|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
A tak serio to korci mnie strasznie 8 poziom i chce.chociaż spróbować. Myślałam nad szamponetka ale boje się ciemnego szarego mopa :d |
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Oj niezbyt fajne Kylie, Fajne chyba tylko przy sylikonach by to bylo
Dziewczyny, no i Bunny widzialam farby Garniera, jakies czerwone odcienie, a na boku pudelka byly zdjecia ze na ciemnych wlosach wychodza ciemnoczerwone. Jest taka szansa??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
witam
podglądam wątek od jakiegoś czasu albowiem znów zachorowałam na jasny blond z 10 lat temu namiętnie farbowałam garnier nutrisse 101, niestety wycofali ten kolorek i mam zagwozdkę co począć ![]() po tamtym czasie były czarne, dramat z powrotem do blondu, znowu czarne potem henna potem rude i tym sposobem powracam do blondu jestem po dwóch zabiegach rozjaśniających - najpierw hm kompres? rozjaśniający pt. odżywka plus 1/3 mniej więcej rozjaśniacza joanny do całych włosów, wyszła piękna jaaaasna marchewka. tydzień później garnier color sensation 113 również z odżywką, mniej więcej 1:1, bo panicznie boję się spalić włosy ![]() i teraz mam w posiadaniu garnier color naturals 113 i 102. i nie wiem co i jak żeby dojść do w miarę równomiernego kolorku i minimalnie zniszczyć końce (góra wyszła jak dla mnie bez szwanku, ale końcówki - wiadomo. myślę, że one jeszcze pamiętają hennę, wiem że trzeba ściąć, ale powoli..) waham się czy zmieszać obie farby, czy dokładać odżywki, czy nakładać od razu na całość czy omijać odrosty (naturalnych mam 5 mm, dalej ciut jaśniejsze od reszty i rozjaśnianofarbowana mieszanka do końca.. przy czym końcówki jaśniejsze - wynik luocolor z 7,5% wodą kiedy jeszcze robiłam rudość..) na blogu blondbunny poczytałam poczytałam i rezygnuję z nakładania oleju przed akcją choć wydaje mi się, że stanowi włosów pomogło, nie wiem jak z kolorem..będę wdzięczna za każdą poradę załączam aktualny stan owłosienia
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zrobila kapiel i potem farbe na cale kladla jak chcesz czerwone.
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam niedoczynność tarczycy.Byłam u dermatologa to przypisał mi wcierkę za 5 zł która dała efekt zerowy Chyba złapałam doła![]() Bunny dobrze że nie obcięłaś włosów do ramion bo na pewno byś żałowała Czeko i Kylie nie przyciemniajcie.Wy macie takie piękne włosy ![]() Co do tej maski z filtrami sun defense czy jakoś tak to miałam ją wziąć ale skoro Bunny napisała że tylko nabłyszcza i chroni a nie jest maską to chyba sobie ją daruje
Edytowane przez Eveline1000 Czas edycji: 2014-05-21 o 12:55 |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki bunny
Az tak mi nie zalezy zeby robic kapiel, ale taka czerwona czern by mi wyszla? jak wejde na kompa to pokaze co mi sie podoba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka filozofia to nie jest, a dermatolodzy życzą sobie kupę kasy. Powiększanie ust i wypełnianie zmarszczek to już wyższa szkoła jazdy.No, ale ja to ja,nie boję się takich rzeczy, to nie operacja. nie namawiam tylko mówię, że jest alternatywa ![]() A nie myślałaś o ampułkach z placentą Mil Mil? One mają naturalne hormony, u mnie efektów wielkich nie dały, ale mi włosy praktycznie nie wypadają Liczyłam na większy przyrost, ale mojemu chłopu się lekko zagęściły włosy przy czole Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-21 o 13:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do koloru to jestem zadowolona, jest jaśniej niż kolestonem 12/89 ![]() Truskawkowa ogólnie jestem zadowolona z tego, że włosy mi się szybko rozjaśniają i łapią "każdy" kolor, ale coś za coś, są cienkie z natury
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba żadna z nas nie jest w 100% zadowolona ze swoich włosowych predyspozycji
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie trzymają ciemne kolory (długo), ale ciężko się rozjaśniają.
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
To prawda
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieszać te farby możesz, ale osobiście bardziej bym dowaliła 111 (z mojego doświadczenia, bo dopiero ta farba dała mi już prawdziwy blond a nie rudoblond) Końce moga wyjść dziwnie, ale myślę, że ciężko będzie Ci to wszystko wyrówać na jeden kolor. Końce będą cały czas jasniejsze i bardziej żółte, systematyczne podcinanie chyba bedzie niezbęde Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-21 o 13:46 |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zastanawiamy się z tż nad wakacjami, za miesiąc, będziemy last minute kupować, biorę pod uwagę Tunezję (Egipt nie bo nie można na miasto wyjść samemu co dopiero blondynce ), greckie wyspy, Bułgarię...coś polecicie? albo jakieś inne w miarę cenowo miejsce? będziemy kupować wycieczkę z biura bo nie mam weny na planowanie planowana jak będzie więcej kasy to Portugalia moja miłość
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=truskawkowawiosna;4 6552144]Absolutnie nie będę namawiać do samowolki, ale ja bym sobie kupiła sama ampułki (nie są takie drogie), strzykawki (specjalne do mezo, cieżko sobie zrobić krzywdę) i poprosiłabym kogoś o pomoc. Widziałam jak się robi mezo, kobieta sobie sama nakłuwała twarz i uda, nakłuwać sobie głowę byłoby trudniej
Wielka filozofia to nie jest, a dermatolodzy życzą sobie kupę kasy. Powiększanie ust i wypełnianie zmarszczek to już wyższa szkoła jazdy.No, ale ja to ja,nie boję się takich rzeczy, to nie operacja. nie namawiam tylko mówię, że jest alternatywa ![]() A nie myślałaś o ampułkach z placentą Mil Mil? One mają naturalne hormony, u mnie efektów wielkich nie dały, ale mi włosy praktycznie nie wypadają Liczyłam na większy przyrost, ale mojemu chłopu się lekko zagęściły włosy przy czole[/QUOTE Ja nie jestem taka odważna żeby poddać się samemu takiemu zabiegowi A co to za ampułki Mil Mil? Nie słyszałam o nich.Jaka cena i gdzie mogę je dostać?
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Upolowałam Cv12,do tego jedwab Green Pharmacy i jeszcze tam jakies pierdółki. U fryzjera też juz byłam i powiem Wam,że żałuje...żałuję,że nie ścięłam wiecej
![]() Bo teraz chciałam,żeby na prosto mi podcięła,ale żeby zrównać wszystkie włosy to musiałaby mi ściać jakieś 10 może nawet 13 cm,wiec w pierwszej chwili spanikowałam i powiedziałam,że stopniowa i narazie tylko5 cm poleciało ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Umyłam włosy Seri miodową przygotowując się na sobotnie farbowanie ![]() mam nadzieje,że to zmniejszy ewentualne przykre siedzenie z farba na głowie
|
|
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski ja robiłam tą szamponetką Aromatyczne Cappucino z Joaśki i miałam po nim takie włosy:
zapuszczanie włosków skrzypowita od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2014-05-21 o 18:47 |
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dzisiaj naturalnY blond szamponetki. Oj cykam sie :d
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie cappuccino wygladalo tak..
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buhehehe a idz ty ![]() Aaaa tu fajnie wyglada ![]() Coś czuje ze po tym naturalnym blondzie to na moich włosach sladu nie bedzie
|
|
|
|
|
#4584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam w hurtowni fryzjerskiej za niecałe 28zł, wyglądają tak http://allegro.pl/placenta-mil-mil-a...177106734.html Używałam jednej ok 3 razy Jak wrzucisz w google frazę "placenta mil mil blog" wyskoczy sporo opinii ![]() Cytat:
Pokaż się kiedyś po cięciu, dawno nie widziałam fotek![]() Cytat:
Ty cokolwiek nałożysz na głowę, wygląda wspaniale, nigdy nienaturalnie, zazdrość
|
|||
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkurzają mnie moje włosy przy grzywce,bo sterczą mi na wszystkie strony i tak się jakoś zatrzymały i nie chcą rosnac i jak wiatr wieje wyglądam jak pawian
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bylabym zadowolona gdyby moje wypadanie włosów zmniejszyło się choć trochę![]() Dziewczyny czy używała może któraś z was tej maski?Jak składowo?dobra jest? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...py.html&next=1
Edytowane przez Eveline1000 Czas edycji: 2014-05-21 o 20:32 |
|
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
ok dziewczyny bardzo proszę o szybką poradę bo będę zaraz nakładać farbę..mieszam garnier color naturals 113 i 102. czy jak nakładam sama od tyłu głowy to lepiej najpierw rozrobić pół nałożyć i potem dorabiać drugie pół? coby się farba nie utleniła w misce?
![]()
|
|
|
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zużywam nielubiane kosmetyki, może dlatego. Żal mi brać się za te fajniejsze![]() Cytat:
Mam tę maskę, sama ją zgłaszałam. Niestety dla mnie to straszny średniak. Nie robi za wiele z włosami, skład spoko, działanie niezbyt. O wieeele lepszy jest kokosowy Alberto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html Nie ma w składzie alkoholu, ktoś się chyba machnął. Świetny za to jest maska Stapiz HA, który skład ma beznadziejny, za to działanie super, aż zal mi używać ![]() Przy blondach lepiej rozrabiać na raty, chyba, że się robi same odrosty i ma się naprawdę wprawę Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-21 o 21:50 |
||
|
|
|
#4589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie wlasnie strasznie wtedy ten odcień podobał był na maxa naturalny i chłodny ale po 3-4 myciach juz nie bylo po nim ani śladu ![]() no z tym naturalnym może być ciężko.... pewnie nie zauważysz różnicy. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
ja za to Tobie zawsze zazdrościłam tych długich zadbanych pieknych blond włosów
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz też wszystko wykańczam i musze sie pochwalić,że z odzywek została mi już tylko resztka Stapiza Acid i teraz zaczełam przygode z Timotei Drogocenne Olejki Gorzej z maskami mi idzie ale już zuzyłam Chantala wiec jest dobrze. Szampony juz mam tylko 3 na stanie (Natuir Vital,Joanne naturie i srebrny szampon z Rossmanna). A Ty mnie tu kusisz maską Stapiza,tym bradziej,że ja lubie ich kosmetyki i ich maski (z jedwabiem i pestami słonecznika czy cos takiego) bardzo dobrze mi słuzyła jak miałam mega zniszczone włosy,nie wiem jak teraz by sie spisywała,ale jak gdzieś na nią trafie to ją kupie ![]() Możesz coś wiecej na temat działania tej maski napisac? ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

- chybaby kupil mi jasna blond peruke i przy sobie kazal nosic 
widzialam farby Garniera, jakies czerwone odcienie, a na boku pudelka byly zdjecia ze na ciemnych wlosach wychodza ciemnoczerwone. Jest taka szansa??
jestem po dwóch zabiegach rozjaśniających - najpierw hm kompres? rozjaśniający pt. odżywka plus 1/3 mniej więcej rozjaśniacza joanny do całych włosów, wyszła piękna jaaaasna marchewka. tydzień później garnier color sensation 113 również z odżywką, mniej więcej 1:1, bo panicznie boję się spalić włosy