Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-25, 22:40   #4591
mongan75
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

jeju podziwiam Was, ze pamietacie co jadlyscie w swieta ;p ja praktycznie ciagle cos podjadam swieta moglyby byc ciagle, bo ZUPELNIE moje ED sobie 'poszlo'
Stary 2008-12-25, 22:44   #4592
sailormoon00011
Raczkowanie

oj tak, baaardzo pyszna była prezenty również udane ,ale najważniejsze,że atmosfera super tylko szkoda,że pozniej taki ból po jedzeniu, ale co tam
ups, sorry! pisałam na szybko i nie przeczytałam nawet jak to brzmi
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 23:09   #4593
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
jeju podziwiam Was, ze pamietacie co jadlyscie w swieta ;p ja praktycznie ciagle cos podjadam swieta moglyby byc ciagle, bo ZUPELNIE moje ED sobie 'poszlo'
Nie martw się, nie Jesteś sama, jeśli o tym pierwszym mówimy Nie jestem w stanie wymienić co zjadłam. Ani o tym mi myśleć, ani pamiętać
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 09:26   #4594
123Step000
Raczkowanie

Też nie przypomnę sobie co ja jadłam wczoraj;D właściwie to ja cały czas cos podjadam chybaże zajmę się czymś Ale najbardziej to: kluski z makiem(uwielbiam), sernik, sałatki rożne, rybki, śledzie, jakieś ciacha, cukierki itp itd...
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 10:19   #4595
gosia261282
Gang Iren

To moje P wczorajsze(duża część dnia u rodziny w odwiedzinach):

1.kawałek ryby po japońsku,kawałek ryby po grecku,cztery kromki kawiorka z masłem,dwa plastry szynki dębowej,frankfurterka,pom idor,zielona herbata

2.kawa z mlekiem,2 praliny orzechowe,2 galaretki w czekoladzie,3 pierniki czekoladowe,2 mandarynki,banan,herbata owocowa

3.jogurt owocowy,jabłko,2 cukierki marcepanowe,sok

4.kawa z mlekiem,cztery kawałki ciasta: makowiec,brzdąc,biszkopt z galaretką,fale dunaju

5.dwa kawałki chleba z masłem,trochę sałatki jarzynowej,trochę bigosu,galart drobiowy,kiełbasa wiankowa,udko kurczaka,kotlet,pomidor,o górek,herbata czarna

6.100 gr orzechów laskowych,dwa słabe drinki.

I jak?
Stary 2008-12-26, 16:44   #4596
star15
Zakorzenienie

Nikt nie pisze To ja się odważę, wypiszę, co dziś jadłam, tylko bez podziału na posiłki:

- łyżeczka miodu
- owsianka (40-50g.) z 1/4 szklanki mleka, jednym orzechem włoskim, łyżką miodu i łyżeczką słonecznika
- kawa z mlekiem
- 3 suszone śliwki
- 2 małe kawałki sernika z makiem w środku
- ziemniaki + gołąbek w kapuście
- 2 ogórki konserwowe
- sporo papryki konserwowej
- ziemniaki + kawałek śledzia
- sporo sałatki jarzynowej z majonezem
- kromka chleba ze słonecznikiem
- trochę wina czerwonego wytrawnego (nie znam się, ale takie w ogóle nieslodkie)
- 4 mandarynki
- 2 niepełne szklanki 'Pysia' marchew-jabłko-brzoskwinia
- pół dużego plastra makowca z jakimś kremem
- łyżka miodu
- 10 orzechów laskowych
I właśnie piję herbatę zieloną z miodem, zjem może jeszcze trochę ryby w galarecie i na dziś koniec. Świąteczne żarcie

I wczorajsze:
- owsianka ze 40g. płatków, 1/4 szklanki mleka, ze 20g. orzechów włoskich i miodem;
- banan
- 4 x herbata zielona z miodem
- kawa z mlekiem
- duużo sałatki jarzynowej
- kromka zwykłego chleba
- kapusta gotowana z grzybami i ziemniakami
- 4 kawałki sernika z makiem
- 1,5 jabłka
- kawałek szczupaka w galarecie
- trochę czerwonego barszczu
- resztka klusek z kutią
- pół miseczki sałatki żydowskiej
- sporo orzechów włoskich do filmu
- kawałek jabłecznika
- 3 pierniczki
- grzybki marynowane
- trochę Milka Lila Stars

