|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Wkurzające i przykre, bo człowiek robi sobie nadzieję, że w końcu się udało a tu nic. Tez tak miała, na rozmowie peany, że jestem najlepsza i że za 3 dni mam rozmowę z prezesem, tylko zadzwonią ustalić dokładną godzinę bo na 100% mnie zatrudniają a potem co? Telefon milczy, nie odbierają go a po kilku dniach ponownie ogłoszenie na portalu na to stanowisko - smutne i dołujące mega.
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
On nie musi kojarzyć skoro zatrudnia ludzi. Ma inne zdolności, które dają mu pieniądze i to sie liczy bardziej.
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Z serii jak się przygotować do rozmowy o pracę: http://www.youtube.com/watch?v=j5Ftu3NbivE
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, moze to ja za dużo wymagam od ludzi?
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- mam takie samo zdanie ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Często ludzie przez lata prowadzą firmę tylko z pomocą rodziny (żony, dzieci, itd.) i kiedy chcą kogoś zatrudnić, to chyba nie mają obowiązku szukać w internecie informacji o certyfikatach ![]() Po co pracodawca ma szukać takich informacji, jeżeli może po prostu zapytać czy kandydat dogada się w danym języku i może to od razu sprawdzić? |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogłoszeniu, żeby śmieszniej było stoi jak byk "wykształcenie średnie"---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- No... ja dlatego też raczej się nie umówię na rozmowę. Byłam w 2010 i wiem, jaki to pracodawca i o co cho. W ogóle sam ton głosu mnie nieco irytował a te pytania w ogóle dziwne, jak odp że znam dobrze, to on niedowierzająco "taaak?"
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szakal napisała, ze ten Pan miał pewne wymagania jak widać, a skoro je mam, to uwazam, ze profesjonalnie by było gdyby wiedział jakie są poziomy...Facet jest chyba ciemny i tyle, dlatego nadal podtrzymuje, że to wstyd ![]() Bo gdyby to był jakis mały sklepik itp to byłabym w stanie zrozumieć ze osoba nie wiem co to B2,ale nie jakas firma fdzie ten jęztk obcy jest wymagany
Edytowane przez Princesska22 Czas edycji: 2013-03-16 o 05:52 |
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was opuszczam z tego grona, bo przestałam juz szukac pracy. Od sierpnia na bezrobociu, zalamka. Wracamy z mezem do Londynu, on jedzie za miesiac a ja jak zrobie prawo jazdy, wiec moze w czerwcu uda mi się dojechac. Obym tam pogodzila prace z dzieckiem, bo w Pl jest cholernie ciezko, a co dopiero tam nie majac znajomych.
|
#4572 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#4573 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Teraz faktycznie żałuję, że nie zrobiłam mgr, ale były ważniejsze rzeczy niż studia...
|
||
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, mogę się przyłączyć?
![]() Szukam pracy od miesiąca, niestety w poprzedniej firmie skonczyła mi się umowa i nie została przedłużona... Byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej z praktyką, ale niestety okazało się, że pięknie brzmiące stanowisko "konsultant/handlowiec" to zwykły akwizytor z wynagrodzeniem wyłącznie prowizyjnym... A ja mam rodzinę, dziecko, nie mogę sobie pozwolić na niepewne zarobki. |
|
|
|
#4575 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
Może warto pomyśleć o czymś własnym. Tym bardziej, że na start można otrzymać 20k bezzwrotnego dofinansowania. Przez ierwsza dwa lata ZUS jest symboliczy więc moim zdaniem warto spróbować.
|
|
|
|
#4577 |
|
Konto usunięte
|
może i warto, ale o czym? teraz jest taki czas, że ciężko się wstrzelić, a tak na prawdę 20 tysięcy to jest mało... ja mam odłożone więcej ale nie mam odwagi założyć czegoś, co może nie przynieść mi zysku i jeszcze na tym stracę. taką decyzję trzeba dobrze przemyśleć, bo założyć firmę to prościzna.
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o jednoosobową działalność gospodarczą to mój Tż jest takim właśnie przedsiębiorcą i jak patrzę na nasze rachunki, które trzeba zapłacić to mówię sobie "nigdy więcej". Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-03-16 o 15:04 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
dokładnie, potem trzeba to oddać...
http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,...html#BoxBizTxt - oto, dlaczego nikt nie dzwoni
|
|
|
|
#4580 |
|
BAN stały
|
Wchodzę dziś na info praca, a tam ogłoszenie do skoku, w którym byłam w czwartek na rozmowie, dalej jest . W czwartek było 57 CV, dziś już pisze,że 63 osoby wysłały CV. Jak przeprowadzali rozmowy w czwartek, to mogli ogłoszenie usunąć z portalu i wybrać osobę z tych co byli w czwartek na rozmowie. Ciekawe czy pozostałe CV nadesłane od czwartku będą czytać i z tych CV jeszcze zapraszać osoby na rozmowy.
Chyba, że już kogoś wybrali, jak zwykle nie mnie i w piątek do tej osoby dzwonili, a ogłoszenia z portalu nie usunęli . Też tak może być. Gdybam sobie tak dziś.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-16 o 15:16 |
|
|
|
#4581 |
|
Konto usunięte
|
czasem nie mozna usunac poki nie wygasnie umowa
|
|
|
|
#4582 |
|
BAN stały
|
Ale się wkurzyłam. Pożyczyłam torbę podróżną koleżance najlepszej znamy się od podstawówki, razem do podstawówki, liceum i studium chodziłyśmy. Dziś odnosi mi zniszczoną torbę trochę. Zasuwka u zamka ciut przygięta i w środku się jej poniszczyła. Pyta mi się, czy nie będę o to na nią zła. Co jej miałam odp. Przecież nie powiem jej tak jestem zła, odkup torbę. Sama się powinna domyśleć, co ma zrobić w takiej sytuacji.
A nie pytać się głupio, czy nie będę zła. Co z tego, że znamy się od 7 roku życia. Zniszczyła to zniszczyła. Torby nie kupowałam, ,mama za darmo ją z pokazu garczków przyniosła. Torba była mała i nie wiele do niej wejdzie. Ona jechała na 2 tyg do chłopaka i pewnie za dużo do niej nawkładała. Do niej naprawdę dużo nie wejdzie.A jeszcze jak byle jak powrzucała rzeczy do niej. Mi ta torba była potrzebna jak do koleżanek ze studiów jechałam, ciekawe w co się następnym razem zapakuje.Mojej mamie ręce opadły, jak zobaczyła jak teraz torba w środku wygląda. Wkurzyła się też nie samowicie. Moja mama mówi, że powinna odkupić. A wy jak myślicie ? Ja bym zniszczonej torby nie oddała komuś, tylko bym odkupiła. |
|
|
|
#4583 |
|
Kawaii strona mocy
|
Trzeba było powiedzieć wprost jak oddawała torbę, a nie, że powinna się domyśleć
Niektórym trzeba dawać jasne i proste komunikaty. Pytała czy byłaś zła, może to było proforma, ale należało odpowiedzieć od razu, że tak, jest w innym stanie niż jej pożyczyłaś i niech teraz się martwi co z tym fantem zrobić. To na serio takie trudne?
|
|
|
|
#4584 |
|
BAN stały
|
Ja bym nic zniszczonego nikomu nie oddała, tylko bym odkupiła daną rzecz i wtedy bym ją oddała. Znamy się z tą koleżanką już jakieś 22 lata , więc głupio mi było powiedzieć odkup. Razem w ławce całe życie siedziałyśmy, więc sama powinna wiedzieć, co ma zrobić w takiej sytuacji.
|
|
|
|
#4585 |
|
Kawaii strona mocy
|
Fakt, powinna wiedzieć jak się ma zachować, ale są ludzie i ludziska i jak nie wie, to trzeba jej przypomnieć na czym polega kultura
Ale teraz koniecznie się upomnij i zwróć jej uwagę.
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wieke jest "ladnie nazwanych" prac.. ostatnio myslalam że ze smiechu sie poplacze, poszukiwany był "Specjalista do spraw zapobiegania stratom".. czyli kto? ochroniarz w sklepie ![]() tusiamar, serio ja sie ciesze, choc wiem ze bedzie ciezko, zylo nam sie tam bardzo dobrze, ale jak bylismy sami.. teraz jest tam tesc ze swoją żoną, on podsunal pomysl zeby zamieszkac razem, ale ja sie nie godze na to :P mam dosc zycia znow z czyims rodzicem.. moge mieszkac obok, niedaleko, ale nie razem.Mam oczywiscie duzo obaw itd, ale no staram sie byc pozytywnej mysli. Niestety angielski mam tylko na poziomie b1/b2, a jak wczoraj patrzylam na mowe zalezona, strone bierna i cos tam jeszcze to stwierdzilam, ze wogole tego nie umiem szkoda, ze w naszych czasach nie zaczynalo sie nauki jezyka w podstawowce. Ja zaczynalam dopiero w LO i przerobilismy tylko 3 czasy myslalam ze na studiach bedzie lepiej a tam jak? test napisalam na grupe sredniozaawanasowana a zacznalismy lekcje od "I AM" ..
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz masz rozkiminy na forum i piszesz o oburzeniu Twojej mamy. Takie sprawy załatwia się od razu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Wam minęła sobota?
Ja w końcu zrobiłam, to co odkładałam od jakiegoś czasu ![]() W ogóle się zdenerwowałam, własnie w tv pokazywali wywiad z kimś z rządu (w sprawie bezrobocia i UP, oczywiście wg nich osoby długotrwale bezrobotne nie pracują, bo nie chcą, przez co UP nie powinno sponsorować im ubezpieczenia!) |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
refleksyjnie, z kubkiem herbaty pod kocem. Dowiedziałam się, że opiekun prawny mojego ucznia powiesił się, bo stracił pracę. Chłopak nie ma matki a ojciec wyjechał za praca za granicę. Najgorsze że podobnych przypadków jest mnóstwo.
Poza tym czuję się wypalona szukaniem pracy. Nie robię tego tak intensywnie jak większość z was bo narazie jakieś tam zajęcie mam, ale na myśl o kończącej się umowie robi mi się słabo. Już nie mam siły aplikować na jakiegokolwiek specjalistę, harować jak wół i być jeszcze poniżaną - praca w poprzednim obozie pracy wykształciła we mnie lęk przed korporacjami, dużymi firmami i ambitnym, samodzielnym stanowiskiem. Wcześniej tego nie miałam. Obecnie szczytem moich marzeń byłaby - jeśli nie praca w zawodzie - to jakaś np. recepcja w hotelu. Przychodzę na 12h i muszę wykonywać w kółko te same czynności. Idę do domu i mam wszystko w nosie. Praca zupełnie niekreatywna, bierna, monotonna. wypełniam sobie właśnie kwestionariusz. Jak ładnie ująć, że dopuszczam możliwość przeprowadzki bliżej miejsca pracy? Muszę to wcisnąć gdzieś obok rubryki z adresem bo nie ma żadnego miejsca na "uwagi dodatkowe" ani nic w tym stylu.
|
|
#4590 | |||
|
Konto usunięte
|
ja właśnie wróciłam w urodzinowego spotkanka i dostalam od przyjaciółki prezent
pamiętała pomimo tego, że nie robiłam nic w tym roku...---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” 

Teraz faktycznie żałuję, że nie zrobiłam mgr, ale były ważniejsze rzeczy niż studia...

Chyba, że już kogoś wybrali, jak zwykle nie mnie i w piątek do tej osoby dzwonili, a ogłoszenia z portalu nie usunęli . Też tak może być. Gdybam sobie tak dziś.
A nie pytać się głupio, czy nie będę zła. Co z tego, że znamy się od 7 roku życia. Zniszczyła to zniszczyła. Torby nie kupowałam, ,mama za darmo ją z pokazu garczków przyniosła. Torba była mała i nie wiele do niej wejdzie. Ona jechała na 2 tyg do chłopaka i pewnie za dużo do niej nawkładała. Do niej naprawdę dużo nie wejdzie.A jeszcze jak byle jak powrzucała rzeczy do niej. Mi ta torba była potrzebna jak do koleżanek ze studiów jechałam, ciekawe w co się następnym razem zapakuje.