Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 04:08   #4501
kaylla
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

My też się karmimy. Coś czuję że mała już się wyspala i ciężko ja będzie ułożyć do snu.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 04:21   #4502
no_doubt
Wtajemniczenie

Za każdym razem trzymacie do odbicia? W nocy też tak jakzaśnie przy piersi? Za każdym razem się odbije? Ile czasu 3macie i w główkę wyżej czy w pionie? Mojej się zadko odbija, a często ulewa....chyba coś nie tak robię....

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 05:57   #4503
Rudziack
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxig

Dziewczyny jestem i żyję!!!

Mam chwilę więc opowiem skrótowo jak to ze mną było.

26 maja pojechałam ze skierowaniem na oddział tam ktg badania, jakieś skurcze nawet regularne więc nie miałam próby na oxy. Całymdzień chodziłam bo mi tak kazali, latałam po schodach ale w dalszym ciągu nic. Na drugi dzień po obcgodzie i badaniu decyzja - wywoływanie. Akurat nikt nie rodził więc udało mi się dostać salę rodzinną. Była ze mna ciocia na zmianębz mamą. Po kroplówce z oxy dostałam skurczy. Początkowo spoko jednak po 7 h (wszystko zaczęlo się o 11 rano) zaczęła się masakra. Skurcze miałam hardcorowe dostałam gaz ale tylko się nim naćpałam a pstępu w rozwarciu brak. 3 cm ponponad 7 h porodu... O 19 bolało tak bardzo że lekarz zadcydowałnze jak po godzinie nic się nie ruszy to robimy cesarkę. Potem poleciało. Podpisywanie dokumentacji, kroplowki zastrzyki i na blok. I teraz zaczyna się najprzyjemniejszy etap mojego porodu mialam fantastyczną ekipę lekarzy i położnych (jestem zszyta po hollywodzku jak tina turner ) pani anestezjolog to najwspanialsza kobieta pod sloncem. Dala mi ogromne wsparcie na Zosię czekało poł oddziału bo akurat w tym czasie nikt nie rodził wiec wszyscy byli ze mną 27.05.2016 (proszę baaardzo o zmianę na pierwszej ) o 20:45 (mogłam sobiebwybrać 45 lub 46 ) przyszła na świat Zosia ) wyjeżdżając z sali operacyjnej krzyczlam jeszcze do ekipy jak bardzo im dziekuje )

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Niestety poźniej zaczęly sie schody. Okazalo sie ze beda problemy z kp. Nie mialam pokarmu ( nie mamndontejmpory) i wklesle brodawki ktorych mala nie umie lapac. Przez te 3 dni wymacalo mnie ze 20 bab i jedyne co zrobily to depresje laktacyjna i to ze Zosia jest na mm. Nawet nie chcę wnikac w szczegoly bo tylko placz sie u mnie zbiera. Od wczoraj jestesmy w domu i uczymy się siebie nawzajem )
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:01   #4504
zabciajs
Zakorzenienie

Dwupak. Spało mi się super. Nic mnie nie boli. Czuję, że dziś będzie milion razy lepszy i sprawniejszy dzień. Duuuuuuuupa!!!
Wracam spać, bo oszaleje.
Stary 2016-05-31, 07:43   #4505
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A jakie są proporcje? Jak przeważa KP to bym nie dopajała. W zasadzie zastanawiam się czy przy mm trzeba dodatkowo podawać wodę? Miałam jesienne dziecko więc takie dylematy mnie ominely.
Przeważa mm. Czytałam i różnie piszą. Niektórzy, że przy mm nie trzeba dopajac, bo mm na wodzie...

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lirene123456 Pokaż wiadomość
A ja ryczę. Ja nie umiem opiekować sie moim dzieckiem. Mam strasznie obolale brodawki. Wczoraj bylo lepiej, dzis bola strasznie. Nic nie pomaga. Nakarmilam ja, nawet nie wiem czy sie najada. Je 15-20 min, czasem mniej. Teraz karmilam ja jakies 15 min,wyplula piers, po jakimś czasie zaczela plakac, dalam jej smoczek, wypluwa go, chyba jest glodna. Nie dam jej piersi, bo chyba umrę z bolu. Nie wiem co robic
Ja tak miałam w szpitalu. Tez ryczałam z bólu. W pewnym momencie nie byłam w stanie przystawic i szłam po mm. Wykanczajace psychicznie to było, zwłaszcza jak na zmianie trafiły się zwolenniczki naturalnego karmienia...

Nakładki silikonowe, gruba warstwa bepanthen baby, rzadziej przystawialam i pomogło ze szkoda pewnie dla laktacji, ale cóż masochistka nie jestem kup modyfikowane i dokarmiaj. Nie ma co głodzic dziecka

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
U mojej córki wystąpiły jak miała te magiczne 3 mce, skończyło się po miesiącu. Atak raz dziennie wieczorem.
U mnie juz dwa dni pod rząd wieczorny atak

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-05-31 o 07:32
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:13   #4506
Monanka83
Zakorzenienie

U nas noc cudowna, a tak się jej obawiałam, bo nie możemy już malutkiej otulac ze względu na te bioderka, a już tak dobrze szło z tym patentem :/

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, będziemy walczyć, mała już z 4 ma pieluchami na dupci wygląda jak mongoł ale to mój kochany mongoł
Stary 2016-05-31, 08:27   #4507
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
To może daj jej butlę z mm, na chociaż kilka godzin, żeby brodawki odpoczęły. Kup nakładki, one troszkę chronią brodawkę i nie boli aż tak. Smarujesz je czymś? Spróbuj swoim własnym mlekiem i dużo wietrz, albo lanoliną Ewentualnie możesz odciągnąć laktatorem mleko i podawać w ten sposób, niby lekko też boli no ale nie będą pogryzione.

Ja też wolę poczekać na lekarza, zresztą mąż był przy szyciu i jakoś sam stwierdził, że woli poczekać bo widział jaka pokiereszowana byłam ;p ale ciesze sie też przeogromnie, że mi libido wskoczyło na przedciążowy poziom ;D tym w ciąży byłam załamana ;p

Moja jak patrzy na synka to mówi, że jakby widziała małą mnie a ja z kolei mam wrażenie, że mały to cały tata ;P no może oprócz pućków.. takie policzki to tylko po mnie ;D

a opasający czy w jednym miejscu?

Dziewczyny, a macie może tak, że jak za dużo pospacerujecie czy ponosicie maluchy to bolą was plecy?
Bo mam po takich wysiłkach bóle kręgosłupa. Na spacerze musze robić przerwy i siadać na ławce bo boli Położna niby twierdzi, że to normalne.. ale kurcza zaczynam się martwić bo dokuczliwe to jest ;/
Mnie od odciągania laktatorem bardziej bolą niż jak mała ciągnie.
Stary 2016-05-31, 08:30   #4508
kaylla
Zakorzenienie

A ja nie śpię od 3.30. Zgodnie z przewidywaniami po nocnym karmieniu mała pospala może pół godziny, mnie się nie udało zasnąć. Potem ryk. Wzięłam ja do łóżka, żeby karmić na lezaco i przysypiac, ale średnio to zdaje egzamin. Mała się wierci, kopie mnie, puszcza pierś, przesuwa się w górę, więc potem jest już za wysoko, żeby ja sama złapała. Dodatkowo w tej pozycji często za płytko łapie, w związku z czym mnie potem wszystko boli.

Ja już nie wiem. Jak się przyzwyczaić do wstawiania o 4 i spania po 3-4 godziny na dobę? Jak pozytywnie podchodzić do wszystkiego, skoro jedyne na co mnie stać to rezygnacja. 4 godziny snu to dla mnie stanowczo za mało. Nie mam na nic siły. Nie wiem czemu mała tak wcześnie wstaje, czy jej taka ilość snu wystarczą czy coś ja boli.
Stary 2016-05-31, 08:37   #4509
fruzjape
Zadomowienie

Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

mona Woombie jest luźne w nogach, trzyma tylko gore. Moze sprawdź?

Jest tez wersja "leg", gdzie nogi da w ogóle osobno.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:41   #4510
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
A ja nie śpię od 3.30. Zgodnie z przewidywaniami po nocnym karmieniu mała pospala może pół godziny, mnie się nie udało zasnąć. Potem ryk. Wzięłam ja do łóżka, żeby karmić na lezaco i przysypiac, ale średnio to zdaje egzamin. Mała się wierci, kopie mnie, puszcza pierś, przesuwa się w górę, więc potem jest już za wysoko, żeby ja sama złapała. Dodatkowo w tej pozycji często za płytko łapie, w związku z czym mnie potem wszystko boli.

Ja już nie wiem. Jak się przyzwyczaić do wstawiania o 4 i spania po 3-4 godziny na dobę? Jak pozytywnie podchodzić do wszystkiego, skoro jedyne na co mnie stać to rezygnacja. 4 godziny snu to dla mnie stanowczo za mało. Nie mam na nic siły. Nie wiem czemu mała tak wcześnie wstaje, czy jej taka ilość snu wystarczą czy coś ja boli.
Ja nie śpię od 3. Jak karmiłam tylko piersią, to też mi wstawała tak często. Odkąd dokarmiam mm, spokojnie trzy godziny przesypia. Obudziła się o trzeciej, dałam jedna pierś, później mm, przebrałam, położyłam po 4, sama się położyłam na pół godziny, ale stwierdziłam, że z tego zmęczenia nie zasne , wiec wstałam i zrobiłam sobie kawę. Prawdziwa kawę, włączyłam RMF classic, poszperalam na allegro (zepsuła mi się suszarka, coś polecacie?)... Mała obudziła się o po 6, 1,5 godziny karmienia, przewijania, bujania i ładnie zasnęła. Obstawiam, że obudzi się koło 9:30. A masz wystarczająca ilość mleka? U mnie się okazało, że mam za mało i ona sie zwyczajnie nie najada.

U mnie też dzięki temu, że karmie mm, mąż raz w nocy wstaje, a ja sobie smacznie śpię Dzisiaj w sumie pobudka była kolo 24 (mąż się zajmował mała), później 3, a dalej 6. Ja położyłam się koło 22, czyli wychodzi około 5 godzin snu.

Czas edycji: 2016-05-31 o 08:46
Stary 2016-05-31, 08:49   #4511
kaylla
Zakorzenienie

Gingerbre - wydaje mi się ze pokarmu jej starcza, bo na wadze ładnie przybiera. Dodatkowo między 23 a 2 czy 3 potrafi przespać te 3, 4 godziny, dopiero później są problemy. W dzień też nie chce spać, chyba że leżąc na mnie przy piersi, więc nawet nie mogę się łudzić, że odespie.
Stary 2016-05-31, 08:53   #4512
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Gingerbre - wydaje mi się ze pokarmu jej starcza, bo na wadze ładnie przybiera. Dodatkowo między 23 a 2 czy 3 potrafi przespać te 3, 4 godziny, dopiero później są problemy. W dzień też nie chce spać, chyba że leżąc na mnie przy piersi, więc nawet nie mogę się łudzić, że odespie.
U mnie jak marudzi, to jeszcze ze smoczkiem staramy się coś zdziałać albo puszczamy Mozarta. Nie daje jej piersi, tylko dlatego, że marudzi. Wcześniej tak robiłam. Jak karmiłam tylko piersią, to miałam wrażenie, że mała non stop na cycu mi wisi. Wiem już, że tak nie da się funkcjonować, także dziękuję za mleko modyfikowane. Źle mi psychicznie, że dokarmiam, ale z drugiej strony czuje się bardziej wypoczęta.

U mnie na samej piersi tez przybierala Raz po ponad dwóch godzinach wiszenia na cycu, zaczęła się denerwować, płakać, widzę, że nadal nie najedzona. Później ledwo odciagnelam z piersi 25 ml, a ogólnie góra 50 ml mi sie udalo zdaniem położnej dziecko powinno się najadąc po 20 minutach aktywnego ssania, i dłuższe trzymanie przy piersi nie ma sensu, wiec albo dziecko jest leniwe i nie ssie prawidłowo, albo tego mleka jest tyle, że coś tam zje i za chwilę znowu wola.

