|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
My też się karmimy. Coś czuję że mała już się wyspala i ciężko ja będzie ułożyć do snu.
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Za każdym razem trzymacie do odbicia? W nocy też tak jakzaśnie przy piersi? Za każdym razem się odbije? Ile czasu 3macie i w główkę wyżej czy w pionie? Mojej się zadko odbija, a często ulewa....chyba coś nie tak robię....
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxig
Dziewczyny jestem i żyję!!!
Mam chwilę więc opowiem skrótowo jak to ze mną było. 26 maja pojechałam ze skierowaniem na oddział tam ktg badania, jakieś skurcze nawet regularne więc nie miałam próby na oxy. Całymdzień chodziłam bo mi tak kazali, latałam po schodach ale w dalszym ciągu nic. Na drugi dzień po obcgodzie i badaniu decyzja - wywoływanie. Akurat nikt nie rodził więc udało mi się dostać salę rodzinną. Była ze mna ciocia na zmianębz mamą. Po kroplówce z oxy dostałam skurczy. Początkowo spoko jednak po 7 h (wszystko zaczęlo się o 11 rano) zaczęła się masakra. Skurcze miałam hardcorowe dostałam gaz ale tylko się nim naćpałam a pstępu w rozwarciu brak. 3 cm ponponad 7 h porodu... O 19 bolało tak bardzo że lekarz zadcydowałnze jak po godzinie nic się nie ruszy to robimy cesarkę. Potem poleciało. Podpisywanie dokumentacji, kroplowki zastrzyki i na blok. I teraz zaczyna się najprzyjemniejszy etap mojego porodu mialam fantastyczną ekipę lekarzy i położnych (jestem zszyta po hollywodzku jak tina turner ) pani anestezjolog to najwspanialsza kobieta pod sloncem. Dala mi ogromne wsparcie na Zosię czekało poł oddziału bo akurat w tym czasie nikt nie rodził wiec wszyscy byli ze mną 27.05.2016 (proszę baaardzo o zmianę na pierwszej ) o 20:45 (mogłam sobiebwybrać 45 lub 46 ) przyszła na świat Zosia ) wyjeżdżając z sali operacyjnej krzyczlam jeszcze do ekipy jak bardzo im dziekuje )---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Niestety poźniej zaczęly sie schody. Okazalo sie ze beda problemy z kp. Nie mialam pokarmu ( nie mamndontejmpory) i wklesle brodawki ktorych mala nie umie lapac. Przez te 3 dni wymacalo mnie ze 20 bab i jedyne co zrobily to depresje laktacyjna i to ze Zosia jest na mm. Nawet nie chcę wnikac w szczegoly bo tylko placz sie u mnie zbiera. Od wczoraj jestesmy w domu i uczymy się siebie nawzajem )
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Dwupak. Spało mi się super. Nic mnie nie boli. Czuję, że dziś będzie milion razy lepszy i sprawniejszy dzień. Duuuuuuuupa!!!
Wracam spać, bo oszaleje.
|
|
#4505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Cytat:
Nakładki silikonowe, gruba warstwa bepanthen baby, rzadziej przystawialam i pomogło ze szkoda pewnie dla laktacji, ale cóż masochistka nie jestem kup modyfikowane i dokarmiaj. Nie ma co głodzic dziecka![]() ---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-05-31 o 07:32 |
|||
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc cudowna, a tak się jej obawiałam, bo nie możemy już malutkiej otulac ze względu na te bioderka, a już tak dobrze szło z tym patentem :/
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, będziemy walczyć, mała już z 4 ma pieluchami na dupci wygląda jak mongoł ale to mój kochany mongoł
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie śpię od 3.30. Zgodnie z przewidywaniami po nocnym karmieniu mała pospala może pół godziny, mnie się nie udało zasnąć. Potem ryk. Wzięłam ja do łóżka, żeby karmić na lezaco i przysypiac, ale średnio to zdaje egzamin. Mała się wierci, kopie mnie, puszcza pierś, przesuwa się w górę, więc potem jest już za wysoko, żeby ja sama złapała. Dodatkowo w tej pozycji często za płytko łapie, w związku z czym mnie potem wszystko boli.
