Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 10:01   #4471
201604250957
Konto usunięte

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja jestem zmarźluch przeokrutny, naprawdę, ja w rajstopach chodzę już od września i owszem, ten klimat mnie denerwuje bardzo (choć zimy są łagodniejsze - pochodzę z Polski wschodnio-centralnej ), to jednak spacery po plaży o każdej porze roku mi to rekompensują
ja jestem pewna, że u mnie byłoby podobnie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
C
Poszłabym sobie na rower albo na rolki a nie siedziała w pracy...

Zazdroszczę tego morza.
A wbrew pozorom zimą nad morzem jest cieplej niż w okolicy gór...
oo też bym na rolki poszła ale nie mam z kim a samej mi się nie chce

zimą jest nad morzem pięknie, byłam dwa lata z rzędu na feriach w Kołobrzegu i było naprawdę urokliwie najbardziej to chyba wieje jesienią i wczesną wiosną co jest mało przyjemne jednak

mimo wszystko cieszę się, że mieszkamy w środkowej Polsce i mamy podobnie daleko nad morze i w góry (typu Karpacz czy Szklarska bo Zakopane to wiadomo, że znacznie dalej już ) bo do Świnoujścia jechaliśmy z ludźmi np. z Przemyśla i nasza podróż nad morze trwała "tylko" 5h (a powrotna 4h) a ich 21 godzin! w jedną stronę i to w zwykłym przedziale bez kuszetek naprawdę podziwiam bo ja bym się raczej na taką wyprawę nie zdecydowała

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-08-20 o 10:06
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:09   #4472
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
]
łee no to niezła z tego Twojego Tż że Ci wypeplał piżama party fajna sprawa ale tak patrząc technicznie to jak później pójdziecie w miasto? w piżamach? a może będziecie się przebierać? czy nie planujecie w ogóle imprezy w klubie/ klubach? a kimono bardzo fajne, fakt trochę drogie ale ładne choć dla mnie niepraktyczne bo jestem zmarzluch więc poza latem chodzę po domu w moim słodkim różowym, pluszowym szlafroku
Nie chcę iść na miasto, nie przepadam za klubami
Cytat:
Co to za peeling? Zdradź przepis
Z Pinteresta, z płatków róż, cukru i oliwki - wrzucę jak znajdę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:10   #4473
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem pewna, że u mnie byłoby podobnie

oo też bym na rolki poszła ale nie mam z kim a samej mi się nie chce

zimą jest nad morzem pięknie, byłam dwa lata z rzędu na feriach w Kołobrzegu i było naprawdę urokliwie najbardziej to chyba wieje jesienią i wczesną wiosną co jest mało przyjemne jednak

mimo wszystko cieszę się, że mieszkamy w środkowej Polsce i mamy podobnie daleko nad morze i w góry (typu Karpacz czy Szklarska bo Zakopane to wiadomo, że znacznie dalej już ) bo do Świnoujścia jechaliśmy z ludźmi np. z Przemyśla i nasza podróż nad morze trwała "tylko" 5h (a powrotna 4h) a ich 21 godzin! w jedną stronę i to w zwykłym przedziale bez kuszetek naprawdę podziwiam bo ja bym się raczej na taką wyprawę nie zdecydowała
Ja mieszkam na Dolnym Śląsku, więc wyprawa nad morze to dla mnie spore wyzwanie. Jakiś czas mieszkałam w Wałbrzychu. Miasto obrzydliwe, ale to, że wsiadałam w auto i po 15 minutach byłam w naprawdę uroczych miejscach (a to zapora na Bystrzycy, a to Andrzejówka i Waligóra, Chełmiec itp.) wynagradzało sporo. Teraz we Wrocłaiwu brakuje mi takich okolic.

Ale za to w Wałbrzychu było przeraźliwie zimno...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:10   #4474
Dagunia
Komplikatorka

Kash chodź ze mną na rolki Nie mam gdzie/z kim jeździć i takim sposobem cały sezon leżą w torbie
Stary 2014-08-20, 10:21   #4475
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Nie chcę iść na miasto, nie przepadam za klubami
ano chyba że tak

Cytat:
Ja mieszkam na Dolnym Śląsku, więc wyprawa nad morze to dla mnie spore wyzwanie. Jakiś czas mieszkałam w Wałbrzychu. Miasto obrzydliwe, ale to, że wsiadałam w auto i po 15 minutach byłam w naprawdę uroczych miejscach (a to zapora na Bystrzycy, a to Andrzejówka i Waligóra, Chełmiec itp.) wynagradzało sporo. Teraz we Wrocłaiwu brakuje mi takich okolic.

