamy![]() nasze małe ostatnio o 6:30 budzi się i śpiewa, piszczy tak głośno ze nie da rady już spać, oczywiście ja się nie poddaje muszę go kiedys nagrac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mały w końcu zaczął jeść mm i to bez mieszania. Daje mu ze dwa razy dziennie po 30ml tylko, żeby się przyzwyczaił. Znaczy się, mąż daje ode mnie nie chce nygus
![]() Cytat:
![]() wszędzie, gdzie czytałam o tym, pisali, że tak, można Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja biegam po kuchni jak szalona, żeby jak najszybciej zrobić mleko i prawie płaczę ze śmiechu jak słyszę to wołanie ![]() My w nocy łóżko mamy zarezerwowane dla siebie, poza nielicznymi nockami Ale przyznam się, że uwielbiam jak leżymy z Małym obok siebie zwróceni twarzami w swoim kierunku i dotykamy się nosami
|
|
|
#4488 | ||
|
Rozeznanie
|
Aaa, zapomniałabym się pochwalić - mały nauczył się ssać paluszka
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
my mamy ale całkiem przypadkiem
![]() dostaliśmy po córce znajomych - matę, słonika z uszkami szeleszczącymi i chyba coś jeszcze ale sobie przypomnieć nie mogę ![]() czekam na konika z rycerzem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zawsze wpadam w panikę ale dziś mnie rozbawił o 7 zrobiłam 120ml ale nie dojadł - zostało 30-40ml mniej więcej. ok 9 znów chciał, myślałam że za mało wtedy zjadł więc zrobiłam 30ml po ten 30tce od w ryk, zróbiłam kolejną 30tkę po niej znów ryk jakby go obdzierali ze skóry
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
skąd to zamawiałaś??
Skąd zamawiacie te wszystkie próbki?? Piszecie o testach ciążowych. Ja test robiłam 20 listopada (dokładnie w dzień spodziewanej miesiączki). I właśnie przypomniało mi się, że rok temu (1 lub 2 listopada) spłodziliśmy z mężem Adasia
|
|
|
|
#4491 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Peg Perego wizualnie podoba mi się zdecydowanie bardziej uhm, Safari ![]() Też słodkie i fajne, ale może jednak nie do mojego mieszkania ![]() Cytat:
![]() A testowałam 30 października - przegapiłam rocznicę! Cytat:
|
|||
|
|
|
#4492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój ma podobnie
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Przez ten remont nie mam kiedy tu zaglądać... Poza tym mieliśmy kolejną cudowną nockę...
Dziś byłam z małą u lekarza - zwiększył jej dawki leków, debridat odstawiamy bo nie pomaga - poza tym mała to okaz zdrowia, waży 4990 a lekarz ją uwielbia I ona lekarza też - obudził ją przy wyciąganiu z fotelika a ta tylko jak go zobaczyła to uśmiech od ucha do ucha i gadała jak najęta z nim hihi. Wszystko wskazuje na to, że mała ma lekka nietolerancje laktozy ale ładnie przybiera więc zostaje na cycku a do dwóch ostatnich karmień mam dodawać kleik ryżowy (na lyzeczce przed karmieniem) i to powinno pomóc.Niedługo wyruszamy w kolejną podróż - oprócz zakupów czeka mnie wizyta u gina - zadzwoniłam się zapytać o te moje mocne @ przy azalii i powiedział, że nie powinno tak być i mam przyjechać to zrobi mi usg. Tyle u nas w wielkim skrócie. Buziaki dla wszystkich! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
zaliczylysmy dziś ptrawie 2 h spacer
odebralam wynuki moczu i nie ma leukocytowWażne ze nie ma infekcji ![]() Teraz tz usypia mala a ja pije kawke
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie jaki mam dziś piękny dzień? ![]() Dałam dizś Jasiowi odrobinę kaszki mleczno-ryzowej, matko jak mu smakowała, jadł z łyżeczki bez problemu, otwierał buzię jak ją zbliżałam
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wam też w @ tak mocno się leje? Ja w nocy muszę mieć eklad poporodowy a i tak zyzywam 3 . W dzień dziś mam 2 naraz podpaski
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze trochę i będzie z dziadkiem golone zajadał
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za kaszka? można już? moze mojej by smakowała? Cytat:
ale to dziwne ze jest az tak obfita... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

)

) Róża pociagnęła ok. 15 ml mleczka i śpi. Pozostałe 120 muszę wylać, a później iść do Rossmanna po mleko, bo się kończy.

my wczoraj odwiedziliśmy 2 cmentarze, zgodnie z zaleceniami lekarza Sol bez Małego, obie babcie mogły się wykazać, jedna miała łatwej bo dziecię spało
w ogóle to mamy teraz takie cyrki przy zasypianiu że szok, musi być już porządnie zmęczony żeby zasnąć, no ale co się dziwić kiedy świat jest taki ciekawy
no coż, równowaga w przyrodzie musi być, a poza tym przecież przeciwieństwa się przyciągają! On kawał chłopa, ona - okruszek. On spokojny, ona - awanturnica. A jak już cud się stanie i ona w dobrym nastroju, to on dla odmiany chodzi z fochem?
Paweł w nocy w ogóle nie chciał spać we własnym łóżeczku więc spaliśmy we troje w naszym. Skutek jest taki, że ani ja ani Tż się nie wyspaliśmy za to nasze dziecko chyba bardzo. O 6 obudziło się całe w skowronkach, w świetnym humorze, chichrało się do nas bez opamiętania i po swojemu opowiadało sny