Ja już nie wiem. Jak się przyzwyczaić do wstawiania o 4 i spania po 3-4 godziny na dobę? Jak pozytywnie podchodzić do wszystkiego, skoro jedyne na co mnie stać to rezygnacja. 4 godziny snu to dla mnie stanowczo za mało. Nie mam na nic siły. Nie wiem czemu mała tak wcześnie wstaje, czy jej taka ilość snu wystarczą czy coś ja boli. |
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
mona Woombie jest luźne w nogach, trzyma tylko gore. Moze sprawdź?
Jest tez wersja "leg", gdzie nogi da w ogóle osobno. |
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiec wstałam i zrobiłam sobie kawę. Prawdziwa kawęU mnie też dzięki temu, że karmie mm, mąż raz w nocy wstaje, a ja sobie smacznie śpię Dzisiaj w sumie pobudka była kolo 24 (mąż się zajmował mała), później 3, a dalej 6. Ja położyłam się koło 22, czyli wychodzi około 5 godzin snu.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-05-31 o 08:46 |
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Gingerbre - wydaje mi się ze pokarmu jej starcza, bo na wadze ładnie przybiera. Dodatkowo między 23 a 2 czy 3 potrafi przespać te 3, 4 godziny, dopiero później są problemy. W dzień też nie chce spać, chyba że leżąc na mnie przy piersi, więc nawet nie mogę się łudzić, że odespie.
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na samej piersi tez przybierala Raz po ponad dwóch godzinach wiszenia na cycu, zaczęła się denerwować, płakać, widzę, że nadal nie najedzona. Później ledwo odciagnelam z piersi 25 ml, a ogólnie góra 50 ml mi sie udalo zdaniem położnej dziecko powinno się najadąc po 20 minutach aktywnego ssania, i dłuższe trzymanie przy piersi nie ma sensu, wiec albo dziecko jest leniwe i nie ssie prawidłowo, albo tego mleka jest tyle, że coś tam zje i za chwilę znowu wola.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-05-31 o 08:58 |
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogole Olo skonczyl miesiac i zaczal sie uważnie wszystkiemu przygladac. Np. W nocy nie spi tylko patrzy na ciemne zaslony i jasne swiatlo z lampki nocnej, zeby zasnal z powrotem musze wylaczac calkiem swiatlo
|
||
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej pójdzie, to pewnie u mnie też się skończy na mm. Tylko że nie mam pewności czy po mm ona będzie więcej spala. Może ten typ tak ma i zmiana na mm mi w tym nie pomoże.
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
I jak to tak można? Echh co za dziecie
![]() Kiedyś pisalam, że ja sobie tp wyliczyłam na 2czerwca. A ja mam urodziny 11 czerwca, wszystko naraz-dzień mamy, urodziny mojej mamy, dzień dziecka, moje urodziny no i czekam na urodziny Małej. Szwagierka przyjezdza zza granicy jutro popoludniu i ciagle mi pisze żebym poczekała..i moze to dziecko słyszało? ![]() Jutro pójde na ktg i po L4,bo od wczoraj nie mam. Ciekawe czy jak na ktg cos wyjdzie beda chcieli mnie zostawić? A ja chce rodzić w innym szpitalu!
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-31 o 09:09 |
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Mona tak jak juz Ci dziewczyny pisaly...dacie rade z tymi bioderkami ;-) jestes najlepsza mama dla Niny i wierze ze odpowiednio zadbasz o te male nunie. Moja mala nie lubi na brzuchu tez sie.lekko obawiam tego badania.
A kladziecie maluchy na brzuchu przed jedzeniem.czy kiedy w jakim momencie?
|
#4518 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, ja wstaję. Nina się widzę jeszcze nie decyduje, więc idę pod prycha. Miłego dnia mamusie!
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-31 o 09:55 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W nocy i rano ściągnę te 100-120 przez 0,5godz, czyli jednorazowa dawkę, ale w ciągu dnia różnie, przeważnie 60 -70 i potem mi brakuje, zwłaszcza jak nie ma kiedy ściągnąć. Potem się stresuje i leci jeszcze mniej... |
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to też nie jest tylko kwestią ilości pokarmu ale tez jego jakości, nie oszukujmy się ale też nie róbmy sobie wyrzutów jeśli mleków z piersi jest kiepskie bo nie wiem czy są sposoby żeby je poprawić, może dietą?
Moja Nina je z piersi niecałe 10 minut i śpi od 2, 5-4h
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nuuuudaa przeogromna. Mialam rodzić, a leze i kolejny dzień seriale, jeszcze chwila i kota do głowy dostane.
Tylko nie piszcie, ze mam sie z tej nudy cieszyć,bo później nie bede mieć chwili spokoju.
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
wiecej bialka musimy jesc zeby pokarm.byl bardziej wartosciowy tak mi polozna mowila, duzo nabialu ale mleko...ostroznie...jogur tow, serkow-zielone swiatlo
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- czy wasze male tez maja tak ze po ok 10 min jedzenia z piersi wierca sie krzywia, ciagna za piers po czym zasypiaja?bo mnie to troche irytuje i sie zastanawiam czy z nia wszystko ok
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi kazano nabiał odstawić, bo u malucha pojawia się śluz w kupce. Kurczę ile ja bym dała, żeby wiedzieć dlaczego ona płacze. Nie umiem tego rozgryźć. Wiem że cyc zawsze pomaga, ale to chyba nie o to chodzi, żeby zawsze jej tego cyca wpychac.
|
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
kaylla tylko mowie co powoduje ze pokarm jest bardziejszy, co nie oznacza ze moze byc dobrze tolerowany przez wszystkie dzidki. Ile juz Twoje malenstwo ma?nie coa ok 6 tyg?moze wchodzi w kolejny skok rozwojowy i dlatego marudzi?czytalas o skokach rozwojowych cos?
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
️I u nas spanie to takie ze zasnie i wybudza sie po chwili. Czasem znowu zsnie ale czesciej to oczy jak 5zl i sie kreci. Albo jak go moro stelepnie. W otulaczu za goraco zreszta srednio go chyba lubi. Dobrze ze w nocy lepiej mu idzie zasypianie. Ogolnie jak juz twardo zasnie to 2,5-3h spunia. Wczoraj sie dowiedzialam ze zeby miec duzo pokarmu tez trzeba jesc co 3h. U mnie to nie wychodzi i faktycznie jak mialam ciagle twarde piersi z pokarmu tak teraz miekkie ![]() Maly niespokojnie zasnal ale musze wstac cos zjesc. No i ciagle jestem nieogarnieta i w pizamie. ![]() Maz juz w pracy wiec nie ma kto podsunac pod nos to bym sie poobkładala jedzeniem z malym obok.
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo mamusie
![]() Żabcia - trzymaj się, nie zazdroszczę oczekiwania, ale jeszcze trochę i maleństwo będzie z Tobą. Jak Was czytam, to myślę, że mam złote dziecko. Wojtek je, spi, walnie kupkę, czasem pomarudzi, odłożony sam zasypia. Normalnie aniołek. Mam nadzieję, ze ten stan będzie trwał jak najdłużej. Miłego dnia Trzymajcie się ciepło.
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
także i Wojtus zaraz dozna przebudzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

TEN dzień: 09.08.2014
mialam fantastyczną ekipę lekarzy i położnych (jestem zszyta po hollywodzku jak tina turner
) pani anestezjolog to najwspanialsza kobieta pod sloncem. Dala mi ogromne wsparcie 
kup modyfikowane i dokarmiaj. Nie ma co głodzic dziecka
Położna niby twierdzi, że to normalne.. ale kurcza zaczynam się martwić bo dokuczliwe to jest ;/

️