|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam
Weźcie..
Ja Wam się żale, że mam problem z wydawaniem, a raczej z checia wydania kasy.. wchodze a każda kusi jakimś super czymś
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam
Cytat:
super butki kochana Dagunia poniżej wklejam Melisski A co do kolekcji apartu to kochane moje zawsze jak obok wystawy przechodzę te je oglądam póki co noszę swoją z kuleczkami Swarovskiego, ale z niektórych kuleczek powypadały mi cyrkonie jestem mega zła Wklejane szpilki mnie zabiły, ja na All też mam dodane do obserwowanych koralowe butki
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia przytulam najmocniej, naprawdę doskonale Cię rozumiem. Kiedyś wydawałam kasę jak leci ( z resztą i do dziś mam zrywy) ale teraz najczęściej najchętniej nie wydawałabym a chciałabym mieć, ale jak to mówią nie da się i mieć pączka i zjeść pączka
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaaaaaaaaak i chyba poszalej. Zapachowo przynajmniej póki co.
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Te z dużą dziurą okropnie obcierają. Wszystkie dziewczyny co zamawiały narzekają. Kilka pisało że aż wyrzuciły bo nie da się w nich chodzić Te z małą dziurką są super ! Nawet aktualnie mam je na nogach Hehe dała się namówić
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie a'la meliski z ccc. Nie polecam w upały...
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee to juz Ci odpowiadam
nie musze isc do socjala zeby wiedziec ze nam sie nie nalezy niemamy dzieci ( i pewnie nigdy miec nie bedziemy jak tej kasy nigdy niebedzie chybaze obydwoje bedziemy miec jakas poprawe w pracy co do godzin ) no mniejsza o to wlazlam na strone i jak byk pisze ze jak sie ma full time prace to nie dostaniesz tego ( a my mamy full time ale flexi czyli czasem nam dadza 27 a czasem 33 a tz ma czasem 19 w tygodniu ) zreszta powtarzam po raz kolejny ze inaczej licza normalnych pracujacych singli czy zwiazanych a inaczej rodziny z dziecmi albo samotne matki z dziecmi chyba tyle ode mnie w tym temacie bo naprawde juz mi sie niechce o tym pisac po prostu mam nadzieje ze ten dooopek w pracy tz-a co daje godziny jednemu ponad 30 a drugiemu 20 pare i ta u mnie sie zmieni ( u mnie akurat jest szansa niedlugo ale o tym nie tu) sa ludzie u mnie w pracy co maja non stop po 36-38 godz w tyg albo i wiecej ale szefy sa takie ze ty musisz isc i sie prosic ze potrzebujesz wiecej godzin i co ? raz ci da 33 a potem po 29 albo 27 albo jak tz-owi jeszcez mniej ( wiadomo od wszystkiego odejmujemy przerwy 1godz i 15 min wiec te godziny sa troche inne no mniejsza o to ) naprawde laski nie chce mi sie juz o tych dodatkach itp gadac |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To przyprawia nieraz o depresję, jak się ogląda innych. Człowiek jest taki, że zawsze chce coś, czego nie ma, a mają inni.Myślę, że oszczędzanie daje więcej szczęścia niż zakupy, bo masz zabezpieczenie finansowe, jako takie. A buty Ci nie pomogą jak będziesz musiała zapłacić większy rachunek, np za gaz. Choć trochę przyjemności się należy. A, swoją drogą ja jestem taka, że nie chciałabym już mieć czegoś, co ma moja koleżanka ![]() Możesz, ładnie, podoba mi się ![]() Cytat:
Powiem Ci, że my ślub wzięliśmy właśnie ze względu na podatki. Tzn kochaliśmy się , chcieliśmy być razem ale ja za bardzo nie chciałam wychodzić za mąż w wieku 18lat No ale wyszło tak a nie inaczej i wzięliśmy też ślub, tylko cywilny, bez żadnych huków. Ot, podpisanie papierka i do domu.Irenka A Ty długo pracujesz? Jak nie pracujesz więcej niż 3dni w tygodniu to idź do socjala po tzw dockety. Jak jesteś w Irl i pracujesz tu dwa lata , nie pracujesz więcej niż 3dni to Ci się należy jakieś 120euro tygodniowo. Czasami jak będziesz pracowała np 4 dni to dadzą Ci mniej, ale jak ostatnio miałaś mało godzin i masz payeslipy to Ci powinni przyznać. Aha, i nie jest istotne czy part time czy full time. Łączę się w złości, bo ja mam zegarek z cyrkoniami swarovskiego, już raz wymieniałam, ale znów mi wypadło i jestem wściekła. Chyba pójdę go oddać.
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz w jakim wieku jestescie z tz-em ?my 32 i 38 widzisz ja pracuje w jednej firmie ponad 3 lata a tz niedlugo bedzie 2 lata ale .. ja mam zazwyczaj 5 dni ale czasem potrafili dranie dac 4-5 godzin rzadko mam 4 dni a moj ma czasem 2 ( ale to rzadko juz ) a czasem 3-5 dni ale godzin na dzien potrafiA dac malo i niestety moi szefowie dobrze sie znaja kiedy ktos moze isc po dodatki do socjala i co? i juz zaznaczyli kiedys ze zadnych papierow do socjala podpisywac nie beda ale dobra do rzeczy specjalnie daja wiecej niz 3 dni ale wlasnie mniej godzin bo wtedy sie te dodatki nie naleza u mnie sie to moze zmieni niedlugo bo laska co sie zajmuje tymi grafikami ... no troche jej nie bedzie i druga to bedzie robic ale u tz-a to niewiem zreszta odejdzie nam pare wydatkow wiesz my po burzliwych zwiazkach podatkow niby nam jakis kosmicznych nie zabieraja z wyplaty bo male wyplaty ( no ja Ci powiem ze w porownaniu z rokiem powiedzmy 2008 czy 2009 to mam czasem takie roznice w wyplacie ze prawie 1/3 wyplaty sprzed 3 lat gdzie mialam mniejsza stawke na godzine a to sporo ) wiec puki nam nie zabiaraja za duzo z wyplat na podatek to nie bede na sile ciagac chlopa do urzedu zeby slub wziasc wyslalam Ci pw |
|
|
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
To ja od Ciebie 10 lat młodsza, a tż starszy ode mnie dwa lata.
Tak, dokładnie wiedzą, kiedy można isć do socjala, ale to też są dranie, bo to nie idzie z ich kieszeni, tylko państwa. I zamiast pomagać ludziom, którzy naprawdę mogliby z tego skorzystać, to karmią pasożytów, którzy oszukują i dosłownie kradną. Albo zasiłki dla bezrobotnych, albo dla matek, albo child benefity albo inne dodatki. odpisałam na pw
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie sama widzisz jak jest
zmykam do jakiegos sklepu i apteki bo troche trzeba kupic ,... od jutra znow do pracy |
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cóż przyjdą -zobaczę najwyżej wystawię a nóż ktoś się skusi ja chciałam bardzo te z dużą dziurą bo bardziej mi się podobały Wróciłam ze spaceru na poczcie zapłaciłam 333 zł z hakiem na rachunki za Avon i telefon stacjonarny. 10 zł na 10 sztuk czosnku 1,49 zł tic tac pomarańczowe dla córy niecałe 6 zł na dwie paczki wiórek kokosowych w biedrze 1,49 zł śmieszny kubek z minką w pepco dla córy Chyba wsio
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, doradz mi
bo wiem, ze masz oba zapachy. Ktory ładniejszy: AoD le secret czy acqua di gioia? Tego pierwszego mam w domu próbke, a drugiego kiedys wachałam, spodobał mi się, ale co ide do perfumerii to stoi pusty tester.. a w douglasie to w ogóle nie maja testera :|
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z pracy
![]() mniam ![]() Cytat:
![]() śliczna Cytat:
![]() ja się wyspowiadam: - gazeta 2 zł (baty prosze) ![]() - 2 zł bilety - 1,5 spozywka do pracy aaa i + 11zł za kolczyki
|
||
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
wieki mnie tu nie było.... nie mam ostatnio natchnienia na komputer, poza tym tak mi net muli że mi się nawet włączać tego badziewia nie chce
u mnie oszczędzanie trwa i póki co tak na maksa ![]() chce w tym miesiącu dobić do kwoty 1200,- i jak moja ręka nie będzie się kleić do portfela to taki cel jest w zasięgu ręki teraz wydaje tylko na życie - czyli spożywka gotować za bardzo mi sie nie chce więc nie są to jakieś mega zakupy tylko same podstawowe rzeczy |
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
fifior
tesknilam a ja pol dnia sie niemoge wybrac do apteki i sklepu bo ciagle cos do zrobienia dopiero skonczylismy grac z moim w jakas gre i go ogralam w ta gre i naprawde sie juz zbieram do apteki i sklepu bo sama mam siebie dosc caly dzien taki rozlazly |
|
|
|
#4547 | |
|
Konto usunięte
|
proszę Cytat:
ja ciuchy sportowe buty nike 100.00 skarpetki nike 2x4,00 spodnie puma 50,00 koszulka puma 40.00
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28096885]
proszę [/QUOTE] tego mi było trzeba dzięki może się w końcu oduczę, bo to marnowanie kasy bez celu
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28089431]
whyyyyyyy? Już nie! Zgadnijcie skąd pisze ![]()
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetny buty ![]() Miałam dziś drugą wizytę u dentysty i znowu poszło 150zł.Jak dobrze pójdzie to za tydzień będzie trzecia i ostatnia z tym zębem (ok.200zł) no,ale podliczyłam ten miesiąc to przynajmniej na minusie nie powinnam wyjść
|
|
|
|
|
#4551 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Takiej znajomej Pani mąż umierał na raka, był po prostu już leżący i... nie dostał renty, a dostał informacje "zdolny do pracy"
|
|||||
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee dziękuję
![]() A ja byłam z mamą na wieczornym spacerze i zakupach i mama nabyła sobie pandorę na razie samą (taka branso to koszt 300 zł). teraz będzie dokupywać koraliki, więc czeka ją mnóstwo wydatków i nas też bo już sobie kazała na urodziny sprezentować ![]() Luzia kochana wiesz jak Acqua di gioia nie mam już od zimy, bo po połowie flaszki puściłam ją w świat, ale żałuję Acqua jest intensywniejsza i trwalsza, ale Le Secret jest niesamowity i urzekający mimo swojej nietrwałości. Jak Ci pomóc to nie wiem Nikki skąd piszesz? ![]() Aneszna gratuluję super zakupów ![]() Fifi trzymam kciuki za realizację planu miesiąca
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj:
- 2,50 woda - 13zł truskawki - 2,50 spaghetti winiary Dziewczyny, mam parcie na zakupy, już tak dawno sobie nic nie kupiłam!!! Chyba wezmę zaliczkę z pracy i sobie coś kupię Chciałabym ze dwie koszule z krótkim rękawem i marynarkę
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie wiem... ale wezme AoD Masz super mamę, taką na czasie ![]() a mnie boli brzuch od kilku dni
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już laptopa swojego acerka
tyle czekania tyle że było też wiele nieprzyjemności, gips na nodze brata, krwotok z nosa mamy... ogólnie przybita pogoda była...
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie nakręcajcie się, nie gadajcie o zakupach, tylko piszcie ile zaoszczędziłyście ![]() Ja dzisiaj 2,91 na benzynę do kosiarki i jeszcze olej, ale to nie wiem ile.
|
|
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno mają teraz obcinać stypendia socjalne i naukowe i mają zaostrzać warunki ubiegania się o nie Śmiechu warte... Ja tam się do żadnego nie kwalifikuję, ale jak ktoś nie ma dochodów, albo ma małe, no to nie wiem jak sobie ma poradzić ![]() Ale w sumie też słyszałam, że właśnie ludzie jadą do Irlandii, żeby żyć z tych wszystkich dotacji, że nie pracują, tylko żerują na tym Ale nie wiem ile w tym prawdy, ale pewnie i tacy się też znajdą Nie mówię oczywiście o Was |
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczna
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- czerwone ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Coffee miałam oszczędzać ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
dziewczyny, ale Wy dzisiaj kusicie ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- pomidory 2,25e pomarańcze 1,5kg 1,99e jabłka 1,79e sałata 0,49e jogurt naturalny 0,55e chleb 1,79e płatki kosmetyczne 0,79e kiełbasa 1,99e kiełbasa 2,99e gofry 0,89e ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- + paczka chusteczek higienicznych próbka szamponu próbka odzywki kolczyki kawa rozpuszczalna 3 kredki do oczu podkład (resztka) 7,06 euro 0,01 pens 10 tabletek do usuwania plam z ubrań |
||
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
- 11,67 zł za 3 opakowania szamponetki z Joanny (wiśniowa czerwień
|
|
#4560 |
|
Komplikatorka
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.