Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 10:31   #4501
pantee
Raczkowanie

Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)

My sie ubieramy podobnie jak u Addicted (jak to u sredniaczków) . Body z krotkim, na to bluzeczka i spodenki plus skarpetki. A jak idziemy na spacer, to jeszcze bluza z kapturem i spodenki grubsze, albo kocyk na nozki. W domu jest tak ok 21-22. Raczki zwłaszcza w nocy ma chlodne ale reszta cieplutka

Karola- motoryzacyjnej powiadasz Na prace mgr stworzyłam słownik filtrów motoryzacyjnych A tak to głownie specjal z ekonomicznych, prawnych i tech.Ale ja dopiero staram sie wejsc w ta branże, bo chce uciec od uczenia.
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:26   #4502
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

U nas dzisiaj super noc zasnęła przed YCD czyli ok 21 pobudka o 5.30 i dalej spanie do 10

Youyou u mnie spanie z dzieckiem w łóżku nie wchodzi w grę ja lubię się powyciągać wiercić itp. zresztą pewnie bym się kiepsko wyspała a tego nie lubie

addicted super, że sobie wyjedziecie

My jutro znów do lekarza "od biegunki" a później muszę z ewakuować bo schody przyjada nareszcie Patrysia bedzie spała na górze
Stary 2010-04-29, 11:32   #4503
addicted to wizaz
Zadomowienie

pantee podobnie my na spacer mamy takie spodnie półśpiochy, a kocyka już dawno nie używam

bardotka oby były pomyślne wieści. A ile teraz jest kupek dziennie?
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 11:36   #4504
bardotka_a
Wtajemniczenie

addicted dziękuję teraz sa 2

----------------------------------------------------------------------

Laseczki teraz właśnie jest ten czas kiedy rok temu "majstrowałyśmy" nasze dzieciaczki hehe
Stary 2010-04-29, 11:44   #4505
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość

Strippi- dokładnie, nie ma co chwalic, bo wszystko wali w leb Ja zawsze jak cos glosno pochwale, to pozniej..
no dokładnie, już zauważyłam tak kilka razy.
Stary 2010-04-29, 13:55   #4506
zebra666
Zakorzenienie

Ja też małemu pzowalam pofikać nie ra z bez gatków z gołym tyłkiem, na spacery biore go tak jak w domu ejst ubrany- body, bluzka, półśpiochy i skarpetki tylko jak jest tak średnio jak gorąco to nie biore... kocyk biorę jak ma ły śpi i wieje to okrywam... ale jak gorąco, bezwietrznie to wogóle nie przykrywam nawet jak śpi sobie. Czapeczke zawsze ubieram, bo boję się żeby nie zawiało uszek.

Kancia nie wiem czy to jedzenie to wpływ anemi... mój ma leczoną już ponad miesiąc plus s słoiczki wprowadzone więc zapewne ma lepszą morfologię a je nadal po 120:P Przez to budzi się w nocy na jedzonko, bo nie dojada w dzień. Ale wcisnąć więcej mu się nie da...

Moje dziecie spało dzisiaj tylko połowe spaceru a zawsze przesypia cały praktycznie... zaczął się drzeć wyciągłam, dałam pić, odbiłam i wsadziłam do wózka a ten znowu aż wstyd między ludźmi... i co? lekko podniosłam mu oparcie i się zamknął teraz nie wiem o co kaman... zmiana wózka, bo winim coś widać(spacerówka) czy dorasta i nie ma ochoty spać aż tyle na spacerze...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-29 o 13:59
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:05   #4507
Kancia
Zakorzenienie

dziewczyny dobrze, ze Was mam
ja byłam w szpitalu przed porodem i po cc, czyli za to kasę mogę wyciagnąc?? a jakie trzeba warunki spełniac i jakie druki wypisac

addicted bylismy u innej p.doktor ( nie poszłabym do tej wiedzmy 2 raz ) neonatolog specjalośc wady rozwoju.
Super rzeczowa babka, zbadała małego pożadnie, sprawdzając odruchy, sama go uspokoiła jak zaczął płakać. Porozmawiała z nim a on chętnie odpowiadał i się usmiechał. Uspokoił się na tyle, ze spokojnie można go było badać z kazdej strony.
Napięcie w nózkach jest na razie fizjologiczne, możemy cwiczyc te kołeczka, które zalecił ortopeda ale nic na siłe. Wszystkie odruchy niemowlęce są w porządku. Głowę podnosi do wieku ok. Mam go kłasć na brzuchu i jedyne co to nie pozwalać zeby rączki mu uciekały na boki bo własnie przez to się wkurza i nie chce lezec.
Powiedziała, ze dziecko jest zdrowe i mamy mu dac spokój. Zaproponowała, ze jesli nie będzie chciał glowy podnosić albo te rączki będa nadal uciekać to mamy wpasc za miesiąc na kontrolę.
Cieszę się bardzo z diagnozy i z tego, ze mam jako takie pojęcie i doświadczenie. W innym wypadku niepotrzebnie bym syna męczyła po diagnozie poprzedniego konowała
a do tego Tesciowej udało się załatwić termin do neurologa na 5.05 to pojdziemy sobie jeszcze na kontrole skoro to na NFZ

pobralismy mu krew na morfo to jeszcze bede wiedziec czy jest ok

bardotka kciuki za wizyte

zeberka ale on jadł więcej a teraz z dnia na dzien jada mniej tydzien temu zjadał po 110 a teraz zjada po 80

u nas piękna pogoda w krótkim rękawku ludzie smigaja a Tomek mi się spocił w bodziaku z krótkim i lekkiej koszulce

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-04-29 o 14:06
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:13   #4508
zebra666
Zakorzenienie

Kancia morfologia nie zaszkodzi, bo z tego co wiem bardzo dużo maluchów ma anemie i rodzice nawet o tym nie wiedzą... Piotruś keidyś potrafił mi zjeść na wiczorne karmienie 180 a w dzień czasem 150 a teraz góra 120:P Tylko ok 23,24 150 z kleikiem.

Stary 2010-04-29, 14:39   #4509
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dawno mnie tu nie bylo opuscilam sie w pisaniu ale jestem na biezaco

Kancia Moja Zuzia tez mi cuduje z jedzeniem potrafi zjesc w jeden dzien po 120 ml a w kolejny ciumka 30 -40 ml bylam u lekarza i pediatra powiedziala ze jak przybiera w normie to nie ma sie czym martwic.. ale ja sie sama wkurzam ze tak jada

Bardotka super ze u was lepiej

U nas wszystko ok. Bioderka juz wporzadku glowke podnosimy smijeemy sie na glos ogolnie rosniemy teraz tylko katarek ma ale mam nadzieje ze szybko go wykurzymy
co do ubierania to ja ubieram body z dl rekawem cieniuka wiosenna kurtke badz bluze z kapturem spodnie skarpetki i bucki chusta badz czapka i zalezy czy wieje czy nie to orywam cienkim kocem a teraz w domu jak jest tak cieplo tolata w samych body jest zadowolona bo lubi tak na pol golaska

pozdraiwam wasz wszystkie
no to sie pochwale prawie 3 miesieczna Zuza

zaczne sie wiecej opdzywac bo brakuje pogaduszek
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:47   #4510
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia za marchewke
Youyou
Karola,Kancia jak po lekarzu ?
Addicted za karmienie.
No niestety wyniki Lu sa takie,ze dostalysmy skierowanie do por. hematologicznej i metabolicznej jest lipemia i hipercholesterolemia....
Pantee,Gosbaj oooo to nie wiedzialam.Ja myslalam,ze za pobyt w spzitalu w czasie ciazy i za porod (cc) nie dostaje sie kaski.Az musze sie przejsc do PZU
Bardotka za piekny sen,schody i kupki.Powodzenia jutro u lekarza,ale na pewno powie,ze juz wszystko ok
Kancia :jup i: nie ma to jak wizyta u specjalisty,a nie u konowala.Teraz powinnas pojsc do tamtej babki i jej