Ale za to w Wałbrzychu było przeraźliwie zimno...
wczoraj w przedziale jechała z nami para z Wrocławia i faktycznie też macie kawał nad morze, my wysiadaliśmy po 4h a oni mieli jeszcze 3h drogi przed sobą

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Kash chodź ze mną na rolki Nie mam gdzie/z kim jeździć i takim sposobem cały sezon leżą w torbie
to zupełnie jak moje Tż niestety poszedł ze mną na rolki raz na początku znajomości i skończyło się na bolesnej wywrotce i mojej i jego (pojechaliśmy złą trasą i było z górki na pazurki ) więc już temat dla niego zamknięty, ale wynagradza mi to wspólnymi wycieczkami rowerowymi ale tych rolek mi szkoda ale samej nudno i się nie chce szkoda, że nie mieszkasz bliżej
Stary 2014-08-20, 10:27   #4476
agusiowata84
Rozeznanie

My nad morze mamy jeszcze dalej.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:29   #4477
_agg_
Zakorzenienie

ja wczoraj byłam w tesco i patrzę rolki całkiem niezłe za 47zł! mówię - bierę! poszłam specjalnie na dział odzieżowy po skarpetki mierzę 39, a to 37 no to szukam 39, bo karton jest, ale rolek nie ma no ale znalazłam 40, już z braku laku może być ubieram - no spoko jest, ubieram 2 but, a to inna rolka nie było kompletu, więc albo ktoś sobie kupił 2 różne rolki, albo nie mam innego pomysłu oczywiście z zakupu zezygnowałam, stwierdziłam, że 2 różne rolki to będzie przegięcie, mimo,że różniły się tylko paskiem
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:32   #4478
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Miss, robię coś takiego http://www.pinterest.com/pin/409827634814431837/ i pakuję do słoiczków z ikei, które kupiłam będąc tam ostatnio

Stary 2014-08-20, 10:33   #4479
Miss Saeki
Zakorzenienie

Nie ma co kupować tanich rolek - dla własnego zdrowia i wygody.

Moje też w tym roku leżą... A właściwie są tylko przenoszone. Liczylismy ze w zeszlym tygodniu pojeździmy, przez tydzień był u nas 12 letni chrześniak TŻa, kazaliśmy mu zabrać rolki ale albo... padało a jak była pogoda na rolki to robilismy co innego...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:56   #4480
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Moje rolki tez leza... w Polsce

Ale super peeling! Ja zwykle mieszam sobie tyle ile akurat potrzebuje (cukier i oliwka plus troche zelu do mycia twarzy) Ale w sumie wygodnie byloby miec taki zapas w sloiczku pod reka. A jak sie to przechowuje? W lodowce? Czy po prostu zamkniety w lazience?

Ilsa - super kimono I fajny pomysl na panienski Tez chyba nie chcialabym isc do zadnego klubu...

Otrzymalismy WRESZCIE dobra wiadomosc. Dostalam wize/pozwolenie na wyjazd z Australii Na TYDZIEN przed wyjazdem. Brawo dla urzedu imigracyjnego... Aplikowalismy kilka tyg temu. Teraz musimy wreszcie kupic bilety i wszystko porezerwowac. Uff
Stary 2014-08-20, 11:07   #4481
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Teraz musimy wreszcie kupic bilety i wszystko porezerwowac. Uff
Współczuję Wam z tymi biletami, bo słyszałam że to niezły wydatek. Pewnie nieczęsto bywacie w Polsce?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:08   #4482
201604250957
Konto usunięte

agg widziałam ostatnio te przecenione rolki w tesco, szkoda że nie znalazłaś takich do pary bo wyglądały na porządne i były chyba przecenione ze 179zł

Lucy super, że masz pozwolenie, jak to mówią lepiej późno niż wcale

a propo peelingów to ja ostatnio kupiłam głęboko oczyszczającą pastę liście manuka z ziaji i jest boska, świetnie oczyszcza, skóra aż po nim skrzypi no i kosztuje 5zł więc warto wypróbować
Stary 2014-08-20, 11:17   #4483
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
agg widziałam ostatnio te przecenione rolki w tesco, szkoda że nie znalazłaś takich do pary bo wyglądały na porządne i były chyba przecenione ze 179zł

Lucy super, że masz pozwolenie, jak to mówią lepiej późno niż wcale

a propo peelingów to ja ostatnio kupiłam głęboko oczyszczającą pastę liście manuka z ziaji i jest boska, świetnie oczyszcza, skóra aż po nim skrzypi no i kosztuje 5zł więc warto wypróbować
no niestety ale... właśnie wpadłam na pomysł, że może po pole dance zaciągnę tżta do tesco takiego większego i może tam będą one drogie były, ale zastanawiam się czy nie były przecenione własnie z tego względu, że takie pomieszane
Stary 2014-08-20, 11:19   #4484
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
no niestety ale... właśnie wpadłam na pomysł, że może po pole dance zaciągnę tżta do tesco takiego większego i może tam będą one drogie były, ale zastanawiam się czy nie były przecenione własnie z tego względu, że takie pomieszane
chyba nie bo było u mnie sporo kartonów, a tesco od czasu do czasu robi takie mega wyprzedaże różnych sprzętów zajrzyj do innego tesco, może będą
Stary 2014-08-20, 11:22   #4485
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie bo było u mnie sporo kartonów, a tesco od czasu do czasu robi takie mega wyprzedaże różnych sprzętów zajrzyj do innego tesco, może będą
podjadę napisałam do tżta czy idzie dzisiaj na siłownie, to go zaciągnę ktoś to w końcu musi nieść!
Stary 2014-08-20, 11:47   #4486
Dotka90
Zakorzenienie

Matko bosko, ale zimno u mnie

śniadanie i zbieram się na jakieś zakupy. Dzisiaj wolne
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:52   #4487
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Kash, masz to: http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...potradzikowych czy to: http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...-dzien-na-noc?
Bo ja chciałam dla TŻ kupić, bo ostatnio dużo dobrego o tej linii słyszałam.
Stary 2014-08-20, 12:03   #4488
201604250957
Konto usunięte

mam to: http://ziaja.com/kosmetyki/3609,past...iw-zaskornikom
Stary 2014-08-20, 12:04   #4489
Dotka90
Zakorzenienie

Blondi, ta pasta to jeszcze coś innego:

Pasta oczyszczająca

Ja polecam jeszcze:
Krem mikrozłuszczający na noc oraz Tonik zwężający pory

Stosuję wszystkie 3 produkty i efekty są super.
Stary 2014-08-20, 12:04   #4490
201604250957
Konto usunięte

Dotka próbowałam wczoraj czytać Twojego bloga na tablecie ale niestety posty pokazywały mi się bez polskich znaków, nie wiem czemu dziś patrzę w komputerze i jest ok
Stary 2014-08-20, 12:05   #4491
Dotka90
Zakorzenienie

Kash, kurczę nie wiem czemu
Stary 2014-08-20, 13:35   #4492
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super peeling! Ja zwykle mieszam sobie tyle ile akurat potrzebuje (cukier i oliwka plus troche zelu do mycia twarzy) Ale w sumie wygodnie byloby miec taki zapas w sloiczku pod reka. A jak sie to przechowuje? W lodowce? Czy po prostu zamkniety w lazience?
Jeżeli to jest tak jak z dżemami to cukier zakonserwuje płatki róż i można używać długo

Stary 2014-08-20, 20:43   #4493
_agg_
Zakorzenienie

Co tu taka cisza?

Kupiłam rolki i były przecenione ze 190 zł

Wysłane z mojego miniusia.
Stary 2014-08-20, 21:05   #4494
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też witam się wypoczęta i zrelaksowana z kubkiem kawy miło zaczynać pracę w środę wyjazd bardzo udany, podtrzymuję moje wyznanie o tym, że kocham nasze morze
Jesteś.
Fajnie, że wypad udany, oby tego wypoczęcia i zrelaksowania starczyło nadłuuuuuugo.

Cytat:
Ufff, środa dziś zrobię dla dziewczyn na panieński cukrowy peeling różany, jutro załatwiamy do końca kablówkę, w piątek paznokcie a w sobotę już panieński (przedtem o 13 gadamy z facetem od sali)

Dzień dobry !!!
Też się wybieram w sobotę na panieński - do kumpeli. Zapowiada się super popołudnie, wieczór i.. noc.

Cytat:
aaa wiem co jeszcze chciałam- Ijaa pochwal się jakie meble do kuchni kupiliście
Przecież wiesz jakie planowaliśmy - rozmawiałyśmy o tym dwa razy (raz nawet tutaj).

Cytat:
Potwierdzam!
Byłam kiedyś na.. sylwestra i było super. A fajerwerki na plaży - mistrzostwo.

Cytat:
Miss, robię coś takiego http://www.pinterest.com/pin/409827634814431837/ i pakuję do słoiczków z ikei, które kupiłam będąc tam ostatnio
Ale super. Zapiszę sobie i może kiedyś w prezencie komuś zrobię.

Cytat:
Otrzymalismy WRESZCIE dobra wiadomosc. Dostalam wize/pozwolenie na wyjazd z Australii Na TYDZIEN przed wyjazdem. Brawo dla urzedu imigracyjnego... Aplikowalismy kilka tyg temu. Teraz musimy wreszcie kupic bilety i wszystko porezerwowac. Uff
Super.

Dzisiaj rano wyciągnęłam płaszczyk i chustę - i dobrze zrobiłam. Rano było wręcz zimno. Poza tym.. uwielbiam taką pogodę - słonecznie i fajnie w ciągu dnia.

