|
|
#4531 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
![]()
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syna! dajcie mi syna! Kieran Tak mi sie to imie podoba!Wlasnie zjadlam z 6 kiwi, jedno za drugim
Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-03-06 o 23:28 |
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
To niesamowite, jaką oni (rodzice) miewają krótką pamięć. Nie pamiętają zupełnie, jakie emocje odczuwali, jaką nienawiść, gdy z kolei ich rodzice szydzili z nich albo ich bili. A potem serwują swoim dzieciom powtórkę z rozrywki.
Ja miałam to szczęście, ze moja mama miała doskonałą pamięć, z pietyzmem wręcz przechowywała złe wspomnienia związane ze swoją rodziną; nie przypominam sobie żadnych poważniejszych nieporozumień między nami, żadnego "obrażania się" ani kwestionowania moich osobistych wyborów. Zawsze uważała, że dziecko powinno mieć własne zdanie i nie powinno być tłamszone. Z ojcem było gorzej. Mam wrażenie, że uważał, że jego ojcowskim obowiązkiem jest trzymanie mnie i brata twardą ręką (co było dziwne, bo byliśmy naprawdę anielskimi dziećmi ).Miał czasem naprawdę dziwne jazdy (wylewał mi talerz rosołu na głowę, rzucał we mnie różnymi przedmiotami np. gumiakiem, niszczył mi przybory szkolne, tłukł się z moim bratem itp) ale nigdy nie odmawiał pieniędzy. Sama się dziwię, że był zdolny do takich głupot, bo obecnie jest jedną z najmniej intruzywnych osób jakie znam. I bardzo ofiarnie opiekował się mamą. Może na starość mu spadł poziom testosteronu?Wydaje mi się też, że ci czepliwi tatusiowie często mogą robić to z nudów. Mój był czepliwy do momentu, aż zaczął budować dom i to pochłonęło go bez reszty. Siedzenie w fotelu po pracy tylko wzmagało w nim agresję. Co prawda już kilka lat z nim nie mieszkam ale gdy go odwiedzam to nie robię tego z niechęcią. Bo się chłopak zmienił Na pocieszenie powiem Wam, co się kiedyś dowiedziałam na kursie akademickim "Rodzina i Osobowość". Otóż według jakiegoś tam podłużnego badania dziewczyny, które doświadczały ogólnie rzecz ujmując niemiłych bodźców ze strony ojców (przytyki, głupie żarty, kłótnie) i aktywnie na to reagowały lepiej radziły sobie potem w relacjach z mężczyznami (chodzi tu o relacje nie-intymne). Acha, no i badane rodziny były niepatologiczne, nie dochodziło tam do przemocy.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-03-07 o 00:09 Powód: dopisek mały |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb moja koszmarna siostro bosko wygladasz
![]() ------------------------------- A co do tematow ojcow i dziecinstwa.To nie raz dostawalem jak bylem maly po tylku kablem czy lapka na muchy doslownie czym popadnie za to ze np nieposprzatany pokoj,zle stopnie,nie pojscie na jakies lekcje.A i nawet kilkanascie razy zdarzylo mi sie ze ojciec tarmosil mnie za uszy.A wszystko to sie dzialo jak mamy nie bylo,wtedy.Pamietam tez jak kilka razy uderzyl mnie w twarz z plaskiego tak ze prawie nos mi zlamal za to zle sie odezwalem do siostry i poganialem go.Pamietam ze nieraz go straszylem Policja,sadem albo innym urzedem.Matka pewnie by sie spalila ze wstydu bo z pozoru dobry dom a w srodku horror,pozatym moja mama jest kuratorem sadowym Nienawid ziwilem swego ojca z calego serca i zastanawialem sie dlaczego mnie splodzil,ale teraz wiem ze na dobre to mi wyszlo bo nie skonczylem jak moi koledzy np:cpanie,chlanie,kradzie ze czy inne przestepstwa.Moj ojciec tez jest rasista,i pozatym nie cierpi gejow Mimo ze juz wiekowy facet jest i tyle zlego mi wyrzadzil.Kurcze i znow was zadreczam swymi opowiesciami dziwnej tresci To przez niego nabawilem sie nerwicy lekowej i ogolnie nerwicy.To przez niego nauczylem sie palic papierosy,pic alkohol,uciekac ze szkoly i kilka razy zazyc narkotyki.Tylko po to zeby pokazac swiatu ze jestem dorosly.A tak naprawde to bylem gófniarzem Majac druga szanse nie powtorzylbym tego Pozatym jak to mowi powiedzenie"jesli masz miekkie serce to musisz miec twarda pupe"ja niestety nie mam ani serca ani tylka Wiec kazdy mnie kopie lub manipuluje.Dobra dosc tych wywodow.
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4535 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Tezo
![]() Będą kciuki, Melk, z całego perfumiarskiego Wizażu ![]() Cytat:
Ale rówieśnicy też potrafią dowalić i sprawić, że pewność siebie kuleje, nawet jeśli rodzice nie wytykali rzeczywistych i urojonych wad wyglądu. Cytat:
![]() Ja fatalnie wspominam ośmieszanie przy rówieśnikach (np. za to, że coś się zrobiło źle) - też było to dokonywane w dobrej intencji, a jakże. O antydepresantach też myślę... Może pozwoliłby mi zebrać siły, żeby zacząć walczyć, bo jest coraz gorzej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcia są ciekawie zaaranżowane, figurę masz obłędną - tylko pozazdrościć! Cytat:
Daj znać, jak skończysz, bo ugrzęzłam w koszmarnym dole i kolejny raz zastanawiam się nad ciepnięciem tego wszystkiego w diabły. Dręczę się myślami, że zmarnowałam dziesięć lat na bzdury, zamiast zajmować się czymś pożytecznym
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-03-06 o 23:55 |
||||||
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toć ja czekam na kolejne rozdziały z niecierpliwością. Mogłabyś tak zostawić? Niezaspokojoną czytelniczkę ? No wiesz ! Pamiętaj, że obiecałaś mi wydanie autorskie z autografem - i ja na to liczę - SERIO. Jak będzie trzeba to ja na pieszo się do Ciebie doczłapię i skopię Ci klawiaturę ![]() Tak dla dopingu, żeby nie było
Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-03-06 o 23:59 |
|
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Fav, jeśli się nie poprawi, to dam w końcu za wygraną i założę po prostu kiedyś literacki blog
A w razie czego mogę Ci streścić dalszy ciąg, bo ja to mam we wcześniejszych wersjach, chociaż sporo teraz zmieniam, pisząc to na nowo.
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-03-07 o 01:57 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się, następnym razem się uda na pewno
Cytat:
Taka dawka całkowitej, bezwarunkowej akceptacji mojej osoby, poglądów i czynów fantastycznie wpływa na poczucie własnej wartości: wiedzieć "od zawsze", że jest się mądrą, dobrą, piękną osobą (w co moi Rodzice wierzyli i wierzą),a jednocześnie nie mieć od tego przewróconego w głowie to najpiękniejsza rzecz, jaką można wynieść z domu rodzinnego... Kończę zaraz przegląd forów i idę sprzątać na budowie- tata z TŻtem kładą tam właśnie parkiet, z dnia na dzień jest tam coraz piękniej (i coraz bliżej końca robót) Udanej soboty życzę! |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Kattarina
Mendosita ![]() Jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie ![]() Już mi lepiej i oczywiśćie następnym razem zdam Tak długo rozmyślałam o tym wszystkim ,że zapomniałam pojechać na Bieg Piastów ![]() Nic jutro jest drugi dzień zawodów i myślę,że dojadę,chyba. Sabb, ale ja się już spóźniłam,czy mogę poprosić o przesłanie sesji? Tezo, bardzo mi przykro, niestety również mam przykre doświadczenia z ojcem,ale raczej pisać o tym nie będę.Zbyt mocno boli. Pewne zachowania wynikały z ciężkiej choroby Ojca( Zanik Płata Czołowego).Był czas,że chodząc po ulicy,na której mieszka,nie wiedział gdzie jest.Już jest lepiej pamięć wróciła,ale o pewnych wydarzeniach się pamięta ![]() Tezo Ech jak bardzo Cię rozumiem Sabb Dlatego też nic nie pisałam.Wiele doświadczeń z życia nas łączy. Ale bardzo często myślę o TobieEdytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-03-07 o 11:39 Powód: literówka |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4542 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A dziecko za niecałe pół roku będzie pełnoletnie... I tak niedawno się bulwersowali, że ktoś tam bierze ślub kościelny chociaż ani on ani partnerka nie są wierzący - ot, żeby teściowej sprawić przyjemność... Że to świętokradztwo... A jak przychodzi co do czego to jak na załączonym obrazku ![]() Czasem myślę, że łatwiej by im było się pogodzić z sytuacją, gdybym pasowała do wpajanego im od zawsze stereotypu - że dobrzy ludzie chodzą do kościoła, a źli nie. Jakbym bezcześciła nagrobki, zabijała koty w ofierze szatanowi, ćpała, puszczała się - wpisywałabym sie w jakiś znajomy schemat. A ja nie chodzę do kościoła i jestem taka... jak wszyscy No i czuję też coś w rodzaju presji oczekiwań - że skoro w gruncie rzeczy nie jestem złym człowiekiem, to pewnie lada moment się nawrócę. A to nie następuje. Czasem nawet słyszę, że jeszcze zdarzy mi się coś takiego w życiu, że wrócę do boga (znaczy ciężka choroba, utrata kogoś bliskiego, coś w ten deseń ), czuję, że wręcz mi tego życzą, wolą mieć córkę wierzącą niż szczęśliwą ![]() Hej
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się łokrutnie, mam nadzieję, ze pomoże mi zacząć normalnie funkcjonować. |
|
|
|
|
#4545 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ooo, to super, musisz man potem zdać relację, wiem, że wiele, wiele osób zastanawia się czy taka wizyta ma w ogóle sens i przeważnie dochodzi do wniosku że na pewno nie i rezygnuje...myślę że to przez to że w Polsce nikt nie powie otwarcie- byłem u psychiatry i naprawdę mi pomógł
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma na co czekać i marnować sobie życie zagryzając się od środka i zadajc tysiące pytań,zatruwających życie. Moja kochana Mutti(od dziecka tak zwracam się do mamy)od ponad 5 lat przyjmuje anty... tak przeżyła mój rozwód,że nie dała rady,zachorowała na depresję i leki pozwalają mamie prawie normalnie funkcjonować ![]() Porada specjalisty i prawidłowe prowadzenie leczenia jest bezcenne Powodzenia Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-03-07 o 13:35 Powód: znowu literówka |
||
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Favkes - cieszę się, że podjęłaś decyzję, żeby sobie pomóc ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4548 |
|
BAN stały
|
Wracając jeszcze do tematu rodziców - słyszeliście o tym dokumencie Marcina Koszałki? (Powinnam raczej zapytać, czy znacie Koszałkę, bo kojarząc tego reżysera, trudno nie znać jego kontrowersyjnego debiutu.) Polecam obejrzeć.
__ Wygląda na to, że szykuje mi się spontaniczny wyjazd do Poznania we wtorek |
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku terapi jest trudno,ale po kilku dniach coraz lepiej i z każdym tygodniem życie nabiera innych kolorów. Żyję normalnie i niczego sobie nie załuję.W moim przypadku nawet "trochę" alkoholu mi nie szkodzi, tylko przytyłam 10kg. ale w większej mierze to tylko moja zasługa a leki dokończyły dzieło. Pozdrawiam wszystkie "antydepresantki" |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Favkes - 3mam kciuki!!
mam nadzieję, że pomoże ![]() Sabb, czy ja też mogę pooglądać zdjęcia? haa, biorę przykład z Princesski i też do książek spadam... A za mnie będziecie za 2 miesiące 3mam kciuki? ;>
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam od dzisiaj dostęp do mojego lapka
Mam dylemat i aż się boję pisać. Zastanawiam się nad wyjazdem do Londynu ![]() Mamy obawy, że jak mąż wróci w lipcu to może nie znaleźć tu pracy Niestety nie znam języka, mam tu stałą pracę, mieszkanie, samochód. Już sama nie wiem co robić. Nie bardzo chcę rozwiązywać umowę o pracę. Boję się, że jak to wszystko nie wypali, to zostaniemy oboje bez pracy. Normalnie osiwieję chyba
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam już dosyć życia na odległość. On zresztą też. Rozmowy telefoniczne nes zjedzą. Potrafi dzwonić nawet kilka razy dziennie na 2-3 minuty. Nie wspomnę o rozmowach wieczornych po kilkanaście minut. Tęsknimy ogromnie. Mam wrażenie, że zycie uciekana nam przez palce.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4556 | |||||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety, moje relacje z kobietami do teraz są kulawe, bo matce nie postawiłam się nigdy. Raz próbowałam chwycić ją za ręce, żeby powstrzymać i przez przypadek zadrapałam ją w okolicy nadgarstka, to potem chodziła wszystkim pokazywać, że ją biję. To, że ja sama jako dziecko kilkukrotnie lądowałam w szpitalu na pograniczu śmierci z pobicia, a za zakrwawienie dywanu po jej laniu dostawałam dodatkową porcję wcirów zupełnie nie miało znaczenia. Najbardziej zadziwiało mnie to, że potrafiła bić nawet wtedy, kiedy już byłam nieprzytomna. Przecież wtedy chyba powinna jej złość przejść, nie? ![]() Cytat:
Cytat:
Jest w albumie na moim profilu. Cytat:
Cytat:
![]() Za komplimenta dziękuję pięknie. Cytat:
Choć czytało się miło, ale jak na Kaya to za mało. Cytat:
- Jest w tobie dobro, na pewno się kiedyś nawrócisz. Kurczę, a co to za sposób myślenia?! Prawdę mówiąc załamuje mnie to przekonanie ludzi, że tylko ich wyananie ma monopol na dobro i rację i w ogóle na wszystko, co warte szacunku. Znam "dobrych Katolików", którzy szycą się tym, że ubliżają Świadkom Jehowy, albo nawet tym, że zrzucili takiego "kocia wiara' ze schodów. Brrr... ![]() Cytat:
Wstydliwe jest dopiero bycie tak zapóźnionym cywilizacyjnie, by uważać, że dbanie o swój umysł w podobny sposób jak o swoje ciało (czyli chodzenie "z nim" do lekarza) jest powodem do wstydu. Ja sama przyznawałam się, że byłam leczona klinicznie na depresję. I nie widzę w tym powodu do wstydu. Czasem jest tak, jak pisał Jerzyna (cytuję z pamięci, więc może być krzywo): "że dusza moja skrzywdziła ciało moje". Moja dusza ( w znaczeniu - umysł) wielką ma moc, ale ta moc czasem mnie niszczy. Niestety. Favkes, Feniksie nasz najdroższy - jesteś mądra i dzielna. Dasz radę. Cytat:
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To frustrujace, ale czyjegos sposobu myslenia nie przeskoczysz. Czesto tak sie zdarza, ze latwiej przekonac do czegos sasiada, nizli wlasnego rodzica- na szczescie, gdy wiezi sa silne, z czasem zwiekszaja sie szanse na dogadanie sie- takie prawdziwe, bez zewnetrznego zachowywania pozorow, podczas gdy poglady pozostaja takie same. Niestety czasami dzieje sie tez tak, ze zycie weryfikuje pewne kwestie, wzorce i przestajemy patrzec na rodzicow, jak na nieomylne istoty i sila ich autorytetu ulatnia sie, ja powietrze z przeklutego balonika..... To przykre i rozczarowujace, ale daje poczucie "uwolnienia sie". Nie chce tutaj bawic sie w pseudofilozofie, ale po przeczytania tego zdania: Cytat:
I jesli rzeczywiscie to maja na mysli, o to sie martwia- a nie tylko o zachowanie pozorow, (niewazne czy wierzysz, wazne ze uczestniczysz w zyciu wspolnoty), Twoja sila tkwi wlasnie w uczciwym, zgodnym z Twoim sumieniem zyciu- w koncu Twoi rodzice docenia to, jaka jestes Ksiadz, z ktorym przyjaznie sie od lat, gdy spotyka sie z takim problemem w rodzinie powtarza, ze nawet jesli nie wierzy sie w Boga, on wierzy w nas i widzi nasze uczynki- dlatego nie skupia sie na rytualach, a prawdzie w sercu. Jakkolwiek patetycznie to nie zabrzmialo- mysle, ze takie podejscie przynosi ukojenie wyznawcom religii, zaniepokojonym losem swoich niereligijnych bliskich... Nie lam sie Truskawko, imho, wazne bys sama dobrze czula sie ze swoim swiatopogladem Kagan- rozumiem doskonale Twoje rozterki, przezywalam podobne. Podjelam wowczas wazne decyzje kierujac sie.... sercem i nie zaluje. Zycze Wam duzo sily, odwagi i nieslabnacej milosci
|
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko jest, wiem od wujka. Ostatnio obcinają mu godziny, nie przydzielają pracy, z powodu tego, że jest imigrantem. Firma, w której pracuje, ma problemy ze zleceniami - bo nie jest "ichnia",(mimo, że wyrobili sobie opinię i renomę) Wiem, to cholernie rasistowskie, ale taki jest fakt. Anglicy strasznie się burzą, co niestety odbija się na przybyszach i zatrudnianiu ich. Wujek z dziewczyną mieli wracać za rok, ale wobec tego, co się tam dzieje od 2 miesięcy, wrócą chyba szybciej.
|
|
|
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla spokojnosci sumienia przeanalizuj takze najczarniejsze scenariusze, ale nie skupiaj sie na nich- z autopsji wiem, ze jesli wkladamy w cos serce i energie, rzadko bywa tak tragicznie, jak sobie wczesniej wyobrazalismy . Poza tym, sama wiesz, co dla Ciebie jest najwazniejsze- dlatego wierze, ze pamietajac o tym, podejmiesz decycje dajaca Wam szczescie ![]() Angielski jest relatywnie latwym jezykiem, wiec mysle, ze szybko go lykniesz- pod warunkiem, ze podejdziesz do tego na luzie. Natomiast jesli Twoj maz pracuje legalnie- nie ma mozliwosci by zostal zupelnie na lodzie Dlatego nie traccie nadziei- warto zlapac kazda wspolna chwile zycia, ktore nie przystanie ani nie zwolni, tylko dlatego, ze boimy sie przyszlosci |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

).Miał czasem naprawdę dziwne jazdy (wylewał mi talerz rosołu na głowę, rzucał we mnie różnymi przedmiotami np. gumiakiem, niszczył mi przybory szkolne, tłukł się z moim bratem itp) ale nigdy nie odmawiał pieniędzy. Sama się dziwię, że był zdolny do takich głupot, bo obecnie jest jedną z najmniej intruzywnych osób jakie znam. I bardzo ofiarnie opiekował się mamą. Może na starość mu spadł poziom testosteronu?
Nienawid ziwilem swego ojca z calego serca i zastanawialem sie dlaczego mnie splodzil,ale teraz wiem ze na dobre to mi wyszlo bo nie skonczylem jak moi koledzy np:cpanie,chlanie,kradzie ze czy inne przestepstwa.Moj ojciec tez jest rasista,i pozatym nie cierpi gejow
Majac druga szanse nie powtorzylbym tego
Wiec kazdy mnie kopie lub manipuluje.
Niestety oblałam

A dziecko za niecałe pół roku będzie pełnoletnie... I tak niedawno się bulwersowali, że ktoś tam bierze ślub kościelny chociaż ani on ani partnerka nie są wierzący - ot, żeby teściowej sprawić przyjemność... Że to świętokradztwo... A jak przychodzi co do czego to jak na załączonym obrazku