|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Dzień dobry
![]() Spaaaaaać ![]() ![]() wczoraj wolne to już o 6 nie spałam a jak mam iść do pracy to bym mogła cały dzień spać.No to dziewczyny oficjalnie już jest po 20-stym i z tego co pamiętam to dużo teścików czeka do zrobienia? ![]() Liczę że co najmniej 2 x II zobaczymy Ja siknę w piątek jak mnie @ nie upszedzi. Coś mi się przesunęło chyba w tym miesiącu bo owu była w 18dc jeśli testom i bólowi wierzyć ,dziś 27dc i 9dpo a zazwyczaj mam 26 / 28 dniowe. Piersi mnie bolą jak dotknę ale tak zawsze kilka dni przed @ bolą więc w sumie nie jestem na nic nastawiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa tygodnie minęły, a ja dalej nie przekonałam się do tej pracy. Gadałam z koleżanką, ona też pracowała w tej firmie, ale w Toruniu (tam teraz mieszka) i mówiła, że miała tak samo - też jej się bardzo nie podobało, nie czuła się w tym, jak jechała do pracy to miała łzy w oczach... I po kilku dniach zrezygnowała z tej pracy. A ja nie wiem co mam robić - jak zostanę to się będę męczyć, jak się zwolnię to będziemy musieli odłożyć starania i będzie mi smutno Ehh, dałam sobie szansę, żeby zmienić pracę na lepszą a zmieniłam na gorszą... To miał być taki fajny rok, a póki co to porażka za porażką. Załamana jestem... ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten patrzyłam po godzinie to kreska była widoczna pod światło, wieczorem jak spojrzałam to już nawet mąż widział rozowiutka kreskę Test powtórze nie wiem kiedy może jutro, może pojutrze ale jakoś nie wierze w ciążę więc jeśli @ na przychodzić to niech przychodzi bo nie wiem czy wakacje rezerwować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia nie zapomnij pozdrowić ode mnie "naszego" zespołu weselnego Dzień dobry! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Widzę że dobrze przygotowana jesteś. Życzę owocnych starań! Zyczę Wam również wszystkiego najlepszego i powodzenia za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Klamerką gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Także luz ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam nad tym testem i chyba zrobię dziś po pracy paskowy bo mnie ciekawość zżera
|
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż logika podpowiada żeby poczekać
|
|
|
#4510 |
|
Żona
|
Cześć.
Ze względu że mam załamanie nastroju. Wieści o kolejnych ciażach mnie dołują więc na jakiś czas zniknę by ochłonąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wracaj szybko do nas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję jeszcze raz
Ciastko, może zrób jednak betę? Będziesz miała pewność Trzymam kciuki!Ja dzis znów zrobiłam test z nadzieją, że kreska będzie widoczna ale dalej prawie jej nie ma. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jutro rano powtarzam betę. Ja na tyle byłam nienastawiona na ciążę, że przedwczoraj kupiłam 2 opakowania tamponów, 2 podpasek i 2 blistry ibupromu ![]() MrsSeductive
2017 -> 2017 -> 2018Edytowane przez klamerka1987 Czas edycji: 2018-05-21 o 09:29 |
|
|
|
#4513 | |
|
Żona
|
Cytat:
Na razie zajmę myśli ślubem i przygotowaniami do wesela ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robiłam drugą betę. Wyniki po 15.
![]() Cytat:
czekamy na wieści. Oby były pozytywne ![]() Cytat:
Nie załamuj się kochana, to niczemu nie służy. Ja mimo niepowodzenia staram się trzymać fason. Tak to już jest, raz lepiej raz gorzej. Ty też będziesz się cieszyć z dwóch kresek a my razem z Tobą, zobaczysz Odsapnij i wracaj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4515 | |
|
Żona
|
Cytat:
Każdy gadał "czemu nie ma dzieci?" "Już czas" "brzucha i tak nie będzie widać na ślubie" "lata lecą".. A ja musiałam udawać że wszystko ok. Do tej pory jak o tym myślę łzy cisną mi się do oczu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa tygodnie temu byliśmy na komunii, nie było osoby która by nie pytała. I to nie w jakiś normalny sposób tylko teksty leciały takie że szkoda gadać, typu że słabo się staracie, za małe ciśnienie, co wy w nocy robicie, itd. Ludzie nie mają za grosz taktu i wyczucia. Współczuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Znam to dobrze Dwa tygodnie temu byliśmy na komunii, nie było osoby która by nie pytała. I to nie w jakiś normalny sposób tylko teksty leciały takie że szkoda gadać, typu że słabo się staracie, za małe ciśnienie, co wy w nocy robicie, itd. Ludzie nie mają za grosz taktu i wyczucia. Współczuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Helou!