Wybraliśmy się dzisiaj z TŻ na super ekscytujące zakupy - gniazdek i kontaktów. Na prawdę.. niesamowite przeżycie.
W sobotę muszę zaatakować płytki do kuchni i przedpokoju, bo będą potrzebne za półtora tygodnia, a nie są wybrane.

Porządziłam też w kuchni i obiad na jutro (i piątek pewnie też) prawie gotowy. Zrobiłam nam też sałatkę do pracy, pozmywałam i umyłam lodówkę. Jestem dzisiaj kuchennie spełniona.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:08
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 22:16   #4495
Adrianna94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Chyba jednak jak dla mnie jest zbyt skomplikowany . Nie śmiej się ze mnie proszę, jeśli pytam o "oczywiste oczywistości":

- płatki owsiane mają być gotowane, czy surowe?
- o jaką masę chodzi?

Długo takie batoniki przeżyją? Bo szkoda trochę się babrać, żeby zrobić np. pięć .
Płatki surowe, a pisząc o masie miałam na myśli wymieszane składniki (banan+płatki+dodatki). Nie wiem, ile przeżyją, bo dość szybko zostały pochłonięte zrobiłam wieczorem, rano były ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Adrianna94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 22:39   #4496
irenkaaa
Zakorzenienie

To juz środa? Dzien wczorajszy plus noc wyjęta z zycia. Dzis podobnie choc troche lepiej. Niema to jak chorowanie w sierpniu. W nocy nic nie spałam plus ból w klatce prawie od 3-6 klujacy. Na szczescie nie ciągły. Wieczorem juz troche lepiej ale nie chce chwalić za szybko. Tz , mała znajomych i ja - poleglismy. Okazało sie ze jej brat był chory juz tydzien temu ( na wakacjach byli to go 2 tyg nie widziałam , dopiero w nd wieczorem). A w pon nas rozłożyło. Młoda z gorączka, moj tez a ja jak zwykle temp w dół i osłabienie.
Świetny ten peeling

Lucy super wiadomość. Lepiej tydzien przed niz tydzien po albo w dzien planowanego wylotu. Kiedys miałam takiego pecha z paszportem. Planowany wyjazd ale wydali za pozno. Planowo byłby kilka dni przed a tu cos nawalilo.

Sent from my iPad using Tapatalk
Ipad lubi robic błędy
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 23:00   #4497
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna94 Pokaż wiadomość
Płatki surowe, a pisząc o masie miałam na myśli wymieszane składniki (banan+płatki+dodatki). Nie wiem, ile przeżyją, bo dość szybko zostały pochłonięte zrobiłam wieczorem, rano były ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aaaaa..............to jestem mało domyślna . Dzięki .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 06:34   #4498
kraven
Zakorzenienie

Witam sie porannie przy kawce. Czy u Was też tak zimno? U mnie pochmurno i 9 stopni

Kash super, że wypoczęłaś. Morze jest piękne, ale góry..............

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 06:41   #4499
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
ano chyba że tak

wczoraj w przedziale jechała z nami para z Wrocławia i faktycznie też macie kawał nad morze, my wysiadaliśmy po 4h a oni mieli jeszcze 3h drogi przed sobą

to zupełnie jak moje Tż niestety poszedł ze mną na rolki raz na początku znajomości i skończyło się na bolesnej wywrotce i mojej i jego (pojechaliśmy złą trasą i było z górki na pazurki ) więc już temat dla niego zamknięty, ale wynagradza mi to wspólnymi wycieczkami rowerowymi ale tych rolek mi szkoda ale samej nudno i się nie chce szkoda, że nie mieszkasz bliżej
hahaha u mnie było dokładnie tak samo! jedna gleba i urażona duma odmawia jeżdżenia planuję mu kiedyś kupić godzinę z instruktorem żeby się odblokował

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Witam sie porannie przy kawce. Czy u Was też tak zimno? U mnie pochmurno i 9 stopni

Kash super, że wypoczęłaś. Morze jest piękne, ale góry..............
Ja już śmigam w kurteczce i szaliku i nawet rozważam wyciągnięcie czapki!
Wczoraj pani w windzie mnie zaczepiła i powiedziała że mam piękną kurtkę, ani chybi nie z Polski. Zgadła!

Zobaczcie co sobie kupiłam!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 07:28   #4500
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Niestety i to już od kilku dni

Ale miałam dziwny sen, z kupowaniem mieszkania, jeżdżeniem sportowym samochodem (jeździłam cały czas od nowa po znanym mi odcinku i było coraz więcej ludzi których prawie tym autem zabijałam i strasznie się bałam że ich skrzywdzę. Ale np. ludzie którzy byli na drodze na pierwszej trasie byli już do końca w tym samym miejscu tylko pojawiali się nowi )

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2014-08-21 o 07:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości