|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
tylko jak ja to teraz wyjaśnię jak nie mam jak pojechać do lbn
no nic zostanie tak jak jest... po prostu przy porodzie będą musieli jeszcze raz sprawdzić... ale jestem na 100 % pewna bo główkę mierzył itp i wszystko w dole i mówił że jest dobrze położony... w 32 mam wpisane podłużne główkowe na pewno by się nie przekręcił o 180 stopni... jak mnie Ci lekarze denerwują
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
No to powodzenia
![]() Cytat:
Szkoda, że płci nie znam![]() Niestety dopiero po niedzieli pójdę na jakieś zakupy bo na razie czekam na rodziców aż z urlopu wrócą-jutro, muszę coś upiec, ugotować a na grilla na sobotę przywiozą mi białą kiełbaskę taką typową Poznańską z dużą ilością majeranku Uwielbiam Przyjedzie do mnie ok 600km Oczywiście zamrożona i zabezpieczona![]() A do tego upiekę proziaki z masłem czosnkowym
|
|
#4533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie oni głowy mają ![]() Jagatka, teraz już tak będzie aż do porodu, tylko z czasem coraz mocniej Ja uwielbiam nagrywać małego jak mi brzuch przestawia. Od wczoraj wypycha sobie stópkę lub rączkę tak mocno mocno - na brzuchu widać taką gulkę wystającą
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Kiciu no na takich trafiamy "specjalistów"
Masakra...ale nie martw się, przed porodem i tak zawsze robią usg i wtedy określają ułożenie i tylko na tym bazują bo wbrew pozorom dzidzia może się przekręcić w ostatniej chwili, rzadko bo rzadko ale zawsze
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt że pomimo braku wizyt u mojego lekarza wiem jak łożysko serduszko i ile mniej więcej waży... położenie co ma być to będzie a ta pielęgniarka jakaś nie teges bo wiadomo że termin usg a termin OM to się nie pokrywa czasami... no i lekarz mnie pyta na kiedy mam termin bo nie spojrzał na usg ja mówię że 3go a ona że "ale tutaj jest 10ty wg usg" widać po prostu rzadko współpracuje w gabinecie usg
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia, co sie dziwic, ze mu dobrze w brzuszku.. U mamy najlepiej..
ciesze sie, ze zdrowy i mam nadzieje, ze wyjasnisz to ulozenie, bo jak zaczniejsz rodzic, to moga w szpitalu na to spojrzec i jeszcze niepotrzebnie Cie na cc wezma..Maciejka, do wizyty juz chwila moment.. Daj zaraz znac, co i jak.. Kamel, ja biore Metizol.. Niby w drugim trymestrze juz nie jest tak szkodliwy, jak w pierwszym i jest mniej toksyczny dla matki, niz ten co Ty bierzesz.. Ale z kolei te Twoje sa mniej niebezpieczne dla dziecka w I trym.. Ehh, my to sie mamy z ta tarczyca.. ![]() Ty juz kupujesz dla dzidzi ciuszki?.. Jenyyy.. Ja to sie boje jeszcze.. Nie mam kompletnie nic jeszcze... Jagacia, alez Ci zazdroszcze tych ruchow dzidzi!!.. To takie cudowne uczucie.. Ehhh.. Juz sie nie moge doczekac, az ja poczuje... ![]() Wik, przecudowna masz coreczke.. Ma.ko, kciuki za tsh.. ja tez nie lubie, jak ktos mnie maca po brzuchu.. Tylko tz na to pozwalam.. EhhhWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
ale się najadłam gotowanej kukurydzy mniam mniam ![]()
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na następnej wizycie mi się unormuje to tsh i mi zmniejszy znowu do pół tabl ![]() No jeszcze nic nie kupiłam, i nic nie chcę kupować bo mam strasznie dużo po synku białych i ecru takich na pierwsze miesiące. Ale body białe jakbym znalazła takie zapinane całe z boku na brzuszku aż do kroku na zatrzaski na wyprzedaży to kupię, a resztę to jak poznam płeć może, choć też się spieszyć nie będę. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Wczoraj byłam na rynku i nie kupiłam, teraz też bym zjadła ![]() Kupiłam wiśnie i zjadłam dużooo, mój M się dziwi, że jem takie kwaśne, kupiłam czereśni, śliwek, pomidorków ale już się pokończyło ![]() Trochę wiśni i czereśni zostawiłam na placek z owocami na wieczór i borówki z działeczki
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-07-17 o 14:28 |
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia to pewno pielęgniarka się walnęła
![]() Maciejka daj znać po wizycie trzymam kciuki ![]() A mam pytanie jeszcze o ten tacierzyński? Bo piszecie, że tydzień przed trzeba zgłaszać. Ale tydzień przed porodem czy jak? A co jeśli nie urodzę w terminie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że Ty urodzisz i dopiero wtedy tż zgłasza u siebie w pracy, że chce tacierzyński, wypisuje wniosek, oni składają go do zusu i dopiero za tydzień ma wolne ![]() Także warto, żeby tż sobie załatwił w pracy, że na ten tydzień zanim dostanie ten tacierzyński mógł sobie wziąć normalny urlop... |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mojego nie da rady tak z urlopem...już z problemami zamienił się z kolegą i przeniosł z września na pierwszą połowę listopada...więc albo utrafię z prodem, albo nie a tak to weźmie po porodzie 2 dni na urodzenie i poczeka na tacierzyński ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się, że sama sobie nie poradzę z kąpaniem na przykład... |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
my kombinujemy tak że TŻ bierze najpierw 2 dni okolicznościowego potem w zależności ile będę leżeć to tydzień urlopu od dnia mojego wypisu a potem jeszcze dwa tygodnie we wrześniu... teraz dwóch nie dostanie bo są urlopy wypoczynkowe a że on przeszedł na tą filię w kwietniu oni mieli już porezerwowane to musi czekać na koniec
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to na razie sporadycznie ![]() Meire jeszcze troszkę i Ty poczujesz ruchy, może wcześniej niz ja
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
Mój synek to w ogóle z tymi ruchami jest niezły
Ruchy zaczęły być wyczuwalne i widoczne w 16tc, 1 kwietnia ale to tak z grubej rury od razu, mocne, widoczne i cały dzień - tak zostało do dziś. Więc wcześniej mogły być takie delikatne, ale się ich kompletnie nie spodziewałam przed 20tc, więc myliłam z jelitami. W szpitalu wszyscy się mi na brzuch patrzyli, że jak to tak taka młoda ciąża, a mi brzuch rozwala na wszystkie strony No i mały rusza się kilkanaście godzin w ciągu doby, mało mam odpoczynku. Od kilku tygodni już nawet siedzieć normalnie nie mogę - tylko rozszerzone nogi, maksymalnie wyprostowane plecy i ręce na boki, bo inaczej się jaśnie hrabia denerwuje i mnie po nogach i rękach kopie i pod żebra włazi ![]() Ale uwielbiam to i będę za tym tęsknić
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
To musi być fajne uczucie
![]() Cytat:
![]() Wik fajna ta Twoja mała Śpi jak aniołek ![]() Aj Mako, zrób coś dla siebie, w końcu jesteś w ciąży Nie możesz się denerwować ciągłym głaskaniem ![]() Maciejka kciuki za wizytę ![]() Wcięło mi cytowania, więc nie wiem, co jeszcze chciałam napisać ![]() Mam jeszcze pytanko. Czy korzystała któraś z Was ze szkoły rodzenia? Warto iść czy nie?
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Nuno ja sie zapieralam jesli chodzi o szkole rodzenia ze nie bede chodzic, ale odkrylam u nas w miescie bezplatna
i stwierdzilam czemu nie, nic nie place to chociaz zobacze co i jak. Trzeba tylko u nich wypisac deklaracje wyboru poloznej, a ze ma dobre opinie to ostatnio zadzwonilam do babeczki i sie zapisalam.ae pierwsze spotkanie ma byc dla listopadowek dopiero pod koniec sierpnia, wrzesien, wiec pozno sie zacznie i nie wiem czy zdaze ja skonczyc haha ale tak jak mowie, nic nie ryzykuje. Jest 8 zajec raz w tyg po od 1 do 2 godz. Pierwsze chyba 4 dla samych kobitek do poludnia, a kolejne 4 tez jak ktos chce to dla mam i tatusiow. Beda tez oprowadzac po szpitalu na koniec itp. Jak cos to jest "Twoja polozna" na ul. OlsztynskiejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam łożysko z przodu i pewnie dlatego dopiero teraz coś wyczuwam. A z tego co piszesz Twój synuś silny już jest fajnie że dużo sie rusza bo mozesz być o niego spokojna ![]() Cytat:
![]() Ja tez się zastanawiam nas sr, ostatnio cos widziałam na stronie szpitala gdzie będę rodzić, ale muszę dopiero zadzwonić i dopytać czy bezpłatna i jak to wygląda
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak to jest z wyborem poloznej?.. Teraz trzeba samemu deklarowac?.. Bo przy Zuzi nikogo nie wybieralam i tylko raz, kilka dni po powrocie do domu ze szpitala byla u nas polozna w domu, zeby zobaczyc Mala..
A jak to teraz wyglada?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie macie żadnej położnej na oku z którą podpisujecie deklarację to przychodzi z automatu położna z przychodni w któej jest zapisane dziecko... np ja bym miała położną z innej przychodni niż ja chodzę bo pediatrę mam gdzie indziej niż ja swojego... ale one przychodzą tylko raz i to też bez wagi itp bo one z reguły mają jeszcze etat pielęgniarki w przychodni i dlatego w dupie mają patronaże.... ale 3 razy w ciągu roku macie prawo do zmiany położnej i właśnie wtedy podpisujecie z nią deklarację wyboru i przychodnia z której macie aktualną poożną jest informowana że ma nie przychodzić i przychodzi ta wybrana. Ja np właśnie wybrałam inną położną i dzięki temu teraz mam darmowe ktg spotkania przed porodowe ona przychodzi na patronaż 4-6 razy można np poprosić żeby przyszła wieczorem pokazać kąpiel. Zawsze ma wagę ze sobą itp także warto dowiedzieć się co oferuje dana położna bo nawet na nfz można dostać bardzo dużo... bo ja to wszystko co teraz mam to jest w ramach nfz
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- odzyskałam słuch w tym tyg tylko w poniedziałek nie robiłam żadnych badań ani nie byłam u lekarza a tak od wtorku do jutra non stop coś
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia no to dobrze, że z tym uchem Ci przeszło
bo wiem jakie to jest wkurzające ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia, to jak moja corka jest zapisana w innej przychodni, niz ja, to polozna przyjdzie z tej przychodni pediatrycznej??
Kurcze.. Musze sie dowiedziec wszystkiego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4556 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest tam jakiś limit miejsc? Nie mialaś problemu z zapisem?edit: Po tym co Kicia napisała to widzę, że położna ma znaczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak ją znalazłaś?Super, że ucho odetkane
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a te z przychodni z reguły mają wywalone na to że mają przyjść bo po co jak one mają inne rzeczy do roboty w przychodni. U mnie w mieście położna z którejś przychodni bała się dziewczynie ściągnąć szef po cc czaicie? jak pielęgniarka albo położna może się bać? ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Uwaga Bo powoli kończymy wątek to poszukuję zastępczyni do prowadzenia wątku jako że nie długo rodzę i może być tak że będę pisać z Wami tylko i wyłącznie z telefonu lub tableta a tam zmieniać cokolwiek w pierwszym poście to katorga a więc kto sie zgłasza?? Kwestia nr dwa: tytuł mója propozycja "Coraz więcej mam tu mamy na kolejne wciąż czekamy. Mamy po staraniach cz. IV" jak macie inne propozycje piszcie
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, jestem po wizycie, tak późno piszę, bo kolejno trzeba było rodziców i babcię odwiedzić... a więc wszystko jest ok
))))) jest dzidziuś ma 2,7cm ( 9t3d, a OM 9t6d - ale u mnie raczej nie zrówna się ten termin bo owu miałam 16-17 dc, a nie 14 ). serduszko pięknie pikało. Wyniki powiedział, że super, odchyleniami nie ma się co przejmować bo prawdopodobnie to lekkie przeziębienie sprawiło ich nieznaczne odchylenie. No i schudłam o 0,3 kg Kolejna wizyta za 3 tyg. Pytałam go o wyjazd nad morze i wręcz zalecał odpoczynek taki tylko, że nie zgadałam się z nim o tym dokładniejszym usg i teraz trochę zgupiałam, bo on mi mówił, że zgadamy się następnym razem, ale ja wtedy będę w 12t3d ...do kiedy to badanie można robić? powiedział, że jak coś to on mi pomierzy, bo przez # czuje się ze mną bardziej związany ...
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o nowy wątek, to ja się nie piszę, bp nie jestem tu na tyle regularnie
![]() A tytuł mi się podoba ![]() Przyszły moje getry, które zamóiłam na all. Fajne, ale z dziurką na kolanie ![]() w dupie, nastepnym razem doloze 15zł i kupie w sklepie ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- maciejka super, ze wszystko dobrze i dzidzia rośnie
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kicia, dziekuje za odpowiedz.. Co do nowego watku to tez sie nie pisze, bo ja do konca nie bede pewna tej ciazy.. zbyt wielki strach jest we mnie... Ale tytul bomba!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

wierzę że się boisz...
daj znać po wizycie 

ale się najadłam gotowanej kukurydzy
23.06.2011

zbyt wielki strach jest we mnie... Ale tytul bomba!!