Czas edycji: 2016-05-31 o 08:58
Stary 2016-05-31, 08:54   #4513
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Ja na ten przyklad staram sie od 3h uspic dziecko. Oficjalnie padam na rylo
W niedziele na grillu moglam spokojnie posiedziec 2h, potem przez 4h krecilam sie z wozkiem i bezskutecznie probowalam uspic Ola, ktory zasnal dopiero po powrocie do domu. Za to, dy go sieklo to spal 5h

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dwupak. Spało mi się super. Nic mnie nie boli. Czuję, że dziś będzie milion razy lepszy i sprawniejszy dzień. Duuuuuuuupa!!!
Wracam spać, bo oszaleje.
Kochana, jezzcze troche i zostaniesz czerwcowka

W ogole Olo skonczyl miesiac i zaczal sie uważnie wszystkiemu przygladac. Np. W nocy nie spi tylko patrzy na ciemne zaslony i jasne swiatlo z lampki nocnej, zeby zasnal z powrotem musze wylaczac calkiem swiatlo

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:56   #4514
kaylla
Zakorzenienie

Jak tak dalej pójdzie, to pewnie u mnie też się skończy na mm. Tylko że nie mam pewności czy po mm ona będzie więcej spala. Może ten typ tak ma i zmiana na mm mi w tym nie pomoże.
Stary 2016-05-31, 08:58   #4515
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak dalej pójdzie, to pewnie u mnie też się skończy na mm. Tylko że nie mam pewności czy po mm ona będzie więcej spala. Może ten typ tak ma i zmiana na mm mi w tym nie pomoże.
Będzie. Mm jest ciezkostrawne i dłużej zalega w brzuchu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 08:59   #4516
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Kochana, jezzcze troche i zostaniesz czerwcowka
I jak to tak można? Echh co za dziecie
Kiedyś pisalam, że ja sobie tp wyliczyłam na 2czerwca. A ja mam urodziny 11 czerwca, wszystko naraz-dzień mamy, urodziny mojej mamy, dzień dziecka, moje urodziny no i czekam na urodziny Małej.
Szwagierka przyjezdza zza granicy jutro popoludniu i ciagle mi pisze żebym poczekała..i moze to dziecko słyszało?

Jutro pójde na ktg i po L4,bo od wczoraj nie mam.
Ciekawe czy jak na ktg cos wyjdzie beda chcieli mnie zostawić? A ja chce rodzić w innym szpitalu!

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-05-31 o 09:09
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:06   #4517
urshoola
Zadomowienie

Mona tak jak juz Ci dziewczyny pisaly...dacie rade z tymi bioderkami ;-) jestes najlepsza mama dla Niny i wierze ze odpowiednio zadbasz o te male nunie. Moja mala nie lubi na brzuchu tez sie.lekko obawiam tego badania.
A kladziecie maluchy na brzuchu przed jedzeniem.czy kiedy w jakim momencie?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:44   #4518
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Twoje malenstwo potrzebuje bliskosci. Moja niunka juz drugi dzien wisi mi na cycku. Nie zabraniam jej. Widocznie tego potrzebuje. A ja patrze na nia i podziwiam jak sobie na mnie spi. Jasne ze chcialabym wstac i cos porobic. Wlasnie dlatego chce zaczac chustowac. Poki jednak maliznie najlepiej jest byc tulona to bede ja tulic.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:53   #4519
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Mona tak jak juz Ci dziewczyny pisaly...dacie rade z tymi bioderkami ;-) jestes najlepsza mama dla Niny i wierze ze odpowiednio zadbasz o te male nunie. Moja mala nie lubi na brzuchu tez sie.lekko obawiam tego badania.
A kladziecie maluchy na brzuchu przed jedzeniem.czy kiedy w jakim momencie?
My kładziemy z pól godzinki po jedzeniu żeby nie rzygła wszystkim. Dzięki