Więcej grzechów nie pamiętam, za żaden nie żałuję..
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2008-12-26 o 17:09
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:25   #4597
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

jejku, jakim cudem pamietacie tak dokladnie, co zjadlyscie?!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:37   #4598
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jejku, jakim cudem pamietacie tak dokladnie, co zjadlyscie?!
Też się dziwie ale ja mam skleroze więc można to w ten sposób wytłumaczyć
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:42   #4599
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Też się dziwie ale ja mam skleroze więc można to w ten sposób wytłumaczyć
ja nie mam, więc nie mozna

Stary 2008-12-26, 21:59   #4600
Limonka1987
Zakorzenienie

łudziłam się, że będzie Rrrrr, a wyszło takie coś

śniadanie: duża porcja ryby po grecku, kromka chleba pełnoziarnistego
II śniadanie: sałatka owocowa, kawałek sernika
W tak zwanym międzyczasie: kawałek keksa, cappuccino
Obiad: kurczak zapieczony w cieście francuskim z szynką, serem żółtym i pieczarkami, duża porcja surówki; deser lodowy z bitą śmietaną i owocami, 2 pierniczki
Podwieczorek: kilka nachosów podskubanych od koleżanki, mała cola ------> w kinie
Kolacja: odsmażane na masełku pierogi z kapustą i grzybami , sałatka jarzynowa

Jutro będzie lepiej
Stary 2008-12-27, 08:04   #4601
agueda
Raczkowanie

dąże do P, ale narazie idzie powoli Ale i tak mam wrażenie, że jest lepiej.
Śniadanie:
2 kromki po 50g pełnoziarnistego chleba razowego na miodzie z 2 plasterkami pieczonej szynki + 0,5 jajka na twardo z plasterkiem łososia i łyżeczką czarnego kawioru + 2 łyżki stołowe czubate sałatki jarzynowej z majonezem + 1,5 łyżki stołowej czubatej ryby po grecku (tzn takiej jakby sałatki z mintajem, marchewką, cebulą i sosem z ketchupu) + kawa z ok. 100ml mleka 2%
2 śniadanie:
duża miseczka surówki z warzyw z oliwkami i serem feta + łyżka stołowa oliwy z oliwek i łyżeczka musztardy francuskiej + herbata zwykła z cytryną i łyżeczką miodu
Obiad:
ok. 150 g pieczeni z indyka ze śliwkami z sosem + miska bigosu z grzybami, wołowiną i kiełbasą + 2 ziemniaki gotowane
Podwieczorek: mały kawałek sernika wiedeńskiego(wypiek własny) + kawa taka jak na śniadanie
Kolacja: puszka tuńczyka wsw + 200 g twarożku homogenizowanego półtłustego + ok. 300 g warzyw na patelnię(takie z ziemniakami, brokułami itp)
Po kolacji:
Jogurt Zott 200g + plasterek pieczonej szynki

Wiem, że to mało, ale ciężko się przełamać. Iza_wiosenna, czy mogłabym Cię poprosić o ocenę?
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:34   #4602
mongan75
Raczkowanie

ja nie Iza, ale pozwole sobie ocenic

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
dąże do P to tak jak ja , ale narazie idzie powoli Ale i tak mam wrażenie, że jest lepiej.

Śniadanie:
2 kromki po 50g pełnoziarnistego chleba razowego na miodzie z 2 plasterkami pieczonej szynki + 0,5 a druga polowa poszla do kosza? jajka na twardo z plasterkiem łososia i łyżeczką czarnego kawioru + 2 łyżki stołowe czubate sałatki jarzynowej z majonezem + 1,5 łyżki stołowej czubatej ryby po grecku (tzn takiej jakby sałatki z mintajem, marchewką, cebulą i sosem z ketchupu) czemu tylko poltorej lyzki? wiecej moglas + kawa z ok. 100ml mleka 2% widze że swiątecznie ale moze jeszcze jakis owocek do kawki ? banan ?

2 śniadanie:
duża miseczka surówki z warzyw z oliwkami i serem feta + łyżka stołowa oliwy z oliwek i łyżeczka musztardy francuskiej + herbata zwykła z cytryną i łyżeczką miodu owoc, jogurt, kawalek ciasta (nie uwierze ze w swieta ciasta nie bylo ;p ) ?

Obiad:
ok. 150 g pieczeni z indyka ze śliwkami z sosem mniam ! + miska bigosu z grzybami, wołowiną i kiełbasą + 2 ziemniaki gotowane może jakas surowka i deser?

Podwieczorek: mały kawałek sernika wiedeńskiego(wypiek własny) moglby byc duzy, albo chociaz normalnej wielkosci + kawa taka jak na śniadanie

Kolacja: puszka tuńczyka wsw + 200 g twarożku homogenizowanego półtłustego + ok. 300 g warzyw na patelnię(takie z ziemniakami, brokułami itp) ok

Po kolacji:
Jogurt Zott 200g + plasterek pieczonej szynki dziwne polaczenie ;p ale ok ;]

Wiem, że to mało, ale ciężko się przełamać. Iza_wiosenna, czy mogłabym Cię poprosić o ocenę?
boisz sie slodyczy widze? w swieta tylko jeden maly kawalek ciasta ? tez mialam opory i jadlam tylko jeden 'slodycz' dziennie, a teraz wole slodkosci niz 'zdrowsze' jedzonko ;p zadnego owocka nie widze, warzyw tez ? (ale w sumie ja prze swieta tez jakos zapomnialam )
Stary 2008-12-27, 13:34   #4603
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
dąże do P, ale narazie idzie powoli Ale i tak mam wrażenie, że jest lepiej.
Śniadanie:
2 kromki po 50g pełnoziarnistego chleba razowego na miodzie z 2 plasterkami pieczonej szynki + 0,5 jajka czemu pół? ooj, to już mogłaś zjeść całe! na twardo z plasterkiem łososia i łyżeczką czarnego kawioru + 2 łyżki stołowe czubate sałatki jarzynowej z majonezem + 1,5 łyżki stołowej czubatej ryby po grecku (tzn takiej jakby sałatki z mintajem, marchewką, cebulą i sosem z ketchupu) + kawa z ok. 100ml mleka 2% całkiem ok jak na powolne dążenie do P
2 śniadanie:
duża miseczka surówki z warzyw z oliwkami i serem feta + łyżka stołowa oliwy z oliwek i łyżeczka musztardy francuskiej + herbata zwykła z cytryną i łyżeczką miodu tu stanowczo za mało - co to jest taka sałatka? wyglada jak pislek redukcyjny... boisz się łączyć tłuszcze z węglami widzę? nie martw się, to nie tuczy a przeszkadza w chudnieciu po prostu
Obiad:
ok. 150 g pieczeni z indyka ze śliwkami z sosem + miska bigosu z grzybami, wołowiną i kiełbasą + 2 ziemniaki gotowane dwa ziemniaczki to malutko
Podwieczorek: mały kawałek sernika wiedeńskiego(wypiek własny) + kawa taka jak na śniadanie hmmm szkoda, że mały kawałek. ogólnie mało
Kolacja: puszka tuńczyka wsw + 200 g twarożku homogenizowanego półtłustego + ok. 300 g warzyw na patelnię(takie z ziemniakami, brokułami itp) stanowczo za dużo białka w jednym posiłkuczemu bez węgli w ogóle? zamiast tego twarogu mogłabyś zjeść jakiś pyszny chlebek czy bułeczkę
Po kolacji:
Jogurt Zott 200g + plasterek pieczonej szynki dziwnie. miałaś na to ochotę? ale dobrze, że zjadłaś cokolwiek po kolacji

dobrze, że wiesz, że mało, ale przełamać się nie jest tak trudno dasz radę! będzie coraz lepiej, wierzę w to - dodawać węglowodany do kolacji (pieczywo masz tylko w jednym posiłku), do IIŚ koniecznie, nie bój się łączyć ich z tłuszczami. Poza tym nie widzę owoców w Twoim jadłospisie - włącz je koniecznie. no i tłuszczy generalnie więcej być powinno. używasz masła?

Stary 2008-12-27, 16:09   #4604
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrr z prośbą o ocenę

śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem homo naturalnym, szynką, sałatą i papryką konserwową
II śniadanie: wieśniak lekki z dwoma łyżkami otrębów i mandarynką
Obiad: 0,5 paczki "warzyw na patelnię" (tych z ziemniakami i brokułami) usmażonych na oliwie z oliwek z ok. 150 g tofu i sosem sojowym
Podwieczorek: garść orzechów, jogurt naturalny (czy jak od czasu do czasu połączę tłuszcze z węglami to bardzo wielka tragedia?)
Kolacja: sałatka z kurczakiem (pierś z kurczaka gotowana na parze, pomidor, ogórek kiszony, mieszanka sałat, szczypiorek)
Stary 2008-12-27, 16:25   #4605
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrr z prośbą o ocenę

śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem homo naturalnym, szynką, sałatą i papryką konserwową
II śniadanie: wieśniak lekki z dwoma łyżkami otrębów i mandarynką
Obiad: 0,5 paczki "warzyw na patelnię" (tych z ziemniakami i brokułami) usmażonych na oliwie z oliwek z ok. 150 g tofu i sosem sojowym
Podwieczorek: garść orzechów, jogurt naturalny (czy jak od czasu do czasu połączę tłuszcze z węglami to bardzo wielka tragedia?)
Kolacja: sałatka z kurczakiem (pierś z kurczaka gotowana na parze, pomidor, ogórek kiszony, mieszanka sałat, szczypiorek)
ślicznie! świetny urozmaicony jadłospis co do łączenia ww z tłuszczami, nie martw się, tak ładnie jesz, że nawet jakbyś codziennie łączyła i tak byś chudła poza tym j.naturalny nie ma jakiejś gigantycznej ilości ww, więc nie przejmuj się

Stary 2008-12-27, 18:19   #4606
agueda
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za ocenę Jeśli chodzi o słodycze, to rzeczywiście bardzo trudno mi się przełamać. Jak mam do wyboru coś bardziej kalorycznego, ale nie słodycz i np. mniej kaloryczny batonik, to wybiorę to nie słodkie. Nie wiem dlaczego. Iza, masła bardzo się boje. Jak pomyślę, że jedna taka łyżeczka to tyle kcal to ok. 2 plasterki wędliny, to rezygnuję, chociaż wiem, że powinnam, bo jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania np. wzroku. Mam nadzieję, że pokonam bariery, bo teraz chyba nawet do 2000 kcal nie dobijam, a na P jest to stanowczo za mało
Stary 2008-12-27, 19:00   #4607
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

I:dwie kromki chleba pelnoziarnistego z maslem,serek wiejski
II:wieksze pol makreli wedzonej,2marchewki
III:gotowana ryba,warzywa(pieczarki,br okuly)
IV:pol serka wiejskiego,jablko,cynamon
V:puszka tunczyka wsw
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 19:10   #4608
Bbasiulka
Raczkowanie

Po świąteczne U :
śn: banan,fitella,mleko,3 suszone śliwki, kawa świąteczna (mleko,kawa+cynamon)
tutaj przegryzka: 2 mandarynki
obiad: barszcz czerwony z kołdunami, kotlet z cycka kurzego, 3 ziemniaki, surówka obiadowa
po obiedzie: pomarańcza (1,5 - dzieliłam się z mamą) , troche winogrona
podwieczorek: duży kawałek makowca , kawa ,,świąteczna"
kolacja: duża miska sałatki jarzynowej ( ziemniaki,groszek, marchewka,jajka... kukurydza,majonez,musztar da )
wpadną jeszcze jakieś owoce może rybka.

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 19:19   #4609
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za ocenę Jeśli chodzi o słodycze, to rzeczywiście bardzo trudno mi się przełamać. Jak mam do wyboru coś bardziej kalorycznego, ale nie słodycz i np. mniej kaloryczny batonik, to wybiorę to nie słodkie. Nie wiem dlaczego. Iza, masła bardzo się boje. Jak pomyślę, że jedna taka łyżeczka to tyle kcal to ok. 2 plasterki wędliny, to rezygnuję, chociaż wiem, że powinnam, bo jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania np. wzroku. Mam nadzieję, że pokonam bariery, bo teraz chyba nawet do 2000 kcal nie dobijam, a na P jest to stanowczo za mało
radzę Ci się przekonać do masła jak najszybciej, bo jak wiadomo witaminy A,D,E i K rozpuszczają się w tłuszczach a łyżka oliwy z oliwek nie wystarczy, zwłaszcza dziewczynie, która wychodzi z ED. po prostu nie wliczaj tego masła do bilansu będzie Ci łatwiej, heh musisz uregulować gospodarkę hormonalną i jak słusznie zauważyłaś, Twój wzrok będzie miał się lepiej z pomocą masła właśnie ;] poza tym - witaminy. pamiętaj o nich. jedz kiedy możesz owoce, pij soki (choć to gorsze źródło witamin). jesteś, Aguedo droga, aktywna fizycznie?

Stary 2008-12-27, 19:23   #4610
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ślicznie! świetny urozmaicony jadłospis co do łączenia ww z tłuszczami, nie martw się, tak ładnie jesz, że nawet jakbyś codziennie łączyła i tak byś chudła poza tym j.naturalny nie ma jakiejś gigantycznej ilości ww, więc nie przejmuj się
Dziękuję za ocenkę
Stary 2008-12-27, 19:30   #4611
agueda
Raczkowanie

Niestety, moja aktywność ogranicza się do porządków domowych typu zmywanie, zamiatanie itp oraz chodzenia po sklepach. A uprawianie jakichkolwiek sportów mam zabronione od lekarza ze względu na zbyt niską wagę A bardzo bym chciała...
Stary 2008-12-27, 20:05   #4612
Agg77
Zadomowienie

Ja już się przekonałam do masła i jem je normalnie chociaż miałam przerwe kilka miesięcy. Nie przesadzajmy... Łyżeczka masła ma aż tyle kcal ? :/ A mi dzisiaj wstyd, bo opychałam się słoskim, bardzo dużo zjadłam, a konkretów mniej :/

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 21:04   #4613
mongan75
Raczkowanie

moje dzisiejsze Peee, wstałam o 10, śniadanie o 11

3 lyzki sledzia w smietanie z jablkiem i cebulka, z 6 plastrow indyczki z zurawina i sliwkami w occie, kilka korniszonow i grzybkow marynowanych, troche salatki jarzynowej, buleczka z ziarnami 50gr, jablko, banan, herbatka z cukrem

gruby plaster makowca, kawałek szarlotki, kawa z mlekiem 3,2%, cukrem, cynamonem i pianką

5 ziemniaczkow, z furą koperku, 3 cienkie plastry piersi z kurczaka z grilla (pycha, w jakiejs tajemnej marynacie mojego taty z imbirem, sosem sojowym i czyms tam jeszcze) mandarynka, kilka nerkowców

m&m's 50gr, herbata z cukrem

znowu caly talerz plastrow indyczki z zurawina i slkiwkami, 2 lyzki jarzynowej, 2 konserwowe ogorki

prosze o ocene
Stary 2008-12-27, 21:31   #4614
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze Peee, wstałam o 10, śniadanie o 11

3 lyzki sledzia w smietanie z jablkiem i cebulka, z 6 plastrow indyczki z zurawina i sliwkami w occie, kilka korniszonow i grzybkow marynowanych, troche salatki jarzynowej, buleczka z ziarnami 50gr, jablko, banan, herbatka z cukrem ok, ale bułka mogłaby mieć 100gr :P

gruby plaster makowca, kawałek szarlotki, kawa z mlekiem 3,2%, cukrem, cynamonem i pianką ok jak robisz piankę?

5 ziemniaczkow, z furą koperku, 3 cienkie plastry piersi z kurczaka z grilla (pycha, w jakiejs tajemnej marynacie mojego taty z imbirem, sosem sojowym i czyms tam jeszcze) mandarynka, kilka nerkowców ok, szkoda, że nie jadasz zup i deseru

m&m's 50gr, herbata z cukrem ok, choc nie nazwę tego dużym posiłkiem raczej deser właśnie

znowu caly talerz plastrow indyczki z zurawina i slkiwkami, 2 lyzki jarzynowej, 2 konserwowe ogorki gdzie węglowodany?

prosze o ocene
skromnie wg mnie... ile tyjesz na tydzień? ile już ważysz, Mongan? moze napiszesz na pw?