![]() A próbowałyście chamsko odpysknąć tym, co Wam tak gadali? Serio mówię. Skoro buractwo nijak taktu nie ma to dlaczego Wy macie być świętsze od papieża i przestrzegać zasad dobrego wychowania? Nie dajcie sobie w kasze dmuchać! ![]() Ciastku, test po godzinie nie jest miarodajny. Oczywiście życzę Ci z całego serca ciąży, ale spróbuj się dorobić cienia cienia w przepisowych 5 minutach moje testy robiły się wyraźniejsze po pływie paru godzin, niemniej, o ile dobrze pamiętam, nie wyskoczyła nigdy druga krecha ![]() Marynka, kciuki za happy end! ![]() Asia, nie było w dzień to może na noc dotarł to fajna robota ![]() Pajka, haha, dobrze, że facet chętny o każdej porze dnia i nocy ![]() Aż mam ochotę zapytać czy Twój facet, Xboo, ciągle Cię tak męczy rozmowy o częstym seksie przywołały wspomnienia sprzed paru wątków i tego, jak się żaliłaś, że masz go dość Dziś kolejne kulinarne wyzwanie w ramach wyjadania padliny z lodówki. 1,5 kg szybki wieprzowej. Panie Boże dopomóż znalazłam jakiś przepis na grillowane sznycle - upiekę je, bo nie mam grilla i zrazy. Może wyjdą. Jak nie to więcej małżonek czegoś takiego nie kupi Jeszcze wczoraj na wieczór zabłądziłam w złe zakątki internetu z cykl "co może pójść jeszcze nie tak na tym etapie ciąży" i się zestresowałam. Stare to, a głupieeee! Mąż wyszedł z domu to i ja mogłam sobie bez żenady cyknąć fotkę. Ciężarówy, specjalnie dla Was, żebyście poczuły się piękne i szczupłe. Świnka spaślinka 26+3
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-21 o 10:24 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test wiem że jest niemiarodajny, traktuje to raczej jako ciekawostkę przyrodnicza na razie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
Nieeee nie meczy , mamy zakaz bo mam szew okrężny założony na szyjkę, nie chce żeby puścił podczas wiadomych „skurczów” chociaż biorę niby duphaston wiec nie powinno się nic dziać ale szew tez sprzyja infekcjom wiec no, musi sobie chłop radzić inaczej A Ty Gaja wcale nie wyglądasz jak świnka spaslinka masz zgrabny brzuszek i to malutki ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale było tyle strasznych historii porodowych, że rany boskie. Już nie myślę! Skupiam się na szynce wieprzowej ![]() Cuda techniki na papierowym pasku. Też jestem pełna zachwytu nad tym czymś ![]() Xboo, o retyyyyy! Jaki biedny |
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Cytat:
Ściskam mocno Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
Zrób jak uważasz. Wiem, ze dziewczyny robią po 48h, ale ja nie robiłam. Stwierdziłam, ze zrobiłam raz, wskazała na ciąże wiec poczekam na wizytę u lekarza. Swoją droga u lekarza tez nie byłam zbyt szybko bo pod koniec 8 tygodnia ale jeśli będziesz czuła się pewniej to zrób dla własnej wiedzy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4525 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczątka! Jak to mi mój powtarza "nie jesteś gruba, jesteś w ciąży". Drugi dobry tekst jaki usłyszałam to "nie jesteś gruba, masz tylko za małe ubrania" Trochę się cykam co to będzie w lipcu, bo mamy tą sesję brzuszkową - późno, przez sesję egzaminacyjną męża. to już będzie 35 tc, a mi się wcale nie podobają takie wielkie bebzole no nic, nie będę go odsłaniać
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o dopisanie mnie na 1 stronie
![]() Sylwia 5 cs, zaczelismy w styczniu 2018 r. |
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej efekt murowany. Ech, przykro mi, że spotykacie się z takim buractwem ![]() (nie to, że ja nie) |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudownie serdeczenie Wam gratuluję!! ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- mój mąż ostatnio usłyszał "ale na darmo to chyba razem nie śpicie?" haah nie wiem śmiać sie, czy płakać. |
|
|
|
|
#4530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego TA-1032 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

Ehh, dałam sobie szansę, żeby zmienić pracę na lepszą a zmieniłam na gorszą... To miał być taki fajny rok, a póki co to porażka za porażką. Załamana jestem... 

może jutro, może pojutrze
powodzenia 

2017 ->
2017 ->
2018
Nie załamuj się kochana, to niczemu nie służy. Ja mimo niepowodzenia staram się trzymać fason. Tak to już jest, raz lepiej raz gorzej. Ty też będziesz się cieszyć z dwóch kresek a my razem z Tobą, zobaczysz 

znalazłam jakiś przepis na grillowane sznycle - upiekę je, bo nie mam grilla i zrazy. Może wyjdą. Jak nie to więcej małżonek czegoś takiego nie kupi 

chociaż biorę niby duphaston wiec nie powinno się nic dziać ale szew tez sprzyja infekcjom wiec no, musi sobie chłop radzić inaczej