|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak schudnąć?
No to powstrzyma chęci promocyjne i poczekam Kochana Switezianko tak jak radzisz to okresu poswiatecznego.
Ale i tak mnie nie ominął wydatek syn dzisiaj jedzie kupić adidasy,wiec sobie mozecie wyobrazić ![]() ![]() Taka taka ale Ty masz silną wolę Jak sie chudnie w madry sposób to potem efekty sa na dlugie lata.Bravo. ![]() Switezianko .......jakie wypryski ,od razu pobieglam do lustra ale jeszcze nic nie mam. ![]() Za krótko biore,a jak mi na święta wyskocza
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
nie dane mi chyba z wami pogadać, nie wiem czy to wizaz, czy mój komputer, a może głos z góry : proszę nie plotkować tylko do roboty
tak czy owak, uciekam pracować i przepraszam Was za te duble całuski |
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
pzrecież wiem, że żartowałaś - zreszta ja tylko czytałam o ewentualnych skutkach ubocznych, ale pomomo owych - tez dzis nabęde droga kupna oczywiście - Omega 3 i inne paskudztwa - jakie mi polecicie. Nikus Kochana - ja wstrzymuje sie z zakupami do czasu minięcia gorączki światecznej. Wczoraj widziałam jak Babeczki rzucały sie na wszelkiego rodzaju butki i odziez, a dotarłąm do światyni rozkoszy zakupowych pzred jej zamknięciem - w takim razie co tam sie dizeje w godzinach otwarcia. Leweczku Kochany, a jednak moje pzrepowiednie sprawdziły sie i skakałas w jednym czerwonym buciku. To dopiero chłopy miały widok, nie zebrał sie tłum, aby Ci ten bucik poprawić na ślicznej nóżce? Marusiu, gzdie jesteś? Taka Taka Kochana, może jednak nie sluchaj tego głosu z gory i poplotuj z nami jeszcze troszkę! |
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stopień świecenia zależy od: bazy pod makijaż- powinna być lekka, beztłuszczowa. Wiele jest takich na rynku, nawet Avon ma niezłą.... Ja jednak ostatnio miałam duzo przesuszonych miejsc na twarzy więc używam kremów przeróżnych, wcale nie matujących a przeciwzmarszczkowych i jest dobrze Jest taka BAZA POD MAKIJAŻ SEPHORY, ona powoduje, że makijaż utrzymuje się wiele godzin, wygładza fajnie twarz. Kosztuje ok.42 zł. ale starcza na bardzo długo, bo wystarczy kropelka na nos, czoło i policzki. Efekt moim zdaniem widoczny kolejny i chyba najważniejszy krok to FLIUD- jeśli jest porządny to matuje na długo, a nawet jak się zacznie błyszczeć to zupełnie inaczej. Fliud to już bezwzględnie musi być do CERY MIESZANEJ. Inaczej klapa Ja do poprawek używam pudru w kompakcie- taki sprasowany, można go używać na mokro i sucho. Ja zawsze na sucho. Kolor musi być idealny jak fliud, bo jak będzie ciemniejszy to zrobi plamy. A Świtezianka wspominała o transparentnym Vipery, to też jest jakieś wyjście tyle tylko, że on sypki więc jak się poprawiać w ciągu dnia- pędzel i puderniczka-raczej kiepsko to widzę
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
puder Vipery do poprawiania makijazu w ciągu dnia - nie jest taki zły. ja to czynię za pomoca puszka i jest ok. Odrobinke wysypuje pzrez dziureczki (z ktorych do końca nie odklejam tasmy zabezpieczającej) odrobinkę pudru do wnętrza odwroconego opkaowania wierzchniego, dotykam puszkiem, a paotem na buzię. Pedzlem nie umiem sie malować , ale pzreciez każda z nas ma swoje tajniki i techniki makijażu.Lewek Kochana, a Ty jak się malujesz? |
|
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najpierw skusiła pięknym slońcem i bursztynami i jak prawie bilet kupilam to zniknęla.I jak tu sie z Marusia umowić ![]()
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może sama go zakupię
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikus Kochana,
to jedziemy razem, ja tez marze o relaksie przy szumie morskich fal , uwielbiam to i tylko nasz Bałtyk tak brzmi, a ten piaseczek na Pólwyspie Helskim skrzypiący pod stopami, ale się rozmarzyąłm.............. .................. Dorinko Kochana, ten puder Vipery ma troszkę złotych drobinek, ale po nałożeniu na twarz praktycznie nie są widoczne - jak dla mnie jest świetny, ale może pzry kolejnej bytności w Sephorze, wybróbuje ten polecony pzrez Ciebie. Kochana Moja, a co stosujesz w celu zniwelowania wydzielania sebum w partiach tłustych, ja czasem najprosztsza metoa pzryciskam chusteczkę higieniczną |
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
I cóż, zostałam sama.....
Gdzie jesteście Piekne???????? |
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Opuściłyście mnie - Nikogo nie ma
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie latałam, to tu to tam, bo też nikogo nie było...
![]() Coś mi się wydaje Świtezianko, że najlepszym specyfikiem dla nas na urodę i skórę byłby ten Oli-Femin o którym wspominała Dorota-Coco na innym wątku. Wprawdzie kosztuje ok.50 zł, ale ma wszystko... |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko dzięki wielke za wypowiedź w tej trudnej sprawie. Kremy też używam głównie przeciwzmarszczkowe - a konkretnie drugie opakowanie olay total effects - całkiem fajny. Co do fluidu, to ostatnio kupiłam jakiś max factor chyba....
nawet nie pamietam, używam czasami - ale gęba mi sie po nim świeci i tak. Noszę przy sobei też coś w kamieniu, ale też rzadko używam, po prostu zapominam. Co do malowania sie, to jakiś cień na oko kładę, albo krędkę, zresztą ja mam opadającą powiekę to i tak mało widać No i jakiś tusz na rzęsy. I wsio.Generalnie mam tak, że wolę zainwestować w kosmetyki pielęgnacyjne niż w kolorowe. |
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A malujesz się tak samo jak my (ja np. też tylko fluid, puder brązujący, puder rozświetlający na kości, tusz i błyszczyk. Nawet cienie i inne kreski mam rzadko)Zgadzam się Lewku, że Olay total effects jest niezły, w ogole odpowiadają mi kremy i serum tej firmy, zwłaszcza na Allegro za niższą cenę ![]() TYlko zwróc uwagę jakiego fluidu używasz, to istotne NIE MOŻE BYĆ NAWILŻAJĄCY, TYLKO MATUJĄCY. Firma mniej istotna
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
No bo Wy tu takimi nazwami, produktami i fachowymi poradami rzucacie że poczułam się całkiem zieloniutka w tym temacie
Tym bardziej, że rzadko siedzę w kosmetykach. Czasami przelecę się tylko po KWC.
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja już się z Wami pożegnam, wieczorkiem moze zajrzę, bo zrywam siez pracy i lecę do siostry omawiać strategie firmy. Miłego popołudnia!
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
A cała reszta co tak w odwodzie? Co się nie odzywacie???
Widzę, że Nika przybyła |
|
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje,
ja jak na stara pudernice przystało mocno podkreślam oko - czyli cien, kreska i tusz do rzęs. Dorinko Kochana, ten Oli Femin brzmi zachęcająco, ale troche kosztuje, jak jest tego ilośc Kochana i jak na długo wystarczy, czy nie wiesz? I znow Nikogo nie ma |
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast kresek wychodzą mi fantazyjne szlaczki A w temacie zapisywania to zapisuję się również do klubu posiadaczek cery mieszanej. Z tym, że z ogromną tendencją do przesuszania koszmar jakiś, na nosie i czole amm skórę jednocześnie tłustą i przesuszoną, masakra szczególnie zimą.
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorinko,dobrze że wyszukujesz inne preparaty.Ja probuje omega 3 a Wy wypróbujcie co innego bedziemy sie konsultowaly i wymienialy doświadczeniami. ![]() Mam nadzieję,że nie padniemy
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Switezianko, ale na Hel to ode mnie daleko bliżej na Mierzeję, jeżeli już musisz mieć wodę z dwóch stron
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Marusiu Kochana,
z największa pzryjemnościa będe Twoja nauczycielka w robieniu kresek na gornej powiece , robie to eye linerem i ponoc niezle mi to wychodzi, taka kreska "podnosze sobie oko". Kochana Moja, jak tylko pojawię sie w Twoich przcecudownych okolicach, to natychmiast przyciągne Cie do siebie i będziemy razem spacerowaly wśród szumiących fal - marzenie ![]() Nikus Kochana, alez Cie przestraszyłam tym makijażem, ale cóż ja uwielbiam miec podkreslone oko i do mnie to pasuje. |
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie kreski, ja także jestem początkująca. Właśnie ostatnio zakupiłam specjalną kredkę w Sehora za 13 zł. Przyjaciółka twierdzi, że jest super zwłaszcza dla niewprawionych, więc w weekend będę się szkolić
Zwłaszcza, że spotykamy się u nas w domu z przyjaciółką i jej Tżem. Będzie szkolenie z malowania, jedzenia i picia % zwłaszcza |
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o o to,ze podobnie sie malujemy.Podobnie bo ja teraz nie używam czarnej kredki tylko brązową albo grafitową.Oj Ty łobuziaku ![]() To taki figielek z Twojej strony,ze niby taka bojaźliwa jestem
|
|
#4615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana Marusiu przeciez wiemy,że to Twoja prywatna
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorinko,poprosimy potem o zdjecia po szkoleniu malowania kredką,zwłasza,że Bardzo jestem ciekawa efektów
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikus Kochana,
ja do kresek uzywam brązowego eye linera zakończonego zaostrzonym patyczkiem z gabeczki, piórkiem za nic nie umiem i wychodzą mi szlaczki jak Marze Naszej Kochanej. Cienie też używam obowiązkowo brązowe, pod łukiem brwiowym delikatnie rozjasniam białym delikatnym cieniem Sephory - polecam dobrze sie tzryma, nie osypuje i nie kruszy. Mam zamiar po Świetach nabyc tez ciemniejszy kolor. Ciesze sie niezmiernie Kochana Przyjaciólko, ż emalujemy sie podobnie Marusiu Kochana, zdradx tajemniecę, gdzie w tych pieknych okolicach jest pusta plaża, to natychmiast wykupuje miejsca, bowiem ja uwielbiam odpoczynek kameralny, bez dzikich tlumów rzucającyh się w szale po plazy i do wody, wrzeszczących bachorow i zapijaczonych lekko pzredstawicieli gatunku turystów. Dorinko Kochana, oczywiście poprosze Cie o podanie nazwy tej kredki , jesli możesz oczywiście Kochanie.osobiście nie uzywam kredek w celu wykonania kreski, bowiem wszystko mi sie rozmazuje i odbija na gornej powiece (stosuje krem na dzien - pod oczy i na powieki) - wole więc eye liner i cienie. U mnie brązy wyglądaja dobrze, bowiem podkreslaja kolor oczu - ktore kiedys były fiołkowo-niebieskie, teraz - niestety sterane zyciem sa niebiesko-szare. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

, ale pzreciez każda z nas ma swoje tajniki i techniki makijażu.

No i jakiś tusz na rzęsy. I wsio.
Tym bardziej, że rzadko siedzę w kosmetykach. Czasami przelecę się tylko po KWC.