Stary 2008-12-27, 21:56   #4615
schism_
Zadomowienie

Nadrabiam świąteczne braki ;p

I.Pieczona pierś z kurczaka, surówka z marchwi ,ogórek konserwowy,cienka kromka jasnego chleba żytniego z serkiem topionym Hochland,garstka nasion dyni (a fe :|)

II.(90min później )Kawałek piernika z glazurą czekoladową,cukierki :Bajeczny i Liryk z mieszanki Wedlowskiej,kawa z mlekiem jabłko,kompot z suszu

III.(w pociągu)5 lekko polukrowanych kruchych pierniczków (domowego wypieku ;P)

IV.Zraz wołowy, trochę bigosu z kawałkami wędliny,wafel ryżowy,garść orzechów włoskich

V.Porcja makowca (całkiem duża),2 kostki gorzkiej czekolady Lindt z korzennym nadzieniem,Ricore z mlekiem,mandarynka

1600
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 22:36   #4616
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Czas na moje szaleńcze P

Iśn- wieeeeelka bułka z ziarnami posmarowana masełkiem plastrem sera, szynki plus warzywka, 2 jaja na twardo z majonezem, duży kawałek ciasta marchewkowego

2 kawalki keksa, 2 mandarynki, jabłko

IIśn-kawałek babki piaskowej z jogurtem owocowym, duuuuuża porcja makaronu z makiem i serem, kawałek sernika

banan, orzeszki solone

O- talerz flaków wołowych z 2 kromkami chlebka, 3 wielgachne krokiety obtoczone w jajku i bułce, smażone na oleju, herbata

gorąca czekolada, kawałek sernika, kawałek miodownika

P: barszczyk czerwony z uszkami-chyba 17 sztuk takich małych, jabłko, kilka orzechów

K: 3 kanapki z masłem, serem i wędliną, dużą porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, po raz n-ty kawałek cisata

a teraz piję kakao i kończę sernik

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 22:53   #4617
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Kika - cudowne P!

Stary 2008-12-28, 10:49   #4618
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg77 Pokaż wiadomość
Łyżeczka masła ma aż tyle kcal ? :/
Skąd- az z ciekawości poszłam i zwżyłam, łyżeczka masła (5ml) to ok 3 gr (zwazyłam własnie z ciekawości), czyli ma jakieś UWAGA, UWAGA! CAŁE STRASZNE.... 18- max 20 kalori .

Przy czym, łyżeczka masła na kanapkę to watpię żebyście smarowały,podejrzewam że łyżeczka to na 2 kromki starcza.

Strach się bać, ja się przy Was nauczę w końcu kalorie liczyć.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 11:11   #4619
irie18*
Wtajemniczenie

moje wczorajsze, poswiateczne już U( ocene mile widziana)
I platki nestle fitness owocowe z jogurtem, tost z konfiturami wisniowymi(domowymi), banan
II pomarancz, kawalek ciasta rzechowego
III 2 plasterki schabu ze sliwkami(jeszcze pozostalosc po obiedzie swiatecznym) ryz, 3 ogorki kiszone
jakas godzinke po obiedzie milka laciata(cala)
IV miska salatki jarzynowej
Stary 2008-12-28, 18:06   #4620
Angienatelka
Zadomowienie

po dosyc dlugiej nieobecnosci pokusze sie o ocenke

Cytat:
Napisane przez irie18* Pokaż wiadomość
moje wczorajsze, poswiateczne już U( ocene mile widziana)
I platki nestle fitness owocowe z jogurtem, tost z konfiturami wisniowymi(domowymi), banan ladnie . Fitnessow duzo? Jaki jogurcik, tez go duzo mam nadzieje ?
II pomarancz, kawalek ciasta rzechowego duzy kawalek ? rowniez mi sie podoba
III 2 plasterki schabu ze sliwkami(jeszcze pozostalosc po obiedzie swiatecznym) ryz, 3 ogorki kiszone schab duzy ? Ladnie, ale moze jakas zupka, salatka? Malo warzywek.
jakas godzinke po obiedzie milka laciata(cala) mhm
IV miska salatki jarzynowej z majonezem mam nadzieje ? Nareszcie jakies warzywka :P
slicznie, slicznie i jeszcze raz slicznie
ale nadal jesz malo warzywek

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości