jak schudnąć? - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-30, 11:37   #4591
nika672
Zadomowienie

Dot.: jak schudnąć?

No to powstrzyma chęci promocyjne i poczekam Kochana Switezianko tak jak radzisz to okresu poswiatecznego.
Ale i tak mnie nie ominął wydatek syn dzisiaj jedzie kupić adidasy,wiec sobie mozecie wyobrazić

Taka taka ale Ty masz silną wolę
Jak sie chudnie w madry sposób to potem efekty sa na dlugie lata.Bravo.

Switezianko .......jakie wypryski,od razu pobieglam do lustra ale jeszcze nic
nie mam.
Za krótko biore,a jak mi na święta wyskocza

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 11:37   #4592
taka taka
Zakorzenienie

nie dane mi chyba z wami pogadać, nie wiem czy to wizaz, czy mój komputer, a może głos z góry : proszę nie plotkować tylko do roboty

tak czy owak, uciekam pracować i przepraszam Was za te duble

całuski
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 11:48   #4593
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Kochana,
pzrecież wiem, że żartowałaś - zreszta ja tylko czytałam o ewentualnych skutkach ubocznych, ale pomomo owych - tez dzis nabęde droga kupna oczywiście - Omega 3 i inne paskudztwa - jakie mi polecicie.

Nikus Kochana
- ja wstrzymuje sie z zakupami do czasu minięcia gorączki światecznej. Wczoraj widziałam jak Babeczki rzucały sie na wszelkiego rodzaju butki i odziez, a dotarłąm do światyni rozkoszy zakupowych pzred jej zamknięciem - w takim razie co tam sie dizeje w godzinach otwarcia.

Leweczku Kochany, a jednak moje pzrepowiednie sprawdziły sie i skakałas w jednym czerwonym buciku. To dopiero chłopy miały widok, nie zebrał sie tłum, aby Ci ten bucik poprawić na ślicznej nóżce?

Marusiu
, gzdie jesteś?

Taka Taka
Kochana, może jednak nie sluchaj tego głosu z gory i poplotuj z nami jeszcze troszkę!
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 11:48   #4594
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja też mam mieszaną cerę, więc tu Cię Dorinko moze zapytam co robisz i jakich kosmetyków używasz coby Ci sie nos nie świecił???
.
Ojej ten świecący nos, a zwłaszcza cała strefa T jest ciężka do opanowania.
Stopień świecenia zależy od:
bazy pod makijaż- powinna być lekka, beztłuszczowa. Wiele jest takich na rynku, nawet Avon ma niezłą.... Ja jednak ostatnio miałam duzo przesuszonych miejsc na twarzy więc używam kremów przeróżnych, wcale nie matujących a przeciwzmarszczkowych i jest dobrze
Jest taka BAZA POD MAKIJAŻ SEPHORY, ona powoduje, że makijaż utrzymuje się wiele godzin, wygładza fajnie twarz. Kosztuje ok.42 zł. ale starcza na bardzo długo, bo wystarczy kropelka na nos, czoło i policzki. Efekt moim zdaniem widoczny

kolejny i chyba najważniejszy krok to FLIUD- jeśli jest porządny to matuje na długo, a nawet jak się zacznie błyszczeć to zupełnie inaczej. Fliud to już bezwzględnie musi być do CERY MIESZANEJ. Inaczej klapa

Ja do poprawek używam pudru w kompakcie- taki sprasowany, można go używać na mokro i sucho. Ja zawsze na sucho. Kolor musi być idealny jak fliud, bo jak będzie ciemniejszy to zrobi plamy.

A Świtezianka wspominała o transparentnym Vipery, to też jest jakieś wyjście tyle tylko, że on sypki więc jak się poprawiać w ciągu dnia- pędzel i puderniczka-raczej kiepsko to widzę
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 11:53   #4595
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Kochana,
puder Vipery do poprawiania makijazu w ciągu dnia - nie jest taki zły. ja to czynię za pomoca puszka i jest ok. Odrobinke wysypuje pzrez dziureczki (z ktorych do końca nie odklejam tasmy zabezpieczającej) odrobinkę pudru do wnętrza odwroconego opkaowania wierzchniego, dotykam puszkiem, a paotem na buzię. Pedzlem nie umiem sie malować, ale pzreciez każda z nas ma swoje tajniki i techniki makijażu.

Lewek Kochana, a Ty jak się malujesz?
Stary 2007-03-30, 11:57   #4596
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez switezianka;

Marusiu
, gzdie jesteś?
Ja Ci powiem kochana gdzie jest
Najpierw skusiła pięknym slońcem i bursztynami i jak prawie bilet kupilam to zniknęla.I jak tu sie z Marusia umowić

Stary 2007-03-30, 12:01   #4597
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
Dorinko Kochana,
puder Vipery do poprawiania makijazu w ciągu dnia - nie jest taki zły. ja to czynię za pomoca puszka i jest ok. Odrobinke wysypuje pzrez dziureczki (z ktorych do końca nie odklejam tasmy zabezpieczającej) odrobinkę pudru do wnętrza odwroconego opkaowania wierzchniego, dotykam puszkiem, a paotem na buzię. Pedzlem nie umiem sie malować, ale pzreciez każda z nas ma swoje tajniki i techniki makijażu.

Lewek Kochana, a Ty jak się malujesz?
AHA, dobrze wiedzieć Może sama go zakupię
Stary 2007-03-30, 12:20   #4598
switezianka
Wtajemniczenie

Nikus Kochana,
to jedziemy razem, ja tez marze o relaksie przy szumie morskich fal , uwielbiam to i tylko nasz Bałtyk tak brzmi, a ten piaseczek na Pólwyspie Helskim skrzypiący pod stopami, ale się rozmarzyąłm.............. ..................

Dorinko Kochana
,
ten puder Vipery ma troszkę złotych drobinek, ale po nałożeniu na twarz praktycznie nie są widoczne - jak dla mnie jest świetny, ale może pzry kolejnej bytności w Sephorze, wybróbuje ten polecony pzrez Ciebie.
Kochana Moja, a co stosujesz w celu zniwelowania wydzielania sebum w partiach tłustych, ja czasem najprosztsza metoa pzryciskam chusteczkę higieniczną
Stary 2007-03-30, 12:32   #4599
switezianka
Wtajemniczenie

I cóż, zostałam sama.....
Gdzie jesteście Piekne????????
Stary 2007-03-30, 13:07   #4600
switezianka
Wtajemniczenie

Opuściłyście mnie - Nikogo nie ma
Stary 2007-03-30, 13:10   #4601
dorinka30
Zakorzenienie

Ja sobie latałam, to tu to tam, bo też nikogo nie było...

Coś mi się wydaje Świtezianko, że najlepszym specyfikiem dla nas na urodę i skórę byłby ten Oli-Femin o którym wspominała Dorota-Coco na innym wątku. Wprawdzie kosztuje ok.50 zł, ale ma wszystko...
Stary 2007-03-30, 13:10   #4602
Lewek
Zakorzenienie

Dorinko dzięki wielke za wypowiedź w tej trudnej sprawie. Kremy też używam głównie przeciwzmarszczkowe - a konkretnie drugie opakowanie olay total effects - całkiem fajny. Co do fluidu, to ostatnio kupiłam jakiś max factor chyba.... nawet nie pamietam, używam czasami - ale gęba mi sie po nim świeci i tak. Noszę przy sobei też coś w kamieniu, ale też rzadko używam, po prostu zapominam. Co do malowania sie, to jakiś cień na oko kładę, albo krędkę, zresztą ja mam opadającą powiekę to i tak mało widać No i jakiś tusz na rzęsy. I wsio.
Generalnie mam tak, że wolę zainwestować w kosmetyki pielęgnacyjne niż w kolorowe.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 13:19   #4603
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko dzięki wielke za wypowiedź w tej trudnej sprawie. Kremy też używam głównie przeciwzmarszczkowe - a konkretnie drugie opakowanie olay total effects - całkiem fajny. Co do fluidu, to ostatnio kupiłam jakiś max factor chyba.... nawet nie pamietam, używam czasami - ale gęba mi sie po nim świeci i tak. Noszę przy sobei też coś w kamieniu, ale też rzadko używam, po prostu zapominam. Co do malowania sie, to jakiś cień na oko kładę, albo krędkę, zresztą ja mam opadającą powiekę to i tak mało widać No i jakiś tusz na rzęsy. I wsio.
Generalnie mam tak, że wolę zainwestować w kosmetyki pielęgnacyjne niż w kolorowe.
No to co TY tu się kamuflujesz, ze nic nie wiesz A malujesz się tak samo jak my (ja np. też tylko fluid, puder brązujący, puder rozświetlający na kości, tusz i błyszczyk. Nawet cienie i inne kreski mam rzadko)
Zgadzam się Lewku, że Olay total effects jest niezły, w ogole odpowiadają mi kremy i serum tej firmy, zwłaszcza na Allegro za niższą cenę

TYlko zwróc uwagę jakiego fluidu używasz, to istotne NIE MOŻE BYĆ NAWILŻAJĄCY, TYLKO MATUJĄCY. Firma mniej istotna
Stary 2007-03-30, 13:25   #4604
Lewek
Zakorzenienie

No bo Wy tu takimi nazwami, produktami i fachowymi poradami rzucacie że poczułam się całkiem zieloniutka w tym temacie Tym bardziej, że rzadko siedzę w kosmetykach. Czasami przelecę się tylko po KWC.
Stary 2007-03-30, 13:29   #4605
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No bo Wy tu takimi nazwami, produktami i fachowymi poradami rzucacie że poczułam się całkiem zieloniutka w tym temacie Tym bardziej, że rzadko siedzę w kosmetykach. Czasami przelecę się tylko po KWC.
To jest branża taka rozwojowa, że ciężko to czasem opanować. Ja też często korzystam z KWC, mój the best fliud wykopałam właśnie stamtąd
Stary 2007-03-30, 13:31   #4606
Lewek
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja już się z Wami pożegnam, wieczorkiem moze zajrzę, bo zrywam siez pracy i lecę do siostry omawiać strategie firmy. Miłego popołudnia!
Stary 2007-03-30, 13:32   #4607
dorinka30
Zakorzenienie

A cała reszta co tak w odwodzie? Co się nie odzywacie???

Widzę, że Nika przybyła
Stary 2007-03-30, 13:44   #4608
switezianka
Wtajemniczenie

Kochane Moje,
ja jak na stara pudernice przystało mocno podkreślam oko - czyli cien, kreska i tusz do rzęs.

Dorinko Kochana,

ten Oli Femin brzmi zachęcająco, ale troche kosztuje, jak jest tego ilośc Kochana i jak na długo wystarczy, czy nie wiesz?

I znow Nikogo nie ma
Stary 2007-03-30, 13:55   #4609
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
Kochane Moje,
ja jak na stara pudernice przystało mocno podkreślam oko - czyli cien, kreska i tusz do rzęs.
Ooo, kochana, to ja się zapisuję do Ciebie na szkolenie z robienia kreski nie umiem, nie potrafię, nie jestem w stanie zrobić sobie kresek na górnych powiekach zamiast kresek wychodzą mi fantazyjne szlaczki

A w temacie zapisywania to zapisuję się również do klubu posiadaczek cery mieszanej. Z tym, że z ogromną tendencją do przesuszania koszmar jakiś, na nosie i czole amm skórę jednocześnie tłustą i przesuszoną, masakra szczególnie zimą.
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 13:59   #4610
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Kochane Moje,
Jeny,Switezianko to tak ja tylko średnio mocno

Dorinko,dobrze że wyszukujesz inne preparaty.Ja probuje omega 3 a Wy wypróbujcie co innegobedziemy sie konsultowaly i wymienialy
doświadczeniami.

Mam nadzieję,że nie padniemy

Stary 2007-03-30, 14:00   #4611
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem kochana gdzie jest
Najpierw skusiła pięknym slońcem i bursztynami i jak prawie bilet kupilam to zniknęla.I jak tu sie z Marusia umowić
Poleciałam Wam pokój szykować

Switezianko
, ale na Hel to ode mnie daleko bliżej na Mierzeję, jeżeli już musisz mieć wodę z dwóch stron a może jednak moja lokalna plaża Ci wystarczy?
Stary 2007-03-30, 14:13   #4612
switezianka
Wtajemniczenie

Marusiu Kochana,
z największa pzryjemnościa będe Twoja nauczycielka w robieniu kresek na gornej powiece , robie to eye linerem i ponoc niezle mi to wychodzi, taka kreska "podnosze sobie oko".
Kochana Moja, jak tylko pojawię sie w Twoich przcecudownych okolicach, to natychmiast przyciągne Cie do siebie i będziemy razem spacerowaly wśród szumiących fal - marzenie

Nikus Kochana, alez Cie przestraszyłam tym makijażem, ale cóż ja uwielbiam miec podkreslone oko i do mnie to pasuje. tak mi sie wydaje , ale po twoim 'jeny', to az gesiej skorki dostałam i skontrolowałam wizerunek w zwierciadle - uff - nie pekło
Stary 2007-03-30, 14:24   #4613
dorinka30
Zakorzenienie

W temacie kreski, ja także jestem początkująca. Właśnie ostatnio zakupiłam specjalną kredkę w Sehora za 13 zł. Przyjaciółka twierdzi, że jest super zwłaszcza dla niewprawionych, więc w weekend będę się szkolić

Zwłaszcza, że spotykamy się u nas w domu z przyjaciółką i jej Tżem. Będzie szkolenie z malowania, jedzenia i picia % zwłaszcza
Stary 2007-03-30, 14:27   #4614
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Nikus Kochana, alez Cie przestraszyłam tym makijażem, ale cóż ja uwielbiam miec podkreslone oko i do mnie to pasuje. tak mi sie wydaje , ale po twoim 'jeny', to az gesiej skorki dostałam i skontrolowałam wizerunek w zwierciadle - uff - nie pekło
Kochana nie przestraszylaś mnie ,wrecz przeciwnie,moje ''jeny''stwierdzalo fakt,ze ja tez sie tak maluje jak Ty.
Chodzilo mi o o to,ze podobnie sie malujemy.Podobnie bo ja teraz nie używam czarnej kredki tylko brązową albo grafitową.Oj Ty łobuziaku
To taki figielek z Twojej strony,ze niby taka bojaźliwa jestem

Stary 2007-03-30, 14:31   #4615
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
W temacie kreski, ja także jestem początkująca. Właśnie ostatnio zakupiłam specjalną kredkę w Sehora za 13 zł. Przyjaciółka twierdzi, że jest super zwłaszcza dla niewprawionych, więc w weekend będę się szkolić
Mam tą kredkę, do dolnych kresek jest genialna a górnych i tak nie umiem i juź

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Zwłaszcza, że spotykamy się u nas w domu z przyjaciółką i jej Tżem. Będzie szkolenie z malowania, jedzenia i picia % zwłaszcza
Hmm, zważywszy to ostatnie, to chyba raczej różniste radosne wzorki będą wchodziły w grę, a nie klasyczne kreski?
Stary 2007-03-30, 14:31   #4616
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara30;
Poleciałam Wam pokój szykować
No...........to sie rozumie
Cytat:
Napisane przez Mara
Switezianko, ale na Hel to ode mnie daleko bliżej na Mierzeję, jeżeli już musisz mieć wodę z dwóch stron a może jednak moja lokalna plaża Ci wystarczy?
Lokalna plażaKochana Marusiu przeciez wiemy,że to Twoja prywatna

Stary 2007-03-30, 14:32   #4617
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie przestraszylaś mnie ,wrecz przeciwnie,moje ''jeny''stwierdzalo fakt,ze ja tez sie tak maluje jak Ty.
Chodzilo mi o o to,ze podobnie sie malujemy.Podobnie bo ja teraz nie używam czarnej kredki tylko brązową albo grafitową.Oj Ty łobuziaku
To taki figielek z Twojej strony,ze niby taka bojaźliwa jestem
To podobno dobrze, że nie czarna, mi polecona ciemną śliwkę i taką też zanabyłam.
Stary 2007-03-30, 14:34   #4618
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30;

Dorinko,poprosimy potem o zdjecia po szkoleniu malowania kredką,zwłasza,że %
Bardzo jestem ciekawa efektów

Stary 2007-03-30, 14:35   #4619
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Lokalna plażaKochana Marusiu przeciez wiemy,że to Twoja prywatna
No wiesz... tego... nie chciałam głośno się przyznawać, coby na jakiegoś burżuja nie wyjść
A tak na serio to czasem się czuję prawie jakby była prywatna, tak tam pusto bywa
Stary 2007-03-30, 14:45   #4620
switezianka
Wtajemniczenie

Nikus Kochana,
ja do kresek uzywam brązowego eye linera zakończonego zaostrzonym patyczkiem z gabeczki, piórkiem za nic nie umiem i wychodzą mi szlaczki jak Marze Naszej Kochanej.
Cienie też używam obowiązkowo brązowe, pod łukiem brwiowym delikatnie rozjasniam białym delikatnym cieniem Sephory - polecam dobrze sie tzryma, nie osypuje i nie kruszy. Mam zamiar po Świetach nabyc tez ciemniejszy kolor.
Ciesze sie niezmiernie Kochana Przyjaciólko, ż emalujemy sie podobnie

Marusiu Kochana,
zdradx tajemniecę, gdzie w tych pieknych okolicach jest pusta plaża, to natychmiast wykupuje miejsca, bowiem ja uwielbiam odpoczynek kameralny, bez dzikich tlumów rzucającyh się w szale po plazy i do wody, wrzeszczących bachorow i zapijaczonych lekko pzredstawicieli gatunku turystów.

Dorinko Kochana
,
oczywiście poprosze Cie o podanie nazwy tej kredki, jesli możesz oczywiście Kochanie.
osobiście nie uzywam kredek w celu wykonania kreski, bowiem wszystko mi sie rozmazuje i odbija na gornej powiece (stosuje krem na dzien - pod oczy i na powieki) - wole więc eye liner i cienie.
U mnie brązy wyglądaja dobrze, bowiem podkreslaja kolor oczu - ktore kiedys były fiołkowo-niebieskie, teraz - niestety sterane zyciem sa niebiesko-szare.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości