|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() ja lubie sok - burak, jablko i marchewka |
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
:-\ a moze sie odzwyczail pecherz.. Cytat:
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Tego soku to nie piję dużo. Bo robię butlę litrową i trzymam w lodówie. Nie chce mi się codziennie babrać z sokowirówką
Najczęściej daję burak i marchew, a czasem co tam mam. Jakąś kalarepkę czy jabłko. I tak ze 3/4 szklanki dziennie.Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh... no to nocko przybywaj
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Moja miala wlasnie z gpdzine aktywnosci przy kąpieli. Sukces nie z tej ziemi
Ale co ja do cyca to od razu odlatuje zbój jeden. Chociaz wyjatkowo nie mogla sobie zasnac i wpatrywala sie w lampke i we mnie Polozylam do lozka z lekko otwartymi oczkami i cos tam postekala i sama zasnela. Widze teraz roznice w swoim podejsciu bo jak Pola mi raz steknela to od razu lecialam i nie dalam jej nawet szansy samej sie ukoic, a tutaj pelen czill, mloda bo 3 minutach i 3 steknieciach zasnela sama w swoim lozeczku ![]() No nic, ide sie ogarnac i w kime. Trzeba ją wybudzic za jakies 2h na szamke bo jednak jeszcze malo je i nie wiem jak tam jej waga. |
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nareszcie chwila wytchnienia.. Cały dzień gości mieliśmy.. Ludzie to jednak nie mają za grosz taktu...
Esor kciuki żeby akcja się sprawnie rozkręciła.. Mamusie po cc jak było u Was z krwawieniem po porodzie? Długo trwało? |
|
|
|
#4507 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
byłoby super Cytat:
Ja również 18 maja. Cykle raczej 29 dni, ale też 30. Dzięki za tańce ja również tancze za nas wszystkie byśmy wszystkie do końca lutego zostały rozpakowane Cytat:
ale nie wiem...Ostatnio jak byłam siku to znowu w muszli znowu dwie krople krwi. Ale skurcze są owszem bardziej bolesne ale rzadsze nawet co 15 min. Polozylabym się do łóżka ale się boję, że akcja ustanie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Dam znać jakbyśmy jechali na ip. 😘
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Esor
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Esor trzymam kciuki idź pośpij ja miałam podobnie do Ciebie ten początek i poszłam spać jeszcze nawet trochę to zawsze coś
![]() Ola mój sporo śpi dxis dwa razy sam dał znać ze głodny juz wiec jest sukces
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie trwa a juz 3tyg.
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Esor nie bede tu powtarzac po Fidze i Ja, maja dziewczyny racje. Jak ma sie dziac to sie bedzie dziac i Hania nie bedzie czekac ze sie wyspisz wiec wskakuj do lozka i laduj baterie bo jutro..... moze byc wielki dzien
Aninis u mnie tez nic sie nie zapowiada ![]() Plakac mi sie chce dziewczyny. Moja M co jakis czas boli nozka w kostce, tak z niczego, nagle. Dzisiaj to nawet sie rozplakala. A ja juz swoje wyczytalam na necie i jestem chora ze zmartwienia |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia aby coreczce nic nie bylo :-* :-*
Moja znow dzis ma problemy z kupa a na noc to w ogle.. Ja nie wiem chyba naprawde sie przezuce na wode albo ona ma jakies kichy poskrecane..
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Siasia tule mocno , mam nadzieję że z malutka to nic strasznego i zaraz przejdzie xxx
|
#4517 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Siasia kciuki za córeczkę
Oby była zdrowa, nie martw się na zapas kochana ![]() Melduje że jedziemy na IP. Jak sie kręce po mieszkaniu to częstotliwość Różna ale jak leżę to co 5-7 min bolesne mocno to już nie czekam
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Uuhu Esor kciuki mocne mam nadzieję że rano przeczytam że przytulacie się z Hania
)
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Esor no akcja jak u mnie
przyj mocno : DSiasia oby to fałszywy alarm ![]() Karmienie zakończone idziemy spać po kąpieli spał od 19ej do teraz jutro idziemy na badania przesiewowe a tak nam się chce wychodzić z domku oby szybko poszło ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Marciar zapisz przykładowy jadłospis jutro dokładnie co zjadłas może pomożemy co to Zosi nie będzie pasować a jak z napojami co pijesz zwykle ? ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Trzymajcie kciuki za wagę jutro sprawdzę czy przytył a co do usg to powiem Wam ze u mnie prawidłowo wyszło bo dwie ostatnie wizyty maluch ważył 2900 i ostatnia 2800 a waga urodzenia 2850 także nikogo nie chce straszyć ale coś tam w tym jest Aninis poradzisz sobie zobaczysz nawet jak większą będzie serio to są takie siły w tym momencie o które nawet człowiek siebie nie podejrzewa
|
#4520 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny, ale masakra
Pojechałam na IP. Rozwarcie na jeden paluszek dopiero, z dzieckiem ok waży ok 3400 g. Wzięli mnie na patologie ciąży, dopiero jak się rozkręci to porodówkę. Męża odeslali oczywiście do domu (( strasznie mi smutno. Do tego miałam ktg i skurcze są regularnie co nie wiem bo nie mierzyłam ale około 5 min i naprawdę bardzo bardzo bolesne, jak taki hardcorowy okres, a pielęgniarka do mnie ze "eeee takie skurcze to to się może po kościach rozejsc i że mam spać". A jak mam spać jak tak napie*dziela i jak to rozejsc po kościach jak to już tak trwa od tyłu godzin ((((---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Strasznie mi przykro bo nie dość że sąma tu jestem to jeszcze taka nieprzyjemna pielęgniarka ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Poszłam do toalety i znowu mi poszło trochę tego wodnisyego śluzu (ale tym razem mało, łyżeczka dwie) z czerwona krwią. No i znowu skurcz siedząc na kibelku że oja☠☠☠e
|
#4521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siasia nie martw się ![]() Wszystko będzie dobrze A internet to nasz wróg !!! Jak ja naczytałam się o bioderkach ze robią gipsy wyciągi w szpitalach na 3 miesiące itp to nie spałam kilka dni ze strachu ![]() Cytat:
O kurcze..... to jednak coś się zaczęło dziać ! ![]() Kurczę może uda ci się zdrzemnąć ? Że być mieć więcej siły na ranek i ewentualne parcie i skurcze mocne ? ![]() Ja właśnie mam pobudki. Mała spala 4 godziny. Zjadła przebralam ja i zalulalam ale widzę w niani ze jeszcze nie śpi i cudakuje w lozeczku. Marcia Jak tam ? Kupa była ? A wiesz ze może być problem z kupa ale nie przez to co zjadlas tylko np przez to jakie jest twoje mleko ! I to nie jest od ciebie zależne. Moja siostra tak miała - miała. Za bardzo słodkie czy coś mleko i mała nie mogła jego trafić. Nie robila kup tylko taka piana z tyłka jej szła . Az odstawiła cyca i mm dala i kupy normalne poszły. Zapytaj na wizycie jak będziesz waszego pediatre czy to możliwe ![]() Bo przecież ty nic nie jesz niezdrowego itp. Żeby ona miała problemy z kupka.
|
|
#4522 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Boże dziewczyny ja nie dam rady, to tak strasznie boli....
((((
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Esor dasz rade! Serio, juz niedaleko! Jak Cie przyjmą na porodówkę i będziesz bardzo cierpieć to bierz znieczulenie. Porod to nie ma byc rzeź
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4524 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Serio, nie wiem, czy mam pecha, czy bardzo niski próg bólu (chociaż wątpię no...), ale głupie rozwarcie na jeden palec, a za przeproszeniem napie**ala jak nie wiem co. Za porada położnej poszłam pod ciepły prysznic i jest lepiej, ale już czuję jak na nowo się wzmaga. Ale staram się żyć nadzieja, że to jeszcze kilka godzin męki i zobaczę córeczkę. Oby kilka godzin, maks 12, a nie Bóg wie ile... Jednak takie bolesne mocniej skurcze to od 19 są, a od 23 już naprawdę bardzo bolesne. Jeszcze to, że nie ma męża ale dobrze dla niego, niech się chociaż on wyspi przed wielkim dniem. Jak nic z tego nie wyniknie to serio strzele sobie w łeb :-D
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esor!!!!dzieje sie!!!! Przesylam mnostwo siły i cierpliwości!!! Dasz rade! Obiecuje :-* ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Ps jestem .w szoku. Mala spala ponad 3h!!to niemozliwe hehe
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Esorek u mnie też przyspieszyło nie wiadomo kiedy to nie musi być 12 godzin no coś ty może pochodź trochę i kucyk przy skurcz ach mi bardzo pomogły a serio sam poród ta 3 faza to już szybko najgorsza właśnie ta co teraz masz
Marciar czyli jest lepiej ? u mnie 4 godziny i liczę ze zaraz zaśnie może Paula ma rację musisz zapytać ![]() ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Esorek u mnie też przyspieszyło nie wiadomo kiedy to nie musi być 12 godzin no coś ty może pochodź trochę i kucaj przy skurcz ach mi bardzo pomogło a serio sam poród ta 3 faza to już szybko najgorsza właśnie ta co teraz masz takze blisko moze juz jest Marciar czyli jest lepiej ? u mnie 4 godziny i liczę ze zaraz zaśnie może Paula ma rację musisz zapytać ![]() ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- [QUOTE=kaaasi;56122578]Esorek u mnie też przyspieszyło nie wiadomo kiedy to nie musi być 12 godzin no coś ty może pochodź trochę i kucyk przy skurcz ach mi bardzo pomogły a serio sam poród ta 3 faza to już szybko najgorsza właśnie ta co teraz masz Marciar czyli jest lepiej ? u mnie 4 godziny i liczę ze zaraz zaśnie może Paula ma rację musisz zapytać
|
#4527 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny podsyłam smsa którego właśnie wysłałam do męża bo nie mam siły pisać do Was inaczej "Miałam badanie. Rozwarcie nic się nie zmieniło, ALE szyjka z długiej się całkowicie zgładziła. Czyli poród postępuje i obecne skurcze będą pracować na rozwarcie. Dodatkowo dostałam kilka min temu zastrzyk w pupę, który ma pomóc szyjce się rozwierać. Może osłabić, a może nasilnic skurcze, ale szyjka szybciej się rozewrze. Babka powiedziała, że przeniosą mnie na porodówkę jak będzie 4 cm rozwarcia i ujęła to, że może to będzie za godzinę, a może za trzy, ale, że coś takiego, a nie, że dopiero wieczorem. Boże jestem na skraju wytrzymania a ma być jeszcze gorzej. Nie dam rady. To jest taki ból jeszcze nie możesz tu być, a tak bardzo by mi Twoja obecność i masaż pomogły. Muszę być dzielna wiem ale naprawdę to jest hardcore"
---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Dziewczyny niestety ja dołączam do meczacych się pierworodek. Nie widzialam że może aż tak boleć. Za ok godzinę ktg. Muszę jakoś wytrzymać do 9 wtedy będzie mógł być przy mnie tż bez względu na to gdzie jestem (odwiedziny od 9 są)
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esorek Dasz rade !!!! W razie co bierz odrazu znieczulenie ! ![]() Marcia Widzisz jednak i twoja moze pospac ![]() Moja dzisiaj tez łaskawa; ) Wstała po 1 i teraz
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esorku trzymam kciuki, wiem jak Ci ciężko bo u mnie przy pierwszym porodzie też tak szlo, ale jak szyjka zgladzona tzn, że jest na dobrej drodze |
|
|
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Esor mocne kciuki żeby poszlo szybko !!!
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę przespanej nocy. U nas dzisiaj tragedia - Zuzia od 19 do 2 w nocy nie spala... Byla bardzo niespokojna i nic nie pomagalo... Koszenie na rękach... Jedzenie... Przewijanie... a o północy zaczął sie taki płacz krzyk i nie wiadomo co jeszcze ze szok. Brzuszek napięty na naxa. Myślałam ze to kolka ale chyba nie. Dopiero jak ja przytulilam w pionu do siebie to sie uspokoila i zasnęła. Oby takich nocy juz więcej nie bylo... Najgorsze jak dziecko tak placze. Jakos nie daje rady tego słuchać... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

Ale co ja do cyca to od razu odlatuje zbój jeden. Chociaz wyjatkowo nie mogla sobie zasnac i wpatrywala sie w lampke i we mnie
nawet co 15 min. Polozylabym się do łóżka ale się boję, że akcja ustanie. 

Oby była zdrowa, nie martw się na zapas kochana