No dobra, ja wstaję. Nina się widzę jeszcze nie decyduje, więc idę pod prycha.
Miłego dnia mamusie!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-05-31 o 09:55
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:56   #4520
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Tu chyba nie tyle chodzi o mm czy naturalne tylko o ilość. U mnie na początku maluda przy piersi non stop i spanie max godzinę i tak przez całą dobę, dałam mm i spala 3godz Myślałam, że z moim pokarmem coś nie tak, ale odkąd ściągam i podaje cala porcję z butelki to tez śpi te 3godz, w nocy nawet dłużej (dziś spala od 22 do 3:15). Z tym, że utrapienie z tym ściąganiem konkretne
W nocy i rano ściągnę te 100-120 przez 0,5godz, czyli jednorazowa dawkę, ale w ciągu dnia różnie, przeważnie 60 -70 i potem mi brakuje, zwłaszcza jak nie ma kiedy ściągnąć. Potem się stresuje i leci jeszcze mniej...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:58   #4521
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Będzie. Mm jest ciezkostrawne i dłużej zalega w brzuchu
Dziewczyny, to też nie jest tylko kwestią ilości pokarmu ale tez jego jakości, nie oszukujmy się ale też nie róbmy sobie wyrzutów jeśli mleków z piersi jest kiepskie bo nie wiem czy są sposoby żeby je poprawić, może dietą?
Moja Nina je z piersi niecałe 10 minut i śpi od 2, 5-4h
Stary 2016-05-31, 10:00   #4522
zabciajs
Zakorzenienie

Ale nuuuudaa przeogromna. Mialam rodzić, a leze i kolejny dzień seriale, jeszcze chwila i kota do głowy dostane.

Tylko nie piszcie, ze mam sie z tej nudy cieszyć,bo później nie bede mieć chwili spokoju.
Stary 2016-05-31, 10:03   #4523
urshoola
Zadomowienie

wiecej bialka musimy jesc zeby pokarm.byl bardziej wartosciowy tak mi polozna mowila, duzo nabialu ale mleko...ostroznie...jogur tow, serkow-zielone swiatlo

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

czy wasze male tez maja tak ze po ok 10 min jedzenia z piersi wierca sie krzywia, ciagna za piers po czym zasypiaja?bo mnie to troche irytuje i sie zastanawiam czy z nia wszystko ok

Stary 2016-05-31, 10:04   #4524
kaylla
Zakorzenienie

Ale mi kazano nabiał odstawić, bo u malucha pojawia się śluz w kupce. Kurczę ile ja bym dała, żeby wiedzieć dlaczego ona płacze. Nie umiem tego rozgryźć. Wiem że cyc zawsze pomaga, ale to chyba nie o to chodzi, żeby zawsze jej tego cyca wpychac.
Stary 2016-05-31, 10:06   #4525
urshoola
Zadomowienie

kaylla tylko mowie co powoduje ze pokarm jest bardziejszy, co nie oznacza ze moze byc dobrze tolerowany przez wszystkie dzidki. Ile juz Twoje malenstwo ma?nie coa ok 6 tyg?moze wchodzi w kolejny skok rozwojowy i dlatego marudzi?czytalas o skokach rozwojowych cos?

Stary 2016-05-31, 10:08   #4526
Iwonia27
Zakorzenienie

Czesc
I u nas spanie to takie ze zasnie i wybudza sie po chwili. Czasem znowu zsnie ale czesciej to oczy jak 5zl i sie kreci. Albo jak go moro stelepnie. W otulaczu za goraco zreszta srednio go chyba lubi. Dobrze ze w nocy lepiej mu idzie zasypianie.
Ogolnie jak juz twardo zasnie to 2,5-3h spunia.
Wczoraj sie dowiedzialam ze zeby miec duzo pokarmu tez trzeba jesc co 3h. U mnie to nie wychodzi i faktycznie jak mialam ciagle twarde piersi z pokarmu tak teraz miekkie
Maly niespokojnie zasnal ale musze wstac cos zjesc. No i ciagle jestem nieogarnieta i w pizamie.
Maz juz w pracy wiec nie ma kto podsunac pod nos to bym sie poobkładala jedzeniem z malym obok.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 10:14   #4527
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ale nuuuudaa przeogromna. Mialam rodzić, a leze i kolejny dzień seriale, jeszcze chwila i kota do głowy dostane.

Tylko nie piszcie, ze mam sie z tej nudy cieszyć,bo później nie bede mieć chwili spokoju.
Ja Ci tego nie napiszę. Najlepszy serial i najdłuższa nuda do pięt nie dorastają życiu ze swoim skarbem. Odpoczywaj i czekaj na znaki na ziemi i niebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 10:18   #4528
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to też nie jest tylko kwestią ilości pokarmu ale tez jego jakości, nie oszukujmy się ale też nie róbmy sobie wyrzutów jeśli mleków z piersi jest kiepskie bo nie wiem czy są sposoby żeby je poprawić, może dietą?
Moja Nina je z piersi niecałe 10 minut i śpi od 2, 5-4h
A ja z kolei czytałam, że mleko matki ma zawsze taki sam sklad i jak nie dostarczamy odpowiednich substancji z dietą, to organizm sięgnie po zapasy.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
wiecej bialka musimy jesc zeby pokarm.byl bardziej wartosciowy tak mi polozna mowila, duzo nabialu ale mleko...ostroznie...jogur tow, serkow-zielone swiatlo

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

czy wasze male tez maja tak ze po ok 10 min jedzenia z piersi wierca sie krzywia, ciagna za piers po czym zasypiaja?bo mnie to troche irytuje i sie zastanawiam czy z nia wszystko ok
Ja uwielbiam nabiał i wcinam tego naprawdę sporo

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Czesc
I u nas spanie to takie ze zasnie i wybudza sie po chwili. Czasem znowu zsnie ale czesciej to oczy jak 5zl i sie kreci. Albo jak go moro stelepnie. W otulaczu za goraco zreszta srednio go chyba lubi. Dobrze ze w nocy lepiej mu idzie zasypianie.
Ogolnie jak juz twardo zasnie to 2,5-3h spunia.
Wczoraj sie dowiedzialam ze zeby miec duzo pokarmu tez trzeba jesc co 3h. U mnie to nie wychodzi i faktycznie jak mialam ciagle twarde piersi z pokarmu tak teraz miekkie
Maly niespokojnie zasnal ale musze wstac cos zjesc. No i ciagle jestem nieogarnieta i w pizamie.
Maz juz w pracy wiec nie ma kto podsunac pod nos to bym sie poobkładala jedzeniem z malym obok.
Później cyce sa miękkie i mleko nadal produkują
Stary 2016-05-31, 10:18   #4529
_itakinie_
Zakorzenienie

Hejo mamusie
Żabcia - trzymaj się, nie zazdroszczę oczekiwania, ale jeszcze trochę i maleństwo będzie z Tobą.

Jak Was czytam, to myślę, że mam złote dziecko. Wojtek je, spi, walnie kupkę, czasem pomarudzi, odłożony sam zasypia. Normalnie aniołek. Mam nadzieję, ze ten stan będzie trwał jak najdłużej.

Miłego dnia Trzymajcie się ciepło.
Stary 2016-05-31, 10:24   #4530
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Znaczy się, najedzona i zabierz matka już ten pasnik

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Hejo mamusie
Żabcia - trzymaj się, nie zazdroszczę oczekiwania, ale jeszcze trochę i maleństwo będzie z Tobą.

Jak Was czytam, to myślę, że mam złote dziecko. Wojtek je, spi, walnie kupkę, czasem pomarudzi, odłożony sam zasypia. Normalnie aniołek. Mam nadzieję, ze ten stan będzie trwał jak najdłużej.

Miłego dnia Trzymajcie się ciepło.
Ita, nasza mała po 2 tygodniach zaczęła być bardziej otwarta na świat. Pierwsze 2 jakbyśmy nie mieli dziecka. Tfu tfu, nadal jest w sumie bezproblemowa, ale JEST także i Wojtus zaraz dozna przebudzenia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości