|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Noż vacancy weź się kurna ogarnij.Powiem tak.
Nie wmawiaj sobie czegoś czego nie ma. Albo zmień metodę antykoncepcji na coś co będziesz pewna i nie będziesz panikować pół roku do tyłu.albo zrezygnuj z seksu.wóz przewóz. |
|
|
|
#4592 |
|
Rozeznanie
|
Destiny, spokojnie, mamy się wspierać, a nie atakować
![]() Vacancy, na pewno wszystko jest w porządku. Ja notorycznie uprawiam seks w owulację, w którą zawsze bolą mnie jajniki. Dodatkowo około 4-5 dni przed @ też zaczynają mnie pobolewać i to jest znak, że wujas nadchodzi. Piersi czasami są opuchnięte podczas owulacji, u mnie akurat nie, ale za to tydzień przed wujasem już tak. Każda z nas zupełnie inaczej odczuwa owulacje i zbliżający się okres, a połowa z tych objawów może pojawiać się bo sobie wmawiasz coś czego nie ma - ciąża urojona i tyle
|
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje Niewymierna |
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Apropo tego zaciążenia używając prezerwatyw. Ciekawe czy da się zaskarżyć producentów prezerwatyw o ich nieskuteczność. Bo jak to później sprawdzić czy została prawidłowo założona
. Ja używam od roku i w ciąży nie jestem, a nawet nigdy nie pękła
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znudzily Wam sie jeszcze te schizy?
Ja bym sobie pogadala o czyms ciekawym, a nie w kolko to samo ![]() Ostatnio nie moge dogadac sie z TZtem, ciagle sie zremy o budowe, on w ogole nie ma dla mnie czasu. Gdyby nie to, ze budujemy dom i jestesmy po slubie, to zastanawialabym sie juz, czy jest sens dalszego bycia razem Szczerze, to juz nawet nie umiem mu powiedziec, ze go kocham. Mam dosyc tego wszystkiego, a jak slysze o budowie, to mam drgawki.
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
To może ja was odwiedzę i rozbawię - tralalalalalalala jak bardzooooo mi się chceeeeeeeeeeeeeeee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też bym z chęcią poplotkowała Malinowaaa daj trochę tego "chcenia" bo mi się wcale ostatnio NIC nie chce Akcila, nie da sie bo w ulotce piszą, że należy pamiętać, ze żaden środek antykonc. nie daje stuprocentowej pewności oni wcale nam nie obiecują, że "z naszymi gumami na 100% nie wpadniecie" a to już niestety uniemożliwia zaskarżenie firmy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
Tak to chyba jest z budowami, moi rodzice żarli się przez 2 lata jak budowali dom, a potem jeszcze przez 1,5 roku jak był ciągle ''wykańczany'' w środku przez ''fachowców'' (już nawet zaczęli wspominać o rozwodzie).
A mama mojego Tża też ma z mężem ciche dni, bo kłócą się właśnie o remont łazienki, bo nie dopilnowali kolesi to teraz mają krzywo położone płytki i jeszcze tak powiesili drzwi, że szurają o podłogę i trzeba poprawiać ![]() Więc chyba cały ten stres związany z remontami wpływa na wszystkich.. No i chyba najbardziej stresogennym czynnikiem są tzw ''fachowcy'', którzy gówno wiedzą i tylko chcą cie oszukać.. Jedyne czym mogę Cię pocieszyć, to moi rodzice po 3,5 roku budowy+wykańczania teraz są idealnym małżeństwem i razem wyrywają chwasty w ogródku ![]() No i za jakiś czas będziesz miała dom! Czego już Ci zazdroszczę! Swoją drogą, to ostatnio pokłóciłam się z Tżem o to, gdzie moglibyśmy mieszkać po studiach.. Trochę to przerażające, ale wychodzi na to, że mamy kompletne inne wizje:/ Ja nie chciałabym zostać w Krk, wróciłabym w rodzinne strony, gdzie mogłabym kupić dom (bo w małym mieście koszt domu to jak koszt mieszkania w Krk..), a on chciałby kupić mieszkanie w Warszawie, bo tam znajdzie prace pod swoje studia
|
|
|
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Tyle tylko, ze robilam projekt instalacji i adapatcje architektoniczna i WIEM, co jest w tym projekcie. Ale jak przyjechal moj ojciec i im powtorzyl, to zrobili bez mrugniecia okiem.
Książki&SH https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=840827 kosmetyki ![]() Moje blogowe wypociny ![]() BodyUnderConstruction ![]() Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:37 |
||
|
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
No niestety tyle to trwało od fundamentów do 'normalnego domu'.. Bo jak już sie wprowadziliśmy to i tak nadal była kupa roboty do poprawiania i jeszcze do montowania, ale jak już się wprowadzisz do domu to mniej się chce to wszystko robić i dlatego tak to trwa. I niestety to prawda, że trzeba nad nimi stać i pilnować każdej listewki. Ale dasz radę! Potem będziesz miała swój dom
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.. czy ktoras z Was moze czytala moje wywody, jak myslicie czy mam powazne obawy do zamartwiania sie?? bo tylko siedze i mysle no i doszukuje sie roznych przypadlosci u mnie.. To juz zakrawa na jakas moja chora paranoje....
i przysiegam, ze juz mam tej wariacji dosc! pocieszcie mnie chociaz... sama nie wiem
|
|
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Katja to oddalenie i kłótnie to raczej jest chwilowe,oboje jesteście spięci przez tą budowę i chcecie żeby wszystko szło gładko.po największej burzy zawsze przychodzi słoneczko więc trzymam kciukasy żeby się ułożyło
U mnie jest 18 dc. i atak pms,płakać mi się chce bez powodu
|
|
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj w klubie - u mnie 20 dc. i dla odmiany mam ochotę zabijać... nienawidzę tych wahań nastrojów! i najgorzej, że zdaję sobie sprawę z tego, że obrażam bliskich, czepiam się TŻa i jestem niemiła, ale nic z tym nie potrafię zrobić, bo tak mi krew buzuje w żyłach
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylo troche lepiej, moze sie czegos nauczyl po ostatniej awanturze, choc watpie
![]() Gumy nadal leza nieuzywane, jakos tak mam, ze jeden w miare mily dzien to za malo.
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle wtedy ja znajduję jakiś powód do zaczepki,potem kłótnia i płacz. Ale teraz trzymam fason bo Tż się nie czepiam,jedynie popłakuje sobie kącie nie wiadomo dlaczego ale nic nie zrobimy,to już mamy w naturze |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny !
jak fajnie,że jest taki ciekawy wątek ![]() dołączam oczywiście, tabletek brać nie mogę (przynajmniej na razie) więc pozostają gumki,ale.. jakoś nie narzekam. ![]() Cytat:
my też ostatnio z TŻem spróbowaliśmy i na razie nie chce powtórki haha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia !
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
No a mi sie właśnie skończył
. Dzisiaj byliśmy z TZ etem w Rossmannie i kupiliśmy lovebox -takie pudełko z trzema prezerwatywami od durexa( cienkie 56 mm). Gumki zużyjemy a pudełko zostanie Jestem gadżeciara i lubię takie cuś :P Co prawda 14 zł, ale jak TŻ-et zobaczył że mi się oczka świecą na widok pudełeczek to kupił
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Dawno się nie udzielałam, a to dlatego, że niestety rozstałam się z moim Tż on podjął taką decyzję.... może tak miało być jest ciężko znowu być samą i nie mieć się do kogo przytulić, ale jakoś muszę dać radę, kończę licencjat także obrona mnie czeka muszę się wziąć w garść na razie dlatego "zawieszam" moje schizowanie i życzę Wam mniej, a więcej zadowolenia z ogumionych stosunków ![]() pozdrawiam
|
#4610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dropit, CZEŚĆ! to może tradycyjnie powiesz kilka słów - jak długo się ogumiacie, czy ufasz gumkom, czy dużo schizujesz itp itd ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
ale pocieszam się, że to chwilowe, że jak znikną te wszystkie obowiązki na uczelni, jak znajde prace, to moja namiętność odżyje! I u Ciebie też tak będzie! a ja się póki co martwię, bo idę za tydzień na usg piersi... i trochę schizuję (tym razem nie wujaszkowo). Bo wymacałam sobie guzka, gin co prawda powiedział, że to się zdarza, że to takie niegroźne zmiany hormonalne, no ale sprawdzić trzeba. Tym bardziej, że mnie pierś z tym czymś w środku mocniej pobolewa przed okresem niż ta druga i się boję czy tam wszystko jest w porządku...
Zacznij. Reszta pójdzie łatwo Edytowane przez wontrubka Czas edycji: 2012-06-13 o 16:48 |
||
|
|
|
#4611 |
|
Raczkowanie
|
Jutro powinien juz byc wujas, oby!
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz proza zycia, ot, starosc nie radosc![]() Ja we wtorek ide do gina na kontrole, pierwszy raz od odstawienia tablet i tez sie boje, bo podczas owulacji cholernie mnie boli prawy jajnik, az mnie caly bok napierdziela i promieniuje na plecy :/ ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
A pytanie z innej beczki
Czy czopki doodbytnicze moga wplynac jakos na opoznienie wujaska? Szukalam, ale sie nie doszukalam..
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś 19dc (wogóle co nam wszystkim tak się cykle zgrały?? ) a ja pierwszy raz od dłuższego czasu jestem jakaś spokojniejsza i wogóle ale biorę leki na hiperprolaktynemie i one łagodzą PMS to dlatego. Dziwna odmiana![]() Cytat:
my w sumie trzymamy gumki w szufladzie koło łóżka, ale ja też lubię takie gadżety i pierdółki.. Ostatnio kupiłam danio, bo była do niego doczepiona maskotka głoda z flagą Polski a i żubranko zawsze chłodzi nam wódkę na imprezach
|
||
|
|
|
#4616 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ogumiamy się 9 miesięcy, ufam,bo inaczej seks byłby katorgą a nie przyjemnością.. a czy schizuje.. hmm na początku strasznie a teraz już na luzie- nie pękła,nie zsunęła się- jest OK. Na razie bez żadnych przykrych niespodzianek i oby tak dalej. a co do guzka- będzie ok będzie będzie ! Cytat:
![]() Jak tam wieczór mija? Ja jednym okiem oglądam mecz a drugim czytam notatki na piątkowy egzamin.. Dobrze,że jutro TŻ przyjeżdża i trochę odreaguje..
|
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dropit a wieczór mija w miarę ok.jednym kątem oka oglądam mecz a drugim obczajam neta
Edytowane przez OoDestinyoO Czas edycji: 2012-06-13 o 21:16 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Oddaje wujasa, ode mnie sobie już poszedł na szczęście, co oznacza jedynie szaleństwo
![]() My z Tż też się kłócimy. Tzn ja mam o wszystko ciągle pretensje, on mówi że się czepiam i nie rozumie mnie, bo przecież mnie kocha i nie potrafi mnie bardziej o tym przekonywać. A ja czasami sama nie wiem o co mi chodzi. Czasami mam tak, że mówię mu że nie mam czasu, a gdzieś w środku chciałabym aby przybiegł tu i teraz i wyrwał mnie z czterech ścian ![]() Hah, ja ostatnio widziałam nawet w związku z euro biało-czerwone durexy wspierajace polskę na czas mistrzostw |
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
Niewymierna..biale czerwone Durexy to idealny zestaw
ja nie widzialam...ale moj facet gdyby je zobaczyl, to pewnie zaraz kupilby. Jednak po ostatnim naszym seksie w gumce- gdzie nic zlego sie nie stalo, ale ja mam dalej schizy jakies w glowie a do okresu jeszcze z ponad tydzien powiedzialam mu ze o kaftanie moze zapomniec! taka jestem zołza A swoja droga to zazdroszcze Ci, ze juz masz po wujasie chociaz z drugiej strony to wiele dalabym aby pojawil sie u mnie TU I TERAZ, dzis, nawet za chwile.... a tu jeszcze czekanie... niby juz mi troche psychicznie odpuscilo z tym zamartwianiem sie, mowie sobie " ze przeciez wszystko poszlo jak nalezy", ale i tak nie ma dnia..zebym sobie o tym po cichu nie wspomniala...Mam nadzieje, mimo wszystko, ze wujasa sie doczekam i ze wszystko bedzie ok.. bo juz sie schizuje ze ze stresu moze sie opoznic... Edytowane przez aronia85 Czas edycji: 2012-06-14 o 09:44 |
|
|
|
#4620 |
|
Raczkowanie
|
U mnie sie nie pojawil, gdzie ZAWSZE przychodzil w tych dniach w nocy..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Dziekuje Niewymierna
. Ja używam od roku i w ciąży nie jestem, a nawet nigdy nie pękła

Szczerze, to juz nawet nie umiem mu powiedziec, ze go kocham. Mam dosyc tego wszystkiego, a jak slysze o budowie, to mam drgawki.

daj trochę tego "chcenia" bo mi się wcale ostatnio NIC nie chce 

Tyle tylko, ze robilam projekt instalacji i adapatcje architektoniczna i WIEM, co jest w tym projekcie. Ale jak przyjechal moj ojciec i im powtorzyl, to zrobili bez mrugniecia okiem.
i przysiegam, ze juz mam tej wariacji dosc! pocieszcie mnie chociaz... sama nie wiem

i najgorzej, że zdaję sobie sprawę z tego, że obrażam bliskich, czepiam się TŻa i jestem niemiła, ale nic z tym nie potrafię zrobić, bo tak mi krew buzuje w żyłach
. Dzisiaj byliśmy z TZ etem w Rossmannie i kupiliśmy lovebox -takie pudełko z trzema prezerwatywami od durexa( cienkie 56 mm). Gumki zużyjemy a pudełko zostanie