|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
oczywiście będzie fotorelacja
a tak na marginesie, nigdy nie zapomnę miny mojej mamy kiedy weszła do łazienki jak własnie zawijałam papiloty Popatrzyła jak na wariatkę no cóż chyba rodzinka już zdążyła się odzwyczaić od moich włosowych eksperymentów
|
#4502 |
|
✌
|
Wykończyłam wreszcie Stapiza.
W życiu ich nie wykończę a termin ważności tuż tuż.
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
A ja kupiłam olej kokosowy... On mi pomoże mniej więcej ustalić, jaką porowatość mogą mieć lub zaczynają mieć włosy
|
|
|
|
#4504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo od każdej reguły są wyjątki. Zarówno ja jak i Kamiliah należałyśmy swojego czasu do wysokoporów, które wbrew regule kochały kokosa i nadal kochają, mimo znacznego spadku porowatości.
|
|
|
|
|
#4505 |
|
✌
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43835569]Nie pomoże
Bo od każdej reguły są wyjątki. Zarówno ja jak i Kamiliah należałyśmy swojego czasu do wysokoporów, które wbrew regule kochały kokosa i nadal kochają, mimo znacznego spadku porowatości.[/QUOTE]Mój niskoporowaty tył jak i wysokoporowata grzywa również kochają kokosa. Ja dziś zrobiłam zamówienie na doz, bo mój TŻ skarży się na kłopoty z włosami. Dokładnie z krostkami i swędzeniem oraz wypadaniem. Kupiłam mu przeciwświądowe, przeciwłojotokowe szampony i maści.
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecicie jakąś odżywkę emolientową dostępną stacjonarnie? Nie chcę jednego bingacza zamawiać, bo wysyłka kosztuje prawie tyle co maska. Typowo emolientowej ani jednej teraz nie mam, a mój skalp aż krzyczy.
|
|
#4507 | |
|
✌
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
· Eva Nature, Therapy Maska do włosów z mleczkiem migdałowym i olejkiem kokosowym, Elseve, · Maska Total Repair 5 (obie mają silikony), Garnier Fructis, Czysty Blask, Odżywka wzmacniająca · Garnier Fructis, Nutri-Odbudowa, Odżywka wzmacniająca do włosów suchych, przesuszonych i zniszczonych · Garnier Fructis, Odżywka Oil Repair · Garnier Fructis, Pure and Shine, Strengthening Conditioner · Garnier, Natural Beauty, Odżywka Cytryna&Oliwa (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja Olejek awokado i masło karite, Odżywka · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Odżywka Aloe Vera (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Odżywka z mango i kwiatem tiare (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Olejek arganowy i żurawina, Odżywka (quaterium) · Garnier, Ultra Doux, Kokos, Odzywka · Hegron, Salon Conditioner Professional Formula For all types of hair · Joanna, Naturia, Odżywka z miodem i cytryną do włosów suchych i zniszczonych · Joanna, Z Apteczki Babuni, Odżywka wzmacniająca do włosów cienkich, delikatnych, ze skłonnością do wypadania (polyquaterium) A także Ziaja odżywka i maska kakaowa, regenerująca i oliwkowa ![]() Cytat:
Akurat test kokosa jest nietrafiony. Natomiast polecam wypróbować w ogóle dla siebie, bo może naprawdę go pokochają
|
||
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43836902]Przepraszam, że tak zerżnięte od Kascysko, ale nie ma sensu, bym wypisywała te bardziej dostępne odżywki, całkiem niedrogie, skoro jest ich kilka u niej w spisie:
· Eva Nature, Therapy Maska do włosów z mleczkiem migdałowym i olejkiem kokosowym, Elseve, · Maska Total Repair 5 (obie mają silikony), Garnier Fructis, Czysty Blask, Odżywka wzmacniająca · Garnier Fructis, Nutri-Odbudowa, Odżywka wzmacniająca do włosów suchych, przesuszonych i zniszczonych · Garnier Fructis, Odżywka Oil Repair · Garnier Fructis, Pure and Shine, Strengthening Conditioner · Garnier, Natural Beauty, Odżywka Cytryna&Oliwa (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja Olejek awokado i masło karite, Odżywka · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Odżywka Aloe Vera (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Odżywka z mango i kwiatem tiare (silikon) · Garnier, Naturalna Pielęgnacja, Olejek arganowy i żurawina, Odżywka (quaterium) · Garnier, Ultra Doux, Kokos, Odzywka · Hegron, Salon Conditioner Professional Formula For all types of hair · Joanna, Naturia, Odżywka z miodem i cytryną do włosów suchych i zniszczonych · Joanna, Z Apteczki Babuni, Odżywka wzmacniająca do włosów cienkich, delikatnych, ze skłonnością do wypadania (polyquaterium) A także Ziaja odżywka i maska kakaowa, regenerująca i oliwkowa [/QUOTE]Dziękuję
|
#4510 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Doradźcie mi proszę, bo chyba oszalałam. Ostatnio kupiłam w przeciągu 3 dni pięć różnych masek i odżywek do włosów i dalej mam świra ![]() Otóż przekopałam dziś na wykładzie (przyszłość polskiego prawa normalnie! Chyba prawa włosowego... ) wiele wątków na temat łączenia olejów z maskami i teraz się zastanawiam, czy nie zainwestować w jakiś olej..Dodam, że co do olejowania włosów nie jestem specjalnie przekonana, jak mi się przypomni i mam więcej czasu to nakładam po prostu oliwę z oliwek na 2-3 godzinki od połowy długości. Na półce dumnie stoi olejek rycynowy, ale ja się go boję i stosuję w sumie tylko do rzęs i dwa razy użyłam do domowej maski. Jeżeli już, to jaki olej, do jakiej maski by się nadawał? Pomożecie cosik?
|
|
|
|
#4511 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodawaj dosłownie kroplę, jeśli już w takim duecie chcesz używać oleju i maski. Może to być każdy olej, od słodkich migdałów, po oliwę, z orzechów, kokosowy, ryżowy itp. Na jaki tylko masz ochotę. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 |
|
Przyczajenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43837390]Moim zdaniem lepsze efekty uzyskasz najpierw włosy olejując, a następnie po zmyciu go, bądź przed zmyciem, dla jego zemulgowania, nakładać maskę. Gdy dodasz zbyt dużo olejku do maski, włosy będą zwyczajnie tłuste, przyklapnięte, nieświeże. Olejku rycynowego nie stosuj solo do włosów, może przesuszyć.
Dodawaj dosłownie kroplę, jeśli już w takim duecie chcesz używać oleju i maski. Może to być każdy olej, od słodkich migdałów, po oliwę, z orzechów, kokosowy, ryżowy itp. Na jaki tylko masz ochotę.[/QUOTE] Dzięki ![]() A powiedz mi proszę, czy olejować tylko na całej długości, czy w skalp też wetrzeć? Bo ja już się gubię. Tu napiszą, że można i skórę głowy potraktować olejem, a gdzie indziej, że tylko włosy. Marudzę troszkę, wiem. Może dlatego, że dostałam opieprz od mateczki za kolejną litrową maskę "zaśmiecającą" łazienkę
|
|
|
|
#4513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-11-22 o 16:43 |
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43835569]Nie pomoże
Bo od każdej reguły są wyjątki. Zarówno ja jak i Kamiliah należałyśmy swojego czasu do wysokoporów, które wbrew regule kochały kokosa i nadal kochają, mimo znacznego spadku porowatości.[/QUOTE]Znaczy, wiem że są wyjątki. I wysokoporowate też mogą lubić kokosa. No i kolejny olej do kolekcji ![]() Ale się rozczarowałam... Liczyłam na piękny kokosowy zapach, a tutaj nic... W dodatku nie pomyślałam, i zamiast w słoiczku kupiłam w butelce, teraz jest ogromny problem z podgrzewaniem tego.Cytat:
Rycynowy może przyciemnić włosy, a nawet wysuszyć. Nie chcę mówić, żebyś absolutnie przestała już kupować, ale skoro masz już 5 masek, to potem trochę trudno będzie Ci to zdenkować
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43838249]Hmm, a może podgrzej go i przelej do mniejszych pojemniczków? Nawet to zwykłych szczynosłoików . Będziesz mogła wydobyć go łyżeczką i rozgrzać odpowiednią ilość w dłoniach.[/QUOTE]
Fakt, to dobry pomysł. Na pewno mam gdzies jakieś opakowanie, do którego olej bez problemu przeleję. Najgorszy będzie etap pierwszy - jako że samej w sobie butelki nie ma jak podgrzać xD Dałam sobie radę dzisiaj wkładając ją do miski i zalewając gorącą wodą, olej trochę się rozpuścił. Wersja z mikrofalówką nie wypaliła, ponieważ butelka się do niej nie mieści xD |
|
|
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj dostałam od mojego faceta trochę wcześniejszy prezent mikołajkowy Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych `Granat i aloes` Alterra i użyłam jej wczraj i dziś mam piękne błyszczące włosy. Jestem zachwycona. a i jeszcze książkę zielarską , w niej jednostki chorobowe i jakie zioła na co. Na wypadające włosy było także
Muszę dokładnie przeanalizować ten dział
|
|
|
|
#4518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Współczuję z tą butelką, w ogóle zastanawiam się, kto wpadł na tak mądry pomysł. |
|
|
|
|
#4519 |
|
✌
|
Ja zazwyczaj wyciskam olej lub wygrzebuję z butelki do metalowego kubka i podgrzewam go na gazie.
Najgorzej było z szklanym KTC ale też dałyśmy z Siostrą radę.
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43841540]O rany
![]() Współczuję z tą butelką, w ogóle zastanawiam się, kto wpadł na tak mądry pomysł.[/QUOTE] Kto wpadł na mądry pomysł kupienia stałego kokosu w butelce... Eh ![]() czekoladka3, jak z eksperymentem?
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
niestety eksperyment wyszedł tragicznie
liczyłam na piękne, grube fale a po zdjęciu papilotów uzyskałam skręt barana teraz juz sie troche rozprostowały ale i tak daleko im do wymarzonego efektu...
|
#4522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wystarczyło roztrzepać nieco loki i przeczesać grabkami z palców, wtedy skręt powinien się nieco rozluźnić.
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-11-23 o 12:04 |
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc raczej olej nie pomoże określić na pewno ich porowatości. U każdego może być inaczej.Cytat:
Ja myślę nad zakupem takich spiralnych papilotów, które nazywają się magic leverag. Bardzo podoba mi się jak kręcą włosy Słyszała może któraś z Was o nich?Ostatnio kupiłam 3 maski z Ziaji (oliwkową, kakaową i z proteinami jedwabiu) Z wszystkich jestem zadowolona, ale w tej kakaowej to się zakochałam A w ogóle to tą z proteinami kupowałam w innym sklepie i nie zauważyłam, że ma krótką datę ważności, bo tylko do lutego 2014. Będę musiała zużyć ją jako pierwszą. Miałam ostatnio wypróbować olejek Khadi, ale przez brak czasu kompletnie mi to nie wyszło. Ale w niedzielę już na pewno się za niego wezmę
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2013-11-23 o 12:21 |
||
|
|
|
#4524 | |
|
✌
|
Cytat:
Ja tylko raz użyłam oleju Khadi a miałyśmy tak stosować.
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym olejekiem to rzeczywiście coś nie bardzo nam wyszło ale może teraz uda nam się bardziej zmobilizować
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2013-11-23 o 16:23 |
|
|
|
|
#4526 | |
|
✌
|
Cytat:
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stosowałaś go też na skalp czy tylko na długość? |
|
|
|
|
#4528 | |
|
✌
|
Cytat:
![]() A tutaj dodaję moją ostatnią inspirację. Takie chciałabym mieć skręt.
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2013-11-23 o 15:09 |
|
|
|
|
#4529 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio próbowałam poluźnić fale na szczotce i całkiem względnie mi to wyszło. Moim zdaniem lepiej wyglądam w uniesionych, bardziej prostych włosach niż w falach przy takiej długości. |
||
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43847674]Nie bardzo rozumiem Twoje zdziwienie efektem - grube fale to się robi na bardzo dużych wałkach. Im wałek / papilot cieńszy, tym mocniej skręcone pasmo
Wystarczyło roztrzepać nieco loki i przeczesać grabkami z palców, wtedy skręt powinien się nieco rozluźnić.[/QUOTE]no widocznie troche sie przeliczyłam teraz wiem że ten sposób po prostu nie dla mnie trzeba jak najszybciej uzbierać pieniądze na keratynę albo przez jakiś czas prostownica pójdzie w ruch
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

W życiu ich nie wykończę a termin ważności tuż tuż. 

) wiele wątków na temat łączenia olejów z maskami i teraz się zastanawiam, czy nie zainwestować w jakiś olej..

W dodatku nie pomyślałam, i zamiast w słoiczku kupiłam w butelce, teraz jest ogromny problem z podgrzewaniem tego.