To tylko moja tak ladnie je,ze sie nie wyciapie
Z tym spaniem to tez wczoraj przechwalilam Lu,bo dzis juz normlanie byla pobudka o 1,4 i 7
My w domu ubieramy body na ramiaczkach + pajac
Stary 2010-04-29, 15:54   #4511
bardotka_a
Wtajemniczenie

Asiuulka89 odzywaj się częściej bo jak nie to
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale to chyba ty miałaś kontakt ze sweet? Ciekawa jestem co tam u niej

Zuza śliczna

----------------------------------------------------

A tak jeśli mowa o tych, które się nie odzywają to jeszcze Bubbi dawno nie było
Stary 2010-04-29, 16:08   #4512
addicted to wizaz
Zadomowienie

bardotka to może już będzie dobrze
zebra mój jak się drze w wózku to też mi nieraz głupio, ale bez przesady w końcu to tylko dzieci
Kancia to dobrze, że miałaś wcześniejsze doświadczenia (choć pewnie wolałabyś ich nie mieć), bo przynajmniej Tomek nie będzie męczony vojtą
Asiuulka Zuzia ślicznie wygląda, zwłaszcza na 1 i 3 zdjęciu. Fajnie, że u Was w porządku (poza jedzeniem). No i pokazywać się częściej
aldii aż nie wiem co napisać Pewnie dopiero po wizytach w tych przychodniach będzie więcej wiadomo

bardotka masz rację, że Bubi dawno nie było. Może siedzi na działce

Ciekawe czy Agape pochwali nam się swoim 5-miesięcznym skarbem- wszystkiego najlepszego No i życzenia dla 3-miesięcznej Justynki kwiat kalafiora (której jeszcze dawniej nie było)

A ostatnio tak chwaliłyście, że Maciek sam zasypia w łóżeczku, że dziś zamienił się w . Na szczęście w końcu się uspokoił, być może przegapiłam moment zmęczenia
Stary 2010-04-29, 16:13   #4513
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
youyou to my mamy lepiej, bo łóżko jest tylko dla mnie i młodego Pół nocy śpi w swoim łóżku, a potem biorę go do siebie do karmienie i nieraz jest na zasadzie "jeszcze tylko minutkę poleżę i zaraz cię odłożę synku do twojego łóżeczka" po czym budzi mnie na kolejne karmienie... w moim łóżku, bo usypiam
a to ja też tak często mam

Kancia to same dobre wieści to teraz trzymam kciuki za dobre wyniki morfo

asiuulka witamy dobrze że u was wszystko w porządku, piękne fotki

aldii kurcze niedobrze z tymi wynikami Lu, biedaczka tylko ja nie wiem co to właściwie znaczy, muszę sobie poczytać..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:17   #4514
bardotka_a
Wtajemniczenie

addicted nie moze być za dobrze

A też mi się wydawało, że Bubbi od wyjazdu na działkę sie nie odzywała

U Agapee to już 5 mc? jak ten czas leci

PisałyśCie tu o PZU nie wszedzie jest tak rozowo ja przed porodem moze pamietacie trafilam do szpitala z nadcisnieniem lezalam lacznie 11 dni i mi nie wyplacili za pobyt w szpitalu a z Generali za to samo dostalam 600 zł, uzasadnili to na pismie ze gdybym miala komplikacje porodowe albo urodzila martwe dziecko nalezaloby mi sie
zostawilam to bo od razu po porodzie bylo i nie mialam sily na kłotnie , normalnie nie odpuszczam takich spraw
Stary 2010-04-29, 16:18   #4515
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

A teraz muszę powoli zacząć przygotowywać rzeczy, bo jutro rano wyjeżdżamy na działkę i wracamy w poniedziałek (no chyba, że zła pogoda nas wcześniej wygoni)
super my tez jedziemy do Wielenia w sobote po poludniu. Bo w sobote rano maz jeszcze idzie do pracy i potemw poniedzialek na nocke. Ale to i tak w sumie caly weekend wolny

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Laseczki teraz właśnie jest ten czas kiedy rok temu "majstrowałyśmy" nasze dzieciaczki hehe
dokladnie tez o tym ostatnio myslalam. My naszego zmajstrowalismy ok 10 maja

A wogole to musze sie pochwalic, dzis rano Krzys przewrocil sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:43   #4516
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka Sweet ma nieco dziecie kłopotliwe- jak i moje mega ma problemy ze snem w ciągu dnia i marudzi i wyje itd... wiem co to znaczy tak, że masakra... Tak, że ma mało czasu i pewnie siły na wizazowanie... Jak w końcu bestia wieczorem śpi to pewnie ma co robić...

Ja muszę dzisiaj zrobić porządek w kuchni i pokoju jak młody zaśnie... Bo narazie skupiłam się na ogródku... Połowe poplewiłam ale to był busz

Stary 2010-04-29, 16:48   #4517
aldii
Zakorzenienie

Addicted pewnie tak,ale obawiam sie,ze terminy beda na przyszly rok Pojade tam po weekendzie majowym i zobaczymy.W kazdym razie, na pewno czeka nas szczegolowa diagnostyka, a co pozniej to nie wiem...i chyba narazie wole nie wiedziec
Youyou tez nie wiedzialam.A teraz zaluje,ze wiem
Gosbaj
Stary 2010-04-29, 16:50   #4518
gooha3
Zadomowienie

blonde_hair
w takim razie czekam na relacje. Ja chcę się wybrać 8 VII więc troszkę jeszcze czasu mam.
Muszę jeszcze dowód wyrobić.

U nas piękna pogoda więc zmykam na spacerek

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:01   #4519
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laski my bylismy dzisiaj na wazeniu i mierzeniu w osrodku i maly wazu 6,250 i ma 62 sm masakra jak on szybko rosnie a niedawno byl taki maluski
ASIULKA slicznie malutka wyglada
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 18:32   #4520
addicted to wizaz
Zadomowienie

z PZU dostałam kasę tylko za urodzenie

gosbajdla Krzysia. A za działką to już się stęskniłam no i to będzie pierwszy wypad młodego. Mam tylko nadzieję, że niczego dla niego nie zapomnę zabrać
zebra a jak przepukliny Piotrusia, bo nic ostatnio na ten temat nie pisałaś?
aldii to może rzeczywiście na razie lepiej nie myśleć na ten temat i poczekać na konsultacje. Oby tylko terminy były znośne
elcia dla Szymka. Oj tak, to już nie są takie kruszynki jak na początku
Stary 2010-04-29, 19:25   #4521
bardotka_a
Wtajemniczenie

Zebcia jak masz z nią kontakt to ja pozdrów

Aldii jejku biedna Lu, to są jakieś poważne dolegliwości? Patrysia ją pozdrawia
Stary 2010-04-29, 19:28   #4522
Asiuulka89
Zakorzenienie

Bardotka widze ze Zebra Ci juz napisala.. ja njaczesciej rozmawiam z nia przez telefon ale nawet nasze rozmowy staly sie ostatnio rzadsze.. wkoncu Filip jest "prawie" najstarszy

postaram sie odzywac wiecej choc w dzien moze byc problem bo moja pociecha niezbyt w dzien lubi spac a jak juz spi to bardzo krotko a wtedy staram sie robic cos w domu ale za to wieczor wolny wiec powinno byc ok

Aldii biedna Lu ale bedzie dobrze jestescie pod opieka lekazy, trzeba byc dobrej mysli

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:30
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:08   #4523
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka pozdrowię więc Napewno jak znajdzie jakąś chwile to zajrzy... Już sms wysłany

Addiced, bo z przepuklinami bez zmian. Pachwinowa nie pokazała się do tej pory(tfu tfu). pępkową ma wielgachną ale zaczęła maleć w końcu... bo przedtem była masakryczna, brzuszna dalej jest ale to ponoć samo minie i nie ma powodów do niepokoju... dla odmiany ma kaszaki... tą kropke na sisiakiu co pisałam czy którejś maluch ma to podskórny kaszaczek ale póki co nic z tym się nie robi. Ostatnio wylazł mu nad paznokciem na paluszku i mam maść przepisaną żeby spróbować.

Stary 2010-04-29, 21:06   #4524
azzis
Zakorzenienie

Dzisiaj mieliśmy wizytę kontrolną.
Babka się troszkę wkurzyła, że nie plastrujemy pępka (w sumie i bez tego mu się zmniejsza pępuszek jak zaczął się bez napinania i prężenia wypróżniać).
Dała skierowanie do nefrologa z powodu tej nawracającej infekcji w moczu i do chirurga i kazała iść do okulisty, bo ropieją mu oczka.
Niestety z powodu świąt nie możemy zrobić posiewu moczu, ale powiedziała, że możemy go w przyszłym tyg. zaszczepić.
Adaś już kawał klocka - ponad 6,2 kg Nic dziwnego, że mi kręgosłup wysiada.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:11   #4525
zebra666
Zakorzenienie

Azzis no wiesz co do plastrowania tyle zwolenników co i przeciwników i ona nie powinna niczego narzucać najwyrzej sugerować... U nas widziaąłś jaki był pępek... już z połowe sie zmiejszył sam od siebie- po plastrach miał rany...

Stary 2010-04-29, 21:20   #4526
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Azzis no wiesz co do plastrowania tyle zwolenników co i przeciwników i ona nie powinna niczego narzucać najwyrzej sugerować... U nas widziaąłś jaki był pępek... już z połowe sie zmiejszył sam od siebie- po plastrach miał rany...
No wiem. Też mnie trochę wkurzyła, że miała do nas jakieś "ale".
My zakleiliśmy może ze 2 razy i stwierdziliśmy, że nie będziemy go męczyć. Z resztą jak pisałam - zmniejsza mu się sam, więc nie wiem czy w ogóle pójdziemy do tego chirurga.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:28   #4527
zebra666
Zakorzenienie

Azzis u nas mały miał kolki to nie malał ale kolki minęły i w ciągu miesiąca ma z połowe mniejszy, a i tak męczy się z kupami po żelazie a mimo to jets lepiej. A chirurg:P Oglądnie i powie, że nic z tym na tym etapie się nie zrobi tylko w wieku 4 lat jesli nadal będzie to zabieg. Ja z pępkiem wogóle do chirurga się nie wybierałam... poszłam dopiero z tą przepukliną pachwinową, bo niebezpieczna.

Stary 2010-04-29, 21:33   #4528
bardotka_a
Wtajemniczenie

Co tu takie pustki?

Chciałam iść spać ale jakoś zmęczona nie jestem myślałam, że sobie poczytam a tu taka cisza
Stary 2010-04-29, 21:44   #4529
Kancia
Zakorzenienie

azzis ja tez nie plastruje i pepek wygląda duzo lepiej.

morfologia wyszła ok, w takim razie zwazymy sie w srode i zobaczymy czy przybiera jesli tak to widocznie nie potrzebuje wiecej jedzenia, jesli nie to pewnie mocz bedziemy robic.
Stary 2010-04-29, 22:02   #4530
addicted to wizaz
Zadomowienie

zebra to tfu tfu, żeby nie zapeszyć
azzis może w końcu będzie wiadomo, dlaczego te infekcje wracają i że coś na to poradzą. No i za wagę. Mój miał prawie tyle samo jak skończył 3 miesiące
Kancia za wagęTomka
Kurczę, jedziemy tylko na dłuższy weekend a rzeczy jak na co najmniej 2 tygodnie. Tak że mamuśki nie piszcie przez ten czas za dużo, bo wracam dopiero w poniedziałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości