|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
i ta małpa przylazła dzisiaj po 5 dniach plamień...
Najwidoczniej odpuściłam i wyluzowałam i sam okres przyszedł czekam do następnego cyklu.... a teraz przez to roztrojenie gumki zostają jedynie
|
#4502 |
|
Raczkowanie
|
A co z plemnikami, które są w stanie przeżyć w pochwie ileś tam dni? Są różne opinie, przeczytałam nawet w encyklopedii, że takie terminatorki żyją nawet 7 dób i nie straszne im nic.
Znając moje szczęście, to już jestem w ciąży, ech. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-02-23 o 09:49 |
|
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- odchudzanie moja droga własnie to robi,spokojnie! |
|
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=skrzat 84;39406196]żeby one przezyły muszą mieć warunki,czyli płodny sluz.a ty masz dni nie płodne wieć jakim cudem przezyja ci do 7dni?[COLOR="Silver"]
Dziękuję za pocieszenie, jednak mam czasem za krótkie cykle, żeby mieć 1000%, że mam dni niepłodne akurat w 5 d.c. Wiecie, nie panikowałabym gdyby to było tuż przed okresem,ale jednak kurcze, nigdy nie obserwowałam swojego ciała na tyle, aby to ocenić. Na chwilę obecną jestem na etapie szukania jakiegokolwiek lekarza, który przyjmie mnie w sobotę i zapisze tabletkę po. Powiem Wam, seks tylko od niedzieli do czwartku, bo w innych dniach jak się okazuje każdy lekarz jest niedostępny Idę własnie do weterynarza, może on mi coś pomoże
|
|
|
|
#4505 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ahoooj;39406309]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
A ja czekam na @ nadal. Wciąż nic się nie dzieje. Piersi normalne, ani ciut tkliwe choć dotąd zaczynały pobolewać ze 3 dni wcześniej. Brzuch nie boli. Rozdrażnienie minęło.
Powiedziałam TZ'owi o sytuacji. W pierwszej chwili kwiknął z radości, w każdym razie tak to zabrzmiało. Mnie do śmiechu nie jest. Wyjątkowo zły czas teraz jest na takie rzeczy
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
czy jest możliwa implementacja w 6 dniu od stosunku ?? czy jest to za wcześnie ?? dzisiaj rano zaobserwowałam spadek tem. do 36,5 a to dopiero 4 dzień fazy lutealnej
pozdrawiam |
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
a masz pewnosc że owu była i dzis by byla implantacja?za wczesnie raczej na impl
Edytowane przez skrzat 84 Czas edycji: 2013-02-23 o 10:52 |
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Weterynarz przepisze receptę na tabletkę po. Nie jestem leniwa, ale nikt, nawet w mojej przychodni rodzinnej, nie przyjmuje w soboty. A jak znajdzie się ktoś, to ma cały dzień zapchany i mówi "nie da rady". Trzeba improwizować.
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Na implantację raczej za wcześnie.. Ona może pojawić się ok. 6. dnia po zapłodnieniu, a nie stosunku.
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#4516 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża???
Witam!
Mam pytanie. 20.01. miałam dni niepłodne. Odbyłam stosunek i pękła nam prezerwatywa. Następnego dnia przyjęłam tabletkę 72h po. Wszystko było ok. Okres dostałam dwa dni po terminie czyli 24.01. Wykonywałam kilka testów ciążowych dla pewności, wszystkie negatywne. W czwartek 21.02. postanowiłam dla pewności zrobić dodatkowy test. Pojawił się cień z cienia drugiej kreski... Po południu zrobiłam jeszcze jeden innej firmy i wyszedł zupełnie negatywny. W piątek 22.02. powtórzyłam ten sam test co dzień wcześniej rano, który był pozytywny i również pojawił się cień. Były to testy MALUSZEK. Dodatkowo pobiegłam zrobić test krwi beta hcg, wynik 1,2. Norma dla kobiet nieciężarnych to 0,0 do 5,0. Dziś rano ponownie wykonałam test moczu, NORDTEST, wyszedł zupełnie negatywny. Bardzo bolą mnie piersi. Obwód brzucha zwiększył mi się o 5 cm!!!!! A okres spóźnia mi się już 4 dzień... ![]() Dodam że choruję na niedoczynność tarczycy, ale ostatnio odstawiłam Euthyrox bo miałam wrażenie że źle się po tych tabletkach czuję... Niech mi ktoś powie... Czy jest szansa że jestem w ciąży????? Jestem już tak skołowana a wizytę u gina mam dopiero w środę...
|
|
|
|
#4517 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was wie jak to jest z Qlairą ? Czy jeśli zgubiłam tabletkę jasnożółtą to mam normalnie przyjąć pierwszą czerwoną czy zacząć nowy blister ? Potem dodatkowo się zabezpieczać ?
|
|
|
|
#4518 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża???
Nie, nie jesteś
Ten "cień kreski" to pojawił się ile od zrobienia testu? Minutę, dwie? Bo jeśli po powyżej 5 czy 10 minutach, to nie odczytuje się wyniku z takiego testu. Ja testów robiłam sporo, bo przy jakiejś ryzykownej sytuacji wolę zrobić test niż schizować, i miałam dwa właśnie takie dziwne. Już nie pamiętam jakiej firmy, w każdym razie biało-różowy. Zrobiłam test, wszystko pięknie ładnie, schowałam. Miałam go wyrzucić do jakiegoś kosza po drodze do pracy, wyciągam, patrzę, a tam druga krecha ; o i w ciąży nie jestem, a testy tej samej firmy miałam dwa, i na każdym tak samo. Potem doczytałam, że po 10 minutach nie odczytuje się wyniku testu. Mogę Ci wrzucic zdjęcie, bo gdzieś jeszcze mam ten stary test W ciągu miesiąca Twój brzuch (jeśli to byłaby ciąża) nie powiększyłby się o 5 cm, dziewczyno! Jest wątek zbiorczy i tam możesz zadać pytanie
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-02-23 o 12:18 |
|
|
|
#4519 |
|
Przyczajenie
|
Proszę o odpowiedz.
Przez 1,5 roku brałam tabletki yasminelle + stosunek przerywany (wiem, że to głupota), 31.12.12 wziełam ostatnia tabletkę, po czym miałam krwawienie z odstawienia i juz następnego opakowania nie wziełam, gdyż postanowiłam zrobić wszystkie badania krwi itp. 7.02.13 poszłam do ginekologa z wynikami, badania wykazały, że jest wszystko w porządku, gino zrobiła mi usg powiedziała i przepisała tabletki, po rozmiarze komórki stwierdziła, że okres powienien pojawić się za ok 10 dni. 18.02 miałam krwawienie lecz bardzo słabe, zawsze miałam bardzo bardzo obfite, postanowiłam poczekać na drugi dzien sytuacja sie nie zmieniła, więc zaczełam brać normalnie tabletki i tak biorę cały czas. Jednak z tego co czytałam na forach to taki skąpy okres jest często przyczyną ciąży, jednak w ciągu tego miesiąca bez tabletek uprawiałam seks pare razy i to z prezerwatywa + stosunek przerywany, więc nie wiem czy jest to prawdopodobne. Czy takie skąpe krwawienie może być wywołane nagłym spadkiem hormonów? Czy to normalne ? |
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie - nie panikuj, nie jesteś w ciąży. Dobrze się zabezpieczałaś, ryzyko jest naprawdę niewielkie. Co do krwawienia - kiedyś miałam bardzo długo tak, że przez pierwsze 3 dni miałam skąpe krwawienia, a dopiero później 'prawdziwy' okres. Zresztą jeszcze się czasem zdarza tak, że naprawdę długo się 'rozkręca'. |
|
|
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
jaki pojawia sie sluz na początku ciąży?u mnie pojawił sie gesty ciemno żółty
|
|
|
|
#4522 |
|
Przyczajenie
|
oczywiście chodziło mi o objawy, tak bez wątpienia do tego potrzebny jest facet
|
|
|
|
#4523 |
|
Konto usunięte
|
Schizujesz. Masz roz...waloną gospodarkę hormonalną, tabsa PO, odstawiasz sobie sama euthtrox, no szał normalnie. Nic dziwnego, że organizm wariuje.
|
|
|
|
#4524 |
|
Przyczajenie
|
a jak zinterpretować wynik beta hcg 1,2??
druga kreska pojawiła się po ok. 4 minutach... |
|
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Przyczajenie
|
no ale norma dla kobiet nieciężarnych to 0,0- 5,0...
|
|
|
|
#4527 |
|
Konto usunięte
|
Ale co ty za bzdury Skrzacie piszesz
![]() Wyraźnie normy są podawane: 0-5 BRAK ciąży. w tym przedziale mieści się jak byk 1,2. |
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39411495]Ale co ty za bzdury Skrzacie piszesz
![]() Wyraźnie normy są podawane: 0-5 BRAK ciąży. w tym przedziale mieści się jak byk 1,2.[/QUOT u mnie w laboratorium w takim układzie inaczej na to patrzą bo ciąża jest powyzej 1 |
|
|
|
#4529 |
|
Przyczajenie
|
Jedne wyniki są dwucyfrowe z przecinkami inne 4 cyfrowe sama już nie wiem jak to odczytywać...
|
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

89,5......

- Cel osiągnięty 

spytałam z ciekawości no bo skoro ten hormon jest wytwarzany tylko w ciąży to jak w ogóle jakiekolwiek może być stężenie we krwi? no i czy ta pielęgniarka miała rację.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)